Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Lelouch είπε Δεν κατάλαβες καν τι είπα. Ο ΔΥ πληρώνεται από τον κρατικό προυπολογισμό. Δεν προσφέρει εξωτερικά χρήματα σε αυτόν. Καιρός να κοπούν όλες αυτές οι αλχημείες. ρε φιλε εγω το ξερω ομως τι σχεση εχει με την κουβεντα που κανουμε?καλως η κακως υπαρχει αυτο το πραγμα...κανε νεο θεμα και γραψε ας ψηφισουμε για την καταργηση του εφαπαξ...και μετα για την καταργηση του μισθου των ΔΥ γιατι δεν φερνουν λεφτα στο κρατος. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από Αλεξανδρος A.92
Lelouch Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε φίλε με το εφαπαξ ειναι σαν να πληρώνονται 2 φορες. Τι δεν καταλαβαίνεις. Ο ίδιος το είπες ότι ο μισθός τους θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερος αν κοπει το εφαπαξ. Πόσο παραπάνω να πάει δηλαδή. Γιατί πρέπει να πληρώνονται εφαπαξ από τον κρατικό προυπολογισμο που πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι; Ευτυχώς με τα μνημόνια η κοροϊδία της δημόσιας σπατάλης έχει σταματήσει εν μέρει και θα συνεχίσει να σταματάει. Θα γίνουμε αυτοσυντηρούμενη χώρα θέλουμε δε θέλουμε επειδή τα λεφτόδεντρα πέθαναν. Και εγώ θα ψήφιζα ναι στην κατάργηση του εφαπαξ, το δηλώνω ανοιχτά. Δεν φτάνει που οι συντάξεις τους ήταν της τάξης των 4-5 χιλιάδων ευρώ έπαιρναν και 80 χιλιάρικα εφαπαξ. Ρε δεν πάμε καθόλου καλά εδώ μέσα. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί είχαμε 10% έλλειμμα και το λιγότερο αποδοτικό δημόσιο στην Ευρώπη. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από Lelouch 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, Lelouch είπε Ρε φίλε με το εφαπαξ ειναι σαν να πληρώνονται 2 φορες. Τι δεν καταλαβαίνεις. Ο ίδιος το είπες ότι ο μισθός τους θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερος αν κοπει το εφαπαξ. Πόσο παραπάνω να πάω δηλαδή. Γιατί πρέπει να πληρώνονται εφαπαξ από τον κρατικό προυπολογισμο που πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι; Ευτυχώς με τα μνημόνια η κοροϊδία της δημόσιας σπατάλης έχεις σταματήσει εν μέρει και θα συνεχίσει να σταματάει. Θα γίνουμε αυτοσυντηρούμενη χώρα θέλουμε δε θέλουμε επειδή τα λεφτόδεντρα πέθαναν. Και εγώ θα ψήφιζα ναι στην κατάργηση του εφαπαξ, το δηλώνω ανοιχτά. Δεν φτάνει που οι συντάξεις τους ήταν της τάξης των 4-5 χιλιάδων ευρώ έπαιρναν και 80 χιλιάρικα εφαπαξ. Ρε δεν πάμε καθόλου καλά εδώ μέσα. Εγω στο λεω απο την αποψη οτι δεν φταινε αυτοι...ετσι ηθελε η χ ψ κυβερνηση και το κανε,αυτοι απλα το εκμεταλευτηκαν και οποιον και να ρωτησεις αυτο θα εκανε. Επειδη ομως τυχαινει να ξερω και την μια πλευρα και την αλλη επετρεψε μου να σου πω οτι τα λεφτα που περασαν απο τα χερια ενος ελευθερου επαγγελματια με τα λεφτα ενος ΔΥ δεν ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Υπαρχει εκκαθαριστικο καπου μες στο σπιτι του 1εκ δραχμων καποτε το 1997-1999 δεν θυμαμαι ακριβως που αφορα ελευθερο επαγγελματια και την ιδια χρονια 300.000 δραχμων για τον ΔΥ...Το οτι το 90% των ελευθερων επαγ τα καναν σκατα δεν φταιει κανεις...