jeanthira7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τα φώτα σας εάν γνωρίζετε το εξής: Εάν μπω 5ος συνδικαιούχος σε λογαριασμό ανεξάρτητα από το αν δεν καρπώνομαι τους τόκους, αυτό έχει επιβάρυνση μεγαλύτερη στο Ε1 μου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
AristidisZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Νομίζω ότι οι τόκοι μπαίνουν μόνο στο όνομα του 1ου συνδικαιούχου...
jeanthira7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Νομίζω ότι οι τόκοι μπαίνουν μόνο στο όνομα του 1ου συνδικαιούχου... Αυτό το γνωρίζω. Απλά εάν και μόνο λοιπόν φαίνομαι σε ένα λογαριασμό, από τη στιγμή που δεν γράφω επιπλέον τόκους στο Ε1, μονο και μόνο επειδή είμαι και κάπου αλλού επιβαρύνομαι δηλαδή αυξάνεται με κάποιον τρόπο ο φόρος μου?
AristidisZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Μα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φορολογία για καταθέσεις, ενώ ακόμα και οι τόκοι είναι αυτοτελώς φορολογούμενοι, δεν προσθέτουν κάτι στο εισόδημά σου
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Μα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φορολογία για καταθέσεις, ενώ ακόμα και οι τόκοι είναι αυτοτελώς φορολογούμενοι, δεν προσθέτουν κάτι στο εισόδημά σου Ο φόρος αλληλεγγύης υπολογίζεται με βάση το συνολικό εισόδημα σου, δλδ ΚΑΙ με εισοδήματα αυτοτελώς φορολογούμενα όπως οι τόκοι. @ts: Οι συνδικαιούχοι έχουν το δικαίωμα να μοιράσουν μεταξύ τους στις φορολογικές τους δηλώσεις το εισόδημα από τόκους όπως επιθυμούν.
alexb_10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Νομίζω ότι οι τόκοι μπαίνουν μόνο στο όνομα του 1ου συνδικαιούχου... Ο πρώτος ειναι ο δικαιούχος. Οι υπόλοιποι ειναι συνδικαιούχοι
AristidisZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ο φόρος αλληλεγγύης υπολογίζεται με βάση το συνολικό εισόδημα σου, δλδ ΚΑΙ με εισοδήματα αυτοτελώς φορολογούμενα όπως οι τόκοι. My mistake, δε το ήξερα Εντάξει βέβαια τώρα τα ποσά από φόρους τόκων είναι αστεία, δε νομίζω κανείς από όσους γράφουμε εδώ να έχει πάνω από διψήφιο αριθμό ευρώ τόκων στη δήλωσή του
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε My mistake, δε το ήξερα Εντάξει βέβαια τώρα τα ποσά από φόρους τόκων είναι αστεία, δε νομίζω κανείς από όσους γράφουμε εδώ να έχει πάνω από διψήφιο αριθμό ευρώ τόκων στη δήλωσή του Δε πειράζει, αν ξέραμε όλοι τα πάντα δεν θα υπήρχαν θέματα σαν αυτό Εγώ πάντως δεν ξέρω πόσους τόκους(όχι φόρους τόκων) αποδίδει ετησίως ο λογαριασμός στον οποίο ο ts προτίθεται να γίνει συνδικαιούχος, αλλά εικάζω ότι για να ρωτάει κάθε άλλο παρά για αστείο ποσό πρόκειται. Όπως και να έχει, ρώτησε τι ακριβώς ισχύει και ακριβώς αυτό του είπα. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από Joshua21
AristidisZ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάντως δεν ξέρω πόσους τόκους αποδίδει ετησίως ο λογαριασμός στον οποίο ο ts προτίθεται να γίνει συνδικαιούχος, αλλά εικάζω ότι για να ρωτάει κάθε άλλο παρά για αστείο ποσό πρόκειται. Όπως και να έχει, ρώτησε τι ακριβώς ισχύει και ακριβώς αυτό του είπα. Και καλά έκανες Από εκεί και πέρα, αν κάνεις ένα πρόχειρο υπολογισμό, είμαι σίγουρος ότι θα ξέρεις ότι για να πιάσεις 1000 € εξτρά εισόδημα από τόκους, (τα οποία μεταφράζονται σε 22€ φόρο αλληλεγγύης - αν μιλάμε για τη πρώτη κλίμακα), βάσει των τωρινών επιτοκίων, πρέπει να έχεις στη τράπεζα ποσό άνω των 200.000 € (με ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα ότι οι προθεσμιακές παίζουν από 0.5% και κάτω)
cb_papi Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Οι τόκοι αποφασίζετε μεταξύ σας οι συνδικαιούχοι πως θα μοιραστούν στα Ε1 σας. Το ποσό των τόκων που δηλώνεις στο Ε1 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να υπολογιστεί πόσες καταθέσεις έχεις (χρησιμοποιώντας το μεσοσταθμικό επιτόκιο της αγοράς), και προφανώς να επηρεάσει τυχόν επιδόματα/παροχές που δικαιούσαι, εαν ξεπερνάς το όριο καταθέσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα