Jimmy82 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Γειά σας. Θελω να συνδέσω μια λάμπα και έχω τα εξής 4 καλώδια: καφέ (έχει ρεύμα), μαύρο (έχει ρεύμα) , μπλε και κιτρινοπράσινο. Πως συνδέεται?
georgeγ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 γινε πιο σαφης τι εννοεις "να συνδεσω μια λαμπα"? αυτη η λαμπα που μπαινει?σε καποιο φωτιστικο?εχει καποια κλεμμα αυτο τυο φωτιστικο?σε ενα απλο ντουι? γενικοτερα για να αναψει μια λαμπα χρειαζεται φαση και ουδετερο δηλ ή καφε +μπλε ή μαυρο +μπλε. το κιτρινοπρασινο ειναι γειωση
papoys1 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Όπως τα λες είναι απλά.Παίρνεις τη μία φάση και το μπλε που λογικά είναι ουδέτερος αφού το κιτρινοπάσινο είναι γείωση.Έχε υπόψιν σου όμως με τα ρεύματα δεν παίζουμε όταν δεν είμαστε σίγουροι 100%
Jimmy82 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Είναι ένα απλό ντουί.Είχα συνδέσει το καφέ και το μπλε αλλά πέφτει η ασφάλεια. Ο λόγος που έχει 2 φάσεις ποιός είναι? Για να ανάβει η λάμπα απο 2 Διακόπτες?
georgeγ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) αν τα καλωδια αυτα βγαινουν απο το ταβανι πιθανοτατα εκει υπηρχε ενα φωτιστικο πολυφωτο που με ενα διπλο διακοπτη αναβες με το ενα μπουτον τα μισα φωτα (καφε+μπλε) και με το αλλο μπουτον τα αλλα μισα φωτα (μαυρο+μπλε) υποθετω εχεις δοκιμασει να σηκωσεις ασφαλεια με τα καλωδια στον αερα και η ασφαλεια δεν πεφτει ενεργειες 1)συνδεεις τα καλωδια στο ντουι,χωρις την λαμπα.πεφτει η ασφαλεια? α)Ναι....ε καποιο βραχυκυλωμα κανεις εκει. προσεχε τα καλωδια να μην προεξεχουν "τριχες" και ακουμπουν μεταξυ τους β)Οχι δεν πεφτει κατεβαζεις ασφαλεια,βιδωνεις λαμπα,ανεβαζεις ασφαλεια επεσε?βραχυκυκλωμενη λαμπα ή και λαθος λαμπα Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2018 από georgeγ 2
agamoi-thytai Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Αφήστε τις μαγκιές και φωνάξτε ηλεκτρολόγο. 2 1
Jimmy82 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Τα καλώδια βγαινουν απο τον τοίχο,ειναι σε αποθηκούλα κάτω απο σκάλα. Η ασφάλεια έπεσε μόνο όταν έκανα την συνδεσμολογία που προανέφερα και πάτησα τον διακόπτη. Άλλες δοκιμές δεν έχω κάνει.
status Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 11 ώρες πριν, Jimmy82 είπε Τα καλώδια βγαινουν απο τον τοίχο,ειναι σε αποθηκούλα κάτω απο σκάλα. Η ασφάλεια έπεσε μόνο όταν έκανα την συνδεσμολογία που προανέφερα και πάτησα τον διακόπτη. Άλλες δοκιμές δεν έχω κάνει. Τι δουλειά κάνεις;
Adanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 14 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε Αφήστε τις μαγκιές και φωνάξτε ηλεκτρολόγο. Για να σου πάρει για μια δουλειά 5 λεπτών 50€; Όχι. Πρώτα θα το ψάξω για να το κάνω μόνος ή θα ρωτήσω κάποιον που ξέρω, όπως καλή ώρα κάνει ο παραπάνω. Εκτός κι αν έχω κάποιον γνωστό που ξέρω ότι δεν θα με εκμεταλλευτεί. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Adanos είπε Για να σου πάρει για μια δουλειά 5 λεπτών 50€; Όχι. Πρώτα θα το ψάξω για να το κάνω μόνος ή θα ρωτήσω κάποιον που ξέρω, όπως καλή ώρα κάνει ο παραπάνω. Εκτός κι αν έχω κάποιον γνωστό που ξέρω ότι δεν θα με εκμεταλλευτεί. Ρωτάς πριν ξεκινήσει πόσα θέλει αν σου φαίνονται πολλά βρίσκεις άλλον Μετά φταει το ρεύμα που σκοτώνεται ο κόσμος όχι ο καθένας που περνει μια πένσα και νομίζει ότι έγινε μάστορας Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από Inuyasha
Adanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Ρωτάς πριν ξεκινήσει πόσα θέλει αν σου φαίνονται πολλά βρίσκεις άλλον Μετά φταει το ρεύμα που σκοτώνεται ο κόσμος όχι ο καθένας που περνει μια πένσα και νομίζει ότι έγινε μάστορας Σωστά, αλλά πόσοι το κάνουν; Και επίσης, πολλοί λένε "Ένα 20ρικο θα σου πάρω" και εν τέλει εμφανίζονται άλλες δουλειές, και σου παίρνει άλλα 20€ κ.ο.κ. Κανείς δεν κατηγόρησε το ρεύμα που σκοτώνεται ο κόσμος. Αν δεν έχεις ιδέα ή δεν σου κόβει, δεν το αγγίζεις, προφανώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρέξω κατευθείαν στον ηλεκτρολόγο για μια απλή δουλειά ή μια δουλειά που μπορεί να λύσει ένας με λίγη πείρα σε ηλεκτρολογικά. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Adanos είπε Σωστά, αλλά πόσοι το κάνουν; Και επίσης, πολλοί λένε "Ένα 20ρικο θα σου πάρω" και εν τέλει εμφανίζονται άλλες δουλειές, και σου παίρνει άλλα 20€ κ.ο.κ. Κανείς δεν κατηγόρησε το ρεύμα που σκοτώνεται ο κόσμος. Αν δεν έχεις ιδέα ή δεν σου κόβει, δεν το αγγίζεις, προφανώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρέξω κατευθείαν στον ηλεκτρολόγο για μια απλή δουλειά ή μια δουλειά που μπορεί να λύσει ένας με λίγη πείρα σε ηλεκτρολογικά. Αν ξεκινήσω απλά να βάλω ένα φωτιστικό και ξαφνικά πρέπει να αλλάξω ασφάλεια στο πίνακα γιατί έχει θέμα η γραμμή η κάνω και κάτι έξτρα δεν είναι λογικό να ζητήσω παραπάνω λεφτά?η αν εσύ πήρες μου έφερες λάθος - ελλιπή υλικά πχ και είτε αγοράσω εγώ είτε τα έχω =δεν μιλάω για 1 κλεμα βέβαια Αν απλά βάλω ένα φωτιστικό χωρίς να κάνω τίποτα άλλο λαό ζητάω παραπάνω λεφτά τότε μου δίνεις τα 20 και λες αδερφέ έτσι συνφωνισαμε Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από Inuyasha
Adanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Αν ξεκινήσω απλά να βάλω ένα φωτιστικό και ξαφνικά πρέπει να αλλάξω ασφάλεια στο πίνακα γιατί έχει θέμα η γραμμή η κάνω και κάτι έξτρα δεν είναι λογικό να ζητήσω παραπάνω λεφτά? Αν απλά βάλω ένα φωτιστικό χωρίς να κάνω τίποτα άλλο λαό ζητάω παραπάνω λεφτά τότε μου δίνεις τα 20 και λες αδερφέ έτσι συνφωνισαμε Λογικότατο να πάρει παραπάνω αν κάνει παραπάνω δουλειά. Πολλοί όμως εκμεταλλεύονται την άγνοια του άλλου. Ξέρω πολλούς τεχνικούς Η/Υ που για ένα απλό πράγμα χρεώνουν τα διπλάσια απ' όσο κοστίζει λέγοντας πράγματα που ο άλλος ΔΕΝ γνωρίζει. Δεν μιλάω για το αν βγει κι άλλη δουλειά αναγκαστικά. Ενημερώνεις τον πελάτη και καθάρισες. Αν θέλει πληρώνει, αν όχι κάνεις ότι συμφωνήσατε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα