Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άλλα είχες γράψει στο πρώτο post, άλλα γράφεις τώρα... είχες γράψει πως δέχτηκες λιγότερο ποσό στο μισθωτήριο επειδή σε συνέφερε η προφορική τιμή...

Τα δικά σου γραπτά σχολιάσαμε.

ναι δεν εδωσα σωστη εικονα στο πρωτο post

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, 80s είπε

Φίλε εγώ απο προσωπική εμπειρία επειδή εκτός απο ενοικιαστής είμαι και ιδιοκτήτης σπιτιού στη πόλη καταγωγής μου. Είχαμε κάνει συμβόλαιο 2 χρόνια και πάνω στους 7 μήνες ήθελε να φύγει και τα μάζεψε χωρίς να ενημερώσει. Πήγα αστυνομία, εισαγγελέα και μου είπε ο ίδιος ο εισαγγελέας ότι δυστυχώς έτσι όπως είναι ο νόμος καλύπτει τους ενοικιαστές και όχι τους ιδιοκτήτες! Σοβαρά μιλάτε του λέω; Δεν το π΄σιτευα. Τελικά ρώτησα δικηγόρο και μου είπε να κάνω μήνυση για να πάρω μετά απο καιρό και όταν γίνει δικαστήριο τα χρήματά μου, τα οποία εκτός απο τα 150€ θα ήταν και τα δικαστικά έξοδα που θα πλήρωνα, παράβολα δικηγόρο κλπ θα έφτανε κανένα 100ρικο. Ξεκίνησα τη διαδικασία της μήνυσης και μετά απο εντολή του δικηγόρου πήγε στο υποθηκοφυλάκιο και μάθαμε πως δεν είχαν τίποτα στο όνομά τους, ούτε σπίτι ούτε αυτοκίνητο οπότε αν τους έτρεχα δεν θα μπορούσα να πάρω τίποτα και θα έχανα τσάμπα χρόνο και χρήμα. Ο ίδιος ο δικηγόρος μου είπε πως δεν υπάρχουν ελπίδες και τέτοια δικαστήρια παίρνουν 5-6 χρόνια να γίνουν. Φέξε μου και γλίστρησα. Το παράτησα πολύ απλά το θέμα και έψαξα γρήγορα για νέο ενοικιαστή. Δυστυχώς έμαθα απο πρώτο χέρι πως το συμβόλαιο είναι ένα παλιόχαρτο που καλύπτει τον ενοικιαστή για΄τι στην ουσία ο ιδιοκτήτης θα είναι ο χαμένος.

Αυτο που περιεγραψες ειναι το 90% των περιπτωσεων που εχεις δικιο αλλα δεν το βρισκεις στο ελλαδισταν.

Τα ιδια παιζουν και εαν ο ενοικιαστης σου χρωσταει λεφτα και την κοπανησει.
Απλα διευκρινησα το τυπικο της υποθεσης.

4 λεπτά πριν, dimtsef είπε

ναι δεν εδωσα σωστη εικονα στο πρωτο post

Παραμενει οτι την καλυπτες στη φοροδιαφυγη και αφου της εκανες το χατηρι να φοροδιαφευγει δεχθηκε και εκεινη να παιρνει καθε 15 μερες 150 ευρω.

Και λιγα σου εχουν πει εδω μεσα,σε αλλη περιπτωση θα ειχες περασει ασχημα με ολα αυτα που γραφεις.

Εχεις καταλαβει που εισαι λαθος,η ακομη;

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, webparts είπε

Αυτο που περιεγραψες ειναι το 90% των περιπτωσεων που εχεις δικιο αλλα δεν το βρισκεις στο ελλαδισταν.

Μα αυτό έγραψα, ότι εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης και ενώ είχα 2 χρόνια την κοπάνησε στους 7 μήνες και μου χρωστούσε και τους 2 τελευταίους, δηλ πλήρωσε 5 μήνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, 80s είπε

Μα αυτό έγραψα, ότι εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης και ενώ είχα 2 χρόνια την κοπάνησε στους 7 μήνες και μου χρωστούσε και τους 2 τελευταίους, δηλ πλήρωσε 5 μήνες.

Εγω ομως εγραψα οτι νομικα ειναι καλυμενος και ο ιδιοκτητης,αλλο που δε μπορει να βρει το δικιο του με τποτ.

Μιλαμε για το ελληνικο δικαιο,που σε πιανουν χωρις διπλωμα και μετα δεχονται οτι το εβγαλες αργοτερα και σε αθωωνουν :P

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, opcorsa είπε

τυπε εσενα γιατι σε συμφερει να δηλωνεις στην εφορια μονο 150 ευρω ενοικιο δηλαδη?

μετα φταινε οι γερμανοι και ο schauble

Ναι μονο που δεν ειναι ολα ασπρο και μαυρο ρε αγορι. Ουτε χρειαζεται να αναφερουμε τους γερμανους και τον καθε schauble. Οποιοσδηποτε νοημων ανθρωπος που ζει ΑΚΟΜΑ σε αυτη την χωρα μπορει να καταλαβει πως με αυτη την φορολογια δε θα ορθοποδησουμε ποτε, με φοροδιαφυγη και μη.

Μην αναφερω για αυτη τη ληστρικη "εκτακτη εισφορα αλληλεγγυης". Καλυτερα να αφομοιωθει απο την ενιαια φορολογηση επειδη η ονομασία και μονο ειναι προκλητικη.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Iamthagod είπε

Ουτε χρειαζεται να αναφερουμε τους γερμανους

Δε μας φταινε οι γερμανοι,το μονο σιγουρο..

Απλα μας φταινε ολοι οι αλλοι..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, webparts είπε

Παραμενει οτι την καλυπτες στη φοροδιαφυγη και παραμενει οτι αφου της εκανες το χατηρι να φοροδιαφευγει δεχθηκε και εκεινη να παιρνει καθε 15 μερες 150 ευρω.

Και λιγα σου εχουν πει εδω μεσα,σε αλλη περιπτωση θα ειχες περασει ασχημα με ολα αυτα που γραφεις.

Εχεις καταλαβει που εισαι λαθος,η ακομη;

μισο λεπτο ρε φιλε εγω εστω οτι καταλαβα , πες μου ομως οτι ησουν εσυ στη θεση μου και αντι για μεσημερι γινοταν βραδυ το περιστατικο και χαναμε ολο το πετρελαιο 500 ευρω θα ειχε καμια διαφορα στο να μην ζητησω τα λεφτα που εχασα εξ αιτιας της??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, webparts είπε

Εγω ομως εγραψα οτι νομικα ειναι καλυμενος και ο ιδιοκτητης,αλλο που δε μπορει να βρει το δικιο του με τποτ.

Νομικά ναι, είναι καλυμένος ο ιδιοκτήτης αν του χρωστάνε 500 ευρώ, μπορεί να δώσει 1000 για να τον κυνηγήσει δικαστικά, να βρεί το δίκιο του και να πάρει πίσω τα 500 απο τον ενοικιαστή, άρα θα είναι χαμένος 500€. Και αν δεν τον κυνηγήσει; Πάλι 500€ χαμένος θα είναι και θα βγει και η αόφαση μετά απο 6 χρόνια. Έτσι ένιωσα κι εγώ. Δυστυχώς οι νόμοι στη ζούγκλα της χώρας μας δεν έχουν πρακτική ουσιώδη εφαρμογή.

Επεξ/σία από 80s
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 80s είπε

Νομικά ναι, είναι καλυμένος ο ιδιοκτήτης αν του χρωστάνε 500 ευρώ, μπορεί να δώσει 1000 για να τον κυνηγήσει δικαστικά, να βρεί το δίκιο του και να πάρει πίσω τα 500 απο τον ενοικιαστή, άρα θα είναι χαμένος 500€. Και αν δεν τον κυνηγήσει; Πάλι 500€ χαμένος θα είναι. Έτσι ένιωσα κι εγώ. Δυστυχώς οι νόμοι στη ζούγκλα της χώρας μας δεν έχουν πρακτική ουσιώδη εφαρμογή.

Για αυτο σε παραδιπλα νημα λεμε οτι θα παρουν ολοι σιγα σιγα το νομο στα χερια τους οι ελληνες  αν συνεχισει ετσι αυτη η κατασταση.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, webparts είπε

Για αυτο σε παραδιπλα νημα λεμε οτι θα παρουν ολοι σιγα σιγα το νομο στα χερια τους οι ελληνες  αν συνεχισει ετσι αυτη η κατασταση.

Δυστυχώς έτσι έχω καταλάβει μετά απο αγανάκτηση που ήμουν πάντα τυπικός και σεβόμουν τον άλλο. Καμια αστυνομία, καμία μήνυση. Κάθε μέρα να βρίσκεσαι μπροστά του και να του κάνεις ψυχολογικό πόλεμο τουλάχιστον μέχρι να σε σεβαστεί, μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Έλληνας δυστυχώς.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimtsef είπε

μισο λεπτο ρε φιλε εγω εστω οτι καταλαβα , πες μου ομως οτι ησουν εσυ στη θεση μου και αντι για μεσημερι γινοταν βραδυ το περιστατικο και χαναμε ολο το πετρελαιο 500 ευρω θα ειχε καμια διαφορα στο να μην ζητησω τα λεφτα που εχασα εξ αιτιας της??

Εσύ μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του "απαιτώ αποζημίωση για τη ζημιά που έπαθα λόγω δικής της υπαιτιότητας" με το "βρήκα ευκαιρία επιδότησης του μισού ενοικίου"? :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Εσύ μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του "απαιτώ αποζημίωση για τη ζημιά που έπαθα λόγω δικής της υπαιτιότητας" με το "βρήκα ευκαιρία επιδότησης του μισού ενοικίου"? :)

ναι μπορω αλλα δεν ειχα ποτε τετοια προθεση , με πληγωσε η αντιδραση της ομως και την θεωρω αδικη και νταηδικη !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, 80s είπε

Δυστυχώς έτσι έχω καταλάβει μετά απο αγανάκτηση που ήμουν πάντα τυπικός και σεβόμουν τον άλλο. Καμια αστυνομία, καμία μήνυση. Κάθε μέρα να βρίσκεσαι μπροστά του και να του κάνεις ψυχολογικό πόλεμο τουλάχιστον μέχρι να σε σεβαστεί, μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Έλληνας δυστυχώς.

Και εγω περασα προσφατα ενα αναλογο σκηνικο,η σπιτονοικοκυρα μου δε μου εκοβε αποδειξεις εδω και χρονια επειδη το σπιτι το ειχε νοικιασει η αδερφη μου.
Εγω ημουν λιγο πισω στα ενοικια μονιμως τα τελευταια 2-3 χρονια ( οπως ολοι ) ,αλλα επαιρνε λεφτα,συνηθως στο τελος του ετους σχεδον ξεχρεωνα.
Τελικα τα σπασαμε με τον ανηψιο της και φαγαν ενα πιστολι μερικων ενοικιων καθως δε μου αρεσε η ασεβεια τους και το γεγονος οτι δεν εκοψαν ποτε αποδειξη ουτε μου εκαναν συμβολαιο στο ονομα μου,παρολο που το ειχα ζητησει πολλες φορες.

Αποτελεσμα ολων αυτων ηταν να μου κλεψουν ενα μηχανακι που ειχα αφησει εξω απο το σπιτι,το οποιο ηταν ενος φιλου.

Το ειδα με τα ματια μου επανω στο φορτηγο τους.
Εννοια σου και ερχεται το bullying συντομα σε ολη τους την οικογενεια.

Επεξ/σία από webparts
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimtsef είπε

ναι μπορω αλλα δεν ειχα ποτε τετοια προθεση , με πληγωσε η αντιδραση της ομως και την θεωρω αδικη και νταηδικη !

Από αυτά που έγραψες στο πρώτο post φάνηκε πως όντως είχες τέτοια πρόθεση. Μάλλον ούτε και σε αυτό έδωσες σωστή εικόνα :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, webparts είπε

Και εγω περασα προσφατα ενα αναλογο σκηνικο,η σπιτονοικοκυρα μου δε μου εκοβε αποδειξεις εδω και χρονια επειδη το σπιτι το ειχε νοικιασει η αδερφη μου.
Εγω ημουν λιγο πισω στα ενοικια μονιμως τα τελευταια 2-3 χρονια ( οπως ολοι ) ,αλλα επαιρνε λεφτα,συνηθως στο τελος του ετους σχεδον ξεχρεωνα.
Τελικα τα σπασαμε με τον ανηψιο της και φαγαν ενα πιστολι μερικων ενοικιων καθως δε μου αρεσε η ασεβεια τους και το γεγονος οτι δεν εκοψαν ποτε αποδειξη ουτε μου εκαναν συμβολαιο στο ονομα μου,παρολο που το ειχα ζητησει πολλες φορες.

Αποτελεσμα ολων αυτων ηταν να μου κλεψουν ενα μηχανακι που ειχα αφησει εξω απο το σπιτι,το οποιο ηταν ενος φιλου.

Το ειδα με τα ματια μου επανω στο φορτηγο τους.
Εννοια σου και ερχεται το bullying συντομα σε ολη τους την οικογενεια.

Έτσι μόνο παίρνεις ηθική ικανοποίηση που είναι σημαντικότερη απο κάθε χρηματικό ποσό και το έχω νιώσει κι εγώ σε άλλη περίπτωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...