Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Adanos είπε

Ταυτόχρονη ζωή δίνεις και εσύ σε κουνούπια και μύγες. So what?
Και αυτό με τα μαρούλια ξαναδιάβασε το γιατί απ' ότι βλέπω δεν το κατάλαβες. Αλλά ευχαρίστως να στο ξαναπω: Η αγελάδα για να τραφεί θέλει τόνους ολόκληρους από μαρούλια, τα οποία οργώνουν τρακτέρ. Εσύ τρως τόνους; Όχι. Το νερό το αγνόησες ε; Απλά τρολάρεις και το ξέρω... καλά να είμαστε:lol:

Βλεπω μια επιθετικη σταση απο μεριας σου. Αρχικα το νερο το αγνοησα, γιατι η συζητηση επικεντρωνεται στις ζωες που χανονται απο τα ζωα.

Και οχι, η αγελαδα που τρωω ειναι ελευθερας βοσκης και δεν τρωει μαρουλια που τα οργωνουν τρακτερ. Με ενδιαφερουν οι ζωες που χανονται για αυτο προτιμαω μεγαλα ζωα ελευθερας βοσκης, σε αντιθεση με καποιον που τρωει μαρουλια που για να παραχθουν χαθηκαν πολλα ζωακια.

12 λεπτά πριν, Adanos είπε

Αυτό το "επιχείρημα" πια... Και μαζί με τον εγκέφαλο μεγάλωσε και η πιθανότητα καρκίνου και καρδιακών. Και που θες να καταλήξεις;
Έχει πλάκα πάντως πως τα υπόλοιπα ΚΑΘΑΡΑ σαρκοφάγα είναι νοητικά κατώτερα μας ε; Σαν να μας επέλεξε ο θεός ένα πράγμα... ε;
Και τόσες χιλιετίες δηλαδή που τρώμε κρέας γίναμε πιο έξυπνοι; Μπα...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το αποκαλεις "επιχειρημα". Απλα ειναι η πραγματικοτητα. Επισης, το τι κανουν τα αλλα ζωα δεν εχει σχεση. Δεν εγινε συγκριση με αλλα ζωα, αλλα με το ανθρωπινο ειδος

Οι επιστημονες ομως που εχουν μελετησει το θεμα εχουν αποφανθει οτι το κρεας ηταν αυτο που επετρεψε στον ανθρωπο να αποκτησει μεγαλυτερο εγκεφαλο σε σχεση με το παρελθον.

Και ναι, τοσες χιλιετιες που τρωμε κρεας γιναμε πιο εξυπνοι. Αν εσυ θεωρεις οτι το ανθρωπινο ειδος αυτην την στιγμη δεν ειναι πολυ πιο εξυπνο απο τους προγονους μας που δεν ετρωγαν κρεας, εισαι ελευθερος να δημοσιευσεις τα ευρηματα σου.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Μόλις τώρα, haHa είπε

Βλεπω μια επιθετικη σταση απο μεριας σου. Αρχικα το νερο το αγνοησα, γιατι με ενδιαφερουν οι ζωες που χανονται απο τα ζωα.

Και οχι, η αγελαδα που τρωω ειναι ελευθερας βοσκης και δεν τρωει μαρουλια που τα οργωνουν τρακτερ. Με ενδιαφερουν οι ζωες που χανονται για αυτο προτιμαω μεγαλα ζωα, σε αντιθεση με σενα που τρως μαρουλια που για να παραχθουν χαθηκαν πολλα ζωακια.

Καμία επιθετική στάση. Απότομη ίσως γιατί δείχνεις ότι αρνείσαι να καταλάβεις ένα πράγμα που είπα. Και κατά δεύτερον γιατί καταλαβαίνω ότι τρολάρεις και ειρωνεύεσαι.

Φάε μεγάλα ζώα εσύ, με γειά σου και χαρά σου.

Εγώ δεν έχω σκοπό να συνεχίσω την συζητήση γιατί πολύ απλά δεν αξίζει. Ο καθένας ας φάει ότι θέλει και ας το σεβαστούμε αυτό. Άλλωστε με τα λόγια δεν αλλάζει ο άλλος, ούτε με την βια. Οπότε τσάμπα χρόνο σπαταλάω να συζητήσω κάτι που εν τέλει δεν θα καταλήξει πουθενά. Άλλη ήταν η ερώτηση του: Φαλάφελ ή μπιφτέκι λαχανικών.

Οπότε ηρεμήστε απανταχού σταυροφόροι του κρέατος και φυτών και αφήστε τον άλλον να φάει ότι θέλει, όπως θέλετε να σας αφήνει και ο άλλος. Όταν λες τον άλλον "hipster" και "λουλού" και "χαζό" επειδή τρώει χόρτα, μην απαιτείς τον άλλον να σε αντιμετωπίζει ήρεμα. Δεν είναι όλοι Ζεν. Δράση - αντίδραση.;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Adanos είπε

Καμία επιθετική στάση. Απότομη ίσως γιατί δείχνεις ότι αρνείσαι να καταλάβεις ένα πράγμα που είπα. Και κατά δεύτερον γιατί καταλαβαίνω ότι τρολάρεις και ειρωνεύεσαι.

Φάε μεγάλα ζώα εσύ, με γειά σου και χαρά σου.

Εγώ δεν έχω σκοπό να συνεχίσω την συζητήση γιατί πολύ απλά δεν αξίζει. Ο καθένας ας φάει ότι θέλει και ας το σεβαστούμε αυτό. Άλλωστε με τα λόγια δεν αλλάζει ο άλλος, ούτε με την βια. Οπότε τσάμπα χρόνο σπαταλάω να συζητήσω κάτι που εν τέλει δεν θα καταλήξει πουθενά. Άλλη ήταν η ερώτηση του: Φαλάφελ ή μπιφτέκι λαχανικών.

Οπότε ηρεμήστε απανταχού σταυροφόροι του κρέατος και φυτών και αφήστε τον άλλον να φάει ότι θέλει, όπως θέλετε να σας αφήνει και ο άλλος. Όταν λες τον άλλον "hipster" και "λουλού" και "χαζό" επειδή τρώει χόρτα, μην απαιτείς τον άλλον να σε αντιμετωπίζει ήρεμα. Δεν είναι όλοι Ζεν. Δράση - αντίδραση.;)

Συμφωνω και επαυξανω και για αυτο δεν εκανα κανεναν χαρακτηρισμο(τα περι "λουλου", "χαζο" κλπ ειναι προσπαθεια straw man επιχειρηματος απο πλευρας σου και κατι που ουδεποτε ανεφερα), σε αντιθεση με την δικια σου σταση που ο ιδιος λες οτι ειναι αποτομη.

Κατα τα αλλα, η συζητηση πραγματι δεν εχει νοημα να συνεχιστει με καποιον που πιστευει οτι το ανθρωπινο ειδος τωρα δεν ειναι πιο εξυπνο απο οτι στο παρελθον που δεν ετρωγε κρεας.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Πέτυχα στην Αιόλου (ο πεζόδρομος στο κέντρο που είναι κάθετος στην Σοφοκλέους) ένα συμπαθητικό μαγαζάκι, λέγεται fallafelas. Σαν κύριο υλικό είναι το φαλαφελ. Δεν ήξερα καν τι είναι αυτό αλλά πολύ συχνά έβλεπα κόσμο να κάνει ουρά και να περιμένει να πάρει και αρκετό κόσμο να έχει καθήσει στα πρόχειρα πεζουλακια του πεζόδρομου τρώγοντας. Σαν πρώτη επαφή μου άρεσε. Τα μπιφτέκια λαχανικών τα φοβάμαι πιο πολυ, ειδικά από μεγάλα καταστήματα στυλ mcdonals, καθώς πιστεύω ότι βάζουν μέσα ότι σαβουρα βρεθεί μπροστά τους. Όπως γινεται και στο μπιφτέκι κρέατος.

Άλλη πρόταση για φαλαφελ στο κέντρο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, orck είπε

Άλλη πρόταση για φαλαφελ στο κέντρο;

Αν θέλεις όσο πιο αυθεντικό falafel γίνεται, φθηνό και πολύ καλό στη γεύση, πας εδώ.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ.

Εννοείται φαλαφελ, το μπιφτέκι λαχανικών απλά μπλιαχ. 

Είπα να συμμετέχω στην συζήτηση αλλά είδα κάτι σχόλια του τύπου τα φυτά πονάνε η ότι το κρέας μας ανέπτυξε τον εγκέφαλο κλπ και λέω άστο. Παιδιά μην διαβάζετε πολύ κουλούρι.... ;)

Adanos thank you man 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, splanis είπε

Εννοείται φαλαφελ, το μπιφτέκι λαχανικών απλά μπλιαχ. 

Είπα να συμμετέχω στην συζήτηση αλλά είδα κάτι σχόλια του τύπου τα φυτά πονάνε η ότι το κρέας μας ανέπτυξε τον εγκέφαλο κλπ και λέω άστο. Παιδιά μην διαβάζετε πολύ κουλούρι.... ;)

Adanos thank you man 

Ότι πεις :rolleyes:

https://link.springer.com/article/10.1007/s00442-014-2995-6/fulltext.html

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα φυτά δεν έχουν ΚΝΣ άρα ΔΕΝ πονάνε. Επίσης δεν έχουν "ψυχή". Επίσης δεν μας ψεκαζουν, η γη είναι επίπεδη και πήγαμε στο φεγγάρι. Τα εμβόλια κάνουν δουλειά. Δεν υπάρχουν στρουμφακια. 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, splanis είπε

Τα φυτά δεν έχουν ΚΝΣ άρα ΔΕΝ πονάνε. Επίσης δεν έχουν "ψυχή". 

Πρόλαβες και το διάβασες τόσο γρήγορα; Έψαξες και τα references;
Γρήγορος είσαι :)

Δημοσ.

Δεν περίμενα εσένα για να κάνω την έρευνα μου. Επίσης έκανα edit το προηγούμενο σχόλιο με κάποιους αλλού μύθους αλλά μην πάθεις σοκ. Έλα γειά τωρα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, splanis είπε

Δεν περίμενα εσένα για να κάνω την έρευνα μου. Επίσης έκανα edit το προηγούμενο σχόλιο με κάποιους αλλού μύθους αλλά μην πάθεις σοκ. Έλα γειά τωρα

Περιμένω σε αναμένα κάρβουνα και την δική σου έρευνα πάνω στα φυτά :rolleyes:

Δημοσ.
7 hours ago, thomasG4 said:

Υφίσταται το πρόβλημα με τη B12, μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία 60 χρόνια από τότε που μπήκαν τα βαριά λιπάσματα - φυτοφάρμακα στη παραγωγή των λαχανικών έχει μειωθεί δραστικά η περιεκτικότητα της B12 σε αυτά. Ήδη γίνονται έρευνες στη Γαλλία που έδειξαν ότι σε βιολογικές καλλιέργειες υπήρξε αύξηση της B12 σε μερικά λαχανικά έως και 50% σε σχέση με αυτά των κανονικών καλλιεργειών.

Θέλω να πω δηλαδή ότι από τη φύση της η φυτοφαγική διατροφή δεν έχει κάποια έλλειψη όσο αναφορά τη πληρότητα των θρεπτικών συστατικών, αλλά έχει καταντήσει να έχει έλλειψη, γιατί με τη χρήση βαρέων φυτοφαρμάκων καταστρέφονται και τα καλά βακτήρια που βρίσκονται στο έδαφος και μας δίνουν τη Β12.

Η ελειψη Β12 δεν εχει να κανει με αυτο, για τους ιδιους λογους μπορει να εχει ελειψη σε αυτην καποιος χαμενος στον Αμαζονιο, μεχρι καποιον βηγκανο στην Αθηνα.
Ασχολουμαι με την βιολογικη/οργανικη καλλιεργεια, οντως τα φυτα της συμβατικης εχουν ελειψεις σε θρεπτικα συστατικα και βιταμινες, ωστοσο δεν υπαρχει διαγαλαξιακη περιπτωση να λαβεις Β12 με φυσικο τροπο απο τα φυτα. Και με το χωμα να τα τρως, δεν προκειται να την λαβεις/απορροφήσεις. Εικασιες υπαρχουν πολλες. Καμια ομως αποδειξη.

6 hours ago, Adanos said:

Ναι, είναι εύκολο να στηρίζεις κάτι τέτοιο. Όπως είπαμε: Υπάρχουν χιλιάδες έρευνες που αντικρούουν την χορτοφαγία. Αλλά πόσο αγνές είναι; Γιατί κατά τους καιρούς υπάρχουν αποδείξεις που καταρρίπτουν αυτές τις έρευνες. Και έχει πλάκα που λες για Greger ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, όταν μπορώ να βασίσω το ίδιο (και με καλύτερο πάτημα) τους δικούς σου "Dr" που άνετα μπορεί να χρηματοδοτούνται απ' το λόμπι της κτηνοτροφίας. Εδώ ποιό είναι όμως το μυστικό κλειδί της υπόθεσης; Ότι τον Greger δεν τον έχω θεό μου και τον ακολουθώ πιστά σε αυτά που λέει. Αντιθέτως κρατάω για τα πάντα μια επιφύλαξη. Αντιθέτως εσείς τι κάνετε; Ότι πει ο κυνηγός/χασάπης/κρεατοφάγος. Λογικό το βρίσκω, και εγώ αυτά έλεγα.

Όσον αφορά τον ορισμό "θρησκευτικές δογματικές ιδεολογίες", σκέψου ξανά. Εγώ απλά συζητάω εδώ μέσα. Αν νομίζεις ότι κάνω κήρυγμα και προσπαθώ να σε αλλάξω κάνεις λάθος και καλό θα ήταν να ξεθολώσεις απ' το γεγονός ότι βλέπεις παντού φανατικούς χορτοφάγους. Έχω τσακωθεί άπειρες φορές με δαύτους, πίστεψε με δεν τους έχω και σε μεγαλύτερη εκτίμηση.

Για την Β12 θα σου πω το εξής: Εφόσον είναι ΤΟΣΟ καλά τα κρέατα σε Β12, γιατί τόσα εκατομμύρια των ανθρώπων (ΚΑΙ χορτοφάγοι) παίρνουν συμπληρώματα για Β12; Μήπως γιατί είναι συνολική η έλλειψη Β12 στα τρόφιμα; Το κρέας ξέρεις γιατί έχει τόση "υψηλή" πηγή Β12; Γιατί τα μπουκώνουν τα ζώα με συμπληρώματα Β12. Ψάξτο ΚΑΙ αυτό. Είναι λογικό να θεωρείται καλή πηγή βιταμίνης αν το μπουκώνεις το ζωντανό με κοκτέιλ. Και επίσης είναι αυτό που σου είπε ο ThomasG4. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποστειρώσει τόσο τα πράγματα που λογικό είναι να χαθούν τα θρεπτικά στοιχεία. Αλλά ψηλά γράμματα αυτά...

Η επιστημη αντικρουει πως "ειμαστε φυτοφαγοι/χορτοφαγοι και κακος τρωμε κρεας" και αποδεχεται πως ειμαστε παμφαγοι. Το οτι και καλα καταρρίπτεις τωρα ποσους επιστημονικους κλαδους με αποδειξεις για το τι ειμαστε και τι κανουμε επειδη... το ειπε ο "Dr" Greger.. Δεν εχω να προσθεσω κατι, εχω λογικη.
Το οτι παντως προασπιζεις πως ο ανθρωπος απο την φυση του ειναι φυτοφαγος, μιλας για λομπυ κρεατοφαγων, αλλα...απο την αλλη λαμβανουν Β12 σε συμπληρωματα.. με τερματιζει. Μου ακουγεται απολυτως λογικο, να πιστευει κανεις πως κανει το φυσιολογικο, οπως ειναι φτιαγμενος και καλααπο την φυση, αλλα να καταφευγει σε συνθετα σκευασματα. Τι να πω.

1 hour ago, splanis said:

Τσακωμενος με την επιστημη φαση;

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, splanis είπε

Τα φυτά δεν έχουν ΚΝΣ άρα ΔΕΝ πονάνε. Επίσης δεν έχουν "ψυχή". Επίσης δεν μας ψεκαζουν, η γη είναι επίπεδη και πήγαμε στο φεγγάρι. Τα εμβόλια κάνουν δουλειά. Δεν υπάρχουν στρουμφακια. 

Ούτε τα ζώα πονάνε στα σφαγεία. Τα σκοτώνουν με ανθρώπινο τρόπο και όχι με βασανιστήρια.

Η έννοια της ψυχής είναι το ίδιο επιστημονικά αποδεδειγμένη όσο και τα στρουμφάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...