Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! θέλω να ξεκινήσω να δουλεύω linux χωρίς όμως να αφήσω τα windows , σε μια γρήγορη έρευνα που έκανα έμαθα ότι γίνεται να έχω 2 λογισμικά σε έναν υπολογιστή.. από εκεί και πέρα δημιουργούνται οι εξής απορίες, θα χρειαστώ 2ο σκληρό ή μπορώ να τα έχω και τα 2 σε έναν ;; και αν θα μου βγάζει κατά την εκκίνηση να επιλέξω σε ποιο λογισμικό θα μπω?? (αν έχει να προτείνει κάποιος tutorial ειναι δεκτό) ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!!

Δημοσ.
  1. Δε χρειάζεσαι 2ο σκληρό, θα χωριστεί ο ήδη υπάρχων
  2. Κατά την εκκίνηση θα έχεις επιλογή αν θες Linux ή Windows

Προτείνω να δοκιμάσεις το Linux Mint ή το Ubuntu 16.04. Θα κατεβάσεις το ISO και θα το κάψεις σε στικάκι USB και θα εκκινήσεις τον υπολογιστή σου με αυτό. Θα μπεις σε Live περιβάλλον, από εκεί μπορείς να κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BokasJU είπε

είναι τόσο εύκολο όσο το παρουσίασες ? τι γνώμη έχεις για (kali linux) ;

Το εύκολο ειναι σχετικό. Αυτα που ανέφερα πιστεύω πως κάποιος που εχει μια αντίληψη μπορει να τα κανει.

Το kali linux ειναι μια διανομή που ειναι ειδικού ενδιαφέροντος. Δεν προτείνεται για αρχάριους και το πιο πιθανό να σε αποθαρρύνει. 

Αυτό το mr.robot έκανε ζημιά :)

Επεξ/σία από becoming_I
Δημοσ.

Eγω πάλι θα σου ελεγα να εγκαταστήσεις το linux σε ενα αλλο δισκο, και μαλιστα οταν κανεις την εγκατάσταση να βγαλεις απο πανω τον δισκο με τα win για να μην κάνεις καμια στραβή

• Like 1
Δημοσ.

δυστυχώς δεν έχω άλλο δίσκο μόνο έναν 1ΤΒ τι να πω ελπίζω να τα καταφέρω 

όταν λες να κάψω το ISO στο στικακι τι εννοείς ακριβώς ?

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα, μιας και δεν έχεις εμπειρία από εγκατάσταση linux, να εγκαταστήσεις τη διανομή που θέλεις σε κάποια εικονική μηχανή(πχ virtualbox) ώστε να εξοικειωθείς με τη διαδικασία εγκατάστασης πριν πειράξεις το φυσικό σύστημα. 

Το κάψιμο του iso είναι ουσιαστικά η μεταφορά των απαραίτητων φακέλων/αρχείων για τη λειτουργία/εγκατάσταση του λειτουργικού, σε μια συσκευή usb ή κάποιο cd/dvd, και η διαμόρφωσή της ώστε να γίνει bootable και να είναι δυνατή έτσι ή εκκίνηση του υπολογιστή από αυτήν.

Επίσης αν δεν έχεις άλλο δίσκο και η εγκατάσταση των windows χρησιμοποιεί όλο το χώρο του δίσκου, θα χρειαστεί το επιπρόσθετο βήμα της συρρίκνωσης του διαμερίσματος των windows, ώστε να μείνει διαθέσιμος χώρος για τη δημιουργία του διαμερίσματος που θα εγκατασταθεί το linux.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...