Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, Nevyn said:

Council staff viewed abused and trafficked children as “prostitutes” instead of victims, according to previously unseen files

Food for thought για ποιούς λόγους έγινε κάτι τέτοιο.

Για να βοηθήσω λίγο, όταν λέμε "trafficked children" εννοούμε "έφηβα κορίτσια από οικογένειες μεταναστών".

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο συμβάν το είχα διαβάσει και πριν 1-2 χρόνια και τώρα που το ξαναείδα σε άρθρα και λοιπά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Πόση αρρώστια κουβαλάει ο κόσμος αυτός; Σκεφτείτε τώρα ένα παιδί 11-12 χρονών να βιάζεται από 10-15 βρωμιάρηδες άντρες που το χαίρονται. Δεν μπορώ να το διανοηθώ!

Και υπάρχουν πολλοί θύτες που είναι Άγγλοι ή γενικά Ευρωπαίοι σε αυτή την κατάσταση, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο μας: την πλειοψηφία τέτοιων εγκλημάτων την διαπράττουν μετανάστες και πρόσφυγες ασιατικών χωρών, και αυτό γιατί δεν τους αγγίζει κανείς. Μην ξεχνάμε ότι η Αγγλία είναι ένα τεράστιο κέντρο μεταναστών. Είναι τόσοι πολλοί λαοί εκεί πέρα που συγχέονται ηθικές, έθιμα και αντιλήψεις.

Όσον αφορά την απορία σου, πιστεύω ότι είναι όπως το θέμα με τις αυτοκτονίες. Πολλοί Έλληνες λένε ότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών, ενώ πολύ απλά ΔΕΝ καταγράφονται όλα ως αυτοκτονίες. Πιστεύω πως λόγω θρησκείας και γραφειοκρατίας, προτιμούν συγγενείς και φίλοι να μην μπουν στην διαδικασία δήλωσης αυτοκτονίας. Με λίγο λάδωμα όλα γίνονται άλλωστε. Κάτι τέτοιο πιστεύω γίνεται και με το θέμα αυτό. Δεν λέω πως είναι ΤΟΣΟ μαντάρα όπως στην Αγγλία, αλλά σίγουρα γίνονται τα στραβά μάτια σε πολλά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Adanos said:

Και υπάρχουν πολλοί θύτες που είναι Άγγλοι ή γενικά Ευρωπαίοι σε αυτή την κατάσταση, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο μας: την πλειοψηφία τέτοιων εγκλημάτων την διαπράττουν μετανάστες και πρόσφυγες ασιατικών χωρών, και αυτό γιατί δεν τους αγγίζει κανείς. Μην ξεχνάμε ότι η Αγγλία είναι ένα τεράστιο κέντρο μεταναστών. Είναι τόσοι πολλοί λαοί εκεί πέρα που συγχέονται ηθικές, έθιμα και αντιλήψεις.

Όσον αφορά την απορία σου, πιστεύω ότι είναι όπως το θέμα με τις αυτοκτονίες. Πολλοί Έλληνες λένε ότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών, ενώ πολύ απλά ΔΕΝ καταγράφονται όλα ως αυτοκτονίες. Πιστεύω πως λόγω θρησκείας και γραφειοκρατίας, προτιμούν συγγενείς και φίλοι να μην μπουν στην διαδικασία δήλωσης αυτοκτονίας. Με λίγο λάδωμα όλα γίνονται άλλωστε. Κάτι τέτοιο πιστεύω γίνεται και με το θέμα αυτό. Δεν λέω πως είναι ΤΟΣΟ μαντάρα όπως στην Αγγλία, αλλά σίγουρα γίνονται τα στραβά μάτια σε πολλά.

Εγώ προσωπικά είμαι υπερ της πολυπολυτισμικότητας, μου αρέσει που πηγαίνω βόλτα στην Αθήνα και βλέπω ανθρώπους διάφορων φυλών. Μπορεί ο καθένας να έχει την γλώσσα του, την θρησκεία του, την γαστρονομική του παράδοση. Όλα αυτά εμπλουτίζουν την ζωή  μίας πόλης. Αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε κάποιες θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες. Αν έλεγε για ένα κύκλωμα που έκλεβε κινητά, είναι έγκλημα αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση. Εδώ μιλάμε για το κατώτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να κάνει τέτοια πράγματα. Δεν έχω λόγια πραγματικά.

Όσον αφορά τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοίχεια έχουμε το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μετά την Μαλτα σαν χώρα στην Ευρώπη. Αλλά το πιστεύω και εγώ πως κάποιες οικογένειες μπορεί να θέλουν να κρύψουν μία αυτοκτονία κοντινού τους προσώπου απο τον  κοινωνικό τους περίγυρο για πολλούς λόγους.

Επεξ/σία από manolis115
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manolis115 είπε

Εγώ προσωπικά είμαι υπερ της πολυπολυτισμικότητας, μου αρέσει που πηγαίνω βόλτα στην Αθήνα και βλέπω ανθρώπους διάφορων φυλών. Μπορεί ο καθένας να έχει την γλώσσα του, την θρησκεία του, την γαστρονομική του παράδοση. Όλα αυτά εμπλουτίζουν την ζωή  μίας πόλης. Αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε κάποιες θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες. Αν έλεγε για ένα κύκλωμα που έκλεβε κινητά, είναι έγκλημα αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση. Εδώ μιλάμε για το κατώτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να κάνει τέτοια πράγματα. Δεν έχω λόγια πραγματικά.

Και εμένα μου αρέσει η πολυπολιτισμικότητα. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους από διάφορες γωνίες του κόσμου. Μου αρέσει αληθινά. Μαθαίνω ωραίο πράγματα και το πως ζούνε. Μα είμαι υπέρ της καλής πολυπολιτισμικότητας. Όχι της κακής. Ένας κακός πολιτισμός κατά την γνώμη μου είναι η κοινωνική καταπίεση που υφίσταται η γυναίκα στις αραβικές χώρες. Σε κάποια χωριά και υποανάπτυκτες χώρες οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Αυτόν τον πολιτισμό ΔΕΝ τον θέλω στο πάζλ της πολυπολιτισμικότητας που έπεται. Ούτε τον πολιτισμό που βρίσκει ΟΚ να παντρεύεται ανήλικα ή όταν βιάζει κοριτσάκια να μην του κάνουν τίποτα.

Εν ολίγοις θέλω μια αρμονική, ειρηνική και λιγότερη άρρωστη πολυπολιτισμική κοινωνία. Γίνεται; Δεν γίνεται. Ειδικά όταν φέρνεις κάθε πολιτισμό κοντά σου στα πλαίσια του "Welcome Refugees" κλπ.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 minutes ago, defacer said:

Για να βοηθήσω λίγο, όταν λέμε "trafficked children" εννοούμε "έφηβα κορίτσια από οικογένειες μεταναστών".

The vast majority of those targeted were young white girls but teenagers from the Asian community also fell victim. Υπήρχε κακοπόιηση λέει κοριτσιών από την Ασιατική κοινότητα αλλά η πλειοφήφια των κοριτσιών που κακοποιήθηκε ήταν νέα λευκά κορίτσια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Adanos είπε

Και εμένα μου αρέσει η πολυπολιτισμικότητα. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους από διάφορες γωνίες του κόσμου. Μου αρέσει αληθινά. Μαθαίνω ωραίο πράγματα και το πως ζούνε. Μα είμαι υπέρ της καλής πολυπολιτισμικότητας. Όχι της κακής. Ένας κακός πολιτισμός κατά την γνώμη μου είναι η κοινωνική καταπίεση που υφίσταται η γυναίκα στις αραβικές χώρες. Σε κάποια χωριά και υποανάπτυκτες χώρες οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Αυτόν τον πολιτισμό ΔΕΝ τον θέλω στο πάζλ της πολυπολιτισμικότητας που έπεται. Ούτε τον πολιτισμό που βρίσκει ΟΚ να παντρεύεται ανήλικα ή όταν βιάζει κοριτσάκια να μην του κάνουν τίποτα.

Εν ολίγοις θέλω μια αρμονική, ειρηνική και λιγότερη άρρωστη πολυπολιτισμική κοινωνία. Γίνεται; Δεν γίνεται. Ειδικά όταν φέρνεις κάθε πολιτισμό κοντά σου στα πλαίσια του "Welcome Refugees" κλπ.

Οι μόνοι που υποχρεώνουν τους μετανάστες να σέβονται τις δυτικές συνήθειες ζωής αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Οι μόνοι που υποχρεώνουν τους μετανάστες να σέβονται τις δυτικές συνήθειες ζωής αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Δειλά δειλά εμφανίζονται κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες που επιβάλλουν κάποιες δυτικές συνήθειες ζωής, αλλά δεν αρκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, skiabox said:

Μόνο που δεν μιλάμε για σεβασμό συνηθειών ζωής αλλά για σεβασμό των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως είναι ο σεβασμός της ελευθερίας και της προσωπικότητας ενός παιδιού. Υπάρχουν βέβαια μετανάστες που σέβονται και τηρούν τους νόμους. Αλλά η μειοψηφία μετανάστων και ιθαγενών πολίτών μιάς χώρας που κάνουν τέτοια τερατώδη εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται προς παραδειγματισμό και όχι να σωφρονίζονται κατά την γνώμη μου. Η φυλακή πρέπει να έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα για τέτοιους ανθρώπους.

Επεξ/σία από manolis115
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Adanos είπε

Δειλά δειλά εμφανίζονται κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες που επιβάλλουν κάποιες δυτικές συνήθειες ζωής, αλλά δεν αρκεί.

H Eυρώπη έχει χάσει εδω και χρόνια τον κοινωνικό της ρόλο. Το κλείσιμο των συνόρων στο προσφυγικό και η απαίτηση απ΄την χρεοκοπημένη Ελλάδα, να αποτελεί το κυμματοθραύστη, ήταν η απόδειξη. Έπεσαν οι μάσκες εδω και χρόνια.

Κανεις δεν επιβάλει συνήθειες. Απλά οι άνθρωποι που έχουν έρθει με σκοπό να εργασθουν τιμια, αφομοιωνονται. 

Χθες κιολας, η Γερμανίδα καγκελάριος, έδινε συγχαρητήρια στον Τούρκο πρόεδρο για τη σπουδαία δουλειά που κάνει με το προσφυγικό και ζητησε να εκταμιευτουν άμεσα τα χρηματα που πρέπει να του δωθουν, ενω παράλληλα έδινε και συγχαρητηρια στον Ελληνα πρωθυπουργο για τις επαφές με τον Τουρκο προεδρο.

https://aa.com.tr/en/europe/merkel-eu-turkey-dependent-on-each-other/1086638

http://www.liberal.gr/arthro/194627/amyna--diplomatia/2018/i-An-Merkel-isonniptei-tas-cheirassin-gia-tis-apeiles-tis-tourkias-kai-tin-anagoreuei-isonparagontasin-toni-balkanion.html

3 πουλάκια κάθονται. Κανεις δεν ασχολείται ούτε με τις προκλήσεις, ούτε με τους 2 στρατιώτες. Η Ευρωπη ειναι καθαρά εμποριο και τιποτε παραπάνω. Ότι αξιες υπήρχαν, έχουν καταπατηθεί.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, skiabox είπε

Καλα εδώ γελάμε, απο το κακό στο χειρότερο πάνε κοινωνικά και πολιτισμικά και ο Καναδάς και η Αυστραλία, εντάξει δεν είναι τοσο χάλια οσο είναι η Σουηδία ή ίσως ακομα και η Γερμανία αλλα οδεύουν προς τα εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/03/2018 στις 3:30 ΜΜ, tsioulak είπε

Καλα εδώ γελάμε, απο το κακό στο χειρότερο πάνε κοινωνικά και πολιτισμικά και ο Καναδάς και η Αυστραλία, εντάξει δεν είναι τοσο χάλια οσο είναι η Σουηδία ή ίσως ακομα και η Γερμανία αλλα οδεύουν προς τα εκεί. 

Ε ναι μόνο να γελάς ξέρεις εδώ και 200 χρόνια.

Να παράξεις τίποτα σε πειράζει, χαλιέσαι πολύ να δουλεύεις φαίνεται.

Το να κρίνει ο τελευταίος τον πρώτο μόνο θυμηδία προκαλεί.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ε ναι μόνο να γελάς ξέρεις εδώ και 200 χρόνια.

Να παράξεις τίποτα σε πειράζει, χαλιέσαι πολύ να δουλεύεις φαίνεται.

Το να κρίνει ο τελευταίος τον πρώτο μόνο θυμηδία προκαλεί.

Τι σχεση εχει η πρωτογενης παραγωγη; Εγω μιλησα κοινωνικα και πολιτισμικα, γιατι φερνεις ασχετα πραγματα στην συζητηση;

ΥΓ. Σε παρακαλω να αποφυγεις στο μελλον προσωπικες επιθεσεις, εγω δεν επιτεθηκα σε εσενα προσωπικα, μετα βιας επιτεθηκα στην αποψη σου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...