Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει καποιος εμπειρια ? Εκανα πριν σχεδον ενα μηνα αλλα ακομα δεν μπορω να με εμπιστευτω χωρις το Π να περπαησω εστω με δυσκολια  ...Βεβαια ο γιατρος απο την αρχη μου ειχε πει για 2-3 μηνς για πληρη αποκατασταση.Εκανα με την κλασικη μεθοδο γιατι καποιες αλλες πιο ...γρηγορες σε αποκατασταση δεν τις εμπιστευοταν.Ημερες νοσηλειας μαζι με την επεμβαση 4 στο ΚΑΤ.

Μαλλον θα πρεπει να κανω ακτινογραφια αλλα λογω ελλειψης ανσασερ εστω και στον 1ο οροφο το να με φερει το ΕΚΑΒ ηταν ολοκληρη επιχειρηση.

Η φωτογραφια ενδεικτικη απο internet .

received_10155446691449370.png

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 6
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ειχε κανει η μητερα μου πριν 16 χρονια. ηταν 66-67 χρονων τοτε. για πληρη αποκατασταση ειχαν περασει 3-4 μηνες, ειχε και τα παραπανισια κιλακια της.

μεγαλο ρολο εχει η ψυχολογια. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιάννη περαστικά εύχομαι.Και έλεγα εκείνο το διάστημα που χάθηκε ο Γιάννης.

Δεν γνωρίζω και πολλά για το θέμα.Η αδελφή μου έκανε πριν δύο μήνες και αυτή παρόμοια επέμβαση και ακόμη δεν έχει καταφέρει να κινηθεί μόνη της και άνετα.Όπως της είπε ο γιατρός μπορεί να πάρει 3-4 μήνες μερική αποκατάσταση και πλήρη περισσότερο.Οπότε υπομονή και αισιοδοξία πάνω από όλα.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εγώ ειμα λίγο μικρότερος 60 ετών και μόνο 5-6 κιλά.... πλεόνασμα. 

ακομη και σημερα διατηρει τα extra κιλα τηςαλλα δεν εχει παραπονεθει ποτε για το ισχυο της. 

• Like 1
Δημοσ.

Πού την έκανες την επέμβαση; Σου κόστισε αρκετά;

Κάποια στιγμή αναμένεται να κάνω και γω, αλλά δεν βιάζομαι γιατί δεν έχω πιάσει τα 30 καλά καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι ξέρω αυτή η επέμβαση που θεωρείται μεν ρουτίνας αλλά είναι μεγάλη έχει διάρκεια ζωής κάπου στα 20 χρόνια. 

4 λεπτά πριν, pitogiro είπε

Πού την έκανες την επέμβαση; Σου κόστισε αρκετά;

Κάποια στιγμή αναμένεται να κάνω και γω, αλλά δεν βιάζομαι γιατί δεν έχω πιάσει τα 30 καλά καλά.

Στο ΚΑΤ την έκανα. Θεωρητικά μηδενικό κόστος. 

Όχι δεν μου ζήτησαν λεφτά άσχετα τι έκανα εγώ. 

Είσαι πάρα πολύ μικρός. 

Ο αδερφός του γιατρού που μου την έκανε την είχε κάνει στα 45 ίσως λόγω μπάσκετ 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Σε ευχαριστώ.... παππού.... Μια εβδομάδα 5 με 10 Φεβρουαρίου χάθηκα... Που την έκανε η αδερφή σου; 

Ημέρες νοσηλείας; 

Στα Γιάννενα φυσικά.Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.Πατρίδα όπου διαμένει.Είναι και φημισμένη η Ορθοπεδική κλινική του .Δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να έμεινε 4-5 μέρες στο Νοσοκομείο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Από ότι ξέρω αυτή η επέμβαση που θεωρείται μεν ρουτίνας αλλά είναι μεγάλη έχει διάρκεια ζωής κάπου στα 20 χρόνια. 

Στο ΚΑΤ την έκανα. Θεωρητικά μηδενικό κόστος. 

Όχι δεν μου ζήτησαν λεφτά άσχετα τι έκανα εγώ. 

Είσαι πάρα πολύ μικρός. 

Α οκ. Γιατί όταν είχα ρωτήσει έναν γιατρό μου χε πει για 4000-5000€. 

Ναι, μου είπαν και μένα ότι είναι νωρίς να κάνω από τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pitogiro είπε

Α οκ. Γιατί όταν είχα ρωτήσει έναν γιατρό μου χε πει για 4000-5000€. 

Ναι, μου είπαν και μένα ότι είναι νωρίς να κάνω από τώρα.

Σε ιδιωτικο τομεα κανει γυρω στα 3000-3500 χιλιαρικα.Ακομα και στο Υγεια που ξερω .Αν αντεχεις κανε υπομονη αν και αν πονας οπως εγω ειναι δυσκολο .

Καποιοι εφαρμοζουν ιδικα στον ιδιωτικο τομεα την μεθοδο mis και almis (ελαχιστης επεμβατικοτητας  ) αλλα ο δικος μου γιατρος δεν την ηθελε .

https://www.roidisnt.gr/?gclid=CjwKCAiAz-7UBRBAEiwAVrz-9e3bb5YJv493Si4rrNUQDe508XLXcubjr4v38QUZRNz0IVtUDrbRfRoCrXsQAvD_BwE

• Like 1
Δημοσ.

Καλή ανάρρωση κ.Γιάννη . Σιγά σιγά κοιτάξτε να τα χάσετε τα κιλά.

Εμείς ταλαιπωρηθήκαμε με το πατέρα μου. Έκανε επέμβαση , ευτυχώς πήγαν όλα μια χαρά στη 1η.

Έκανε ανάρρωση μια χαρά και δυστυχώς κόλλησε μικρόβιο μέσα στο νοσοκομείο.

Μετά απο 1 μήνα είχε πυρετό.  Στο νοσοκομείο Θηβών δέν έβρισκαν τι είχε και δεν φτάνει μας καθυστέρησαν και 4 ώρες λόγω μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρου . Τον έβαλα στο αμάξι και φύγαμε.Πάμε στο νοσοκομείο ελπίς εφημέρευε πήγαινα  σάν τρελός στο δρόμο (2 τα ξημερώματα) ήμουν 70 χλμ μακρία.

Είχε χάσει τα λογικά του και χρειαζόταν υπογραφή ευθύνης για την επέμβαση.

Διάγνωση :Περιτονίτιδα – Οξεία κοιλία.

Από τη προηγούμενη επέμβαση επειδή δέν είχε προλάβει να κλείσει και του έκαναν μεγάλη τομή έκανε κήλη. 

8 ώρες επέμβαση και μετά στη ΜΕΘ. . Μου είπε ο γιατρός εάν είχα αργήσει 20 λεπτά θα ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα.

Τώρα έχει χάσει αρκετά κιλά είχε παραπάνω απο το φυσιολογικό , αλλά το έχει πάρει απο φόβο και δέν πάει για κήλη.

Σάς περνάει για 3 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανε η μητέρα μου, στα 75, ιδιωτικά (με το γιατρό που έφερε μια από τις μεθόδους, superpath κάπως έτσι). Για περίπου ενάμιση μήνα ήταν με Π και φυσιοθεραπείες, ασκήσεις και τα ρέστα. Λίγο περισσότερο από όσο υπολογίζαμε, αλλά είπαμε, ψυχολογία. Μια - δυο εβδομάδες το γύρισε σε μπαστούνι με στήριξη στον αγκώνα και τις τελευταίες μέρες περπατάει κανονικά μόνη της. Λίγο με υπερβολική προσοχή μεν, αλλά κανονικά.

Ανάλογα με το πως έγινε η αρθροπλαστική (αν υπήρξε εξάρθρωση, αν τραυματίστηκαν τα μαλακά μόρια, μύες, και τα ρέστα) ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλει. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ασκήσεις ή φυσιοθεραπεία κάνεις;

Όπως και να'χει περαστικά και σιδερένιος!

• Like 1
Δημοσ.

Κουράγιο και περαστικά! Όλα καλά θα πάνε, αρκεί να είσαι κι εσύ λίγο πεισματάρης. Τόσο όσο θέλει ο γιατρός σου. Ούτε ριψοκίνδυνος, ούτε να το πάρεις από φόβο. Η γιαγιά μου μετά το 1ο πόδι περπάτησε στο μήνα. Μετά το 2ο από φόβο έχουν περάσει 10+ χρόνια και ακόμα με το π είναι...

Καλή φυσικοθεραπεία και σιγά-σιγά και τα κιλά.

Σιδερένιος!

• Like 1
Δημοσ.

Γιάνναρε καλή ανάρρωση. Το τόλμησες μπαγάσα τελικά :)

Οποτε μπορεις δίνε μας feedback γιατι οπως τα έχουμε πει, ειναι επέμβαση που καίει και μικρότερους ηλικιακά :-)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...