Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σας. 1)εξωτερικο ssd με  usb 3 κ μπουτ απο εκει ? κ αν ναι αν εχει προβληματα...?2)εσωτερικο? κ ποσο περιπου κοστιζει η εργασια να εχω εναν μπουσουλα. απο οτι ειδα ο εξωτερικος μαζι με την θηκη παει στα 150 περιπου . αν εβαζα στο usb 3 ανταπτορα   thunderbolt?  many thanks 

Δημοσ.

Στο δικό μου έβαλα έναν ssd 500gb μέσα όμως όχι εξωτερικό τον Samsung Pro και πάει μπάλα . Κόστος μαζί με εργασία μου πήγε περίπου στα 300Ε.

Δημοσ.

ο hdd απλα τον βαζεις σε κουτι ε? δεν μπαινει σαν δευτερος ε? δεν εχει χωρο για δευτερο δισκο ε? 

Δημοσ.

Καταρχάς γιατί να κανείς όλο αυτό το πράγμα με εξωτερικούς δεν μπορώ να καταλάβω!!! Εννοείτε ότι θα βάλεις εσωτερικό και ναι χωράει μόνο ένα, άμα σκεφτείς ότι ένας 500 ssd πάει περίπου 130€ ο φθηνότερος τουλάχιστον 100€ εργασία θα δώσεις γιατί δεν είναι και εύκολο αλλά αξίζει η αλλαγή...

Δημοσ.
Στις 13/03/2018 στις 9:32 ΠΜ, gehior είπε

ο hdd απλα τον βαζεις σε κουτι ε? δεν μπαινει σαν δευτερος ε? δεν εχει χωρο για δευτερο δισκο ε? 

Εγώ τον έβαλα στην θέση του dvd . 

Δημοσ.

Και τα δυο σενάρια αξίζουν μια χαρά.

Σαν πιο plug and play λύση εξωτερικός σε θήκη thunderbolt και  όχι USB 3.

Πηγαίνει σφαίρα.Τον ορίζεις ως boot δίσκο και είσαι οκ.

Δουλευα ετσι 3 χρόνια σε iMac 27, late 2012.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Σαν πιο plug and play λύση εξωτερικός σε θήκη thunderbolt και  όχι USB 3.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά οι θήκες thunerbolt κοστίζουν. Σε συνδυασμό με τον SSD θα φτάσει αρκετά ψηλά σε τιμή, ενώ η ταχύτητα θα περιοριστεί από την ταχύτητα του ίδιου SSD. Αυτό που μας ενδιαφέρει λοιπόν είναι ένας καλός SSD και σταθερή κι αξιόπιστη USB 3 σύνδεση. 

Για εμένα, οι βέλτιστες λύσεις είναι 2.

1. Samsung T3 ή Τ5 και είσαι έτοιμος. 

https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=samsung+t5

2. Αγορά SSD 2.5 καθώς κι αγορά usb καλωδίου για σύνδεση με το imac. ΠΡΟΣΟΧΗ. Το καλώδιο USB πρέπει να υποστηρίζει UPAS protocol, ειδάλλως θα έχεις πρόβλημα. Το κάτωθι είναι δοκιμασμένο σ'εμένα, όπου bootάρω windows 10 στο mac. Μην προτιμήσεις κάποιο άλλο τυχαίο sata to usb 3 καλώδιο που πωλούνται στα διάφορα μαγαζιά γιατί θα έχεις θέμα. (δεν έχω σχέση με το κάτωθι μαγαζί, απλά είναι το μόνο που είχε το συγκεκριμένο καλώδιο, το οποίο αν δεις στο amazon έχει πολλές και καλές κριτικές).

https://www.8com.gr/startech-usb-30-to-25-sata-iii-hard-drive-adapter-cable-usb3s2sat3cb

3. Σαφέστατα αλλαγή του εσωτερικού σκληρού σου, αλλά κρίμα είναι να ξοδευτείς χωρίς λόγο. Άλλωστε, imac είναι, δεν το μεταφέρεις ώστε να σκέπτεσαι να μεταφέρεις και τον εξωτερικό σκληρό ο οποίος θα είναι ο κύριος του υπολογιστή σου. 

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και Χριστός ανέστη. Επαναφέρω αυτό το θέμα γιατί θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό ssd σαν τον Samsung T5 πχ. και να τον συνδέσω σε μια usb 3.0 από της τέσσερις του imac 27 late 2015 που έχω και να μπουτάρουν τα Big Sur από κει! Απ ότι κατάλαβα, γίνεται κατευθείαν χωρίς θήκες κλπ. Η κάνω λάθος? Θα ήθελα τα φώτα σας! Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κατευθείαν γίνεται εάν είναι εξωτερικός σκληρός όπως ο Τ5 απλά θεωρώ ότι παρόλο που ο εξωτερικός θα είναι SSD ο εσωτερικός θα είναι πιο γρήγορος καθώς θα περιορίζεται απ την ταχύτητα του usb. 

Γιατί δεν κάνεις ένα speed test τον εσωτερικό σκληρό να δεις την ταχύτητα σου για να μπορείς να συγκρίνεις.

Σύμφωνα με την samsung ο σκληρός φτάνει σε ταχύτητα περίπου 540mb/sec με usb 3.1 εννοείτε ότι αυτή η ταχύτητα θα επιτευχθεί πολύ δύσκολα.

Τι εσωτερικό δίσκο έχεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε

Κατευθείαν γίνεται εάν είναι εξωτερικός σκληρός όπως ο Τ5 απλά θεωρώ ότι παρόλο που ο εξωτερικός θα είναι SSD ο εσωτερικός θα είναι πιο γρήγορος καθώς θα περιορίζεται απ την ταχύτητα του usb. 

Γιατί δεν κάνεις ένα speed test τον εσωτερικό σκληρό να δεις την ταχύτητα σου για να μπορείς να συγκρίνεις.

Σύμφωνα με την samsung ο σκληρός φτάνει σε ταχύτητα περίπου 540mb/sec με usb 3.1 εννοείτε ότι αυτή η ταχύτητα θα επιτευχθεί πολύ δύσκολα.

Τι εσωτερικό δίσκο έχεις ?

Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση. Είναι μηχανικός στις 7.200 στροφές. Η αλήθεια είναι ότι αυτό με τη ταχύτητα της usb θήρας δε το σκέφτηκα, οπότε αν είναι μικρές οι διαφορές, δεν αξίζει τον κόπο.

Επεξ/σία από petran66
Δημοσ.

Γι αυτό στο είπα κάνε ένα speed test και βλέπεις ανάλογα . Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω πρόγραμμα https://apps.apple.com/gr/app/blackmagic-disk-speed-test/id425264550?mt=12

Εάν βάλεις εξωτερικό ssd όπως το σκέφτεσαι το κόστος θα είναι περίπου στα 100-110 ευρώ, έαν τον βάλεις εσωτερικά το κόστος θα είναι 100 ευρώ περίπου για το δίσκο και περίπου 70-80 ευρώ για να στον αλλάξουν . Θεωρώ ότι αξίζει το έξτρα κόστος έαν θέλεις να έχεις το απόλυτο απο θέμα ταχύτητας 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε

Γι αυτό στο είπα κάνε ένα speed test και βλέπεις ανάλογα . Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω πρόγραμμα https://apps.apple.com/gr/app/blackmagic-disk-speed-test/id425264550?mt=12

Εάν βάλεις εξωτερικό ssd όπως το σκέφτεσαι το κόστος θα είναι περίπου στα 100-110 ευρώ, έαν τον βάλεις εσωτερικά το κόστος θα είναι 100 ευρώ περίπου για το δίσκο και περίπου 70-80 ευρώ για να στον αλλάξουν . Θεωρώ ότι αξίζει το έξτρα κόστος έαν θέλεις να έχεις το απόλυτο απο θέμα ταχύτητας 

Έτρεξα το Blackmagic που μου πρότεινες και μου βγάζει 190 ΜΒ/s write και 201 ΜΒ/s read (με απειροελάχιστες διαφορές). Μάλλον θα πάω σε μαγαζί να μου τον αλλάξουν

Δημοσ.

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά, Αληθώς Ανέστη.

Αν συνδέσεις εξωτερικό SSD οι ταχύτητες δεν θα έχουν καμία σχέση με τον εσωτερικό μηχανικό που έχεις. Γνώμη μου, δεν χρειάζεται να μπλέξεις με μηχανικούς και να σου αλλάζουν το σκληρό. 

Αγόρασε εξωτερικό κι άσε τον εσωτερικό να κάνεις τα backup σου. Οι διαφορές στην ταχύτητα θα είναι τρομακτικές σε σχέση με τον μηχανικό που ήδη έχεις. Μία εναλλακτική λύση έναντι του T5 είναι να αγοράσεις έναν κανονικό SSD (EVO 860) και να τον συνδέσεις με καλώδιο sata to usb. Σε αυτή την περίπτωση, προσοχή το καλώδιο / θήκη να υποστηρίζει UASP. Εάν δεν μείνεις ευχαριστημένος, τότε τον βάζεις εσωτερικά. :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mistr4l είπε

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά, Αληθώς Ανέστη.

Αν συνδέσεις εξωτερικό SSD οι ταχύτητες δεν θα έχουν καμία σχέση με τον εσωτερικό μηχανικό που έχεις. Γνώμη μου, δεν χρειάζεται να μπλέξεις με μηχανικούς και να σου αλλάζουν το σκληρό. 

Αγόρασε εξωτερικό κι άσε τον εσωτερικό να κάνεις τα backup σου. Οι διαφορές στην ταχύτητα θα είναι τρομακτικές σε σχέση με τον μηχανικό που ήδη έχεις. Μία εναλλακτική λύση έναντι του T5 είναι να αγοράσεις έναν κανονικό SSD (EVO 860) και να τον συνδέσεις με καλώδιο sata to usb. Σε αυτή την περίπτωση, προσοχή το καλώδιο / θήκη να υποστηρίζει UASP. Εάν δεν μείνεις ευχαριστημένος, τότε τον βάζεις εσωτερικά. :)

Καλησπέρα. Αληθώς ανέστη! Μάλλον θα κάνω αυτό που λες αλλά με τον Samsung... :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...