Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, opcorsa είπε

ουτε εγω το πηρα την επαρκεια απο ΠΤΔΕ παροτι οι επομενοι με το ιδιο προγραμμα σπουδων ακριβως θα πρεπει να πανε να παρακολουθησουν σεμιναρια και μαθηματα απο αλλα τμηματα για να εχουν παιδαγωγικη επαρκεια και να ειναι ανεργοι..

makes sense :rolleyes:

Εγω ακομα αναρωτιέμαι για ποιον λόγο ειναι ανοιχτά αυτη τη στιγμη τα παιδαγωγικά τμηματα γενικής και ειδικής αγωγής. Κανονικά θα έπρεπε να κλεισουν για την επομενη 20ετια με τοσους αποφοιτους

Βέβαια βρηκαν τη πολιτικη λυση για να μη δυσαρεστησουν τους ψηφοφορους τους. Να βάλουν ταβάνι στη προυπηρεσία ωστε σιγά σιγά ο 45άρης-50αρης εκπαιδευτικος να μην έχει δουλειά για να αποκτησει ο φθηνος 25άρης.

• Thanks 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη μπορώντας να αντέξω την εργασιακή αστάθεια που βιώνω, σκέφτομαι το οτιδήποτε προκειμένου να ξεφύγω απ' αυτή. Μέσα στις σκέψεις μου λοιπόν είναι και το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Γι' αυτό έθεσα το ερώτημα, να διαβάσω γνώμες και να ξανασκεφτώ. Είμαι γεωπόνος 7 χρόνια. Το αγαπώ το γεωπονιλίκι, αλλά δεν έχω καταφέρει να εργαστώ ως γεωτεχνικός (μόνο σε κάτι "ασπιρίνες", πεντάμηνα κτλ). Ούτε μπάρμπα στην Κορώνη έχω, ούτε κεφάλαιο για κάτι δικό μου. Επειδή δεν αντέχω άλλο να με συντηρούν οι γονείς, κοιτάω από 'δω και πέρα τι να κάνω, με τι να καταπιαστώ. Σχεδόν όλα τα επαγγέλματα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η φυγή στο εξωτερικό δείχνει να είναι μια καλή λύση, αλλά εμένα προσωπικά μου προκαλεί ανησυχίες και φοβίες ένα τέτοιο εγχείρημα. Θα το έκανα μόνο αν είχα έναν συνοδοιπόρο. Μόνο αν είσαι στρατιωτικός ή παπάς επιβιώνεις σε τούτο τον τόπο. Στρατιωτικός να γίνω είναι πλέον αργά (είμαι εκτός των ορίων ηλικίας), παπάς απ' την άλλη δεν μπορώ γιατί πρόσφατα διέγραψα το θρήσκευμα στο ληξιαρχείο, εκτός κι αν πάω και ξαναδηλώσω Χ.Ο., άσε που θα πρέπει να παντρευτώ κιόλας. Να γίνω κομμωτής λέτε; Ζιγκολό; Τι σκατά να κάνω;! :P

Επεξ/σία από dim_fr
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dim_fr είπε

Μη μπορώντας να αντέξω την εργασιακή αστάθεια που βιώνω, σκέφτομαι το οτιδήποτε προκειμένου να ξεφύγω απ' αυτή. Μέσα στις σκέψεις μου λοιπόν είναι και το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Γι' αυτό έθεσα το ερώτημα, να διαβάσω γνώμες και να ξανασκεφτώ. Είμαι γεωπόνος 7 χρόνια. Το αγαπώ το γεωπονιλίκι, αλλά δεν έχω καταφέρει να εργαστώ ως γεωτεχνικός (μόνο σε κάτι "ασπιρίνες", πεντάμηνα κτλ). Ούτε μπάρμπα στην Κορώνη έχω, ούτε κεφάλαιο για κάτι δικό μου. Επειδή δεν αντέχω άλλο να με συντηρούν οι γονείς, κοιτάω από 'δω και πέρα τι να κάνω, με τι να καταπιαστώ. Σχεδόν όλα τα επαγγέλματα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η φυγή στο εξωτερικό δείχνει να είναι μια καλή λύση, αλλά εμένα προσωπικά μου προκαλεί ανησυχίες και φοβίες ένα τέτοιο εγχείρημα. Θα το έκανα μόνο αν είχα έναν συνοδοιπόρο. Μόνο αν είσαι στρατιωτικός ή παπάς επιβιώνεις σε τούτο τον τόπο. Στρατιωτικός να γίνω είναι πλέον αργά (είμαι εκτός των ορίων ηλικίας), παπάς απ' την άλλη δεν μπορώ γιατί πρόσφατα διέγραψα το θρήσκευμα στο ληξιαρχείο, εκτός κι αν πάω και ξαναδηλώσω Χ.Ο., άσε που θα πρέπει να παντρευτώ κιόλας. Να γίνω κομμωτής λέτε; Ζιγκολό; Τι σκατά να κάνω;! :P

Δε μπορώ να σου πω τι να κάνεις, αλλα μπορώ να σου πω τι να μήν κάνεις. Μην κάνεις οτιδήποτε που δεν αγαπάς. Για να βρεις τη βιοποριστική σου λύση σε μόνιμο και σταθερό επίπεδο πρέπει πρώτα να χτίσεις μία σχέση αγάπης με το Α ή Β επάγγελμα και μετά να προχωρήσεις. Δοκίμασε, κανείς δεν λάτρεψε κάτι απο τα γεννοφάσκια του. Επεξεργάσου, δράσε, παίξε. Γιατί ο,τι γίνεται με το στανιό, πάντα θα βρίσκει πάτο... Το να κάνω το 'να, να κάνω τ' αλλο απλά για "για να το κάνω" και να βγάλω και τίποτα γκαφρά είναι απλά επίπονο, ψυχοφθόρο και άκαρπο.

Εκτός και αν χτίσεις περιουσία με αντάλλαγμα την ευτυχία σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κομμάτι της εκπαίδευσης μου αρέσει και μου ταιριάζει θαρρώ, καθώς θέλω να βοηθάω και να προσφέρω σε παιδάκια. Γι' αυτό σκέφτηκα και τη λύση με την Ειδική Αγωγή. Nα συνδυάσω δηλαδή και επαγγελματική αποκατάσταση(;) αλλά και κάτι που μ' αρέσει. Αλλά απ' αυτά που διαβάζω απ' τους προλαλήσαντες, ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα με βοηθήσει καθώς με τον κορεσμό που υπάρχει πλέον δεν θα διοριστώ ποτέ. Πίκρααα!

Επεξ/σία από dim_fr
Δημοσ.

@dim_fr δε θέλει κανεις να σε απογοητεύσει βεβαίως. Σου παρουσιάζουμε τη κατάσταση.

Επειδη ομως ζούμε στην Ελλάδα που κάθε χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν, αν ντε και καλά έχεις μονο αυτο στο μυαλό σου, και έχεις διαθέσιμα χρήματα, δοκίμασέ το. Θα μπεις στους πινακες αναπληρωτών, θα εισαι αρκετά χαμηλά και ΑΝ εισαι τυχερός με βάση τα τωρινά δεδομένα (πολυ βασικο αυτο), μπορει να σε πάρουν σε κάποια απομακρισμένη περιοχή στη Β ή τη Γ φάση, ανάλογα πάντα με τον κόσμο που θα πάρουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dim_fr είπε

παντως οχι μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη... οχι, δεν θα ξεφυγεις απο την ανεργια με αυτο..

Δημοσ.

Είμαι 30 και έχω τρομοκρατηθεί. Δεν έχω αποκατασταθεί επαγγελματικά και το μέλλον δείχνει να είναι αβέβαιο. Είναι θλιβερό να κοιμάμαι ακόμα στο παιδικό μου δωμάτιο! 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dim_fr είπε

Είμαι 30 και έχω τρομοκρατηθεί. Δεν έχω αποκατασταθεί επαγγελματικά και το μέλλον δείχνει να είναι αβέβαιο. Είναι θλιβερό να κοιμάμαι ακόμα στο παιδικό μου δωμάτιο! 

Το να ασχοληθείς με κάτι περιστασιακά, σερβιτόρος, κλάμπ, πόρτα, πωλητής κλπ ώστε να αυτοσυντηρείσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέτοια βρίσκω, αλλά διαρκούν λίγο και τα λεφτά απλά φτάνουν για τις βενζίνες και τους καφέδες μου. Καθόλου λόγος για δικό μου σπίτι κτλ. Το θέμα είναι να αυτονομηθώ και να απαγκιστρωθώ απ' την "προστασία" των γονιών! 

Επεξ/σία από dim_fr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dim_fr είπε

Αυτό που λες στην τελευταία πρόταση δεν είναι κακό (το κομμωτής - κουρέας εννοώ :P ).

3 ώρες πριν, Tragic! είπε

Δε μπορώ να σου πω τι να κάνεις, αλλα μπορώ να σου πω τι να μήν κάνεις. Μην κάνεις οτιδήποτε που δεν αγαπάς. Για να βρεις τη βιοποριστική σου λύση σε μόνιμο και σταθερό επίπεδο πρέπει πρώτα να χτίσεις μία σχέση αγάπης με το Α ή Β επάγγελμα και μετά να προχωρήσεις. Δοκίμασε, κανείς δεν λάτρεψε κάτι απο τα γεννοφάσκια του. Επεξεργάσου, δράσε, παίξε. Γιατί ο,τι γίνεται με το στανιό, πάντα θα βρίσκει πάτο... Το να κάνω το 'να, να κάνω τ' αλλο απλά για "για να το κάνω" και να βγάλω και τίποτα γκαφρά είναι απλά επίπονο, ψυχοφθόρο και άκαρπο.

Εκτός και αν χτίσεις περιουσία με αντάλλαγμα την ευτυχία σου.

Σωστό, αλλά και θεωρητικό και ρομαντικό.... πολύ δύσκολο, μακάρι να γινόταν για περισσότερους.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, pontez2 είπε

Τέλος, με τον νόμο Φιλη, ο κάθε μόνιμος εκπαιδευτικος, μπορει να διδάξει στην ειδική αγωγή, ως ανιδεικευτος χωρις μεταπτυχιακό για να καλύψει τις ώρες του. Και αποκτά προυπηρεσία απο αυτό, άρα και εξειδικευση. Και έχει προτεραιότητα σε σχέση με εσένα.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν σε τι φάση πας να μπεις.

Καλή επιτυχία!

Εχει αλλάξει αυτό απ'όσο έχω ακούσει.

Πλέον αυτό που παίζει ρόλο είναι πρώτα το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και η ύπαρξη προυπηρεσίας από 5 χρόνια και πάνω. Αν κάποιος μόνιμος έχει κάτω από 5 χρόνια προυπηρεσία στο αντικείμενο πλέον αποκλείεται.

Παρόλα αυτά, πράγματι αρκετός κόσμος έχει κάνει αυτό το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και τα πράγματα δυσκολεύουν. ειδικά αν το πάρει ο ts μετά από 2 χρόνια, μάλλον θα είναι πλέον αργά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μεταπτυχιακό είναι μέσο διορισμού και μόνο!

Σε μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής πρόσφατα είχαν γίνει χιλιάδες αιτήσεις για 30 θέσεις! Σε αυτό που είχε ακουστεί ότι μπήκαν παιδιά καθηγητών πανεπιστημίου χωρίς δίδακτρα..

Σε μεταπτυχιακό δημόσιας διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων που γνωρίζω, είχε 300 άτομα! Προφανώς γιατί μετράει στο δημόσιο.

Αντιθέτως σε μεταπτυχιακά πληροφορικής ή άλλων επιστημών μπορεί να μην μαζεύονται ούτε καν 10-20 άτομα...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

ειναι ηδη αργα για αυτους που σκεφτονται να το κανουν..

οποιος προλαβε τον κυριο ειδε.

χαιρομαι που δεν ειμαι απο αυτους τους συμφοιτητες μου που τσιμπησαν με αυτη την φουσκα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Σωστό, αλλά και θεωρητικό και ρομαντικό.... πολύ δύσκολο, μακάρι να γινόταν για περισσότερους.

Για το ρομαντικο δε ξερω, δεν ειπα στον τς να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα. Απλα οταν μπαινει στο μαγαζι να μη βαραει το κεφαλι του "7 ωρες και 59 λεπτα ακομα"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...