Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Ο logistoulis έκανε bold αυτό Αναφορά σε κείμενο Τον τύπο που έχει ακούσει 335 κορναρίσματα στο nanosecond του πράσινου και στο 336το κατέβηκε κι έδειρε, θα τον κατανοήσω και θα τον συγχαρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν έδειρε/έβρισε/πρόσβαλλε/κτλ αρκεί να μην σκότωσε ή τον άφησε ανάπηρο. Δεν μπαίνω σε τριπάκια ανευ ουσίας όπως "αρκεί να μην ξαναγίνει" γιατί το βρίσκω σαχλαμάρα και ανοήτο να κατακρίνεται ο ένας επειδή έτυχε να βγει εκτός εαυτού ενώ παράλληλα να παραβλέπεται η συνεχής ενοχλητική παρενόχληση. Εννοείται ότι το 1 κορνάρισμα είναι ασήμαντος λόγος αλλά τα 335 δεν είναι. Έγραψε αυτό Αναφορά σε κείμενο και πού ξέρεις αν την ώρα που χτυπάς κάποιον αν θα τον αφήσεις ανάπηρο ή όχι; οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει κάπου τη δύναμή τους πάνω σε άλλους ανθρώπους (δεν μιλάω για wannabe ξυλάδες που βαράνε σάκους με γάντια) ή γνωρίζουν το ιστορικό υγείας αυτού με τον οποίο θα τσακωθούν; είναι απαράδεκτο να χτυπάς τυχαίους ανθρώπους για ασήμαντους λόγους ακριβώς και μόνο επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει (δεν αναφέρω καν να πέσεις στο ψυχάκι που θα σου βγάλει μαχαίρι ή στο αυτονόητο ότι δεν έχεις δικαίωμα να απλώνεις χέρι σε άλλον άνθρωπο). αλλά αν νομίζεις ότι το να χτυπάς κάποιον είναι απλό, θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς λίγο καλύτερα μιας και με ένα μόνο χτύπημα μπορεί να τραβιέσαι για χρόνια Και αγνόησε αυτό Αναφορά σε κείμενο Τον τύπο που έχει ακούσει 335 κορναρίσματα στο nanosecond του πράσινου και στο 336το κατέβηκε κι έδειρε, θα τον κατανοήσω και θα τον συγχαρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν έδειρε/έβρισε/πρόσβαλλε/κτλ αρκεί να μην σκότωσε ή τον άφησε ανάπηρο. Δεν μπαίνω σε τριπάκια ανευ ουσίας όπως "αρκεί να μην ξαναγίνει" γιατί το βρίσκω σαχλαμάρα και ανοήτο να κατακρίνεται ο ένας επειδή έτυχε να βγει εκτός εαυτού ενώ παράλληλα να παραβλέπεται η συνεχής ενοχλητική παρενόχληση. Εννοείται ότι το 1 κορνάρισμα είναι ασήμαντος λόγος αλλά τα 335 δεν είναι. Μάγκες σίγουρα δεν είναι ευπρεπές να σχολιάζετε-ρωτάτε-αναφέρετε πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί από τον συνομιλητή σας. Προσωπικά το κατατάσσω στην κατηγορία "αγενής τρόπος έκφρασης" αλλά οκ δεν θα σας δείρω κιόλας.
Silverage Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Εγώ έχω ένα ψιλοθέμα με έναν κουριερ της ups. Την πρώτη φορά δεν μας βρήκε στο σπίτι, παίρνει τηλέφωνο και του λέμε σε 1 ώρα θα επιστρέψει κάποιος να παραλάβει. Μετά απο μια ώρα έρχεται μου δίνει το αντικείμενο και μου λέει "Δέκα φορές πέρασα, δεν μπορώ να κάνω κύκλους συνέχεια για ένα πράγμα". Δεν λέω τίποτα. Άλλη φορά πάλι παίρνει τηλέφωνο και λέει θα είναι κάποιος στο σπίτι να περάσω; Του λέω κατά τις 14:30 θα είναι κάποιος. Παίρνει αργότερα και λέει δεν είναι κανένας, βαράω τα κουδούνια μια ώρα, κοιτάω 13:50. Πες μου τί ώρα να έρθω μου λέει γιατί δεν μπορώ να τρώω όλη την ημέρα μου έχω να πάω και αλλού. Του λέω 14:30 είπαμε. Καλά πάρε με τηλέφωνο όταν είναι κάποιος να έρθω.Τον παίρνω 14:20 περίπου και του λέω είναι η μάνα μου, καλά θα έρθω 15:00 απαντάει. Έρχεται 15:00 και άρχισε και παραπονιόταν στην μάνα μου οτι πέρασε 10 φορές και δεν μας βρήκε και δεν μπορεί να ασχολείται συνέχεια με εμάς και τέτοια. Έτοιμος ήμουν να πάρω να κάνω παράπονα στη Ups αλλά με σταμάτησε η μάνα μου. Απο την μία λες παίρνει τηλέφωνα και ενημερώνει, απο την άλλη είναι αγενής και προσβάλλει. Άλλες.φορές πάλι έχει φέρει πράγματα και ήταν ευγενικός.. Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κάποιον αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ προσβολές και αγένεια. Την επόμενη φορά θα κάνω παράπονα πάντως.
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, pontez2 είπε Αν το παρελθόν, μου έχει διαμορφωσει έναν βίαιο χαρακτήρα, να εισαι σίγουρος οτι το γνωρίζω. Έχω επιλέξει να συμπεριφέρομαι έτσι. Το πρώτο αναιρεί το δεύτερο, δε νομίζεις; Κάπως δύσκολο να έχεις επιλέξει ο ίδιος να έχεις μια συγκεκριμένη συμπεριφορά (που αν δεν έχεις ψυχολογικά, λογικά δε σου αρέσει) η οποία έχει διαμορφωθεί από διάφορες εμπειρίες του παρελθόντος. 19 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δε καταλαβαίνω το ζητημα της επισυμανσης της προιστορίας με τη κακή συμπεριφορά. Κι εγω μπορει να έτρωγα ξυλο πρωι βράδυ, ή να πήγα στον πόλεμο, η εν πάση περιπτώση να έχω περάσει πολύ δυσκολα. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς αν και πόσο ρόλο μπορεί να παίξει η ψυχολογία στη συμπεριφορά ενός ανθρώπου, τι συζητάμε τόση ώρα; Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από phanispal
logistoulis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 11 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε Και αγνόησε αυτό ναι δεκτό το επιχείρημά σου και καταλαβαίνω απόλυτα ότι κάποια στιγμή πολλοί φτάνουν/φτάνουμε στο αμήν (και θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αυξημένα νεύρα, εκτός αν κάποιος ζει σε συννεφάκια, που αν μπορεί να το κάνει μπράβο του) παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να βρεις τη δύναμη να το αφήσεις να πέσει κάτω
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, logistoulis είπε παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να βρεις τη δύναμη να το αφήσεις να πέσει κάτω Θες ν' αρχίσουμε αυτά τα πρέπει να μην τελειώσουμε ποτέ;
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Παλιά περιστατικό σε τραίνο ένας περίεργος τύπος μπαίνει μέσα και όποιος τον ακουμπούσε παρεξηγιόταν αμέσως. Ένα πιτσιρίκι κατα λάθος τον ακούμπησε και του λέει με ύφος. "Όπα μικρέ τι έγινε" Άρχισε να λέει και διάφορα με άλλους "ξέρεις τι είναι να είσαι με μια τυρόπιτα όλη μέρα" Αυτό πριν την κρίση σίγουρα ο τύπος αυτός είχε αποφυλακιστεί 100% και σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναβρεθεί φυλακή. Εγώ φυσικά μόλις τον είδα προσπάθησα να κρατήσω απόσταση ασφαλείας και αν μου έλεγε κάτι θα το έπαιζα εγγλέζος στη κυριολεξία Τώρα που είναι και η κρίση βλέπω να γίνεται σφαγή εκεί έξω, τα νεύρα όλων είναι στην τσίτα, ας είναι καλά οι 300 για αυτό. Και δεν το λέω μόνον εγώ είναι και άλλοι που το υποστηρίζουν αυτό Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από Χάρης Μυλωνίδης 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 25 λεπτά πριν, phanispal είπε Κατ' αρχάς το νήμα σχετίζεται και αφορά σε αγενή τρόπο έκφρασης, και παρόλο που και η χειροδικία είναι τέτοια, ο νηματοθέτης δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο. Εδώ έχουμε ξεφύγει και συζητάμε για κλωτσομπούνια που είναι πανεύκολο να καταλήξουν σε φόνο. Έχεις δίκιο ότι ο νηματοθέτης δεν αναφέρθηκε στη χειροδικία. Αλλά το περιστατικό (που το έγραψε άλλος στην πρώτη σελίδα) το συμπεριέλαβα σκόπιμα για δύο λόγους. Είναι τρόπος έκφρασης όπως πολύ σωστά έγραψες. Ταυτόχρονα ήθελα να δείξω ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν φταίει ο ένας αλλά το κοινωνικό σύστημα συμπεριφοράς που επικρατεί στην κυκλοφορία.
panossar95 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Το κακό με αυτές τις συμπεριφορές γενικά είναι ότι δε ξέρεις που θα πέσεις και τι έχει ο άλλος πάνω του, και σε αντικείμενα και σε τρελα. Έχω φίλο που όταν βγαίνουμε στη περιοχή και αράζουμε έχει πάντα ένα μικρό μαχαίρι πάνω του για παν ενδεχόμενο, δε το θεωρώ σωστό αλλά όχι και παράλογο από την άλλη. Επίσης υπάρχουν πολλές παρέες ατόμων που απλά βγαίνουν έξω για τσαμπουκα, ψάχνονται φουλ, ακόμα και να μου τους κοιτάξεις θα έρθουν να σε προκαλέσουν. Δυστυχώς ο κόσμος δε πάει καλά Και πιο πολύ φοβάμαι για τις γυναίκες, ειδικά μάνα/αδερφή μου, και γενικά όλες, κυκλοφορούν πολλοί εκεί έξω που μπορούν να τους κλέψουν χτυπήσουν και μην αναφέρω το χειρότερο από όλα, ξέρετε. Εμένα ας πούμε επειδή είμαι λίγο θηρίο ( όχι γυμνασμενος), δε με έχει κοιτάξει τόσα χρόνια κανείς παράξενα και αν το έχει κάνει μια δυο φορές έχω κοιτάξει και εγώ και σταματάει εκεί, αλλά πιστεύω πρέπει να έχεις και αντίληψη για να καταλάβεις πότε ο άλλος δε πάει καλά και να απομακρύνεσαι. Αν χρειαστεί όμως να αμυνθείς θα αμυνθείς με οποιονδήποτε τρόπο. Εγώ αυτή τη λογική έχω, είτε για εμένα είτε για φίλο / φίλη που θα είμαι μαζί θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω με οποιοδήποτε κόστος. 2
phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) ^^Δεν αναφερόμουν τόσο σε σένα, όσο στους επόμενους που το «προχώρησαν» το πράγμα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από phanispal
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 34 λεπτά πριν, logistoulis είπε ναι δεκτό το επιχείρημά σου και καταλαβαίνω απόλυτα ότι κάποια στιγμή πολλοί φτάνουν/φτάνουμε στο αμήν (και θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αυξημένα νεύρα, εκτός αν κάποιος ζει σε συννεφάκια, που αν μπορεί να το κάνει μπράβο του) παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να βρεις τη δύναμη να το αφήσεις να πέσει κάτω Καλά όλα αυτά που λες αλλά γιατί γράφεις σε β' ενικό, δείχνοντας έτσι ότι το θέμα με απασχολεί άμεσα; Εδώ που ζω δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα στην οδήγηση γιατί οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τις κόρνες για ψύλλου πήδημα, ούτε οδηγάνε όλοι/περισσότεροι επιθετικά και ακραία. Σε τέτοια περίπτωση ακόμα και αυτός που κατεβαίνει να δείρει για ψύλλου πήδημα, μάλλον δεν θα ασχολιόταν στο ίδιο παράδειγμα της κόρνας αλλά σε πολύ διαφορετικές συνθήκες.
opcorsa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, Tenshi είπε Θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε,θα ήθελα όμως να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός οτι απο την στιγμή που απευθύνεστε σε πολλά άτομα, η ορθή χρήση του gentleman είναι gentlemen. Απόκρυψη περιεχομένων σωστα τυπε, δεν απευθυνομουν σε πολλους..γενικα το ελεγα
logistoulis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, triapoulakiakathontan είπε Καλά όλα αυτά που λες αλλά γιατί γράφεις σε β' ενικό, δείχνοντας έτσι ότι το θέμα με απασχολεί άμεσα; Εδώ που ζω δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα στην οδήγηση γιατί οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τις κόρνες για ψύλλου πήδημα, ούτε οδηγάνε όλοι/περισσότεροι επιθετικά και ακραία. Σε τέτοια περίπτωση ακόμα και αυτός που κατεβαίνει να δείρει για ψύλλου πήδημα, μάλλον δεν θα ασχολιόταν στο ίδιο παράδειγμα της κόρνας αλλά σε πολύ διαφορετικές συνθήκες. δεν ξέρω που ζεις εσύ φίλε μου, στην αθήνα που ζω εγώ ώρες ώρες νιώθω ότι από θαύμα δεν τρακάρω με άλλους και η μαλακία πάει σύννεφο, η κόρνα (που είναι φοβερά εκνευριστική) είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει 41 λεπτά πριν, phanispal είπε Θες ν' αρχίσουμε αυτά τα πρέπει να μην τελειώσουμε ποτέ; από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν διαπληκτιστεί ποτέ στη ζωή τους, τα πρέπει είναι μάλλον εφαρμόσιμα
opcorsa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, Speculoos είπε To "τύπε" είναι καινούργια έκφραση στην Ελλάδα που εμείς στο εξωτερικό δεν την πήραμε πρέφα και την χάσαμε; Όπως λέγαμε ξέρω γω "φιλαράκι" παλιότερα; εχεις χασει επεισοδια τυπε
pontez2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 51 λεπτά πριν, phanispal είπε Το πρώτο αναιρεί το δεύτερο, δε νομίζεις; Κάπως δύσκολο να έχεις επιλέξει ο ίδιος να έχεις μια συγκεκριμένη συμπεριφορά (που αν δεν έχεις ψυχολογικά, λογικά δε σου αρέσει) η οποία έχει διαμορφωθεί από διάφορες εμπειρίες του παρελθόντος. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς αν και πόσο ρόλο μπορεί να παίξει η ψυχολογία στη συμπεριφορά ενός ανθρώπου, τι συζητάμε τόση ώρα; Αυτό ξεκαθάρισα παραπάνω. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να λειτουργουν έτσι είτε έχουν κάποιο παρελθόν είτε όχι και άλλοι που έχουν ψυχολογικά ή παθολογικά προβλήματα. Οι πρώτοι ειναι κατακριταίοι, οι δευτεροι χρειάζονται βοήθεια. Δεν θεωρω οτι ειναι δυσκολο να επιλέξεις να λειτουργεις επιθετικά προς τους συνάνθρωπούς σου. Κάποιοι απλά είναι έτσι, χωρις να έχουν κάποιο ψυχολογικοπαθολογικό θέμα.
Wintermute23 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Επειδή διαβάζω διάφορα για ξύλο, μαχαίρια και διάφορες "εξυπνάδες", θα πω κάτι που έχει ήδη αναφερθεί, αλλά λίγο πιο ολοκληρωμένα. Δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου. Έχεις γροθιές, έχει μαδέρι. Έχεις μαδέρι, έχει μαχαίρι. Έχεις μαχαίρι, έχει πιστόλι.... Πάντα θα υπάρχει κάποιος "πιο μάγκας". Θεωρώ ιδανικά να προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις