Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον συναντάμε παντού.

Δεν προσδιορίζεται ηλικιακά η μορφωτικά(τουλάχιστον όχι σε απόλυτο βαθμό).

Δεν αναφέρομαι στον πληθυντικό Ευγενειας, ούτε σε βρισιές.Δεν αναφέρομαι στον τρόπο ομιλίας μεταξύ συγγενικών η φιλικών προσώπων.

Θα σας πω 2 περιστατικά που έγιναν αυτές τις μέρες για να γίνω πιο κατανοητός.

1. Είχα βγει απ'την δουλειά μου να κάνω διάλειμμα, πέφτει το βλέμμα μου τελείως καταλάθος σε έναν τύπο 1-2 φορές, με πλησιάζει και ακολουθεί ο εξής διάλογος.

Αυτός. Τι κοιτάς ρε φίλε;

Εγώ. Συγγνώμη δεν σας κοίταξα.

Αυτός. Τι δεν με κοίταξες ρε;ξανακοιταμε άλλη μια φορά και θα σου πω εγώ.

Δεν απαντάω, τελειώνω το διάλειμμα και επιστρέφω στην εργασία μου.

2. Περιμένω στη στάση να πάρω το λεωφορείο, τύπος έχει παρκάρει σχεδόν πάνω στη στάση, μπαίνει στο αμάξι να φύγει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα βγάζει το κεφάλι του απ'το παράθυρο και μου λέει "φύγε απ'τον καθρέφτη μου ρε" σχεδόν φωνάζοντας.

Μπορώ να αναφέρω χιλιάδες ακόμη περιστατικά που μου έχουν συμβεί.

Δεν ξέρω ίσως με ξενίζουν τόσο πολύ επειδή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν αρκετά ευγενικός με αγνώστους, ίσως επειδή είμαι εσωστρεφής άνθρωπος.Τι να πω.

Πείτε κανένα περιστατικό που σας έχει συμβεί.

Επεξ/σία από sanaeriko
  • Like 3
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν θυμαμαι χρονια κατι τετοιο ,ισως για καποιο λογο να τραβας τετοιες συμπεριφορες ,2 περιστατικα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν νομιζω να ειναι νορμαλ,ισως αθελα σου να κοιτας καποιον πιο εντονα 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slk200gr είπε

δεν θυμαμαι χρονια κατι τετοιο ,ισως για καποιο λογο να τραβας τετοιες συμπεριφορες ,2 περιστατικα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν νομιζω να ειναι νορμαλ,ισως αθελα σου να κοιτας καποιον πιο εντονα 

Και είναι αυτός τρόπος να εκφραστεί ο άλλος;

Εκεί είναι η ουσία.

• Like 2
Δημοσ.

οχι βεβαια αλλα δες τα πρωτοσελιδα καθε πρωι και θα καταλαβεις οτι ο κοσμος εχει λαλησει πια

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ θα συμφωνήσω ότι έχει χαθεί η ευγένεια. Και νομίζω πως και η κρίση το έχει κάνει ακόμα πιο φανερό και έντονο. Δεν έχουμε και τη δύναμη για πολλούς λόγους να θέσουμε τα όριά μας εκεί που πρέπει(ανωτέρους, σχέσεις) τα μαζεύουμε και τελικά ξεσπάμε στον λάθος άνθρωπο ή στο "εύκολο" θύμα.

Να αναφέρω με τη σειρά μου παράδειγμα πριν χρόνια. Περπατάω στο Κολωνάκι και μπροστά μου είναι δυο φίλες χεράκι-χεράκι να κοιτάνε βιτρίνες σε ένα πεζόδρομο και έδειχναν ρούχα η μία στην άλλη. Περπάταγαν μέσα στη μέση οπότε επιχείρησα να περάσω από το πλάι και καθώς περνάω βρίσκει το χέρι της μίας πάνω στο πόδι μου. Και συνεχίζω να περπατάω γιατί φυσικά δεν έγινε κάτι. Και την ακούω να λέει: "Λέμε και κανά συγγνώμη....Μαλάκα". Ξαναλέω δεν είχε γίνει τίποτα ουσίας! Και σκέφτομαι πόσο "ανόητες" ήταν, γιατί ήταν κακότροπες σε έναν άγνωστο χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς να γνωρίζουν το ποιος είναι. Γιατί σκέψου να ήμουν χωρισμένος/απολυμένος με χίλια δυο προβλήματα ή απλά "πειραγμένος" και στο μαλάκας να γύρναγα να γινόταν χαμός. Τόσα έχουμε δει στο δρόμο.

Πόσο μάλλον τώρα που με την κρίση και τη μειωμένη χρήση φαρμάκων και των άλλων θεμάτων που λίγο πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει,πολλοί είναι έτοιμοι για καυγά απλά με ένα βλέμμα όπως είπε και ο TS.

• Like 4
Δημοσ.

κοιταξε επειδη παιρνω καθε μερα λεωφορειο και ειμαι στο κεντρο της Αθηνας δεν μπορεις να φανταστεις ποσος κοσμος εχει αρχισει και χανει τα λογικα του και πολλοι επισης ειναι με ψυχοφαρμακα τα οποια πολλοι δεν εχουν να τα παρουν λογω οικονομικων συν ολη η πιεση απο δουλειες και υποχρεωσεις και προβληματα δεν θελει πολυ .

Κοιτα τη δουλεια σου και μη δινεις σημασια για το καλο σου διοτι δε θα βγαλεις ακρη

• Like 7
Δημοσ.

Γενικά μπορούμε και σε φόνο να φτάσουμε για ένα κλείσιμο στο δρόμο,μία προσπέραση ή μία θέση πάρκινγκ. Είμαστε λαός που δεν μπαίνουμε σε καλούπι.

• Like 2
Δημοσ.

αυτο που θυμαμαι ηταν οτι καθομουν σε μια θεση στο λεωφορειο και απο πισω ενας τρελος(κλασσικα) και τον ακουγα και μουρμουραγε οτι θα σκοτωσει τον οδηγο επειδη αργουσε που ειχε κινηση και φαναρια.Αλλο ενα η μανα μου με τη γιαγια μου ηταν συνταγμα και μια τους λεει μη με κοιτατε εχω μαχαιρι θα σας σκοτωσωγ και τετοια καταλαβαινεις λοιπον....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα ολοι εχουν να διηγηθουν καποιο παρομοιο περιστατικο

γιατι παντου υπαρχουν ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα.

Ως συνηθως πρεπει να αδιαφορησουμε ή αν ειναι απαραιτητο,

απανταμε κατι τυπικο με ευγενεια   ωστε να ληξει  αμεσα το περιστατικο.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά χθες το πρωί με το που άναψε πράσινο το φανάρι ένας κόρναρε και ο μπροστινός του κατέβηκε κατευθείαν και ξεκίνησε να τον χτυπάει.Αν δεν ήμουν εκεί να τον τραβήξω από πάνω του ίσως τα πράγματα να είχαν ακόμα πιο άσχημη τρόπη.Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον παπάρα  που είναι με το χέρι οπλισμένο στην κόρνα και σε nanosecond πράσινου την πατάει αλλά ούτε τον παλαβό που για αυτόν τον ασήμαντο λόγο έκανε λες και του βλάψαν την οικογένεια.

Επεξ/σία από Muchacho
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά χθες το πρωί με το που άναψε πράσινο το φανάρι ένας κόρναρε και ο μπροστινός του κατέβηκε κατευθείαν και ξεκίνησε να τον χτυπάει.Αν δεν ήμουν εκεί να τον τραβήξω από πάνω του ίσως τα πράγματα να είχαν ακόμα πιο άσχημη τρόπη.Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον παπάρα  που είναι με το χέρι οπλισμένο στην κόρνα και σε nanosecond πράσινου την πατάει αλλά ούτε τον παλαβό που για αυτόν τον ασήμαντο λόγο έκανε λες και του εβλάψαν την οικογένεια.

492b273d753fdbc6e357f80cdf97ed34.jpg

Δημοσ.

Εμένα πάντως δε μου έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο.

Είναι καθαρά αυτό που βγάζεις και σίγουρα δεν εμπνέω κάποιον να έρθει για καβγά.

Και αυτό το λέω γιατί σαν φάρα δυστυχώς είμαστε βαθιά Θρασύδειλοι και χεστες μάγκες του γλυκού νερού.

Για αυτο και τέτοια άτομα όπου νομίζουν οτι θα τους περάσει πάνε για μαγκιες.

Οσο για τις γυναίκες αδιαφορία ειναι η απάντηση.

• Like 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...