haris_216 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 17 ώρες πριν, Σελήνη είπε σιγά που είναι βλάσφημο, εννοείται οτι είναι πολύ καλύτερο γευστικά και απο θέμα υγείας και από την ηθική σκοπιά. Σε θέμα υγείας και ηθικής θα συμφωνήσω. Τώρα για την γεύση, αν και είπα ότι μου αρέσει το φαλάφελ, μην τα ισοπεδώσουμε και όλα . Το κεφτεδάκι είναι κεφτεδάκι . 1
*nenya* Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Χθες πήρα μερίδα μπιφτέκι λαχανικών από Σάββα και ήταν υπέροχο! Δεν περίμενα ότι θα έκανα ποτέ τέτοια δήλωση για κάτι που περιέχει λαχανικά! [το φαλάφελ ούτε να το μυρίσω]
haris_216 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, *nenya* είπε Χθες πήρα μερίδα μπιφτέκι λαχανικών από Σάββα και ήταν υπέροχο! Δεν περίμενα ότι θα έκανα ποτέ τέτοια δήλωση για κάτι που περιέχει λαχανικά! [το φαλάφελ ούτε να το μυρίσω] Για κάτσε να ποστάρω αυτή σου την δήλωση στο "you know which" thread και θα δεις Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από haris_216
Getta Robo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Τελευταια οι ρεβυθοκεφτεδες εχουν ξαναγινει μοδα, υπαρχουν και επιχειρησεις που χρησιμοποιουν και αλλα οσπρια και λαχανικα περαν του ρεβυθιου. Κεφτεδακια λαχανικων εν ολιγης. On 3/15/2018 at 2:17 AM, Apoll said: Πάντως αν η συζήτηση είναι σχετική με χορτοφάγους, καλά ακόμα να έρθει το quorn στην Ελλάδα; Υφισταται, αλλα για εξαγωγη. Δεν εχει εγχωρια ζητηση (ακομα) και σχεδον ολη η παραγωγη φευγει στο εξωτερικο. 21 hours ago, Σελήνη said: εννοείται οτι είναι πολύ καλύτερο γευστικά και απο θέμα υγείας και από την ηθική σκοπιά. Απο ποτε φυτικο προιον υποκαθιστα τις ιδιοτητες του κρεατος; Επισης απο ποια ερευνα ειναι καλυτερο σε ζητημα υγειας; Οπως και απο ποια ηθικη σκοπια; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από Getta Robo
zio10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Ε καλά από ηθική πλευρά δεν υπάρχει σύγκριση νομίζω... 4
Getta Robo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 2 minutes ago, zio10 said: Ε καλά από ηθική πλευρά δεν υπάρχει σύγκριση νομίζω... Ποια ειναι η ηθικη πλευρα που αναφερεται στο θεμα διαρκως;
Apoll Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 13 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Ποια ειναι η ηθικη πλευρα που αναφερεται στο θεμα διαρκως; Αν το δεν έχεις κατανοήσει μέχρι τώρα στην ηλικία που είσαι, άστο. Και αράδες να γράψουμε, δεν θα καταλάβεις... 2
zio10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 25 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Ποια ειναι η ηθικη πλευρα που αναφερεται στο θεμα διαρκως; Σου φαίνεται σωστή και ηθική όλη αυτή η βιομηχανία δηλαδή; 2
Getta Robo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 48 minutes ago, Apoll said: Αν το δεν έχεις κατανοήσει μέχρι τώρα στην ηλικία που είσαι, άστο. Και αράδες να γράψουμε, δεν θα καταλάβεις... Την ηθικη πλευρα του οτι χρειαζομαι και τρεφομαι με κρεας, επειδη ειμαι ανθρωπος και οχι μυρικαστικο, η κατι αλλο; 38 minutes ago, zio10 said: Σου φαίνεται σωστή και ηθική όλη αυτή η βιομηχανία δηλαδή; Οχι κατα την πλειοψηφια της, οπως και της αντιστοιχης αγροτικης παραγωγης. Αν μιλας για την ευρυτερη καταναλωση κρεατος, ναι ειναι παρα πολυ σωστη και σιγουρα ηθικη για τα πιστευω μου. Δεν ειμαι υποκριτης. Σε αντιθεση "με την αλλη" πλευρα.
Apoll Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 41 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Την ηθικη πλευρα του οτι χρειαζομαι και τρεφομαι με κρεας, επειδη ειμαι ανθρωπος και οχι μυρικαστικο, η κατι αλλο; Οχι κατα την πλειοψηφια της, οπως και της αντιστοιχης αγροτικης παραγωγης. Αν μιλας για την ευρυτερη καταναλωση κρεατος, ναι ειναι παρα πολυ σωστη και σιγουρα ηθικη για τα πιστευω μου. Δεν ειμαι υποκριτης. Σε αντιθεση "με την αλλη" πλευρα. Κανείς δεν ανέφερε ότι το να τρως κρέας είναι ανήθικο. Η μαζική παραγωγή κρέατος και ο τρόπος αυτής είναι ανήθικος. 2
Getta Robo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Apoll said: Κανείς δεν ανέφερε ότι το να τρως κρέας είναι ανήθικο. Η μαζική παραγωγή κρέατος και ο τρόπος αυτής είναι ανήθικος. Ερωτηση λοιπον. Γνωριζεις πως γινεται η μαζικη παραγωγη λαχανικων - οσπριων; Δεν θα σου πω στις ΗΠΑ (που φανταζομαι μιλας για παραδειγμα για το κρεας) αλλα στην Ελλαδα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από Getta Robo
zio10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Getta Robo είπε Την ηθικη πλευρα του οτι χρειαζομαι και τρεφομαι με κρεας, επειδη ειμαι ανθρωπος και οχι μυρικαστικο, η κατι αλλο; Οχι κατα την πλειοψηφια της, οπως και της αντιστοιχης αγροτικης παραγωγης. Αν μιλας για την ευρυτερη καταναλωση κρεατος, ναι ειναι παρα πολυ σωστη και σιγουρα ηθικη για τα πιστευω μου. Δεν ειμαι υποκριτης. Σε αντιθεση "με την αλλη" πλευρα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα γιατί στη μια περίπτωση μιλάμε για ζωντανά πλάσματα που καταλαβαίνουν, υποφέρουν και πονάνε. Απάνθρωπο εντελώς είναι αυτό που γίνεται, δεν πιστεύω ότι κάποιος άνθρωπος χαίρεται όταν βλέπει ένα εκτροφείο... Πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή ο άνθρωπος προοδεύσει πραγματικά δεν θα υπάρχουν τέτοια πράγματα. Τώρα μάλλον έχουμε άλλες προτεραιότητες και δε μας απασχολούν αυτά... λέμε έτσι είναι η ζωή και συνεχίζουμε. Αλλά ηθικό το να παίρνεις ένα μωρό ζώο που θηλάζει πχ και να το κάνεις κομματάκια για να το μαγειρέψει ενας σεφ σε ενα ακριβό εστιατόριο και να πάμε εμείς να κάνουμε το κέφι μας και τη φιγούρα μας για μένα δεν είναι σίγουρα. (Επαναλαμβάνω ότι τρώω κρέας, δεν είμαι στην άλλη πλευρά που λες. Αλλά δεν μπορώ και να μη δω τι γίνεται). 3
Getta Robo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 42 minutes ago, zio10 said: Δεν είναι το ίδιο πράγμα γιατί στη μια περίπτωση μιλάμε για ζωντανά πλάσματα που καταλαβαίνουν, υποφέρουν και πονάνε. Απάνθρωπο εντελώς είναι αυτό που γίνεται, δεν πιστεύω ότι κάποιος άνθρωπος χαίρεται όταν βλέπει ένα εκτροφείο... Πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή ο άνθρωπος προοδεύσει πραγματικά δεν θα υπάρχουν τέτοια πράγματα. Τώρα μάλλον έχουμε άλλες προτεραιότητες και δε μας απασχολούν αυτά... λέμε έτσι είναι η ζωή και συνεχίζουμε. Αλλά ηθικό το να παίρνεις ένα μωρό ζώο που θηλάζει πχ και να το κάνεις κομματάκια για να το μαγειρέψει ενας σεφ σε ενα ακριβό εστιατόριο και να πάμε εμείς να κάνουμε το κέφι μας και τη φιγούρα μας για μένα δεν είναι σίγουρα. (Επαναλαμβάνω ότι τρώω κρέας, δεν είμαι στην άλλη πλευρά που λες. Αλλά δεν μπορώ και να μη δω τι γίνεται). Λοιπον. Τα φυτα ειναι αποδεδειγμενο επιστημονικα πως επισης καταλαβαινουν, υποφερουν και πονανε, εστω και αν αυτο δεν γινεται αμεσα αντιληπτο. Υπαρχουν παρα πολλες ερευνες πανω σε αυτο. Το οτι πχ μια αγελαδα εκδηλωνει με πιο "αμεσο" τροπο τον πονο, δεν ακυρωνει το γεγονος πως το ιδιο ισχυει και στα φυτα. Επειτα τωρα. Η κατασταση με τα σφαγεια σε πολλες χωρες, οπως πχ στη Κινα και στις ΗΠΑ φυσικα και δεν ειναι ομορφο θεαμα. Αλλα αυτες οι συνθηκες δεν συμβαινουν και σε ολες τις υπολοιπες χωρες του πλανητη. Υπαρχουν νομοι και πλαισια για τις συνθηκες λειτουργιας και διαβιωσης τους, που τουλαχιστον στην ΕΕ ειναι εντελως διαφορετικες. Σε καμια περιπτωση τελειες, αλλα οχι αυτο το πραγμα που βλεπεις να αναπαραγεται. Αν ο ανθρωπος καποτε εξελιχθει/μεταλαχθει ωστε να μην χρειαζεται την βιταμινη Β12, καθως και να αφομοιώνει ευκολοτερα βιταμινες και στοιχεια που ειναι δυσκολο απο φυτα κτλ, το συζηταμε. Ως τοτε, μας ειναι απαραιτητη. Εικασιες, στο οτι καποτε ισως θα μπορουσαμε να παραγουμε μυκητες με τις επιθυμητες ιδιοτητες, υπαρχουν αλλα ειναι ακομα θεωρια. Περι των προτεραιοτητων ειναι τεραστιο κεφαλαιο και συζητηση και ξεφευγουμε κατα πολυ. Το αναλυσαμε παραπανω αυτο το κομματι, για εμενα λοιπον η επιβιωση μου ειναι ηθικοτατο κομματι, και εχω πληρη επιγνωση του τι κανω. Πληρη. Δεν σου "την λεω" στα παραπανω, απλα να ξερεις πως παιζει τρομακτικη προπαγανδα απο ολες τις πλευρες, απο την μια εχουμε οντως σοβαρο ζητημα με την υπερκαταναλωση κρεατος, και τα προβληματα που προκαλει η ζωικη παραγωγη, πρωτιστως των βοοειδων, και απο την αλλη εχουμε ατομα που οι θρησκευτικες τους πεποιθησεις, τους απαγορευουν να σκεφτουν βαση της λογικης και των επιστημονικων αποδειξεων. 6
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 3 hours ago, zio10 said: Ε καλά από ηθική πλευρά δεν υπάρχει σύγκριση νομίζω... 2 2 1
Mesu_dil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Στις 15/03/2018 στις 8:37 ΠΜ, zio10 είπε Το τεχνητό κρέας να βγει να δούμε τι γίνεται! Έχει βγεί, τα ΜcDonald's burger μπιφτέκι απο 3d printer εχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα