Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.
Εχω το εξης προβλημα... εχω την μητρικη του τιτλου και προσφατα εβαλα εναν ssd kingston 120gb ενω με απλο HDD οι ταχυτητες read και write ηταν γυρω στο 150mb με τον ssd ειναι στα 200mb ενω σε ενα αρχαιο λαπτοπ με τον ιδιο ssd ηταν στα 450. Ομως το λαπτοπ ειχε ahci στα bios ενω στην μητρικη αυτη τον δουλευω σε IDE... τι μπορω να κανω για να ανεβασω τις ταχυτητες?? μου εχει μονο IDE και RAID αν το βαλω σε raid και ξανα κανω φορματ μηπως δωσει τιποτα παραπανω?

Δημοσ.

φιλε μου σε SATA 2  οι ταχυτητες δεν υπερβαινουν τα 300Μb/S...!  και η μητρικη σου εχει SATA 2 θυρες και οχι SATA 3...!!   το AHCI ειναι ενα αλλο θεμα.........

στα χαρακτηριστικα της, να και δεν το αναφερει ξεκαθαρα, λεει ομως οτι υποστηριζει NCQ  +  Hot Plug, τα οποια ειναι χαρακτηριστικα του AHCI. αρα λογικα, θα πρεπει να εχει επιλογη στο BIOS σε AHCI.  το κοιταξες καλα? 

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Κοίταξε στα power options να έχεις επιλεγμένο το High performance. Θα τσιμπήσεις κάτι στα writes.

Ανέβασε και ένα screenshot από το as ssd bench.

Δημοσ.

Θυμάμαι παλιά ενα gigabyte mobo που δεν είχε ahci και είχε μόνο raid. Είχα στείλει mail τότε στη gigabyte και μου απάντησαν ότι πρέπει να το βάλω στο raid mode και να μην κάνω setup raid, καθώς έτσι είναι ακριβώς το ίδιο με ahci. 

Αυτό θα έκανα στη θέση σου. Θα δεις ότι θα παίξει μια χαρά. Επειδή το βάζεις raid mode δεν σημαίνει ότι πρέπει να σετάρεις υποχρεωτικά raid, και έχεις όλα τα οφέλη του ahci

Το μόνο σπάσιμο είναι ότι θα χρειαστείς format/clean install OS μετά την αλλαγή

Δημοσ.
23 ώρες πριν, dolmadakias είπε

Καλημερα παιδια.
Εχω το εξης προβλημα... εχω την μητρικη του τιτλου και προσφατα εβαλα εναν ssd kingston 120gb ενω με απλο HDD οι ταχυτητες read και write ηταν γυρω στο 150mb με τον ssd ειναι στα 200mb ενω σε ενα αρχαιο λαπτοπ με τον ιδιο ssd ηταν στα 450. Ομως το λαπτοπ ειχε ahci στα bios ενω στην μητρικη αυτη τον δουλευω σε IDE... τι μπορω να κανω για να ανεβασω τις ταχυτητες?? μου εχει μονο IDE και RAID αν το βαλω σε raid και ξανα κανω φορματ μηπως δωσει τιποτα παραπανω?

Τι το ήθελες αυτό το πράγμα με το NFORCE 630 σαπάκι ?

Είναι από το προπατορικό αμάρτημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...