dim_fr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας! Είμαι γεωπόνος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (έτος αποφοίτησης 2011). Απ' το 2011 έχω εργαστεί ως γεωπόνος ελάχιστες φορές και αυτές ήταν μικρής διάρκειας, όπως επίσης έχω εργαστεί και σε άσχετες δουλειές με το αντικείμενο σπουδών μου. Δεν με ενόχλησε ποτέ που δούλεψα σε φυτώριο μέσα σε λάσπες, ούτε και ως μπαρ-μαν φτιάχνοντας κοκτέιλ για τον κάθε μεθύστακα (δεν έχω κάτι με τους μεθύστακες, κι εγώ είμαι καμιά φορά ). Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι όσες δουλειές κι αν κάνω, είναι μικρής διάρκειας και δεν με εξασφαλίζουν οικονομικά. Δεν γίνεται δηλαδή να με ζουν για πάντα τα χαρτζιλίκια των γονιών και των παππούδων. Χρειάζομαι ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια! Η ανεργία είναι σκληρή και ο καθένας από εμάς (πτυχιούχος και μη) προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με οποιοδήποτε τρόπο. Σκέφτομαι, λοιπόν, να δοκιμαστώ στο πεδίο της εκπαίδευσης, κάνοντας μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου). Τα δίδακτρα είναι 4.000 ευρώ και μπορώ να τα διαθέσω, επίσης μένω Λαμία και ο Βόλος είναι κοντά. Μία τέτοια κίνηση πιστεύετε θα με έβγαζε απ' τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνω, θα μου εξασφάλιζε μια εργασιακή αποκατάσταση ώστε να μπορώ να ζω αξιοπρεπώς; Ή πλέον υπάρχει και εκεί κορεσμός και θα βλέπω απλά το όνομά μου σε πίνακες και δεν θα διορίζομαι; Να επισημάνω βέβαια πως το γεγονός ότι αποφάσισα να απασχοληθώ στην ειδική εκπαίδευση για βιοποριστικούς λόγους, δεν με καθιστά αδίστακτο/ανήθικο ή εγωιστή καθώς μου αρέσει να ασχολούμαι με παιδάκια, πόσο μάλλον όταν αυτά χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. Απλά αντιλαμβάνομαι πως μια τέτοια στροφή στις σπουδές μου μπορεί να επιφέρει κάτι καλό και σε μένα αλλά και στους γύρω μου, καθώς εκτός από ανάγκη για δουλειά έχω και ανάγκη να βοηθήσω και να προσφέρω. Σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από dim_fr
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 απο εμενα ΟΧΙ. ανηκω λογω του πρωτου μου πτυχιου στους ΠΕ.02 αλλα παροτι κι εμενα μου προταθηκε να το κανω (οπως 10δες-κυριολεκτικα γνωστοι μου)το θεωρω κοροϊδια, μοδα και σημεια των καιρων. Αρχικα ελαχιστοι απο αυτους που το κανουν το θελουν πραγματικα, για να μην πω 10-20 σε ολη την Ελλαδα ας πουμε.. σιγα μην ξυπνησαν με ονειρο να βοηθανε αρρωστα παιδακια που θελει ταιραστιο μεγαλειο ψυχης και αναμφιβολλα σε επηρεαζει ψυχικα.Επισης γινεται ταιραστιο αλισβερισι με τα μεταπτυχιακα που ουσιαστικα ειναι χρηματηστηριο γιατι ολοι πλεον εχουν "εφευρει" μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης εξ αποστασεως, καθεσαι 1 χρονο και κοροιδευεις τον κοσμο (εμενα το μεταπτυχιακο μου ηταν 3 χρονια) μπας και διοριστεις.. προφανως και πλεον ειναι παρα πολυ αργα...η μιση ελλαδα εχει βγαλει μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη, και η αλλη μιση το τελειωνει σε 1-2 χρονια οποτε.... προφανως ο κλαδος ειναι ηδη κορεσμενος..οποιος προλαβε τον κυριο ειδε.. ακουω ομως κι αλλες γνωμες, αν και δεν νομιζω οτι οι αποψεις μου ειναι τρελες... 1
tsioulak Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Απο όσο ξέρω τα μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή έχουν γίνει ήδη σούπα, οποτε θα σε πρότεινα να το ψάξεις πολυ καλά πριν πας και σκάσεις τοσα λεφτά.
pontez2 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Ο κλάδος της ε.α οπως πολυ σωστά λέει και ο opcorsa ειναι ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΣ. Ειδικά στον τομέα σου, έχεις να ανταγωνιστεις τους ΠΕ18 τους ΠΕ 14 που εισαι εσυ και εννίοτε Βιολόγους Γεωλόγους που τους τοποθετουν όπου νάναι τους ανθρώπους. Άσε δε που ως κλάδος πεθαίνει απ την εκπαίδευση αφου μονο σε κάτι ΕΕΕΕΚ σας στέλνουν και στα ειδικά γυμνάσια μείωσαν τις ώρες σας. Εντομεταξυ στα ΕΕΕΕΚ ως κηπουροί έτσι? Επίσης αυτη τη στιμή υπάρχουν χρηματα για την Ε.Α. ως το 2021 που τελείωνει το ΕΣΠΑ. Ολοι της ε.α. πληρωνονται απο ΈΣΠΑ πλέον. Μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ κανεις δε γνωριζει τι θα γινει. Υπάρχουν αναπληρωτές στην ειδικότητά σου που διδάσκουν τουλάχιστον 10 χρόνια.Δε συζητάω για τους ΠΕ02 που εκει γινεται ο κακός χαμουλης Ακόμα και διορισμοί να γίνουν (που δε το βλέπω), σαφως θα μπει μπροστά η προυπηρεσία. Τέλος, με τον νόμο Φιλη, ο κάθε μόνιμος εκπαιδευτικος, μπορει να διδάξει στην ειδική αγωγή, ως ανιδεικευτος χωρις μεταπτυχιακό για να καλύψει τις ώρες του. Και αποκτά προυπηρεσία απο αυτό, άρα και εξειδικευση. Και έχει προτεραιότητα σε σχέση με εσένα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν σε τι φάση πας να μπεις. Καλή επιτυχία! 1
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Απο όσο ξέρω τα μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή έχουν γίνει ήδη σούπα, οποτε θα σε πρότεινα να το ψάξεις πολυ καλά πριν πας και σκάσεις τοσα λεφτά. σουπα εννοωντας? γενικα δεν θα εδινα ουτε 1 ευρω για κατι τετοιο.... ειναι πλεον "μοδα" μαλλον γιαυτο και η απεχθεια μου.. λες και ολοι τωρα θυμηθηκανε-με τα αναπηρα παιδακια και τους επιασε η ευαισθησια 1
pontez2 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, opcorsa είπε λες και ολοι τωρα θυμηθηκανε-με τα αναπηρα παιδακια και τους επιασε η ευαισθησια Aκριβως. Απλά πριν 10-15 χρόνια, άνοιξαν θέσεις στην Ελλάδα για την εκπαίδευση ΑμεΑ, εγινε και σε παγκόσμια πρωτοτυπία, προπτυχιακο ε.α με προταξη τοτε στους πινακες αναπληρωτων και ευαισθητοποιήθηκαν όλοι H δουλειά πάντως που γινεται στα μεταπτυχιακά δεν ειναι κακή. Απλώς αν ειναι να το κάνεις μονο για επαγγελματικη αποκατάσταση δε γινεσαι ποτέ καλος εκπαιδευτικος. Ε αρκετοι το έκαναν έτσι. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από pontez2 1
tsioulak Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, opcorsa είπε σουπα εννοωντας? γενικα δεν θα εδινα ουτε 1 ευρω για κατι τετοιο.... ειναι πλεον "μοδα" μαλλον γιαυτο και η απεχθεια μου.. λες και ολοι τωρα θυμηθηκανε-με τα αναπηρα παιδακια και τους επιασε η ευαισθησια Εννοώ οτι εδω και λίγα χρόνια πολλα ελληνικά ιδρύματα (και ΑΕΙ και ΤΕΙ νομίζω) τρέχουν πλέον τέτοια μεταπτυχιακά προγράμματα, επίσης κάποια προπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσπαθούν να το βάλουν και να δίνουν την πιστοποίηση, επισης υπάρχουν πολλά απο το εξωτερικό (κυρίως τα εξ αποστάσεως απο Κύπρο), τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν ΠΑΡΑ πολλοί συμπολίτες μας τέτοιο πτυχίο. Ακόμα υπάρχουν και τα ζητήματα του ΔΟΑΤΑΠ για τα ξένα πτυχία, και αλλα πολλα με την παιδεία στην Ελλάδα (οπως οτι οτι βαση μνημονίων δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις) και την χρηματοδότηση αυτής. 1
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 13 λεπτά πριν, pontez2 είπε Aκριβως. Απλά πριν 10-15 χρόνια, άνοιξαν θέσεις στην Ελλάδα για την εκπαίδευση ΑμεΑ, εγινε και σε παγκόσμια πρωτοτυπία, προπτυχιακο ε.α με προταξη τοτε στους πινακες αναπληρωτων και ευαισθητοποιήθηκαν όλοι H δουλειά πάντως που γινεται στα μεταπτυχιακά δεν ειναι κακή. Απλώς αν ειναι να το κάνεις μονο για επαγγελματικη αποκατάσταση δε γινεσαι ποτέ καλος εκπαιδευτικος. Ε αρκετοι το έκαναν έτσι. το 99.82 % το εκανε ετσι... ουτε τους εαυτους τους πιστευω δεν μπορουν να πεισουν... οχι οτι ολοι μας κανουμε αυτο που γουσταρουμε αλλα εκει ενα παρπαανω... σαφως τα σωστα πανεπιστημια παρεχουν μια καλη εκπαιδευση, αλλωστε φανταζομαι κι εκει εκπονεις master thesis Κλπ οποτε απο αποψη ποιοτητας δεν εχει διαφορα απο αλλα μεταπτυχιακα.. γενικα τα ατομα που ψηφισατε-με να μας κυβερνανε ειναι παρταλια... εμαθα προ καιρου οτι θελει και εκπαιδευτικη επαρκεια για να γινεις αναπληρωτης κλπ... κατι που εγω απο το πανεπιστημιο μου το εχω σαν η τελευταια χρονια φοιτητων που αποφοιτησαν χωρις να κανουν τιποτα εξτρα αναλογικα με μαθηματα, πιστοποιησεις απο ΠΤΔΕ κλπ.... δηλαδη εγω το εχω ετσι απλα επειδη βιαστικα και τελειωσα και ο αλλος εναν χρονο μετα τραβαει λουκι να το βγαλει περνωντας επιπλεον μαθηματα κλπ και στο ματι του νομου ειμαστε και ισοι καταντια και κακομοιρια 1
pontez2 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, opcorsa είπε το 99.82 % το εκανε ετσι... ουτε τους εαυτους τους πιστευω δεν μπορουν να πεισουν Κάποτε γινόμουν έξαλλος με το παραθυράκι που άφηνε αναπληρωτές εκπαιδευτικους της γενικης να εργάζονται στην ειδική, αν έχουν τελειώσει το 1ο έτος νοηματικής!!! Ε πλέον γελάω με τους μονιμους που για να συμπληρωσουν ωράριο πάνε στην ειδικη χωρις να έχουν εξειδικευση. Βέβαια δε φταίνε αυτοι, αλλά το οτι τους το επιτρέπουν για να ταιζουν μετά σανό τον κόσμο πως "οριστε, καλυψαμε τα κενά". Και εδω δεν φταίνε ουτε οι γονεις, διοτι υποτιθεται οτι η Ελλάδα παιρνει χρηματα απο το ΕΣΠΑ για να παρέχει εξιδεικευμένους εκπαιδευτικους στα ΑμεΑ. Αν ομως αυτά τα χρηματα τα σκορπάς για υποβρυχια που γέρνουν 1
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, pontez2 είπε Κάποτε γινόμουν έξαλλος με το παραθυράκι που άφηνε αναπληρωτές εκπαιδευτικους της γενικης να εργάζονται στην ειδική, αν έχουν τελειώσει το 1ο έτος νοηματικής!!! Ε πλέον γελάω με τους μονιμους που για να συμπληρωσουν ωράριο πάνε στην ειδικη χωρις να έχουν εξειδικευση. Βέβαια δε φταίνε αυτοι, αλλά το οτι τους το επιτρέπουν για να ταιζουν μετά σανό τον κόσμο πως "οριστε, καλυψαμε τα κενά". Και εδω δεν φταίνε ουτε οι γονεις, διοτι υποτιθεται οτι η Ελλάδα παιρνει χρηματα απο το ΕΣΠΑ για να παρέχει εξιδεικευμένους εκπαιδευτικους στα ΑμεΑ. Αν ομως αυτά τα χρηματα τα σκορπάς για υποβρυχια που γέρνουν πραγματικα δεν βρισκω προσωπικα ουτε εναν λογο να κανεις μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη εκτος κι αν εισαι ο choosen one και ζεις για αυτο... να σπαταλησεις χρονο κοπο χρημα δηλαδη για να πας οπου σε στειλουν να ψανεις σπιτι και να ξαναφτιαχνεις ζωη για 700 ευρω και δεν ξερω και αν τα περνεις? και να εισαι ερμαιο των καθε υπουργικων αποφασεων και της νομικης παρανοιας του συστηματος? 1
tsioulak Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 20 λεπτά πριν, opcorsa είπε το 99.82 % το εκανε ετσι... ουτε τους εαυτους τους πιστευω δεν μπορουν να πεισουν... οχι οτι ολοι μας κανουμε αυτο που γουσταρουμε αλλα εκει ενα παρπαανω... σαφως τα σωστα πανεπιστημια παρεχουν μια καλη εκπαιδευση, αλλωστε φανταζομαι κι εκει εκπονεις master thesis Κλπ οποτε απο αποψη ποιοτητας δεν εχει διαφορα απο αλλα μεταπτυχιακα.. γενικα τα ατομα που ψηφισατε-με να μας κυβερνανε ειναι παρταλια... εμαθα προ καιρου οτι θελει και εκπαιδευτικη επαρκεια για να γινεις αναπληρωτης κλπ... κατι που εγω απο το πανεπιστημιο μου το εχω σαν η τελευταια χρονια φοιτητων που αποφοιτησαν χωρις να κανουν τιποτα εξτρα αναλογικα με μαθηματα, πιστοποιησεις απο ΠΤΔΕ κλπ.... δηλαδη εγω το εχω ετσι απλα επειδη βιαστικα και τελειωσα και ο αλλος εναν χρονο μετα τραβαει λουκι να το βγαλει περνωντας επιπλεον μαθηματα κλπ και στο ματι του νομου ειμαστε και ισοι καταντια και κακομοιρια Καλα το ΠΠΔΕ (το παιδαγωγικό) ειναι ενα τεράστιο ζήτημα στην Ελλάδα. Ψάξε να δεις κατα ποσο είναι όντως αναγκαστικό στην δικιά σου ειδικότητα, στην δικιά μου και ειναι και δεν ειναι αναγκαστικό. Επίσης το ποιό τμήμα το δίνει και ποιό οχι παίζει, και λίγη σημασία έχει το πρόγραμμα σπουδών (εγω ας πουμε εχω κάνει ενα κάρο παιδαγωγικά μαθήματα, εχω κάνει και παραπανίσια μαθήματα απο το ΦΠ, εκανα και, απλήρωτη φυσικά, πρακτική σε δημόσιο σχολείο και στην τελική δεν το πήρα το ΠΠΔΕ). 1
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, tsioulak είπε Καλα το ΠΠΔΕ (το παιδαγωγικό) ειναι ενα τεράστιο ζήτημα στην Ελλάδα. Ψάξε να δεις κατα ποσο είναι όντως αναγκαστικό στην δικιά σου ειδικότητα, στην δικιά μου και ειναι και δεν ειναι αναγκαστικό. Επίσης το ποιό τμήμα το δίνει και ποιό οχι παίζει, και λίγη σημασία έχει το πρόγραμμα σπουδών (εγω ας πουμε εχω κάνει ενα κάρο παιδαγωγικά μαθήματα, εχω κάνει και παραπανίσια μαθήματα απο το ΦΠ, εκανα και, απλήρωτη φυσικά, πρακτική σε δημόσιο σχολείο και στην τελική δεν το πήρα το ΠΠΔΕ). ουτε εγω το πηρα την επαρκεια απο ΠΤΔΕ παροτι οι επομενοι με το ιδιο προγραμμα σπουδων ακριβως θα πρεπει να πανε να παρακολουθησουν σεμιναρια και μαθηματα απο αλλα τμηματα για να εχουν παιδαγωγικη επαρκεια και να ειναι ανεργοι.. makes sense
tsioulak Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 57 λεπτά πριν, opcorsa είπε ουτε εγω το πηρα την επαρκεια απο ΠΤΔΕ παροτι οι επομενοι με το ιδιο προγραμμα σπουδων ακριβως θα πρεπει να πανε να παρακολουθησουν σεμιναρια και μαθηματα απο αλλα τμηματα για να εχουν παιδαγωγικη επαρκεια και να ειναι ανεργοι.. makes sense Σε λεω μπορεί και να μην το πάρουν, και εγω έκανα extra μαθήματα για να το πάρω αλλα δεν το πηρα τελικά (από Σεπτέμβριο του 2016 περιμένουμε να κρίνει ο υπουργός αν το πρόγραμμα σπουδών για το ΠΠΔΕ ειναι επαρκές ή αν χρειάζεται κάποια τροποποίηση) και ειχα και μαθηματικούς που κάνανε τα extra μαθήματα στο ΦΠ μαζι με μένα επειδή θα έχαναν το αυτόματο ΠΠΔΕ αλλα τελικά δεν το χάσανε. 1
opcorsa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 9 λεπτά πριν, tsioulak είπε Σε λεω μπορεί και να μην το πάρουν, και εγω έκανα extra μαθήματα για να το πάρω αλλα δεν το πηρα τελικά (από Σεπτέμβριο του 2016 περιμένουμε να κρίνει ο υπουργός αν το πρόγραμμα σπουδών για το ΠΠΔΕ ειναι επαρκές ή αν χρειάζεται κάποια τροποποίηση) και ειχα και μαθηματικούς που κάνανε τα extra μαθήματα στο ΦΠ μαζι με μένα επειδή θα έχαναν το αυτόματο ΠΠΔΕ αλλα τελικά δεν το χάσανε. εγω παντως το πηρα με την αξια μου
tsioulak Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, opcorsa είπε εγω παντως το πηρα με την αξια μου ΑΣΠΑΙΤΕ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα