Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η σωστή λέξη για αυτό το φαινόμενο δεν είναι "αγενής" αλλά "χυδαίος".

Και η χυδαιότητα έχει σηκώσει ανάστημα στις μέρες μας ακολουθώντας φυσικά το παράδειγμα των ένδοξων αρχηγών μας: όταν έχεις πολιτικούς (ας μη πω ονόματα αλλά ένας απ' αυτούς έχει λένε πολύ μικρά χέρια) οι οποίοι για λόγους σκοπιμότητας καβαλάνε τη μηχανή του χυδαίου λαϊκισμού, είναι επόμενο πως οι χυδαίοι ανάμεσά μας και μέσα μας βρίσκουν και κάνουν. Από τη μία αυτό, από την άλλη το μην ασχολείστε, δε θέλει και πολύ για να περνάνε ασχολίαστες συμπεριφορές που στο παρελθόν θα ήταν καταδικαστέες.

Εδώ για παράδειγμα ανάμεσα στο κράξιμο των μυστήριων τρελών αγνώστων (φυσικά δεν έχει ποτέ καμία σχέση με μας τέτοιου είδους συμπεριφορά) έχουμε κάποιον να λέει "καλά του έκανε και τον έδειρε επειδή κορνάρισε, να δούμε αν ξανακορνάρει". Και ειλικρινά πιστεύω πως υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να μη το σχολιάσει κανείς αυτό, αν και τώρα που το σχολίασα εγώ δε θα μάθουμε ποτέ.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Και αυτοί που δέρνουν, και αυτοί που δε μιλάνε επειδή τις τρώει άλλος.

• Like 4
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καποιος φερεται διακριτικα και δεν καρφωνεται ''αθελα'' του σε καποιον/α ,ειναι συγκεντρωμενος με την συμπεριφορα του και αν γινει καμμια μικροπαρεξηγηση ειναι ευγενικος και χαμογελαστος,κατα 90% κατι δυσαρεστο που παει να γινει,εχει θετικη εξελιξη,αποκλιμακωνεται.Στο υπολοιπο 10% κυκλοφορουν ατομα που σε αλλη χωρα θα ηταν σε κλινικη,αλλα για διαφορους λογους στην δικη μας χωρα ειναι απεξω.Εκει αποφευγεις τη ενταση.εστω και αν δεν φταις εσυ.Δεν εχεις να αποδειξεις τιποτε σε κανενα.Ειτε σε προσβαλει,ειτε τον κανεις μαυρο στο ξυλο και μετα κατουρησεις πανω του μεσα σε δημοσιο χωρο και ξεσπασεις,ουτε εσενα,ουτε αυτον θα θυμουνται σε λιγες ωρες.Δεν εχει καμμια αξια να εμπλακεις.

Μονο αν κινδυνευει η ζωη σου,ουτε καν για χρηματα.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.

Οτι εχει τρελαθει πολυ κοσμος ισχυει και το βλεπουμε ολοι καθημερινα,αλλα επειδη το θεμα ειναι για την αγενεια,θελω να πω πως η αγενεια παντα υπηρχε στην Ελλαδα δεν ειναι φαινομενο τελευταιων χρονων.

Παντα με νευριαζει οταν χαιρεταω καποιον ειτε ειναι υπαλληλος σε μαγαζι ειτε καινουρια γνωριμια στο δρομο ξερω γω, να μην με χαιρετανε η να μην ριχνουν ενα χαμογελο ευγενειας που λεμε,δεν μπορω να το καταλαβω οταν σου λεει καποιος μια καλημερα εστω και να μην τον συμπαθεις πες ενα γεια,καθονται εκει και σε βλεπουν και περιμενουν να τους πεις τι θες.

Αλλο κλασσικο  απο τοτε που φτιαξαν το μετρο να μην περιμενουν να βγουν πρωτα για να μπουν,κατεβαζουν το κεφαλι κατω και ορμανε μεσα,αυτο παραδειγμα ακομα και μετα απο τοσα χρονια τα ιδια σκατα ειμαστε,το ιδιο πραγμα γινεται και θα γινεται.

Οταν μιλας και ο αλλος δεν σου δινει feedback απλα σε κοιταει με μηδενικες εκφρασεις,αυτο για μενα αγενεια ειναι,γιατι δειχνει οτι δεν συμπασχει σε τιποτα απο οτι του λες.

Επισης οταν δεν ειναι συνεπης στην ωρα που εχουν συμφωνησει και αρχιζουν οι ατελειωτες δικαιολογιες αλλα αυτο δεν συμβαινει μια φορα αλλα συνεχως!

Τι να πω,μπορει να ειμαι και εγω υπερβολικος δεν ξερω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JERONIMO888 είπε

γιατι δειχνει οτι δεν συμπασχει σε τιποτα απο οτι του λες.

Ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωμένος να συμπάσχει, έτσι;

Δημοσ.

πλεον ας βγει καποιος στο δρομο και να πει μια καλημερα σε καποιον και θα τον περασουν για τρελο

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωμένος να συμπάσχει, έτσι;

Καταλαβαινω τι λες, αλλα σκεψου βλεπεις εναν γνωστο στο δρομο και σε ρωταει τα νεα σου,υποδηλωνει οτι ενδιαφερεται να τα ακουσει ετσι δεν ειναι? αν αρχισεις και του λες τα νεα σου και τον βλεπεις οτι σε κοιταει ανεκφραστος, πως τον κρινεις?

Ανοιγεις μεγαλη συζητηση τωρα :)

Εγω θα προτιμουσα να μην ρωτησει καν αφου δεν ενδιαφερεται παρα να καθομαι να μιλαω στον τοιχο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gdriver είπε

η παιδεία πλέον είναι ανύπαρκτη και άγνωστη λέξη. 

To βασικο ειναι αυτο.
Το αλλο ειναι οτι ο κοσμος πλεον δεν παει καθολου καλα.

Εκει εξω ειναι ζουγκλα και ο καθενας μια μπομπα ετοιμη να εκραγει.

Αποφευγετε τετοια σκηνικα με καθε κοστος,γιατι δεν μπορειτε να ξερετε τι τρελα κουβαλαει ο αλλος.

Απλα οταν δειτε οτι ο αλλος πλησιαζει σε αποσταση που τον φτανει το χερι σας καλο ειναι να μην τον αφησετε να ερθει πιο κοντα.

Αφου τον φτανετε εσεις παει να πει οτι σας φτανει και αυτος,που σημαινει οτι εφτασε πολυ κοντα πλεον.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, JERONIMO888 είπε

Καταλαβαινω τι λες, αλλα σκεψου βλεπεις εναν γνωστο στο δρομο και σε ρωταει τα νεα σου,υποδηλωνει οτι ενδιαφερεται να τα ακουσει ετσι δεν ειναι? αν αρχισεις και του λες τα νεα σου και τον βλεπεις οτι σε κοιταει ανεκφραστος, πως τον κρινεις?

Ανοιγεις μεγαλη συζητηση τωρα :)

Εγω θα προτιμουσα να μην ρωτησει καν αφου δεν ενδιαφερεται παρα να καθομαι να μιλαω στον τοιχο.

Εδώ αρχίζουμε και βγαίνουμε offtopic, και ερχόμαστε σε αυτό που ήθελα να προσθέσω πιο πριν: Ότι εμένα πάλι μου τη σπάνε οι τυπικότητες, οι καλημέρες χωρίς να το εύχεσαι από καρδιάς, ούτε καν να νιώθεις κάπως θετικά προσκείμενος προς τον αποδέκτη, απλά επειδή είναι άγραφος κανόνας, το να ρωτάς τον άλλον «τι νέα» χωρίς να σ' ενδιαφέρει πραγματικά, και πολλά άλλα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και ο Αγιος φοβέρα θέλει που λέει και η παροιμία. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν αυτά που κάνουν επειδή βρίσκουν και το κάνουν εκ του ασφαλούς. Αυτό βέβαια φανερώνει το πόσο ηλίθιοι είναι γιατί όσο και να μην αντιστέκεται κάποιος δεν θα αργήσει να βρεθεί ο ψυχάκιας που θα τους βάλει στη θέση τους μια για πάντα. 

Δημοσ.

Απλά τους λέτε ήρεμα, αυστηρά, χωρίς να ουρλιάζετε, να ηρεμίσουν. Συνήθως τους "ξυπνάει", καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει.

Η πιο "τρομακτική" απειλή (δείτε το σαν δήλωση υπεροχής, όπως κάνουν τα ζώα), είναι αυτή που δηλώνεται ήρεμα και με σταθερή/σίγουρη φωνή. Ειδικά σε τύπους μαγκιά-κλανιά και πρεζάκια πιάνει. Τώρα αν δείτε τον άλλον 140 κιλά, δυο μέτρα και με τατουάζ φυλακής, απλά τρέξτε :ph34r:
Έχουμε πολλούς εδώ πάνω, και δυστυχώς ξέρω απο αυτά...

Δημοσ.

Και ο ενικός είναι αγένεια. Απο τη στιγμή που δεν ξέρεις τον άλλον, πόσο μάλλον όταν είσαι υπάλληλος σε κάποιο μαγαζί, είναι νομίζω απαράδεκτο να του απευθύνεις το λόγο στον ενικό.

Δημοσ.

Πιστεύω και εγώ ότι η αγένεια γνωρίζει μεγάλες δόξες στην εποχή μας και δυστυχώς πολλοί το θεωρούν μαγκιά και δικαίωμά τους να φέρονται έτσι. Νομίζω πως θα μπορούσα να γράψω βιβλίο επί του θέματος όπως επίσης και καθένας ο οποίος έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά. Δεν χρειάζεται εξ ' άλλου να πάμε μακριά. Όσοι συμμετέχουν σε διάφορα νήματα στο site ή σε αγγελίες σίγουρα θα έχουν να αφηγηθούν πολλά περιστατικά.  

Δημοσ.

Κάτι ασχετο.Εγω δεν ξέρω γιατί αλλά όταν κατεβαίνω πεζός στην πόλη να πάω για κανα καφέ 2 φορές την εβδομάδα,δεν ξέρω γιατί αλλά όλοι με περνάνε για πολύ ευκατάστατο οικονομικά,ενώ πάνω μου δεν κρατάω πάνω απο 20 € στο πορτοφόλι μου και το εισόδημα μου είναι 520€ μόνο και έρχονται κάθε φορά οι τσιγκάνοι και τα τσιγκανάκια πάνω μου και μου ζητάνε ψιλα.Και μερικές φορές μάλιστα βλέπω κάτι τύπους που είναι λίγο πιο πέρα απ τους τσιγγανους που μου ζητάνε λεφτα, να βγάζουν ένα ολοκληρο πάκο με 50 ευρα και να ψωνίζουν απο περίπτερο κτλ!και αυτους δεν τους ενοχλούνε!ΛΟΛ ΡΕ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, xgol είπε

Και ο ενικός είναι αγένεια. Απο τη στιγμή που δεν ξέρεις τον άλλον, πόσο μάλλον όταν είσαι υπάλληλος σε κάποιο μαγαζί, είναι νομίζω απαράδεκτο να του απευθύνεις το λόγο στον ενικό

Δεν (θεωρώ πως πρέπει να) είναι πανάκεια όμως αυτό.

Αν είμαι πωλητής στα 30 μου σ' ένα μαγαζί, και μπει ένας συνομήλικος, ή ένα συνομήλικο ζευγάρι, και μετά από αρκετή κουβέντα το γυρίσω στον ενικό, αν κι εκείνοι μου μιλάνε στον ενικό, δε βλέπω πού το κακό.

Τα formalities μας φάγανε.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν (θεωρώ πως πρέπει να) είναι πανάκεια όμως αυτό.

Αν είμαι πωλητής στα 30 μου σ' ένα μαγαζί, και μπει ένας συνομήλικος, ή ένα συνομήλικο ζευγάρι, και μετά από αρκετή κουβέντα το γυρίσω στον ενικό, αν κι εκείνοι μου μιλάνε στον ενικό, δε βλέπω πού το κακό.

Τα formalities μας φάγανε.

Σωστό, αλλά το σημείο κλειδί είναι αυτό: "αν κι εκείνοι μου μιλάνε στον ενικό".

Δεν έχει σημασία η ηλικία, απο την στιγμή που ο άλλος σου μιλάει στον πληθυντικό και τυπικότατα (και όχι "καλέ κύριε να ένα γλυφιτζούρι"), έχεις υποχρέωση να του μιλάς στο πληθυντικό.
Έχω μαυρίσει μαγαζί, και το κατάλαβε τυπικά και επιτόπου, γιατί η τύπισα που το είχε, μου έριχνε 20 χρόνια και πίστευε ότι μπορεί να μου μιλάει σαν την θεία μου. Οχι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...