Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης το section λέγεται προγραμματισμόσ και όχι υπολογιστές οπότε here we are.

Επιτρεψε μου να μην πιστεύω αυτά που γράφεις χωρίς κάποια πηγή.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Επίσης το section λέγεται προγραμματισμόσ και όχι υπολογιστές οπότε here we are.

Επιτρεψε μου να μην πιστεύω αυτά που γράφεις χωρίς κάποια πηγή.

το εβαλα εδω γιατι ζηταω γνωμη προφανως απο ατομα που ξερουν απο προγραμματισμο και ξερουν τα system requirements των προγραμματων,και θα με βοηθησουν να φτιαξω ενα ικανοποιητικο pc.τωρα αν δεν με πιστευεις δεν με απασχολει και πολυ,ουτε εργαζομαι στα ιεκ ακμη,ουτε δικα μου ειναι τα ιεκ ακμη.αν θες πηγαινε στα ιεκ και πες τους δεν πιστευω οτι ειστε απο τα καλυτερα εκπαιδευτηρια και ειναι ψευτικη η βραβευση σας.

Δημοσ.

Mια ηλίθια marketing τακτική είναι για να μαζέψουν κόσμο. 

Τι πάει να πει ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ευρώπη; 

Kαι το φροντιστήριο όμηρος που κάνει Αγγλικά και Γαλλικά σε παιδιά 7 με 12 ετών εκπαιδευτήριο είναι και φυσικά εκπαιδευτήριο με πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν έχει καμία σχέση. 

Επειδή τώρα μου ήρθε, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το 4ο Bootcamp προγραμματισμού που σε 3 μήνες με καθημερινό 8ωρο μάθημα αποκτάς σοβαρές γνώσεις προγραμματισμού και έχεις εγγυημένη εργασία μετά το σεμινάριο (με σύμβαση που υπογράφεις με την εταιρία πριν αρχίσεις καν τα μαθήματα και με συνέπειες αν δεν πας να δουλέψεις μετά το τέλος των μαθημάτων, όχι κούφιες υποσχέσεις τύπου ΙΕΚ). 

Κοστίζει περίπου τα ίδια που θα δώσεις για ένα χρόνο στο ΙΕΚ και για τις γνώσεις δεν το συζητάμε καν, μέρα με την νύχτα.

Τσέκαρε το αν θες, η απόφαση είναι δική σου.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, JohnTehGreek είπε

Mια ηλίθια marketing τακτική είναι για να μαζέψουν κόσμο. 

Τι πάει να πει ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια στην Ευρώπη; 

Kαι το φροντιστήριο όμηρος που κάνει Αγγλικά και Γαλλικά σε παιδιά 7 με 12 ετών εκπαιδευτήριο είναι και φυσικά εκπαιδευτήριο με πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν έχει καμία σχέση. 

Επειδή τώρα μου ήρθε, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το 4ο Bootcamp προγραμματισμού που σε 3 μήνες με καθημερινό 8ωρο μάθημα αποκτάς σοβαρές γνώσεις προγραμματισμού και έχεις εγγυημένη εργασία μετά το σεμινάριο (με σύμβαση που υπογράφεις με την εταιρία πριν αρχίσεις καν τα μαθήματα και με συνέπειες αν δεν πας να δουλέψεις μετά το τέλος των μαθημάτων, όχι κούφιες υποσχέσεις τύπου ΙΕΚ). 

Κοστίζει περίπου τα ίδια που θα δώσεις για ένα χρόνο στο ΙΕΚ και για τις γνώσεις δεν το συζητάμε καν, μέρα με την νύχτα.

Τσέκαρε το αν θες, η απόφαση είναι δική σου.

ιδια δεν ειναι στα ιεκ ειναι 1650 τον χρονο,και σε αυτο ειναι 2500 τα οποια μπορεις να τα χωρισεις μεχρι τεσσερις δοσεις.αλλωστε τωρα εχω δωσει για την εγγραφη και για τον πρωτο μηνα οποτε...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, defacer είπε

Αυτό που λινκάρεις δε λέει ότι δεν παίζει, λέει ότι δεν υποστηρίζει virtualization acceleration για x86 android πάνω σε non-Intel Windows. ARM android καμία διαφορά (does not apply) και x86 android μπορείς να τρέξεις αλλά με πολύ χειρότερο performance.

Μπορείς να τρέξεις αλλά όχι με τον Android emulator. Θέλει AMD-V που υποστηρίζεται μόνο στο Linux. Σε Intel αν δεν έχεις ενεργοποιήσει το αντίστοιχο της Intel δεν μπαίνει καν στον κόπο να ξεκινήσει. Έχει κατευθείαν σφάλμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή βλέπω περιλαμβάνει και κομμάτι του game development, θα σου πω τα εξής:

Καταρχάς αν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις 3d παιχνίδια, το πιο σημαντικό ίσως είναι η κάρτα γραφικών. Ή μηχανή του παιχνιδιού (πχ Unreal) θα είναι αρκετά πιο βαριά από ότι η δουλειά σου στο 3Ds. Στο 3Ds φτιάχνεις ένα πράγμα. (πχ ένα χαρακτήρα, ένα όπλο, ένα κτίριο...) και οι απαιτήσεις είναι οι βασικές προγράμματος + το 3d αντικείμενο που δουλεύεις κάθε φορά. Στη game engine όπου θα φορτώνεις πολλά 3d αντικείμενα σε μια "πίστα", εννοείται οι απαιτήσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα. Πέρα από τις απαιτήσεις του ίδιου του προγράμματος, θα εμφανίζονται ταυτόχρονα και περισσότερα 3d μοντέλα, και θα τρέχει επίσης και ο δικός σου κώδικας, του παιχνιδιού που φτιάχνεις on top. Τώρα το πόσο ακριβώς δυνατός θα πρέπει να είναι ο υπολογιστής, , εξαρτάται από τα παιχνίδια που θα φτιάχνεις. Έχε υπ' όψιν πάντως πως ο υπολογιστής που φτιάχνεις το παιχνίδι θα πρέπει να είναι πάντα κάτι τις πιο δυνατός από το σύστημα στο οποίο θα τρέξει το παιχνίδι. Όσων αφορά το gaming, το cpu σπάνια θα σε απασχολήσει, και αν σε απασχολήσει κάπου κάτι δεν έχεις κάνει καλά.

Τώρα όπως είπε νωρίτερα ο Ντίνος, προτείνω και εγώ επένδυση σε RAM. Αν μπορείς οικονομικά, πάρε το πακέτο με τα 16 αντί για τα 8. Ο δικός μου έχει 8 και πριν λίγες μέρες έφτασα 99% χρήση και κόλλαγε το σύμπαν. Έχε υπ' όψιν βέβαια πως δεν είχα ανοιχτό μόνο 1 πρόγραμμα, αλλά άμα μπεις βαθυά στο game development ούτε εσύ θα έχεις μόνο 1 πρόγραμμα ανοιχτό, λόγο του workflow. Αρκετά συχνά έχω ανοιχτά ταυτόχρονα τη game engine, συν το IDE στο οποίο γράφω τον κώδικα, το web browser με αρκετά tabs ανοιχτά (reference του API,  stack overflow, ίσως κάποια tutorials), άλλες φορές ανοιχτό πρόγραμμα 3d modelling όπως το 3ds Max που θα μάθεις εσύ (εγώ χρησιμοποιώ blender), ενίοτε και πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για δουλειά σε textures... Γιατί να τα έχεις ταυτόχρονα ανοιχτά ; Μα επειδή θα κάνεις μικροδιορθώσεις σε ένα πρόγραμμα (πχ στο 3d μοντέλο) και θα θες να το περνάς άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να κλείνεις και να ανοίγεις συνέχεια τα προγράμματα και να χάνεται ο χρόνος σου έτσι.

Το άλλο που είπε ο Ντίνος, πως οι Ryzen δεν έχουν καλό performance σε σχέση με Intel, μη δίνεις σημασία. Το να μιλάμε για 5% λιγότερο performance σε ένα cpu που είναι 20~30% πιο φθηνό, είναι αστεία πράματα.

Τα παραπάνω τα έγραψα έχοντας υπ' όψιν πως με το ίδιο μηχάνημα που πιθανώς να κάνεις ασκήσεις για τη σχολή, ίσως να θες να φτιάξεις και δικά σου παιχνίδια. Για να μπορείς απλά να τρέξεις τα προγράμματα με το PC που έβαλες, και να κάνεις κάποιες ασκήσεις ίσως σε αυτά, καλό μου φαίνεται. Αν θες να το χρησιμοποίησεις και ως μηχάνημα εργασίας - παραγωγής στο μέλλον, ισχύει αυτό που είπα και παραπάνω, πως εξαρτάται από τα παιχνίδια που θες να φτιάξεις. Προφανώς και άλλες απαιτήσεις θα έχει ένα υπολογιστής άμα φτιάχνεις 2d παιχνίδια για κινητά 2ετίας και 4ετίας, και άλλες άμα θες να φτιάξεις παιχνίδια με γραφικά PS4.

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Alithinos είπε

Το άλλο που είπε ο Ντίνος, πως οι Ryzen δεν έχουν καλό performance σε σχέση με Intel, μη δίνεις σημασία. Το να μιλάμε για 5% λιγότερο performance σε ένα cpu που είναι 20~30% πιο φθηνό, είναι αστεία πράματα.

Δεν είπα αυτό, ξαναδιάβασε το μύνημα μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...