sv2kgl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι στην αναζήτηση μηχανήματος (μόνο κουτί). Η δουλειά που προορίζεται είναι α) server ενός προγράμματος (ανάγνωση/εγγραφή queries από βάση δεδομένων) και β) Fileserver. Δεν υπάρχει οικονομικό ταβάνι. Μία σύνθεση που έκανα είναι: CPU INTEL CORE I5-8400 2.80GHZ LGA1151 ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE Z370 AORUS GAMING K3 RETAIL RAM PATRIOT PV416G300C6K VIPER 4 SERIES 16GB (2X8GB) DDR4 3000MHZ BLACK/RED DUAL KIT SSD PLEXTOR PX-128M8SEG 128GB M.2 2280 PCIE GEN 3 X4 NVME WITH HEAT SINK SSD SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB 2.5'' SATA3 HDD WESTERN DIGITAL WD40EFRX 4TB RED NAS SATA3 PSU CORSAIR CX SERIES CX750M ATX - 750W 80 PLUS BRONZE CERTIFIED MODULAR CORSAIR HYDRO SERIES H60 HIGH PERFORMANCE LIQUID CPU COOLER (120MM) CASE COOLERMASTER MASTERBOX 5 BLACK Το πρόγραμμα δεν είναι βαρύ. Απλώς θα ήθελα ταχύτητα στην ανάγνωση/εγγραφή των Queries. Αν έχετε προτάσεις/αλλαγές θα ήθελα να τις ακούσω. Ευχαριστώ Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από sv2kgl
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 κατα τη γνώμη μου ψάξου για gold τροφοδοτικό και αερόψυξη. θα το δουλέψεις με τα γραφικά του επεξεργαστή? το σύστημα προορίζετε ανοιχτό για 24/7?
adtakhs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Θα έβαζα AMD R5 1600 ή 1700. Θα έβαζα μια Gigabyte AX370 Gaming R 1.X ή μία ASrock AB350 gaming K4 .
dpolal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δεν υπάρχει λόγος για τόσο δυνατό σύστημα για χρέη fileserver. Εκείνο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει είναι ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής και χωριτηκότητας των δίσκων και φυσικά κάτι με διάταξη RAID αν το εν λόγο build αφορά επιχείρηση.
nik5163 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Μήπως κανένα case με πολλές θέσεις για HDD;
sv2kgl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν θα έχει καν οθόνη το σύστημα, οπότε δεν βρίσκω λόγο να βάλω κάρτα γραφικών. Όσον αφορά τις θέσεις δίσκων, πιστεύω ότι και τα 4TB είναι πολλά. Τώρα έχουμε ένα NAS me 1TB HDD, και είναι ελεύθερα τα 700GB. Σκεφτόμουν το 2+2 να πω την αλήθεια με RAID 1, αλλά φοβάμαι ότι θα χάσει σε ταχύτητα. Το σύστημα θα'ναι 24/7 πίσω από UPS και θα δουλεύει όπως είπα σαν fileserver για κοινόχρηστα αρχεία σε τοπικό δίκτυο (gigabit) καθώς και αποθήκευση βάσης ενός προγράμματος.
dpolal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Σε αυτήν την περίπτωση θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα s/w raid των μητρικών καθώς σε περίπτωση που πάθει κάτι το μπόρντ θα κάθεσαι και θα το κοιτάς το array. Αν η εφαρμογή που σε ενδιαφέρει πρέπει να στηθεί αναγκαστικά σε windows τότε η λύση ενώς κανονικού server με ξεχωριστό raid controller και 3 έως 5 δίσκους για συστοιχία raid5 είναι το ποιό σωστό για σένα. Ειδικά αν θα λειτουργεί 24/7. Κοίτα κάτι σε Dell, HP, Lenovo. Κάποιον με Xeon, 12Gb Ecc RAM ή και παραπάνω (ανάλογα με την εφαρμογή που έχετε) και τουλάχιστον 3 SAS δίσκους. Στο κόστος υπολογίζεις και το OS αναγκαστικά και επιπλέον το κόστος του ετήσιου h/w service. Αυτές οι εταιρείες έχουν same day, next bussiness day support κλπ. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα του hosting (δηλαδή να νοικίασετε virtual server) αλλά δεν έχω ασχοληθεί πολύ και δεν το γνωρίζω το θέμα.
sv2kgl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Τώρα που το ανέφερες, άρχισα να σκέφτομαι για RAID 5 ή RAID 5E. Θεωρώ πως με το s/w RAID των Windows 10 δεν θα έχω τα προβλήματα που αναφέρεις καθώς δεν εξαρτάται από κανένα hardware, είτε του mobo onboard controller είτε κάρτας. Θα χάσω λίγο από CPU Perfomance αλλά πιστεύω πως οι απαιτήσεις που θα έχουμε σε cpu θα είναι ελάχιστες, οπότε δεν θα έχουμε θέματα. Έχω επικοινωνήσει και με την DELL και περιμένω προτάσεις. Το hosting δεν το σκέφτομαι καθόλου. Προτιμώ το μέταλλο εδώ για πολλούς λόγους, ένας εξ αυτών είναι και η ταχύτητα. Κατά τ'άλλα δεν είδα πολλές ενστάσεις με το επιλεγμένο hardware, άρα συμφωνείτε μαζί μου;
dpolal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με μια καλή κάρτα γραφικών θα είναι τέλειο για παιχνίδια. Για τις ανάγκες που θα καλύψει: Επίσης, με έναν 128ρη M.2, έναν 250ρι SSD και έναν 4ΤΒ SATA δεν κάνεις RAID. Windows Storage Spaces φτιάχνεις που είναι οκ για οικιακό χρήστη αλλά όχι για επιχείρηση. Σόρρυ. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από dpolal
sv2kgl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Ε προφανώς το RAID 5 ή 5E δεν θα γίνει με αυτούς τους δίσκους. Τον M2 μου τον ζήτησαν για Os, τον SSD δεν ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο -αλλά μου τον ζήτησαν- και μου είπανε τα data θα είναι σε έναν 4TB. Αντί για έναν 4ΤΒ σκέφτομαι 3 ή 4 3TB σε RAID 5 (3HDD) ή RAID 5E (4HDD).
dpolal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 To κουτί χωράει μόνο 2 δίσκους. Λειτουργικό δεν θα βάλετε ;;;
sv2kgl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Το λειτουργικό είναι σίγουρα Windows 10. Τώρα ψάχνω το hardware. Έχεις δίκιο για τους δίσκους, δεν το πρόσεξα καθόλου ότι λέει μόνο 2x3.5".
greg4 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζεις δυνατό cpu (8400). Την έξτρα ψήκτρα γιατί την θες; Επίσης 8gb ram δεν φτάνει; Πιστεύω πως άνετα μπορεί να σε καλύψει ένας 8100 ή ο 2400g. Για κουτί θα σου πρότεινα το δικό μου: https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html#specs 6x 3,5 kai 7x2,5
sv2kgl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Να σου πω την αλήθεια κι εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται τόσο καλό σύστημα για την δουλειά που προορίζεται. Όταν μου το ζήτησαν, είχα ακριβώς τις ίδιες ενστάσεις. Εγώ πιστεύω ότι ένας i3 με 8GB RAM και πολύ θα ήταν. Από εκεί και πέρα, δυνατό σύστημα μου ζήτησαν για το πρόγραμμα, δυνατό τους παρουσιάζω. Περιττό; Σίγουρα. Αλλά όταν ένας σου λέει ότι για το πρόγραμμά μου θέλω αυτό το μηχάνημα, εγώ τι να του πω; Όχι δεν χρειάζεσαι τόσο δυνατό PC; Και μετά να με κατηγορεί ότι αργεί επειδή εγώ επέλεξα εκείνο το pc; Δυστυχώς ξέρω ότι θα συμβεί.
nik5163 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Κουτί με πολλές θέσεις δίσκων 3,5' στα χρήματα του phanteks enthoo είναι και το fractal design R5 (Fractal-Design-Define-R5).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα