phanispal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, pontez2 είπε Κάποιοι απλά είναι έτσι, χωρις να έχουν κάποιο ψυχολογικοπαθολογικό θέμα. Δεν είμαι απόλυτος επειδή έτσι είμαι σαν άνθρωπος, γι' αυτό και θα σου πω ότι μπα, δεν παίζει αυτό που λες. Όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία. Και όχι, δεν εννοώ π.χ. κάποιο σπαστικό που κουνάει ανεξέλεγκτα χέρια και πόδια με αποτέλεσμα να χτυπήσει κάπου, κάπως, κάποτε κάποιον. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από phanispal 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, pontez2 είπε Αυτό ξεκαθάρισα παραπάνω. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να λειτουργουν έτσι είτε έχουν κάποιο παρελθόν είτε όχι και άλλοι που έχουν ψυχολογικά ή παθολογικά προβλήματα. Οι πρώτοι ειναι κατακριταίοι, οι δευτεροι χρειάζονται βοήθεια. Δεν θεωρω οτι ειναι δυσκολο να επιλέξεις να λειτουργεις επιθετικά προς τους συνάνθρωπούς σου. Κάποιοι απλά είναι έτσι, χωρις να έχουν κάποιο ψυχολογικοπαθολογικό θέμα. Μιλάμε πάντα για αυτούς που κορνάρουν πριν ανάψει πράσινο, έτσι; Έτσι;;
pontez2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, triapoulakiakathontan είπε Μιλάμε πάντα για αυτούς που κορνάρουν πριν ανάψει πράσινο, έτσι; Έτσι;; Η κόρνα πριν το πράσινο δεν ειναι αγένεια,. Μλκια ειναι. Άλλο ο αγενής, άλλο ο βλαμμένος
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Η κόρνα πριν το πράσινο δεν ειναι αγένεια,. Μλκια ειναι. Άλλο ο αγενής, άλλο ο βλαμμένος Α οκ, δεν καταλαβαίνεις τότε. Δεν πειράζει. Κάποιοι κατάλαβαν.
sanaeriko Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Ρε παιδιά αυτό που ήθελα να πω εγώ εξαρχής είναι ότι έχει χαθεί ο αυτοέλεγχος στο πως εκφράζονται κάποιοι σε αγνώστους. Ούτε τους καταλαβαίνω, ούτε τους δικαιολογώ. Συγγνώμη. Και γω έχει τύχει να είμαι κουρασμένος,τσακωμενος, νευριασμένος και χίλια αλλα δύο αλλά θα συγκρατηθω, επειδή πρέπει στην τελική. Και φυσικά δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια,σ αυτό συμφωνούμε. Αλλά... Για να μην αναφερθώ στο σύνδρομο του ποδηλάτου, οι περισσότεροι από αυτούς εκεί έξω μια χαρά ξέρουν να πειθαρχούν τα ξεσπάσματα τους σε αφεντικά και διευθυνταδες,σε σένα και σε μένα όμως? 1
Tragic! Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Νέο περιστατικό ολόφρεσκο (ντάξ μπαγιάτεψε λίγο μιας και έγινε χθές αλλά κλάιν). Γυρνάω κατά τις 1 το μεσημεράκι με τον κολλητό μου από κέντρο Ηρακλείου για να πάμε στο μηχανάκι μου και να πάμε σπίτια μας. Ο κολλητός απο Θεσσαλονίκη, τρελαμένος, φορούσε μία μπλούζα του ΠΑΟΚ. Όπως ανεβαίναμε, μία οικογένεια είχε παρκάρει το αυτοκίνητο 5-6 μέτρα μακριά από το μηχανάκι μου. Απ έξω έστεκε ένας φαινομενικά νορμάλ κύριος γύρω στα που κρατούσε την τσάντα μιάς μικρούλας, προφανώς της κόρης του και δίπλα έστεκε η γυναίκα του. Όπως προχωρούσαμε ακούω εγώ ένα "Γαμώ τη βουλγαρία.. θα σας γαμήσουμε ρε.. μουνόπανα.." λέω οκ ο άνθρωπος μάλλον έχει πρόβλημα ο καημένος και παραμιλάει. Γυρνάω να κοιτάξω και τα έλεγε σε εμάς. Σταματάμε και απλά τον κοιτάμε να ωρυέται. Σε κάποια φάση τον διακόπτω ευγενικά λέγοντας "Καλά εμάς, την κόρη σου δε τη σέβεσαι ρε μαλάκα και μιλάς έτσι μπροστά της; Δε ντρέπεσαι λίγο;". Σταμάτησε και απλά με κοιτάει. "Έναν τέτοιον σαν εσένα κάποια στιγμή θα τον σκίσω" είπε και έδειξε τον φίλο μου. Και συνεχίζω "Και 2ον ρε καραγκιόζη, τον άλλον τον βλέπεις στο δρόμο, τον ξέρεις και από εχθές για να του μιλάς έτσι;". Πάλι δε μιλάει. Η γυναίκα του έχει μείνει άναυδη. Κοκκινίζει από ντροπή, σκύβει το κεφάλι και με το βλέμμα χαμηλά παίρνει την κόρη της από το χέρι και προχωράει γρήγορα μακριά. Εν τω μεταξύ, τον φίλο μου που είχε τον μπάρμπα μισή κουτουλιά τον χώριζε μόνο η κάμερα που είχε περασμένη στο λαιμό και κοστίζει κάνα χιλιάρικο. Κάναμε απλά 2 βήματα πιο μπροστά για να πλησιάσουμε και να πει "έτσι.. φύγετε τώρα κότες" και να αρχίζει να κάνει βιαστικά βήματα προς τα πίσω. Εμείς ανεβήκαμε στο μηχανάκι και πήγαμε σπίτια μας. Κατεβαίνοντας προς τα κάτω τον είδαμε με σκυφτό κεφάλι και τη γυναίκα του να τον μαλώνει. Ελπίζω όταν πήγε σπίτι να της φίλησε τα χέρια, γιατί εμείς από σεβασμό στην οικογένεια του δεν τον βάλαμε κάτω να τον βαράμε. Ένας κεφτές μισό μέτρο 100 κιλά, να του ρίξεις τη μπαγκέτα κάτω να βάλει τα κλάματα. Τελικά, και ρεζίλι έγινε και αναίμακτα έληξε η φάση, με το φίλο μου ακόμα το συζητάμε και γελάμε με το τί γελοίοι υπάρχουν στον κόσμο.
NemeSis1990 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 οι ομαδες γενικα δημιουργουν φανατισμο.....ειδικα στα αμορφοτα ατομα οπως ο κυριος που λες. γιαυτο καλο ειναι πες του φιλου σου να ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ μπλουζες ομαδων εκτος κερκιδας φιλαθλων, ειτε ειναι πρασινη κοκκινη κλπ... ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα σου δημιουργισουν 2
Tragic! Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε οι ομαδες γενικα δημιουργουν φανατισμο.....ειδικα στα αμορφοτα ατομα οπως ο κυριος που λες. γιαυτο καλο ειναι πες του φιλου σου να ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ μπλουζες ομαδων εκτος κερκιδας φιλαθλων, ειτε ειναι πρασινη κοκκινη κλπ... ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα σου δημιουργισουν Αυτή είχε αυτή φόρεσε. Δε θα αλλάξουμε και ενδυματολογικό κώδικα εξ αιτίας του κάθε κομπλεξικού ψυχάκια. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό. 1
NemeSis1990 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 αν εισαι εξυπνος θα αλλαξεις και ενδυματολογικο κωδικα. Οποιος φοραει μπλουζες ομαδων απλα διακινδυνευει την σωματικη του υγεια, πρεπει να εισαι βλαξ αν το κανεις. 4
Tragic! Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε αν εισαι εξυπνος θα αλλαξεις και ενδυματολογικο κωδικα. Οποιος φοραει μπλουζες ομαδων απλα διακινδυνευει την σωματικη του υγεια, πρεπει να εισαι βλαξ αν το κανεις. Ή να αντιμετωπίζεις την τρομοκρατία ώς κάτι φυσιολογικό μέν, προς αποφυγήν δε.
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 2 hours ago, Tragic! said: γιατί εμείς από σεβασμό στην οικογένεια του δεν τον βάλαμε κάτω να τον βαράμε Προσωπικά δε θα τον βαρούσα από σεβασμό στον εαυτό μου, αλλά whatever works. Spoiler Σε περίπτωση που δεν ήταν κατανοητό, το point μου είναι πως όταν κάποιος λέει "δεν τον βάρεσα επειδή είχε παιδάκια παραδίπλα" είναι κατά την άποψή μου μέρος του προβλήματος μιας και δηλώνει ότι την κατάσταση την έσωσαν παιδάκια κι όχι ενήλικες. Που μάλλον θα έπρεπε να πηγαίνει ανάποδα, just saying. 3
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Χειροδικεις μονο αν απειλείται αμεσα η ζωη σου και δε μπορεις να φυγεις. Αν εισαι εξυπνος. 1
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 4 hours ago, Tragic! said: Αυτή είχε αυτή φόρεσε. Δε θα αλλάξουμε και ενδυματολογικό κώδικα εξ αιτίας του κάθε κομπλεξικού ψυχάκια. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό. Εντωμεταξύ μόλις συνειδητοποίησα τι διαμάντι έχουμε εδώ. Tragic, δικό σου το σχόλιο/αφορμή αλλά στη συνέχεια δεν αναφέρομαι σε σένα μην παρεξηγηθούμε. Εδώ λοιπόν κυρίες και κύριοι βλέπουμε ένα ανώνυμο για τις ανάγκες της συζήτησης μέλος της κοινωνίας μας. Ελάτε να παίξουμε ένα παιχνίδι: καθαρά με βάση αυτό το quote, είναι άντρας ή γυναίκα; Ωραία, και τώρα που γελάσατε όλοι θέλω ο κάθε ένας σας να σκεφτεί πολύ προσεκτικά τι θα του ερχόταν αυθόρμητα να πει αν σε κάποια συζήτηση άκουγε γυναίκα να λέει: Quote Αυτό (το κάτι ανάμεσα σε μίνι και νεγκλιζέ) είχα, αυτό φόρεσα. Δε θα αλλάξουμε και ενδυματολογικό κώδικα εξ αιτίας του κάθε κομπλεξικού ψυχάκια. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό. Όποιος απο σας, τελείως φιλικά το λέω, σκέφτηκε οτιδήποτε εκτός από "ναι φυσικά", και μιας που μιλάμε για κοινωνικά προβλήματα, ίσως θα έπρεπε να δουλέψει λίγο το γιατί του φαίνεται πως ο ΠΑΟΚτσης έχει κάθε δικαίωμα να περιφέρει το δικέφαλο όπου του αρέσει ενώ μια γυναίκα δεν έχει το ίδιο "δικαίωμα" (στο μυαλό του καθενός μας) να περιφέρει το μίνι της -- και να απαιτεί να είναι ελεύθερη να το περιφέρει χωρίς να ακούει βλακείες από κανένα καραγκιόζη -- χωρίς να ακούσει διάφορα. Ευχαριστώ. 6
nemesiskp Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Αγένεια είναι συνώνυμο με τον Έλληνα για εμένα. Το βλέπεις ρε παιδάκι μου σε κάθε τι που κάνει καθημερινά. Είτε ψώνια, είτε λεωφορείο είτε στην δουλειά σου τα πάντα. Στην δουλειά μου το 60-70% είναι αμορφωτα αουγκανα που σου πετάνε απλά την συσκευή τους στον πάγκο και σου λένε με το κλασσικό μαγκικο υφακι κάτι του στυλ "φιλαράκι η συσκευή έχει πρόβλημα να την φτιάξεις". Ούτε καλημέρα ούτε γειά σου τίποτα. Έχω τύχει Έλληνες από τον Καναδά οι οποίοι ψωνίσαν ένα προϊόν και ήθελαν κάποιες ρυθμίσεις οι άνθρωποι γιατί δεν γνώριζαν. Ευγενικοτατοι, μου μιλούσαν σε όλην την διάρκεια στον πληθυντικό και με ευχαρίστησαν για την βοήθεια με καλοσύνη. Και από πίσω σκάει ένας μπιχλας μου πετάει τον κινητό στον πάγκο και μου λέει χωρίς καν να χαιρετήσει "άκουσε με φίλε προσεχτικά" με ειρωνεία. Ε αντε ψοφα παλιό γίδι όρθιο. Γενικά άτομα ξένης καταγωγής έχουν σίγουρα καλύτερο ύφος και χαίρεσαι να τους βοηθάς. Περα από τίποτα ρωσοφωνους που είναι τα ίδια σκατα με εμάς. 1
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Υπαρχει μια υποσημείωση, απο την πλευρα της ψυχιατρικης. Ο ανθρωπος λειτουργεί υποσυνείδητα πολλες φορες βασει ενστικτων, που δε μπορει να ελέγξει στον απολυτο βαθμό. Οποτε, οταν προκαλούνται αυτα, θα υπαρξουν σχόλια, και σε πιο πολιτισμενες κοινωνιες απο τη δικη μας χωρις κατ' αναγκη να ειναι ο αλλος "καραγκιόζης" (απολιτιστος/αμόρφωτος/μισογυνης,..). Ουτε επισης μπορούμε να παραγνωρισουμε και το πολιτισμικα και πολιτιστικα ήθη μιας κοινωνίας. Κατι που μπορεί να θεωρειται σε μια κοινωνία παθολογικο, σε μια αλλη μπορει να ειναι απολυτως φυσιολογικό. Οποτε παντα πρεπει να κρίνουμε μια συμπεριφορά λαμβάνοντας υπ οψιν μας το πλαισιο στο οποιο συντελείται. Δεν προσπαθω να δικαιολογήσω τιποτα προφανως, απλα θετω και καποιες αλλες παραμετρους που επηρεάζουν καλως ή κακως, την αντιδραση μας σε ενα ερεθισμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις