Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Τον επόμενο μήνα μεταναστέυω για εξωτερικό (Μ. Βρετανία), στην Ελλάδα ωστόσο έχω κάποια περουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητο) που δεν μπορώ-θέλω να μεταφέρω μαζί μου. Γνωρίζει κανείς άμα το νέο έτος θα φορολογηθώ για αυτά; Δεδομένου ότι θα κινήσω τις διαδικασίες για να χαρακτηριστώ ώς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού  θα ισχύει το τεκμήριο που έχω μέχρι ώρας; Θα πρέπει να το δηλώσω στην χώρα που θα φορολογούμαι; 

Επίσης έχει υποβάλει κανείς τα χαρτιά του η διαδικασία ποιά είναι πάνω κάτω;

Επεξ/σία από cyberrobot
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τα τεκμήρια αυτοκινήτων ισχύουν για όσο αυτά κυκλοφορούν(δλδ για όσο έχουν πινακίδες), αν κάνεις προσωρινή ακινησία τότε αυτόματα θα πάψει το αυτοκίνητο να σε επιβαρύνει με τεκμήριο, αν δεν κάνεις τότε θα συνεχίσει να σε επιβαρύνει.

Επίσης όσο έχεις στο όνομα σου αυτοκίνητο αναγκαστικά θα κάνεις δήλωση εδώ ώστε να το δηλώνεις, ακόμα και αν βρίσκεται σε ακινησία, ακόμα και αν θεωρηθείς κάτοικος εξωτερικού.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως, οταν γραφτεις στην δου εξωτερικου δεν ισχυιυν τα τεκμηρια αλλα μονο πραγματικα εισοδηματα. Και λογικο αφου δεν ζεις πλεον στην χωρα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, palasd είπε

Δήλωση κάνεις μηδενική σαν κάτοικος εξωτερικού  έχω τζιπ 3.7 λίτρα και δεν πληρώνω τίποτα

Το αυτοκίνητο είναι εδώ στην Ελλάδα με ελληνικές πινακίδες πάνω του και κυκλοφορεί?

Δημοσ.

Το αυτοκίνητο είναι με Ελληνικές πινακίδες και την εφορία δεν την νοιάζει που κυκλοφορεί (προσπάθησα να αποφύγω τέλη κυκλοφορίας)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, palasd είπε

Το αυτοκίνητο είναι με Ελληνικές πινακίδες και την εφορία δεν την νοιάζει που κυκλοφορεί (προσπάθησα να αποφύγω τέλη κυκλοφορίας)

Τότε το εισόδημα σου προέρχεται 100% από ξένη χώρα, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, όχι μόνο το ότι θεωρείσαι κάτοικος εξωτερικού. Αν είχες έστω και 0,01€ εισόδημα από τόκους πχ στην Ελλάδα, το τεκμήριο του αυτοκινήτου θα σε επιβάρυνε κανονικά.

Επεξ/σία από Joshua21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...