Ασε τις φοροδιαφυγες απο τοτε...τουλαχιστον οι ΔΥ δεν μπορουσαν εκτος αν εισαι δασκαλος και κανεις ιδιατερα κτλπ αλλα τεσπα ειναι καπως ελεγχομενο... Εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση...οταν υπηρχαν λεφτα μπολικα κανεις δεν μιλαγε για τους ΔΥ ισα ισα,μετα ηρθε η κριση και επειδη αυτοι ειχαν σιγουρα λεφτα και σχετικα καλα πεσαμε να τους φαμε γιατι ηταν προκλητικο αυτο που γινοταν (λες και αυτο εγινε απο το 09 και μετα...) Οσο για τα νουμερα που αναφερεις δεν ξερω ποιον ΔΥ ξερεις που παιρνει 5k αλλα το πιθανοτερο ειναι να ηταν ειτε στην Ολυμπιακη του Ωναση που πηγε στο Δημοσιο και εφυγε καπου εκει οποτε πηρε και τρελο εφαπαξ ειτε κανα διευθυντης σε καμια δεη.Υπαλληλος αυτη την συνταξη δεν την ειδε και ουτε προκειται να την δει ποτε...Το εφαπαξ που γραφεις επισης δεν εχει σχεση...αν επαιρνει 4-5k θα επρεπε να ειναι γυρω στα 150.000 για να ειναι στα 80 επαιρνε καπου στα 2.5-3k
dtzgr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εφάπαξ δεν παίρνουν μόνο οι δημόσιοι. Στον ιδιωτικό παίρνουν σίγουρα γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι. Αν είσαι μισθωτός, δες την απόδειξη μισθοδοσίας σου αν σου γίνονται κρατήσεις για εφάπαξ. Αν δεν γράφει, ρώτα στο λογιστήριο της εταιρίας και θα σου πουν. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, δες αν στις εισφορές που χρεωνεσαι υπάρχει κλάδος εφάπαξ. Αν γίνονται κρατήσεις ή πληρώνεις εισφορά στον αντίστοιχο κλάδο, θα πάρεις. Γενικά, οποίος δουλεύει και του γίνονται κρατήσεις, γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ψάξει και να μάθει πού πάνε τα λεφτά των κρατήσεων, δηλαδή για ποιο λόγο γίνονται. Μόνο έτσι θα ξέρει τι έχει πληρώσει (και άρα δικαιούται) και τι όχι (οπότε να 'χαμε να λέγαμε). Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από dtzgr 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, dtzgr είπε Εφάπαξ δεν παίρνουν μόνο οι δημόσιοι. Στον ιδιωτικό παίρνουν σίγουρα γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι. Αν είσαι μισθωτός, δες την απόδειξη μισθοδοσίας σου αν σου γίνονται κρατήσεις για εφάπαξ. Αν δεν γράφει, ρώτα στο λογιστήριο της εταιρίας και θα σου πουν. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, δες αν στις εισφορές που χρεωνεσαι υπάρχει κλάδος εφάπαξ. Αν γίνονται κρατήσεις ή πληρώνεις εισφορά στον αντίστοιχο κλάδο, θα πάρεις. Δεν το ξερω αυτο που λες,ομως δεν ξερω καποιον ΙΥ που να παιρνει εφαπαξ περα απο καποιες τραπεζες...Γιατροι εννοεις σε Δημοσια Νοσοκομεια η σε Ιδιωτικα?Προφανως καποιες εταιριες μπορει να το κανουν για τους εργαζομενους τους.Σε αυτη που ειμαι ας πουμε οι Ελ. επαγ. δεν παιρνουν εφαπαξ.
dtzgr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Εγώ είμαι μηχανικός. Δεν έχω δουλέψει ποτέ στο δημόσιο. Πληρώνω όμως για κλάδο εφαπαξ στο ταμείο των μηχανικών (πρώην τσμεδε, τώρα εφκα) και δικαιούμαι. Το ίδιο ισχύει για τους γιατρούς και δικηγόρους του ιδιωτικού. Ανεξάρτητα που δουλεύουν. Το ταμείο νομικών ή των γιατρών έχει κλάδο εφαπαξ = πληρώνουν έξτρα εισφορές = δικαιούνται εφάπαξ.
Nevyn Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 28 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε τι σε κοφτει εσενα ρε φιλε?αφου τους τα κρατανε?αν ειναι να κοπει ας τους τα προσθεσουν στον μισθο Προσωπικα πολυ θα ηθελα να παιρνουν εφαπαξ με βαση πραγματικα οσα τους κρατανε και οχι με βαση κατι θεωρητικους μαθηματικους τυπους που βγαζουν αποδοσεις καλυτερες απο αυτες που πετυχαινει ο Σορος οπως ειπε και καποιος πιο πανω ή και καλυτερες απο αυτες που πετυχαινει ο και Σωρας αλλα τοτε θα επεφτε πολυ κλαμα
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, dtzgr είπε Εγώ είμαι μηχανικός. Δεν έχω δουλέψει ποτέ στο δημόσιο. Πληρώνω όμως για κλάδο εφαπαξ στο ταμείο των μηχανικών (πρώην τσμεδε, τώρα εφκα) και δικαιούμαι. Το ίδιο ισχύει για τους γιατρούς και δικηγόρους του ιδιωτικού. Ανεξάρτητα που δουλεύουν. Το ταμείο νομικών ή των γιατρών έχει κλάδο εφαπαξ = πληρώνουν έξτρα εισφορές = δικαιούνται εφάπαξ. Και τα λεφτα που παιρνει ο καθενας απο αυτους στο τελος ειναι αναλογα με αυτα που δινεις συν μια μικρη προσαυξηση? 2 λεπτά πριν, Nevyn είπε Προσωπικα πολυ θα ηθελα να παιρνουν εφαπαξ με βαση πραγματικα οσα τους κρατανε και οχι με βαση κατι θεωρητικους μαθηματικους τυπους που βγαζουν αποδοσεις καλυτερες απο αυτες που πετυχαινει ο Σορος οπως ειπε και καποιος πιο πανω ή και καλυτερες απο αυτες που πετυχαινει ο και Σωρας αλλα τοτε θα επεφτε πολυ κλαμα Τωρα πια σου εξηγω οτι παιρνουν ΠΟΛΥ λιγοτερα απο αυτα που τους κραταγαν τοσα χρονια...μεχρι το 9 μπορει να συνεφερε αυτο που λες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 1 hour ago, Αλεξανδρος A.92 said: τι σε κοφτει εσενα ρε φιλε?αφου τους τα κρατανε?αν ειναι να κοπει ας τους τα προσθεσουν στον μισθο Λογιστικές κρατήσεις, οι οποίες γίνονται σε εποχές παχιών αγελάδων κι όταν φτάνει η ώρα να δωθεί το έφαπαξ σε εποχές όπως η τωρινή που δεν υπάρχουν τα λεφτά, τσοντάρουν από τους φόρους μας για να συμπληρώσουν το κενό... Αν λοιπόν "τους τα κρατάνε" δεν χρειάζεται η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (φόρους μας) κι αν "χάθηκαν" τα λεφτά από κακοδιαχείρηση δεν φταίμε εμείς για να τα παίρνουν από τους φόρους μας... 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, ThReSh είπε Λογιστικές κρατήσεις, οι οποίες γίνονται σε εποχές παχιών αγελάδων κι όταν φτάνει η ώρα να δωθεί το έφαπαξ σε εποχές όπως η τωρινή που δεν υπάρχουν τα λεφτά, τσοντάρουν από τους φόρους μας για να συμπληρώσουν το κενό... Αν λοιπόν "τους τα κρατάνε" δεν χρειάζεται η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (φόρους μας) κι αν "χάθηκαν" τα λεφτά από κακοδιαχείρηση δεν φταίμε εμείς για να τα παίρνουν από τους φόρους μας... Μην τα ξαναλεμε...το συστημα σε αυτο το σημειο τους ευννοει...δεν το εφτιαξαν οι ΔΥ δεν φταινε για αυτο και εγω και εσυ αν μπορουσαμε θα το εκμεταλευομασταν...Οπως εκμεταλευονται αλλα πραγματα οι ελευθεροι επαγγελματιες που δεν μπρορουν οι ΔΥ... Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2018 από Αλεξανδρος A.92
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, Αλεξανδρος A.92 said: Μην τα ξαναλεμε... Από την ρωτάς "τι σε κόφτει" αυτή είναι η απάντηση... Το ίδιο συμβαίνει και με τις συντάξεις λόγω του καταπληκτικού ασφαλιστικού μας... 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Οχι φυσικα...το τι σε κοφτει παει στο σημειο που λεει για καρκινους και για κοψιματα...πραγμα ασχετο με την ερωτηση του TS που ουσιαστικα ρωταει τι παιζει με τον υπολογισμο...Οχι αν ειναι δικαιο σωστο κτλπ κτλπ...
Lelouch Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Ε φορουμ συζητήσεων είναι, στην τελική δεν είπα κάτι τελείως άσχετο. Το εφαπαξ θα κοπεί αργά ή γρήγορα, τώρα σε 50 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει ποιος ξερει πως θα ειναι η Ελλάδα.
dtzgr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 54 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Και τα λεφτα που παιρνει ο καθενας απο αυτους στο τελος ειναι αναλογα με αυτα που δινεις συν μια μικρη προσαυξηση? Χοντρικά ναι. Για ασφαλισμένους στον κλάδο εφαπαξ μετά την 1.1.2014, είναι ακριβώς έτσι. Για τους ασφαλισμένους των οποίων η ασφάλιση στον κλάδο εφάπαξ ξεκίνησε πριν την 1.1.2014, υπάρχει και ένα τμήμα (από την αρχή μέχρι και 31.12.2013) που υπολογίζεται λίγο διαφορετικά. Για το υπόλοιπο τμήμα, όπως είπαμε παραπάνω. https://www.dsnafpliou.gr/images/documents/epikairi-nomothesia/2016/05/o-neos-nomos-efka-yp-arithm-4387-2016-fek-a-85-12052016.pdf Άρθρο 35 παράγραφος 4. Το συμπέρασμα, τουλάχιστο για από 1.1.2014 και μετά είναι: no εισφορά, no εφάπαξ. Ή αλλιώς: παίρνεις εφάπαξ μόνο αν έχεις πληρώσει την αντίστοιχη εισφορά κατά τον εργασιακό σου βίο.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, Lelouch είπε Ε φορουμ συζητήσεων είναι, στην τελική δεν είπα κάτι τελείως άσχετο. Το εφαπαξ θα κοπεί αργά ή γρήγορα, τώρα σε 50 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει ποιος ξερει πως θα ειναι η Ελλάδα. Καλα εννοειται οτι θα κοπει...και πολυ αργησε. 1 λεπτό πριν, dtzgr είπε Το συμπέρασμα, τουλάχιστο για από 1.1.2014 και μετά είναι: no εισφορά, no εφάπαξ. Ή αλλιώς: παίρνεις εφάπαξ μόνο αν έχεις πληρώσει την αντίστοιχη εισφορά κατά τον εργασιακό σου βίο. δικαιο μου φαινεται... Μιας και ειμαστε φορουμ και συζηταμε και ασχετα ξερει κανεις πως/ποτε ξεκινησε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα