Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μ εχει πιασει δημιουργικος οιστρος και θελω να κατασκευασω καποιες φιγουρες μικρου μεγεθους (5cm) ειτε με πηλο,ειτε με χαρτοπολτο που ειναι πιο ελαφρυς και πιο οικονομικος.

Θα χρειαστω καλουπι ομως για να αναπαραγω αυτες τις φιγουρες το οποιο θα πρεπει να φτιαξω απο μια αρχικη φιγουρα που θα ναι το μοντελο μου. Οποτε ψαχνω τροπους να κατασκευασω το καλουπι ευκολα και αποδοτικα.και μετα να τονχρησιοποιησω για να κανω τις φιγουρες μου.

Θα θελα να μου πειτε τροπους και κολπα και φυσικα να μου προτεινετε υλικα και τροπους δημιουργιας καλουπιου.

Εννοειται, αν καποιος εχει παρει κιτ δημιουργιας καλουπιων και θελει να μου φτιαξει το καλουπι θα ηταν τελειο!

Περιμενω αποψεις!

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί συγκεκριμένα με καλούπι?

Βγάλε ένα 3d σχέδιο και βρες κάποιον να στο κάνει σε 3d printer, είμαστε αρκετοί εδώ μέσα, αλλά υπάρχουν και αρκετά μαγαζιά που κάνουν αυτή τη δουλειά

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις κάποια εικόνα του καλουπιού που θες να κάνεις? Ανάλογα με την περιπλοκότητα του μοντέλου, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι....

Δημοσ.

Ειχα σκεφτει και την ιδεα του 3d printing αλλα απ οτι εχω δει ανεβαινει ποκυ το κοστος, δηλαδη  μια φιγουρα θα μου κοστιζει 7 ευρω πανω κατω απ οσο εχω δει,εκτος αν εχουν αλλαξει τα πραγματα...

4 ώρες πριν, gazvista είπε

Έχεις κάποια εικόνα του καλουπιού που θες να κάνεις? Ανάλογα με την περιπλοκότητα του μοντέλου, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι....

Ναι ουσιαστικα θελω να κανω πολλα αντιγραφα απο φιγουρα που ηδη εχω. Εχω δοκιμασει αυτοσχεδιο καλουπι απο πηλο αλλα η αποδοση στη λεπτομερεια δε με ικανοποιησε,πολλες φορες η φιγουρα κολλαγε πανω στο καλουπι και μετα απο μερικες δοκιμες το καλουπινεσπασε στα 2 οποτε ισως με βολεψει κατι σε λατεξ η καιυτσουκ αλα δεν εχω τα μεσα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kathytherion είπε

Ειχα σκεφτει και την ιδεα του 3d printing αλλα απ οτι εχω δει ανεβαινει ποκυ το κοστος, δηλαδη  μια φιγουρα θα μου κοστιζει 7 ευρω πανω κατω απ οσο εχω δει,εκτος αν εχουν αλλαξει τα πραγματα...

Ναι ουσιαστικα θελω να κανω πολλα αντιγραφα απο φιγουρα που ηδη εχω. Εχω δοκιμασει αυτοσχεδιο καλουπι απο πηλο αλλα η αποδοση στη λεπτομερεια δε με ικανοποιησε,πολλες φορες η φιγουρα κολλαγε πανω στο καλουπι και μετα απο μερικες δοκιμες το καλουπινεσπασε στα 2 οποτε ισως με βολεψει κατι σε λατεξ η καιυτσουκ αλα δεν εχω τα μεσα.

Ναι, εννουσα αν έχεις να μας δείξεις....

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, gazvista είπε

Ναι, εννουσα αν έχεις να μας δείξεις....

Κατι που πιστευω οτι θα βολευε ειναι αυτο που ειναι δυο μερη μπρος και πισω. Ειναι φτιαγμενο απο σιλικονη και το συγκεκριμενο.αναπαριστα ευχουλη...

il_fullxfull.1093233499_e0nd.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, satsok2 είπε

Αυτή η πλαστελίνη/πηλός που ψήνεται στο φούρνο ίσως;

Το σκεφτηκα κι αυτο αλλα υπαρχει κι εδω αρκετο κοστος καθως καθε φιμο κανει 2 ευρω και θα βγαλει μια μιαμιση φιγουρα,θελει ψησιμο.

Εκτοςναν εννοουσες.να φτιαξω καλουπι απο φιμο. Αυδο δεν τονειχα σκεφτει,ειχα.στο νου μου ενα.προιον απο σιλικονη με τη λογικη οτι θα ειναι και νσχετικα ελαστικο οποτε θα μπορω ν απελευθερωσω τη φιγουρα σχετικα ευκολοτερα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Ναι για το καλούπι έλεγα.

Δεν ειναι κακη ιδεα απλα οπως ειπα θα ειναι.μασιφ το καλουπι και ισως να δυσκολευτω ν απελευθερωσω τη φιγουρα μολις γινει. Επειτα δεν εχω βρει αποντι υλικο με συμφερει να κανω τη φιγουρα..

Δημοσ.

Εξακολουθω να ψαχνω ευκολο και οικονομικο τροπο να φτιαξω ευλυγιστο καλουπι και φιγουρες...

Κανεις καμια ιδεα? 

Δημοσ.

Ρε συ. Αυτο δεν ειναι που δεν ξεκολλα ευκολα απο τα δοντια.

Και πρεπει να φτιαξεις σωστο/σωστα το χαρμανι για να δουλεψει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://monosimacon.blogspot.gr/2015/12/ygri-silikoni-kaloypia-lastixo-times-thessaloniki.html

αν δεν σε συμφερει ουτε αυτο,παρε κανα μπιστολι σωληναριων σιλικονης και καμια  σιλικονη σωλιναριο του 2ευρου,συνολο  ενα 5 ευρω και δοκιμασε.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=21336.0

Επεξ/σία από dollyyy19
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...