Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, GenesisX είπε

Εχει αλλάξει αυτό απ'όσο έχω ακούσει.

Πλέον αυτό που παίζει ρόλο είναι πρώτα το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και η ύπαρξη προυπηρεσίας από 5 χρόνια και πάνω. Αν κάποιος μόνιμος έχει κάτω από 5 χρόνια προυπηρεσία στο αντικείμενο πλέον αποκλείεται.

Παρόλα αυτά, πράγματι αρκετός κόσμος έχει κάνει αυτό το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και τα πράγματα δυσκολεύουν. ειδικά αν το πάρει ο ts μετά από 2 χρόνια, μάλλον θα είναι πλέον αργά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μεταπτυχιακό είναι μέσο διορισμού και μόνο!

Σε μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής πρόσφατα είχαν γίνει χιλιάδες αιτήσεις για 30 θέσεις! Σε αυτό που είχε ακουστεί ότι μπήκαν παιδιά καθηγητών πανεπιστημίου χωρίς δίδακτρα..

Σε μεταπτυχιακό δημόσιας διοίκησης εκπαιδευτικών μονάδων που γνωρίζω, είχε 300 άτομα! Προφανώς γιατί μετράει στο δημόσιο.

Αντιθέτως σε μεταπτυχιακά πληροφορικής ή άλλων επιστημών μπορεί να μην μαζεύονται ούτε καν 10-20 άτομα...

Πότε άλλαξε? Φέτος κανονικά μπήκαν οι ανιδεικευτοι μονιμοι στην ειδική αγωγή. Έγινε διαμαρτυρία από τους συλλόγους των αναπληρωτών αλλά δεν άλλαξε κάτι. 

Οσο για τα μεταπτυχιακά ε.α. ακουγόταν παλαιότερα έντονα ότι λόγω του μονοπώλειο από κάποια γνωστά ελληνικά πανεπιστήμια, έπαιρναν φωτογραφικά τους φοιτητές τους. Αυτό νομίζω οτι σταμάτησε οταν μπήκαν στον ανταγωνισμό τα Κυπριακά. Έκαναν βέβαια μια προσπάθεια να βγάλουν τη Κυπρο απ το παιχνίδι αλλά δε τους πέρασε. Λογικό.

Άσχετο αλλά για την ιστορία, οι προσλήψεις αναπληρωτών στην ε.α. φέτος (παρά τη τροπολογία Φίλη, παρά τις συγχωνευσεις σχολείων, παρά την αυξηση ωραρίου των καθηγητων), έχουν σπάσει ρεκόρ. Πλέον έχουν εξαντληθει οι πινακες της ειδικης σε πολλές ειδικότητες και παιρνουν απ τη Γενικη. Αυτό για όσους ακομα πιστευουν οτι στο δημοσιο δεν χρειάζονται προσληψεις.

Επεξ/σία από pontez2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι κατευθυνση διαλεξες στις σπουδες σου; 

Μεταπτυχιακο στην ε.α οχι να μη κανεις απλα θα σαι μπαρμαν με μεταπτυχιακο μετα.

Γεωπονος του ΓΠΑ ειμαι εγω και τωρα κανω master στα τροφιμα, δε σκεφτεσαι κατι τετοιο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, margaritagr είπε

Τι κατευθυνση διαλεξες στις σπουδες σου; 

Μεταπτυχιακο στην ε.α οχι να μη κανεις απλα θα σαι μπαρμαν με μεταπτυχιακο μετα.

Γεωπονος του ΓΠΑ ειμαι εγω και τωρα κανω master στα τροφιμα, δε σκεφτεσαι κατι τετοιο; 

Η κατεύθυνσή μου είναι Διαχείριση Φυτικής Παραγωγής/Φυτοπροστασίας & Περιβάλλοντος. Σκέφτομαι πως θα 'ταν καλύτερα στο 3ο έτος που διαλέγαμε κατεύθυνση, αν διάλεγα την "Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων". Αλλά κατέληξα σε αυτήν που έχω γιατί στα μαθήματα κορμού ήμουν καλύτερος στην φυτοπαθολογία, εντομολογία και τα σχετικά. To μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή το σκέφτηκα ως εφόδιο που ίσως με απαλλάξει απ' την εργασιακή αστάθεια που βιώνω. Αλλά απ' αυτά που διαβάζω μάλλον δεν είναι αυτό που σκεφτόμουν. Τώρα αν κάνω μεταπτυχιακό στα τρόφιμα, λες να με βοηθήσει αυτό επαγγελματικά; Πάλι μπαρμαν με μεταπτυχιακό δε θα 'μαι; Έχω καταλάβει ότι στις περισσότερες δουλειές χρειάζεται γερό βύσμα και δεν μετράνε τόσο τα προσόντα. Βλέπω άτομα να προσλαμβάνονται σε εταιρείες με τρόφιμα (βλ. chipita) χωρίς κάποια ειδικότητα κι εγώ που είμαι γεωπόνος ας πούμε απορρίπτομαι! Δηλαδή και μεταπτυχιακό στα τρόφιμα να κάνω, πάλι την απόρριψη θα αντιμετωπίσω εξαιτίας του πιο γερού βύσματος.

13 ώρες πριν, Lilith19 είπε

Επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς, ως ΠΕ14, μπορείς να εργαστείς σε γυμνάσιο και λυκειο;

Μπορώ να εργαστώ στη δευτεροβάθμια, ναι! Είναι "κορεσμένο" το θέμα όμως και έλεγα μήπως με την Ειδική Αγωγή δω "άσπρη μέρα"!

Επεξ/σία από dim_fr
Δημοσ.

Καμια σχεση οι προοπτικες του ενος master με του αλλου! 

Το βυσμα σε ολους τους τομεις υπαρχει δε μπορουμε να σκεφτομαστε ετσι και να πουμε δε κανω τιποτα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να σχηματίσεις μια εικόνα για το πώς κινήθηκαν φέτος οι προσλήψεις, εδώ μπορείς να βρεις τον πίνακα των αναπληρωτών ειδικής αγωγής (ΠΕ14ΕΑΕ) που κυρώθηκε το έτος 17-18.http://e-aitisi.sch.gr/eniaios_smea_anap_17/20170607/index.html και εδώ τον πίνακα ΠΕ14 http://e-aitisi.sch.gr/eniaiosd_2017/20170607/index.html

Απ΄ότι είδα, φέτος προσελήφθησαν περίπου 20 άτομα σε δομές της ειδικής αγωγής https://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi/anaplirotes-oromisthioi/355-diorismoi-anaplhrwtes-eidikh-agwgh-devterovathmia.html , και από τον πίνακα ΠΕ14 και από αυτόν της ειδικής (ΠΕ14ΕΑΕ)

Μάλλον δεν θα έχεις πολλές ελπίδες να σε πάρουν αν οι προσλήψεις κινηθούν σε παρόμοια επίπεδα και τα επόμενα χρόνια. 

Επεξ/σία από Lilith19
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dim_fr είπε

Η κατεύθυνσή μου είναι Διαχείριση Φυτικής Παραγωγής/Φυτοπροστασίας & Περιβάλλοντος. Σκέφτομαι πως θα 'ταν καλύτερα στο 3ο έτος που διαλέγαμε κατεύθυνση, αν διάλεγα την "Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων". Αλλά κατέληξα σε αυτήν που έχω γιατί στα μαθήματα κορμού ήμουν καλύτερος στην φυτοπαθολογία, εντομολογία και τα σχετικά. To μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή το σκέφτηκα ως εφόδιο που ίσως με απαλλάξει απ' την εργασιακή αστάθεια που βιώνω. Αλλά απ' αυτά που διαβάζω μάλλον δεν είναι αυτό που σκεφτόμουν. Τώρα αν κάνω μεταπτυχιακό στα τρόφιμα, λες να με βοηθήσει αυτό επαγγελματικά; Πάλι μπαρμαν με μεταπτυχιακό δε θα 'μαι; Έχω καταλάβει ότι στις περισσότερες δουλειές χρειάζεται γερό βύσμα και δεν μετράνε τόσο τα προσόντα. Βλέπω άτομα να προσλαμβάνονται σε εταιρείες με τρόφιμα (βλ. chipita) χωρίς κάποια ειδικότητα κι εγώ που είμαι γεωπόνος ας πούμε απορρίπτομαι! Δηλαδή και μεταπτυχιακό στα τρόφιμα να κάνω, πάλι την απόρριψη θα αντιμετωπίσω εξαιτίας του πιο γερού βύσματος.

Μπορώ να εργαστώ στη δευτεροβάθμια, ναι! Είναι "κορεσμένο" το θέμα όμως και έλεγα μήπως με την Ειδική Αγωγή δω "άσπρη μέρα"!

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Lilith19 είπε

Δεν είναι σε όλες τις ειδικότητες κορεσμένη η ειδική αγωγή.

που δεν ειναι δηλαδη?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, opcorsa είπε

που δεν ειναι δηλαδη?

Στους δασκάλους. Φέτος ο πίνακας ειδικής αγωγής εξαντλήθηκε και πήραν πολλά άτομα και από τον γενικής.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lilith19 είπε

Στους δασκάλους. Φέτος ο πίνακας ειδικής αγωγής εξαντλήθηκε και πήραν πολλά άτομα και από τον γενικής.

δεν νομιζω να προλαβαινουμε να βγαλουμε και το παιδαγωγικο και μετπτυχιακο ειδικης αγωγης ομως χμμμ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, opcorsa είπε

δεν νομιζω να προλαβαινουμε να βγαλουμε και το παιδαγωγικο και μετπτυχιακο ειδικης αγωγης ομως χμμμ

Δεν μιλάμε για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει από την αρχή, προφανώς. Τα μεταπτυχιακά διαρκούν 2 χρόνια.

Δημοσ.
Στις 17/3/2018 στις 8:00 ΜΜ, Lilith19 είπε

Δεν ειναι θέμα εξαντλησης του πίνακα εκει, αλλά καθαρά οικονομικο. Το 70% πλέον, δεν δηλώνει εκτός του τόπου κατοικία του. Αυτο σημαίνει οτι το συστημα αναγκαστικά προσπερνάει όσους πχ δεν έχουν δηλώσει τη Κάλυμνο και πάει και παίρνει απ τη γενική, κάποιον κακομοίρη που πάτησε το "κουτάκι" που λέγαμε μέχρι πέρσι.

Και με την διάδωση του rbnb στην επαρχία και ειδικά στα νησιά δε θα δηλώνει κανεις.

Πολλοί νέοι την παθαίνουν έτσι τη πρώτη χρονιά και μετά δε ξαναπατάνε. Βλ. Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μυκονος και άλλα νησιά.

Ο σκοπός της εργασίας ειναι η επιβίωση όχι το να ξοδευεις περισσότερα απ όσα παίρνεις :)

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα, μιας που σημερα ειχαμε εξαγγελίες για μονιμους διορισμους 4500 εκπαιδευτικων στην ειδική αγωγή τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια τον Σεπτέμβριο το πιθανότερο ειναι να έχουμε άλλη κυβέρνηση, αλλά λογος να γινεται :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετσι για να πανε ολoi να τροφοδοτησουν τα μεταπτυχιακα των χιλιαδων ευρω

μα καλα ακομα να σκασει αυτη η φουσκα? ολοι καθηγητες/δασκαλοι ειδικης αγωγης θα γινουμε?

να το θελαμε κιολας παει στα κομματια....

Επεξ/σία από opcorsa
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...