Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Ειχα παει προσφατα σε κοινωφελη και ειχα γνωρισει αρκετα ατομα που ηταν σε αυτην την φαση με τους συμβασιουχους, με καποιους απο τους οποιους εχω κρατησει επαφη. Δεν θα ηθελα να το σχολιασω εκτενεστερα δημοσια. Ουτως ή αλλως δεν ρωτησα και πολλες λεπτομερειες.

Σε ποια φαση; Δεν κατάλαβα. 

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φαρσοκομωδια ειναι το ολο το σκηνικο ενα συστημα πενιχρης αποτυχιας.... αυτη η κυβερνηση εχει αποτυχει πληρως στα παντα ειναι τρομερο και τρομαχτικο συναμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nedved11 είπε

φαρσοκομωδια ειναι το ολο το σκηνικο ενα συστημα πενιχρης αποτυχιας.... αυτη η κυβερνηση εχει αποτυχει πληρως στα παντα ειναι τρομερο και τρομαχτικο συναμα.

Τι πρωτότυπο.

Δεν το έχουμε ξαναδεί από καμία κυβέρνηση.

Οι άλλες ήταν καλύτερες και για την χρεοκοπία φταίνε μόνο οι κακοί ξένοι.

5% διαφορά το πολύ έχουν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης μεταξύ τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Λογικά θα πάμε σε δραχμή γιατί βλέπω ότι και ο κόσμος επιμένει στον κρατισμό.

Δηλαδή θέλει αν είναι δυνατόν να πάμε από το 75% κρατική οικονομία ως ποσοστό του ΑΕΠ που έχουμε τώρα να πάμε στο 99%.

Απλά πιστεύω ότι δε θα έχουμε επανάληψη της δεκαετίας του 80 με σκληρό νόμισμα.

Δε νομίζω δηλαδή να αφήσει ο καπιταλισμός να πληρώνονται άνθρωποι που δεν παράγουν τίποτα ή εμποδίζουν τους άλλους να παράγουν με τη γραφειοκρατεία τους, σε σκληρό νόμισμα.

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά οι αποτυχημένοι είναι οι πολίτες αυτής της χώρας, που αντί να πιέσουν να αλλάξουν πράγματα, προσπαθούν να εναρμονιστούν με το σάπιο περιβάλλον που υπάρχει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Μου φαίνεται λυπηρό, νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά και όρεξη για δουλειά να προσπαθούν να διοριστούν σε δήμους με μισθούς πενιχρούς, να κάνουν τους ντελιβεράδες, σέρβις κλπ. Και το χειρότερο απ' όλα είναι να νομίζουν ότι μία θέση στο δημόσιο τους ανήκει δικαιωματικά λόγω σπουδών... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Βασικά οι αποτυχημένοι είναι οι πολίτες αυτής της χώρας, που αντί να πιέσουν να αλλάξουν πράγματα, προσπαθούν να εναρμονιστούν με το σάπιο περιβάλλον που υπάρχει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Μου φαίνεται λυπηρό, νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά και όρεξη για δουλειά να προσπαθούν να διοριστούν σε δήμους με μισθούς πενιχρούς, να κάνουν τους ντελιβεράδες, σέρβις κλπ. Και το χειρότερο απ' όλα είναι να νομίζουν ότι μία θέση στο δημόσιο τους ανήκει δικαιωματικά λόγω σπουδών... 

Δεν είναι τόσο περίεργο φίλε.

Σκέψου ότι για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία πληρώνεται κάποιος 1 εκατομμύριο ευρώ (μέχρι να πεθάνει) για να κάθεται και να μην κάνει τίποτα.

Υπάρχει δε νόμος της δεκαετίας του 80 που επιτρέπει στο Ελληνικό κράτος να δανείζεται από το εξωτερικό για να καλύψει λειτουργικές δαπάνες!

Αυτό σημαίνει ότι την συγκεκριμένη αργομισθία, ακόμα και αν βάλουν όλους όσους δεν έχουν σχέση με το κρατικό μαστάρι στη φυλακή για χρέη ή τους κατάσχουν την περιουσία επειδή δεν έχουν να πληρώσουν φανταστικούς φόρους, συνεχίζουν να την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη!

Έχουμε δηλαδή με έναν νόμο την επίσημη θεσμοθέτηση του λεφτόδενδρου!

Ορίστε και το μήνυμα που μου έστειλε πριν από λίγο ένα κολητάρι (τον ξέρω από μικρό παιδί) που προσπαθεί 20 χρόνια να μπει στο δημόσιο :

15ez86o.jpg

Επεξ/σία από skiabox
  • Sad 1
Δημοσ.

Δυστυχώς οι φιλοδοξίες των "νέων" φτάνουν μέχρι τα 700 ευρώ ενός ΥΕ, αρκεί να είναι ξεκούραστα και "σίγουρα" (όσο σίγουρα μπορεί να είναι με χώρα σε κρίση).

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsioulak είπε

Εγω δεν τα εχω κατεβάσει ακόμα (μάλλον αύριο ή μεθαύριο, ανάλογα το σύστημα) αλλα αυτο που με λες μου κάνει για λάθος (τυπογραφικό) αλλα το ζήτημα είναι τι είδους λάθος είναι και αν έγινε απο δόλο. 

Έλα ντε άρα ήταν τυχαίο ή μήπως όχι ? Σήμερα έμαθα ένας γνωστός τον πήραν είχε βάλει προϋπηρεσία χωρίς να στείλει δικαιολογητικά καί την μέτρησαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Δυστυχώς οι φιλοδοξίες των "νέων" φτάνουν μέχρι τα 700 ευρώ ενός ΥΕ, αρκεί να είναι ξεκούραστα και "σίγουρα" (όσο σίγουρα μπορεί να είναι με χώρα σε κρίση).

Που τα ειδες τα 700; 

Για έναν ΥΕ με 0-3 χρονια προϋπηρεσίας, άγαμο, ατεκνο, που δεν είναι σε θέση ευθύνης, που δεν ειναι σε παραμεθωριο και δεν έχει βαρέα και ανθυγιεινά τοτε ο μισθός είναι 655 ευρώ (12 μισθοί τον χρόνο, οχι 14).

2 ώρες πριν, Anorymous είπε

Έλα ντε άρα ήταν τυχαίο ή μήπως όχι ? Σήμερα έμαθα ένας γνωστός τον πήραν είχε βάλει προϋπηρεσία χωρίς να στείλει δικαιολογητικά καί την μέτρησαν.

Δυστυχώς αναμενόμενο, με τόσες δεκάδες χιλιάδες είναι αναμενόμενο οτι δεν πρόλαβαν να δουν τα χαρτιά, μετα βιας (μάλλον) πρόλαβαν να δουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις (οι οποίες για τους ΔΕ δεν είχαν κλήση απο μητρώο ενω για ΤΕ είχαν) και να τις βάλουν σε σειρά κατάταξης. Τωρα το μπαλάκι είναι στον κάθε φορέα να ελέγξει τα χαρτιά για γνησιότητα και πληρότητα... κατι για το οποίο έχω αρχίσει να εχω αμφιβολίες. 

Επεξ/σία από tsioulak
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Που τα ειδες τα 700; 

Για έναν ΥΕ με 0-3 χρονια προϋπηρεσίας, άγαμο, ατεκνο, που δεν είναι σε θέση ευθύνης, που δεν ειναι σε παραμεθωριο και δεν έχει βαρέα και ανθυγιεινά τοτε ο μισθός είναι 655 ευρώ (12 μισθοί τον χρόνο, οχι 14).

Εντάξει, στο περίπου έγραψα...Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες το βλέπουν παράδεισο σε σχέση με τα 450 και 12ωρο του ιδιωτικού ή τον ξενιτεμό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Εντάξει, στο περίπου έγραψα...Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες το βλέπουν παράδεισο σε σχέση με τα 450 και 12ωρο του ιδιωτικού ή τον ξενιτεμό.

Συμφωνω, ειναι ομως ο ιδιωτικος τομεας που εχει προβλημα, στον ιδιωτικο τομεα (σε μεγαλο μερος του) ειναι που ισχυουν οι απληρωτες υπερωριες, οι επιστροφες ολοκληρου ή μερος του 13ου και 14ου, που δεν πληρωνει την προυπηρεσια, που εχει καταργησει το πενθημερο και το εχει κανει (απληρωτο φυσικα) 6ημερο, που οποτε γουσταρει απολυει, που εχουν γινει ο κανονας οι 3μηνες συμβασεις, που καθυστερει 2-3 μηνες να αποδωσει μισθους, που δινει σχεδον σε ολους τον κατωτατο μισθο, που αν πληρωθουν οι υπερωριες αυτες θα ειναι αδηλωτες (το οποιο σημαινει οτι θα πληρωθουν ως μια κανονικη ωρα και οχι ως υπερωρια) καθως και αλλα πολλα. 

Η διαφορα ενος καινουριου ΥΕ με εναν του ιδιωτικου τομεα με κατωτατο ειναι 930 ευρω τον χρονο (ο ΥΕ εχει παραπανω), δηλαδη 77,5 τον μηνα (αν το βαλουμε σε 12 μηνες), ας μην γελιομαστε, κανενας απο τους δυο δεν παιρνει καλα χρηματα, ναι συμφωνω οτι με αυτον τον κατωτατο μισθο δεν ζεις και θα επρεπε να ειναι παραπανω* αλλα δεν ειναι οτι ο ΥΕ δημοσιος υπαλληλος την εχει καλα και μπορει να κανει ζωαρα, και αυτος στα ιδια χαλια ειναι (μισθολογικα) αλλα τουλαχιστον δεν εχει ολα τα αλλα κακα του ιδιωτικου τομεα και ακριβως εκει ειναι η ουσια της συγκρισης.

*ισως και να μην ειναι καλη ιδεα να ειναι πολυ παραπανω ο κατωτατος μισθος αλλα θα πρεπει σιγουρα να ειναι παραπανω ο μισθος που παιρνει μεγαλο μερος των εργαζομενων, δηλαδη οι εργοδοτες να αρχισουν να πληρωνουν μεγαλυτερο απο τον κατωτατο μισθο

• Like 1
Δημοσ.

Ενα σημαντικό πού πολλοί κοιτάνε στο δημόσιο όπως εγώ είναι καί ότι δεν ζητάνε προϋπηρεσία όπως όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και για άτομα που έχουν περάσει τα 30 είναι εξαιρετικά δύσκολο νά βρουν δουλειά εκτός δημοσίου.

Επίσης ένας άλλος παράγοντας είναι η σταθερότητα ξέρεις ότι θά μπεις και θα μείνεις εκεί στον ιδιωτικό ελάχιστες επιχειρήσεις στο προσφέρουν αυτό όπως πχ ο Σκλαβενίτης ή ο Καρέλιας αλλά και εκεί για να μπεις θέλει χοντρό βύσμα.

• Like 1
Δημοσ.

^

Δε διαφωνώ. Το θέμα που έθιξα είναι ότι ακόμα και με 655 σίγουρα, δε ζεις. Δε θέλω να σκεφτώ και άλλες υποχρεώσεις, παιδιά, φροντιστήρια κλπ.

Γι' αυτό έγραψα "η φιλοδοξία της νεολαίας φτάνει στα 700".

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

^

Δε διαφωνώ. Το θέμα που έθιξα είναι ότι ακόμα και με 655 σίγουρα, δε ζεις. Δε θέλω να σκεφτώ και άλλες υποχρεώσεις, παιδιά, φροντιστήρια κλπ.

Γι' αυτό έγραψα "η φιλοδοξία της νεολαίας φτάνει στα 700".

Σίγουρα δεν ζεις δυστυχώς η ευτυχώς έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ακόμα και τέτοιοι μισθοί μας φαίνονται πολύ εγώ πχ στην κοινωφελή έπαιρνα 495 και έκανα την ίδια δουλειά μην πω παραπάνω από τον μόνιμο που έπαιρνε 1000+

Δημοσ.

αυτο που με ξεπερνα ειναι οτι κανεις δεν αντιδρα στο κριτηριο της ειδικης εργασιακης εμπειριας, δηλαδη τι σοι ειδικη εμπειρια χρειαζεται για να μαζευει κανεις σκουπιδια? μιλαμε για πυρηνικη φυσικη οχι αστεια, και οχι να βαλουν κοινωνικα-περιουσιακα κριτηρια υπαρχουν οικογενειες με 2-3 οικογενειακα μελη ανεργα φιλοξενουμενοι πουν ζουν με ενα μισθο-συνταξη αυτο θα επρεπε ως πρωτο κοινωνικο κριτηριο μετα ανεργια και ανηλικα τεκνα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...