Προς το περιεχόμενο

Power nap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη δεν βρηκα καποιο σχετικο thread θα ηθελα να ακουσω αποψεις και γνωμες για οσους γνωριζουν, αν το power nap εν τελη οφελει  τον οργανισμο ή οχι. Ή ακομα καλυτερα αν υπαρχει καποιος που το δοκιμασε για σχετικα μεγαλο χρονικο διαστημα.

Τι λετε; Αξιζει καποιος να το δοκιμασει;

Δημοσ.

τι ειναι αυτο ακριβως και πως επιτυγχανεται;

όποτε έχω πέσει για μεσημεριαν'ο ύπνο, δεντο λες και power αυτό που είμαι όταν ξυπνήσω

Δημοσ.

Βασικα δεν ειναι κανονικος υπνος απο οτι διαβασα, αλλα περισσοτερο σαν ενα μικρο διαλλειμα υπνου(6λεπτα με μιση ωρα).

Αυτος που δεν μας λενε τα παλικαρια ειναι οτι τον υπνο δεν τον κανεις παρεγγειλια.

• Like 2
Δημοσ.

Το ειχα κανει καποιες φορες στην παλια δουλεια οταν εκανα νυχτες. Την επεφτα ενα ποιοτικο 20λεπτο (με ονειρο) μεταξυ 2 - 4 και οταν ξυπνουσα ενιωθα λες και ειχα πιει 5 καφεδες. Την επεφτα μεσα στο αμαξι συνηθως. Τo κανουν και στην Google μεσα σε pods. Αυτοι.ξερουν!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι κάτι το φοβερό να φοβασαι να το δοκιμάσεις. Απλά κάθεσαι κάπου καθιστός, κλείνεις τα μάτια και λαγοκοιμάσαι για κανα τέταρτο. Όχι παραπάνω γιατί ζαβλακώνεσαι.

Υποτίθεται το κάνουν άτομα που το έχουν πολύ ανάγκη π.χ. όσοι δουλεύουν σε γραφείο και στρεσάρονται. Βοηθάει στο να πέσουν λίγο οι στροφές του μυαλού και να έχεις καλύτερη διαύγεια.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickname2016 είπε

Το ειχα κανει καποιες φορες στην παλια δουλεια οταν εκανα νυχτες. Την επεφτα ενα ποιοτικο 20λεπτο (με ονειρο) μεταξυ 2 - 4 και οταν ξυπνουσα ενιωθα λες και ειχα πιει 5 καφεδες. Την επεφτα μεσα στο αμαξι συνηθως. Τo κανουν και στην Google μεσα σε pods. Αυτοι.ξερουν!

Αμα το εκαναν στην spacex ή την apple θα σε πιστευα :D

Περαν της πλακας και παλι να κατσεις οπου θελεις , δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα κοιμηθεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kargo130 είπε

Αμα το εκαναν στην spacex ή την apple θα σε πιστευα :D

Περαν της πλακας και παλι να κατσεις οπου θελεις , δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα κοιμηθεις.

Δεν αποκλειεται να το κανουν κι εκει! :rolleyes:
Φυσικα! Για να κανεις power nap απαραιτητη προϋποθεση ειναι να εισαι αυπνος + κουρασμενος. Μακαρι να γινοταν οποτε ηθελε κανεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα με βοηθάει ακόμη και ένα 30λεπτο-60λεπτο μετά την δουλειά.

Δεν το κάνω όμως συνειδητά, απλά ξαπλώνω μετά το φαγητό και κοιμάμαι ασυνείδητα.

Στην δουλειά ή στο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσα να το κάνω εύκολα.

Δημοσ.

ωραία, υπάρχει κάποιος τρόπος αυτό το 20λεπτο-40λεπτο να είναι όντως ύπνος και όχι "ξαφνικά από κει που ήμουν ράκος, με το που έκλεισα μάτια κωλοτρώγομαι με τα ρούχα μου / τις αγχώδεις σκέψεις μου";

• Like 1
Δημοσ.

Περαν τουτου εγω προσωπικα οταν κοιμαμαι τετοια μικρα διαστηματα βλεπω οτι να ναι ονειρα..........τιλταρει ο εγκεφαλος μαλλον :D

Καλα μια δοκιμη θα το κανουμε ..........απο περιεργεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν κάνω λάθος, βασίζεται στο οτι σημασία δεν έχει μόνο πόσο κοιμάσαι αλλά πότε ξυπνάς. Με λίγα λόγια, αν ξυπνήσεις σε στάδιο ελαφρύ ύπνου ενώ έχει προηγηθεί πλήρης μερικός κύκλος, είσαι ξεκούραστος και αναζωογονημένος (εντός λογικής) ακόμα και αν κοιμήθηκες μόνο για μισό κύκλο, μισή ώρα με 45 λεπτά δηλαδή. Αν ξυπνήσεις σε βαθύ ύπνο, και 8ωρο να έχεις κλείσει, παίζει να νοιώθεις σκατά. 

Το θέμα είναι πως είναι στον άνθρωπο. Κούραση, άγχος, έγνοιες, όλα παίζουν ρόλο, και βέβαια δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να κοιμηθεί κάποιος μεσημέρι/απόγευμα, ούτε και να ξυπνήσει την κατάλληλη ώρα.

Έχω μια δύο φορές power nap πάντως, την τελευταία μετά από σερί μάλιστα. Ένα 24ωρο ξύπνιος, μισή ωρίτσα περίπου και με κράτησε σχεδόν άλλο ένα 20ωρο. Fun times.

Επεξ/σία από akpe
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την προηγουμενη εβδομαδα κοιμηθηκα ουτε 4 ωρες το βραδυ και το μεσημερι ημουν κομματια. Συνηθως (επειδη μεσημερι κοιμαμαι σπανια, 1 φορα τους 3-4 μηνες) οταν ξυπναω απο μεσημεριανο νιωθω πολυ σκατα, αλλα εκεινη την ημερα κοιμηθηκα νομιζω μαξ 1 ωρα και οταν ξυπνησα (αν και με δυσκολια) ημουν πολυ καλα και συνεχισα την ημερα μεχρι το βραδυ σαν να ειχα κλεισει ποιοτικο 8ωρο. Φανταζομαι οτι εγινε κατι παρομοιο, οτι δηλαδη ξυπνησα πριν πεσω σε βαθυτερο σταδιο υπνου. 

ΥΓ : Ωστοσο δυσκολευτηκα να ξυπνησω αλλα οταν σηκωθηκα απο το κρεβατι ημουν μια χαρα

ΥΓ2: Θα ηταν ενδιαφερον κατι τετοιο τουλαχιστον σε στιγμες που δεν θες να χασεις πολλες ωρες στον υπνο οπως πχ σε διακοπες ή κατι παρομοιο

Επεξ/σία από JimasGR
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για μια στιγμή νόμιζα ότι διάβαζα ιστορίες από τον στρατό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...