fylatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 450 γραμμάρια βγάζουν άπειρα καλούπια. Δεν είναι δύσκολη η ανάμιξη έχει δοσομετρητη
Apoll Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/17/2018 στις 3:26 ΜΜ, kathytherion είπε δηλαδη μια φιγουρα θα μου κοστιζει 7 ευρω πανω κατω απ οσο εχω δει,εκτος αν εχουν αλλαξει τα πραγματα... Όποιος σου είπε €7 για μία τέτοια φιγούρα είναι απατεώνας. 30 να τυπώσεις θα έχει βγάλει νέο εκτυπωτή μιας και με €220-€250 (π.χ XYZprinting da Vinci) έχεις ένα σχετικά βασικό εκτυπωτή για να κάνεις αυτό που θες. .
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 14 ώρες πριν, Apoll είπε Όποιος σου είπε €7 για μία τέτοια φιγούρα είναι απατεώνας. 30 να τυπώσεις θα έχει βγάλει νέο εκτυπωτή μιας και με €220-€250 (π.χ XYZprinting da Vinci) έχεις ένα σχετικά βασικό εκτυπωτή για να κάνεις αυτό που θες. . Σε εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν ελάχιστη χρέωση συνήθως Εγώ μια τέτοια φιγούρα χωρίς να έχω σχέδιο βέβαια τιμή θα έδινα 2-4 ευρώ, ανάλογα layer height τι infill κτλ κτλ
Apoll Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 13 ώρες πριν, Inuyasha είπε Σε εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν ελάχιστη χρέωση συνήθως Εγώ μια τέτοια φιγούρα χωρίς να έχω σχέδιο βέβαια τιμή θα έδινα 2-4 ευρώ, ανάλογα layer height τι infill κτλ κτλ Οι εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά, έχουν κόστος €0.10. Εδώ κοιτάω για συνεργασία με μία κινέζικη εταιρία για να κάνω plastic injection σε κάτι ιδέες που έχω και πάνω από €4 δεν στοιχίζει κάτι το οποίο είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το παραπάνω. Και αυτοί δουλεύουν με κέρδη εκατοντάδες %, αλλά βέβαια χρειάζονται και volume παραγγελίες. (1000 κομμάτια και άνω).
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Apoll είπε Οι εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά, έχουν κόστος €0.10. Εδώ κοιτάω για συνεργασία με μία κινέζικη εταιρία για να κάνω plastic injection σε κάτι ιδέες που έχω και πάνω από €4 δεν στοιχίζει κάτι το οποίο είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το παραπάνω. Και αυτοί δουλεύουν με κέρδη εκατοντάδες %, αλλά βέβαια χρειάζονται και volume παραγγελίες. (1000 κομμάτια και άνω). Επειδή κάνω 3d prints, δεν μπορώ να καταλάβω ο κόσμος γιατί κοιτάει πάντα καθαρά τιμή υλικού, ακόμα και αυτού του μεγέθους η εκτύπωση μιλάμε για 1-3 ώρες εκτύπωσης=αν όχι παραπάνω) ανάλογα layer height και infill, οι εκτυπωτές δεν δουλεύουν με κάποιο μαγικό κόπο τζάμπα, θέλουν ρεύμα, έχουν φθορές και πάντα μα παντα υπάρχει η πιθανότητα κάποια εκτύπωση να πάει στραβά ακόμα και στο 99% οπότε να θέλει ξανά από την αρχή οπότε στην τιμή υπολογίζουν ένα ποσοστό γύρω στο 10%μήπως κάτσει στραβή Οπότε αν τα 10 λεπτά που λες εσύ βάλουμε περίπου 40λεπτα ρεύμα, ένα 15%για φθορές, 10%μήπως κάτι πάει στραβά Εχεις χονδρικά 75 λεπτά μόνο τα έξοδα, εφόσον είναι εταιρία θέλει και κέρδος, έχει να πληρώσει φπα, υπαλλήλους οπότε όλα αυτά μεταφραζοντε σε επιπλέον αύξηση της τιμής, κάνεις δεν θα τo κάνει για την ψυχή της μανας του Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από Inuyasha 1
Apoll Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Inuyasha είπε Επειδή κάνω 3d prints, δεν μπορώ να καταλάβω ο κόσμος γιατί κοιτάει πάντα καθαρά τιμή υλικού, ακόμα και αυτού του μεγέθους η εκτύπωση μιλάμε για 1-3 ώρες εκτύπωσης=αν όχι παραπάνω) ανάλογα layer height και infill, οι εκτυπωτές δεν δουλεύουν με κάποιο μαγικό κόπο τζάμπα, θέλουν ρεύμα, έχουν φθορές και πάντα μα παντα υπάρχει η πιθανότητα κάποια εκτύπωση να πάει στραβά ακόμα και στο 99% οπότε να θέλει ξανά από την αρχή οπότε στην τιμή υπολογίζουν ένα ποσοστό γύρω στο 10%μήπως κάτσει στραβή Οπότε αν τα 10 λεπτά που λες εσύ βάλουμε περίπου 40λεπτα ρεύμα, ένα 15%για φθορές, 10%μήπως κάτι πάει στραβά Εχεις χονδρικά 75 λεπτά μόνο τα έξοδα, εφόσον είναι εταιρία θέλει και κέρδος, έχει να πληρώσει φπα, υπαλλήλους οπότε όλα αυτά μεταφραζοντε σε επιπλέον αύξηση της τιμής, κάνεις δεν θα τo κάνει για την ψυχή της μανας του Εξαρτάται το κέρδος. Αναφερόμουν παραπάνω που του ζήτησαν €7. Οπότε αν ήθελε να τυπώσει καμιά 50αριά θα του στοίχιζε όσο ένας εκτυπωτής και τα υλικά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Apoll είπε Εξαρτάται το κέρδος. Αναφερόμουν παραπάνω που του ζήτησαν €7. Οπότε αν ήθελε να τυπώσει καμιά 50αριά θα του στοίχιζε όσο ένας εκτυπωτής και τα υλικά. Σήμερα ένα site που έχω υπόψη που ανεβάζεις το stl και βγάζει τιμή, αν βάλεις 1 μικρο έχει ταρίφα τα 7 ευρώ, αν και σου λέει ότι κόστος πχ 2 ευρώ και τ άλλα τα βγάζει έξοδα διαχείρισής η κάτι τέτοιο, αν βάλεις πχ 10 το κόστος θα πάει 2χ10 οπότε θ βγει στα 20
kathytherion Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Στις 22/2/2018 στις 11:25 ΠΜ, dollyyy19 είπε http://monosimacon.blogspot.gr/2015/12/ygri-silikoni-kaloypia-lastixo-times-thessaloniki.html αν δεν σε συμφερει ουτε αυτο,παρε κανα μπιστολι σωληναριων σιλικονης και καμια σιλικονη σωλιναριο του 2ευρου,συνολο ενα 5 ευρω και δοκιμασε. http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=21336.0 Και να φτιαξω λες το καλουπι απο σιλικονη με πιστολι σιλικονης? Ενδιαφερουσα ιδεα... με τι ν αλοιψω τη φιγουρα για να μην κολλησει ομως?
dollyyy19 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) με κερι http://blog.alfakem.gr/2015/02/18/diy-αποκολλητικό-κερί-καλουπιού-τρόπος/ Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από dollyyy19 1
kathytherion Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, kathytherion είπε Και να φτιαξω λες το καλουπι απο σιλικονη με πιστολι σιλικονης? Ενδιαφερουσα ιδεα... με τι ν αλοιψω τη φιγουρα για να μην κολλησει ομως? Να αλοιψω τη φιγουρα με κερι η να φτιαξω τονκαλουπι με.κερι? Ακυρο. μολις διαβασα το αρθρο...τετοιο κερι που μπορω να βρω και τι νκοστος εχει? Μοορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο εκτοα απντονκερι που ενδεχομενως να χω σπιτι,πχ λαδι? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από kathytherion
dollyyy19 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 δοκιμασε το,δεν γνωριζω ποσο καλο θα ειναι το καλουπι με λαδι.το κερι εχει το καλο οτι καλυπτει και τις ατελειες,και κανει και μεχρι 5 αντιγραφα με ενα κερωμα.ειναι φθηνο.
mindreader Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Στις 17/2/2018 στις 6:46 ΜΜ, satsok2 είπε Αυτή η πλαστελίνη/πηλός που ψήνεται στο φούρνο ίσως; To fimo λες; Υπαρχει κατι εναλλακτικο απο το fimo, που να κοστιζει φτηνοτερα, και να ειναι εφαμιλης ποιοτητας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα