drapanakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Εχω cyta και πιανω ταχυτητα 8 ενω πληρωνω εως 24. Μου εκαναν μια προσφορα απο τη wind , συμφερουσα, και μου ειπαν οτι το ιντερνετ θα πηγαινει καλυτερα επειδη εχουν οπτικες ινες και η συνδεση δεν ειναι voip οπως στην cyta. Aληθευει ;
kormos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 34 λεπτά πριν, drapanakis είπε Εχω cyta και πιανω ταχυτητα 8 ενω πληρωνω εως 24. Μου εκαναν μια προσφορα απο τη wind , συμφερουσα, και μου ειπαν οτι το ιντερνετ θα πηγαινει καλυτερα επειδη εχουν οπτικες ινες και η συνδεση δεν ειναι voip οπως στην cyta. Aληθευει ; Για να στο λένε, σίγουρα! Ξέρουν καλύτερα απ όλους μας αφού το βλέπουν από το σύστημα τους με βάση το στίγμα τοποθεσίας που τους δίνεις. Έχει ανέβει πολύ δυναμικά η wind... 1
jkoukos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Αν μιλάς για ADSL, στα ίδια θα είσαι, άντε λίγο καλύτερα λόγω χαμηλότερου SNR.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μην κάνεις το λάθος και πας wind, η ταχύτητα δεν αλλάζει μην σου πω θα είναι και χειρότερη
kormos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μια χαρά είναι η Wind, με vdsl 100άρα είμαι στα 92
theopan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, kormos είπε Μια χαρά είναι η Wind, με vdsl 100άρα είμαι στα 92 Δεν έχει καμία ανάμιξη η Wind σε αυτό/δεν της αξίζει κανέναν "μπράβο". Σε καμπίνα ΟΤΕ είσαι συνδεδεμένος πιθανότατα αφού του ΟΤΕ είναι οι περισσότερες και τις νοικιάζει χονδρική στον εκάστοτε πάροχο. Για να είμαι πιο ακριβής και δική της να ήταν η καμπίνα, πάλι όταν μιλάμε για VDSL μέσω καμπίνας/οπτικών ινών δεν αποτελεί κατόρθωμα τίποτα λιγότερο από τον ονομαστικό συγχρονισμό του πακέτου. Εσένα με τα 92Mbps σου λείπουν και 8Mbps που αν δεν είσαι απλά μακρύτερα του "φυσιολογικού" από την καμπίνα, ίσως να άξιζε και να το ψάξεις γιατί συμβαίνει. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από theopan
kormos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, theopan είπε Δεν έχει καμία ανάμιξη η Wind σε αυτό/δεν της αξίζει κανέναν "μπράβο". Σε καμπίνα ΟΤΕ είσαι συνδεδεμένος πιθανότατα αφού του ΟΤΕ είναι οι περισσότερες και τις νοικιάζει χονδρική στον εκάστοτε πάροχο. Για να είμαι πιο ακριβής και δική της να ήταν η καμπίνα, πάλι όταν μιλάμε για VDSL μέσω καμπίνας/οπτικών ινών δεν αποτελεί κατόρθωμα τίποτα λιγότερο από τον ονομαστικό συγχρονισμό του πακέτου. Εσένα με τα 92Mbps σου λείπουν και 8Mbps που αν δεν είσαι απλά μακρύτερα του "φυσιολογικού" από την καμπίνα, ίσως να άξιζε και να το ψάξεις γιατί συμβαίνει. Το ποιανού είναι "η καμπίνα ή όχι" μου είναι παντελώς αδιάφορο. Για εμένα έχει σημασία πως είμαι 92/100 και το θεωρώ πολύ θετικό σε σχέση με άλλες γραμμές που είναι πολύ χειρότερα...
isay Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 @drapanakis την προσφορά στην έκανα επισημα απο την wind ή απο κάποιο "συνεργαζόμενο γραφείο πωλητών"; Οι δευτεροι ειναι ικανοι να σου πουν οτιδήποτε ψεμα μπορει να πιστεψεις προκειμένου να υπογράψεις. Απο εκει και πέρα, ο,τι εχει να κάνει με wind και "απλες συνδεσεις κοσμάκη" (adsl και λίγο vdsl) δεν την εμπιστεύομαι καθόλου σαν ποιότητα υπηρεσιών. Τέλος η ταχύτητα που "φτάνει" στο σπιτι σου εξαρτάται περισσότερο απο το που εισαι (χωρογραφικά) παρα απο το backbone της εταιρείας. Τολμώ να μαντέψω οτι στην περιπτωση σου, οποιαδήποτε υπηρεσία adsl απο οποιαδήποτε εταιρεία θα εχει ταχύτητα "γυρω στο 8". Είναι τεχνικοί οι λογοι. Απο εκεί και πέρα ΑΝ στην περιοχή σου εχει καμπινα Vdsl (οχι adsl), μπορεις να πας πολύ παραπάνω (αλλάζοντας πακέτο). Μπορεις να ρωτήσεις σε παρόχους 1
drapanakis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δε γωριζω αν ηταν απο τα κεντρικα η απο εταιρια. Μαλλον ομως απο εταιρια νομιζω. Και εγω ξερω οτι υπαρχουν κυρωσεις αν διακοπει ενα συμβολαιο.Και για την ταχυτηα αυτα που εγραψες γνωριζω και εγω. Δε θα παω πουθενα. θα μπλεξω σε περιπετειες.
theopan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, kormos είπε Το ποιανού είναι "η καμπίνα ή όχι" μου είναι παντελώς αδιάφορο. Για εμένα έχει σημασία πως είμαι 92/100 και το θεωρώ πολύ θετικό σε σχέση με άλλες γραμμές που είναι πολύ χειρότερα... Σου εξήγησα το πως δουλεύει το vdsl μέσω δικτύου οπτικών ινών και τι μπορεί να δώσει σε σύγκριση με το παλιό δίκτυο χαλκού του adsl που μας ταλαιπωρούσε για χρόνια γιατί έπαιζε ρόλο η απόσταση από το Α/Κ. Με τα 92Mbps εσύ μπορεί να νιώθεις ευχαριστημένος, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς στις πόλεις κυρίως η πυκνότητα του δικτύου είναι τέτοια που να επιτρέπει στις συνήθεις περιπτώσεις εύκολα συγχρονισμούς 100Mbps ή και αρκετά παραπάνω. Το ποιάς εταιρείας είναι η καμπίνα είναι όπως ήδη είπα αδιάφορο και άρα προφανώς σωστά σου είναι αδιάφορο. Γραμμές που να είναι πολύ χειρότερα όμως σε οπτική ίνα δεν υπάρχουν. Εδώ κάνεις λάθος. Κι αν υπάρχουν είναι παροδικό. Φτιάχνονται μετά από δήλωση βλάβης.
kormos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, theopan είπε Σου εξήγησα το πως δουλεύει το vdsl μέσω δικτύου οπτικών ινών και τι μπορεί να δώσει σε σύγκριση με το παλιό δίκτυο χαλκού του adsl που μας ταλαιπωρούσε για χρόνια γιατί έπαιζε ρόλο η απόσταση από το Α/Κ. Με τα 92Mbps εσύ μπορεί να νιώθεις ευχαριστημένος, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς στις πόλεις κυρίως η πυκνότητα του δικτύου είναι τέτοια που να επιτρέπει στις συνήθεις περιπτώσεις εύκολα συγχρονισμούς 100Mbps ή και αρκετά παραπάνω. Το ποιάς εταιρείας είναι η καμπίνα είναι όπως ήδη είπα αδιάφορο και άρα προφανώς σωστά σου είναι αδιάφορο. Γραμμές που να είναι πολύ χειρότερα όμως σε οπτική ίνα δεν υπάρχουν. Εδώ κάνεις λάθος. Κι αν υπάρχουν είναι παροδικό. Φτιάχνονται μετά από δήλωση βλάβης. Για τα 15κμ που έχω απόστασει είναι απόλυτα αξιόλογη η ταχύτητα. (τουλάχιστον εμένα με καλύπτει και δεν ασχολήθηκα καν για τα υπόλοιπα 8 που λείπουν...) Απο εκεί και πέρα επιστρέφουμε στο αρχικό ερώτημα και αναφέρω και πάλι πως δεν είναι φρόνιμο αφού όπως είπες διαφέρουν απο περιοχή σε περιοχή οι ταχύτητες (λογικό) να ακυρώνεις μια εταιρεία
gbouros Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Είμαι στη wind μια τετραετία και δεν έχω παράπονο όσο αφορά τηλέφωνο/internet ΑΛΛΑ μην θεωρήσεις, σε καμία περίπτωση, ότι η τιμή που σου έκαναν προσφορά θα είναι και αυτή που θα πληρώνεις. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να βγάλουν ανακοίνωση για μονομερή αύξηση και μόνο ΑΝ το πάρεις χαμπάρι μέσα σε ένα μήνα έχεις δικαίωμα να φύγεις αζημίως. Η wind είναι η πιο "ύπουλη" εταιρία τηλεπικοινωνιών στο θέμα αύξησης χρεώσεων. Το Οκτώβριο που λήγει το συμβόλαιο μου ψάχνω για νέο πάροχο.
theopan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Στις 14/3/2018 στις 3:19 ΠΜ, kormos είπε Για τα 15κμ που έχω απόστασει είναι απόλυτα αξιόλογη η ταχύτητα. (τουλάχιστον εμένα με καλύπτει και δεν ασχολήθηκα καν για τα υπόλοιπα 8 που λείπουν...) Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απέχεις 15 χλμ από την καμπίνα VDSL. Ακόμα κι αν συνέβαινε ασφαλώς δεν θα είχες vdsl ούτε καν adsl. Αν πάλι εννοείς ότι απέχει η καμπίνα 15 χλμ. από το Α/Κ (κι αυτό μάλλον δύσκολο είναι αλλά ίσως όχι εντελώς απίθανο) τότε όπως σου έγραψα ήδη η απόσταση που οι οπτική ίνα δουλεύει χωρίς αξιόλογες απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερη. Γύρω στα 90 χλμ. αν θυμάμαι καλά απόσταση μετά την οποία απαιτείται χρήση ενισχυτή.
kormos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, theopan είπε Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απέχεις 15 χλμ από την καμπίνα VDSL. Ακόμα κι αν συνέβαινε ασφαλώς δεν θα είχες vdsl ούτε καν adsl. Αν πάλι εννοείς ότι απέχει η καμπίνα 15 χλμ. από το Α/Κ (κι αυτό μάλλον δύσκολο είναι αλλά ίσως όχι εντελώς απίθανο) τότε όπως σου έγραψα ήδη η απόσταση που οι οπτική ίνα δουλεύει χωρίς αξιόλογες απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερη. Γύρω στα 90 χλμ. αν θυμάμαι καλά απόσταση μετά την οποία απαιτείται χρήση ενισχυτή. Όπως και να έχει για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Μια χαρά αξιόπιστη είναι (στα λογικά πλαίσια πάντα...και σε σύγκριση με άλλες) και οι παροχές της δεν είναι και άσχημες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα