skiabox Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 20 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Οσο ξεζουμιζουμε ομως τον ιδιωτικο τομεα για να ταϊζουμε το Δημοσιο, τοσο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα στην οικονομια μας. Ο βασικος μισθος στο Δημοσιο επρεπε να ειναι ακριβως ισος με τον αντιστοιχο στον ιδιωτικο. Συν οτι πολλες δουλειες του Δημοσιου ή του ευρυτερου Δημοσιου θα μπορουσαν να γινουν φθηνοτερα με εργολαβους. Παρα τα 9 χρονια σκατο που εχουμε φαει, θεωρουμε σωστο να συμπεριφερεται το κρατος σαν φιλανθρωπικο ιδρυμα, σκορπωντας λεφτα αριστερα και δεξια. Αρα μας αξιζουν ακομα περισσοτερα σκατα... Φιλαράκι ξεχνάς τις αγορές όμως. Υπάρχει νόμος από την δεκαετία του 80 που επιτρέπει στο Ελληνικό κράτος να δανείζεται από τις αγορές για να καλύψει λειτουργικές δαπάνες! Επίσης στις προηγμένες χώρες ο μισθός στο δημόσιο είναι χαμηλότερος από τον μισθό του ιδιωτικού τομέα (αυτό λέγεται και κοινωνική δικαιοσύνη - όποιος παράγει πιο πολλά δικαιούται και καλύτερο μισθό).
3DJIN Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 μπαίνεις ιδιωτικό τομέα πανω απο 25 και παιρνεις στην τράπεζα 495,γιατι στο δημόσιο να παρουν παραπανω; πολιτες α κατηγοριας οι δυ, β κατηγορίας οι ιδιωτικοί, για να μην προσθεσω αργιες, ημιαργίες, απεργιες κ. α. 1
alan2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 7/3/2018 στις 5:05 ΜΜ, christopher0016 είπε γιατι δεν ψαχνεις στον ιδ. τομεα? δεν ξερω σημερα μου φαινεται σαν χαμενος χρονος να ψαχνεις θεση στο δημοσιο Καλη ερωτηση Εγω βλεπω οτι στο ιδ. Τομεα σε απολυουν οποτε θελουν. Στο ιδ. Τομεα υπαρχει ελαστικοτητα υπερ του εργοδοτη Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από alan2
Anorymous Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 56 λεπτά πριν, 3DJIN είπε μπαίνεις ιδιωτικό τομέα πανω απο 25 και παιρνεις στην τράπεζα 495,γιατι στο δημόσιο να παρουν παραπανω; πολιτες α κατηγοριας οι δυ, β κατηγορίας οι ιδιωτικοί, για να μην προσθεσω αργιες, ημιαργίες, απεργιες κ. α. το σωστο δεν ειναι να ζηταμε να παιρνουν λιγοτερα στον δημοσιο αλλα τα ιδια και στον ιδιωτικο. 15 ώρες πριν, 80s είπε Εγώ παλεύω για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, έχω στενό συγγενικό μου πρόσωπο με βαριά αναπηρία 90% αν είναι δυνατόν θα μου βγει και το όνομα ότι τους υποτιμάω! Όχι βέβαια καμια σχέση! Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία και ούτε έγραψα κάτι τέτοιο! Ανέφερα, επειδή θέλουν στους δήμους και καλά να έχεις προυπηρεσία στη συγκομιδή απορριμάτων, απλά σύγκρινα περίπτωση που γνωρίζω, άτομο με νοητική στέρηση εργάζεται τόσα χρόνια στη συγκομιδή, τα καταφέρνει πια μια χαρά (ενώ στην αρχή παρατούσε τον κάδο στη μέση του δρόμου) είναι ακόμη στο δήμο και απ'οτι φαίνεται θα πάρει και σύνταξη απο εκεί! Πως γίνεται να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη σε ένα άτομο με τέτοιου είδους νοητική αναπηρία που δεν καταλάβαινε τα βασικά και την ίδια στιγμή απορρίπτεις άτομα υγιή επειδή δεν έχουν ξανα εργαστεί σε αυτόν το χώρο. Εγώ δηλαδή που δούλευα χρόνια σε εργοστάσιο με βαριά εργασία δεν μπορώ να τα καταφέρω επειδή δεν έχω ξανα εργαστεί σε απορριματοφόρα; Στο κάτω κάτω κανένας δεν γεννήθηκε με προυπηρεσία, όλοι απο το μηδές ξεκινήσαμε, όλοι απο κάπου μάθαμε. Αυτό λέω! Ακόμη και αυτό το άτομο, έμαθε απλά τη δουλειά επειδή ήταν η καθημερινότητά του τόσα χρόνια! τα ατομα με αναπηρια εχουν αλλα ποστα και ειναι πιο ελαστικες οι συνθηκες εργασιας, η προυπηρεσια δεν αφορα το οτι κουβαλαγε σκουπιδια αλλα το οτι ξερουν πως λειτουργουν οι δημοι και δεν χρειαζονται νεα εκπαίδευση. παντως στους υε μετραει η προυπηρεσια σε ολα τα ποστα ασχετα αν αφορα την ειηκοτητα που λεει η προκυρηξη οποτε θα μπορουσες να βαλεις και εσυ τα χρονια στο εργοστασιο.
3DJIN Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) σωστα το σκεφτεσαι,αλλα μιλαμε για κλαδο που αποδεδειγμενα οι υπαλληλοι δουλευουν λιγοτερο απο τους σκλαβους του ιδιωτικου,αρα θα επρεπε να αμοιβονται αναλογως και σε καμια περιπτωση οσο του ιδιωτικου τομεα,που απολυεσαι απο τη μια στιγμη στην αλλη--οπου δεν υπαρχει το μηνας μπαινει μηνας βγαινει... Βεβαια στα greconomics που βιωνουμε αμοιβονται πλουσιοπαροχα για τη δουλεια που εκτελουν σταθερα πλημμελως Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από 3DJIN
Προτεινόμενες αναρτήσεις