Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να ορίσω κάποιο όριο ταχύτητας σε συγκεκριμένες συσκευές που χρισημοποιουν μέλη της οικογένειας μου. 

Η χρήση που κάνω στον υπολογιστή είναι  gaming. 

Καταρχας κλειδώνω σύνδεση στα 12.5mb. Η αδελφή μου και η γυναίκα μου βλέπουνε κυρίως YouTube βίντεο και διάφορες ταινίες απ τα κινητά τους (2 Android συσκευές). Όταν βαριούνται ανοίγουν την τηλεόραση και βλέπουνε iptv τηλεόραση μέσω Ίντερνετ..

στους official servers που παίζω έχω περίπου 70-80 ping και είναι το νορμαλ που πρέπει να έχω. Όταν βλέπουνε βίντεο αυτές, το ping ανεβαίνει στα 200-300 με αποτέλεσμα  να με πετάει ο σέρβερ και άντε να τα βάλεις μαζί τους να σταματήσουν αυτό που κάνουνε.. :D

Το ερώτημα μου είναι γενικώς ποσα mb θα πρέπει να ορίσω στον εαυτό μου και στις άλλες, πως μπορώ να το ξέρω αυτό?

Υπαρχει κάποιο λογισμικό που το εφαρμόζει αυτό? Βρήκα ένα selfish net αλλά δεν δουλεύει κάν.

Εχω ένα ρουτερ tp link νέας γενιάς που αν θυμάμαι καλά γίνεται και απ εκεί αλλά φοβάμαι κάτι να πειραξω.

Επισης, παίζω περίπου 1-2 ώρες την ημέρα με την παρέα όποτε αυτές οι ώρες είναι σημαντικές για μένα πολύ :D

και το κυριότερο, γίνεται κάπως με το που τελειώσω το παιχνίδι και κλείσω τον υπολογιστή να αφαιρεθούν τα όρια αυτά? Η να πατάω κάποιο κουμπί χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να βάζω βγάζω αριθμούς κτλ.

Ευχαριστω εκ τω προτέρων και ζήτω συγγνώμη αν έχω ανοίξει το θέμα αυτό σε λάθος thread.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος.

Δημοσ.

Μιλάς για 2 διαφορετικά πράγματα.

Το ένα είναι το bandwidth management, που ουσιαστικά βάζεις όρια του διαθέσιμου bandwidth ανά xρήστη. Αυτό όμως δεν βοηθά στο ping. Αρκετές συσκευές της TP;Link το έχουν.

Το άλλο είναι το QoS που βοηθά να υπάρχει όσο το δυνατόν σταθερή απόκριση (Ping), αλλά δεν θέτει όρια του διαθέσιμου bandwidth. Εδώ το έχουν κυρίως κανονικά router και όχι modem/router, αν και αυτά έχουν κάποιο υποτυπώδες, αλλά μη ρυθμιζόμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, jkoukos είπε

Μιλάς για 2 διαφορετικά πράγματα.

Το ένα είναι το bandwidth management, που ουσιαστικά βάζεις όρια του διαθέσιμου bandwidth ανά xρήστη. Αυτό όμως δεν βοηθά στο ping. Αρκετές συσκευές της TP;Link το έχουν.

Το άλλο είναι το QoS που βοηθά να υπάρχει όσο το δυνατόν σταθερή απόκριση (Ping), αλλά δεν θέτει όρια του διαθέσιμου bandwidth. Εδώ το έχουν κυρίως κανονικά router και όχι modem/router, αν και αυτά έχουν κάποιο υποτυπώδες, αλλά μη ρυθμιζόμενο.

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.

Όταν βλέπουν ταινίες και το δίκτυο είναι φορτωμένο και εγώ κολλάω πολύ στο παιχνίδι, αυτό που οφείλεται? Επηρεάζει και το ping όσο ξέρω..

το δικό μου ρουτερ απ ότι είδα εχει ρυθμιζόμενο qos και μπορώ να βάλω οποία εφαρμογή θέλω σε high priority.

Αυτό που πρέπει κάνω είναι να προσθέσω το συγκεκριμένο παιχνίδι στην λίστα αυτήν και θα είμαι καλυμμένος?

EDIT: Λάθος, το δικό μου ρουτερ έχει την επιλογή bandwidth control και όχι το QoS και είναι λίγο μπέρδεμα γιατί στο qos βάζεις απλά την εφαρμογή σαν .exe σε προτεραιότητα ενώ στο άλλο θέλει να βάλεις ip, port..

Επεξ/σία από Lioner

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...