Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ θέλουμε μια ομάδα 4 ατόμων να στήσουμε ένα blog στο ίντερνετ όπου θα ανεβάζουμε ενημερωτικά άρθρα.

Ρωτήσαμε αν μπορεί να γίνει καταχώρηση του domain σε πολλούς και αυτό δεν γίνεται (τουλάχιστον στα gr, com, eu αν ξέρει κάποιος για καμιά άλλη κατάληξη που να γίνεται ας ενημερώσει).

Σκέφτηκα λοιπόν αν πχ κατοχυρώσει ο καθενάς από ένα domain πχ εγώ το test1.gr ο άλλος το test2.gr ο τρίτος το test3.gr και ο τέταρτος το test4.gr και τα συνδέσουμε όλα στο test1.gr οι ευθύνες επιμερίζονται και στους άλλους κατόχους domain (test2.gr, test3.gr test4.gr) ή όχι;

To ρωτάω γιατί δεν φοβόμαστε μην πάρει κάποιος το domain και το πουλήσει όσο μη γίνει τίποτα και βρεθεί ένας να τρέχει.

Αν κάποιος ξέρει κάτι ή έχει να προτείνει οτιδήποτε θα βοηθούσε αφάνταστα! :-):-)

Δημοσ.

Το κάθε domain είναι διαφορετικό και καταχωρείται στο ονοματεπώνυμο ενός κατόχου, το που θα κουμπώσεις το κάθε domain ή αν θα το βάλεις να κάνει redirection είναι άλλο θέμα. Αυτό με τον επιμερισμό ευθυνών δεν το κατάλαβα ακριβώς, αλλά οπως και να χει δεν νομίζω να ισχύει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Το κάθε domain είναι διαφορετικό και καταχωρείται στο ονοματεπώνυμο ενός κατόχου, το που θα κουμπώσεις το κάθε domain ή αν θα το βάλεις να κάνει redirection είναι άλλο θέμα. Αυτό με τον επιμερισμό ευθυνών δεν το κατάλαβα ακριβώς, αλλά οπως και να χει δεν νομίζω να ισχύει. 

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εννοώ ότι πχ αν κάποιος ανεβάσει copyrighted φωτογραφία ή αν σου κάνουν πχ εξωτερικά κάποια κακόβουλη επίθεση ή πχ κάτι με τα GDPR να μην υπάρχει μόνο ένας (ο κάτοχος του domain που θα τρέχει, αλλά όλοι).

Γενικά @Βασίλης_29 ξέρεις μήπως αν ο διαχειριστής της σελίδας φέρει ευθύνη για guest blogging άρθρα ή για άρθρα τρίτων που ανεβαίνουν στην σελίδα;
***Ξέρω σίγουρα ότι τα σχόλια των χρηστών δεν είναι στη δικαιοδοσία του διαχειριστή μιας ιστοσελίδας.

Δημοσ.

Κατάλαβα τι ψάχνεις, δεν ξέρω τι να σου πω, γενικώς, η εταιρεία που θα κατοχυρώσεις το domain καθώς και αυτή που θα νοικιάσεις τον χώρο στους servers για να στήσεις την σελίδα, ζητάει ένα ονοματεπώνυμο για να μπαίνουν τα λεφτά για τις υπηρεσίες που σου προσφέρουν. Τώρα για το πως μπορεί να κατοχυρώσεις οτι η ιδιοκτησίας μιας σελίδας ανήκει σε περισσότερα του ενός άτομα, ρώτα έναν δικηγόρο.

Για τις ευθύνες τώρα. Δεν γνωρίζω ούτε αυτό, αλλά θα μιλήσω με βάση την λογική, πες οτι σηκώνει κάποιος ένα οποιοδήποτε άρθρο στην σελίδα σου, ακόμα και κανονικό ονοματεπώνυμο να γράφει εκεί, αν κάποιος θέλει να κινηθεί νομικά, το πρώτο που θα γίνει είναι να αναζητηθεί ο κάτοχος της σελίδας, aka αυτός που πληρώνει είτε για τον χώρο είτε για το domain, τώρα δεν ξέρω τι διαδικασία ακολουθείται αν όντως πιστοποιηθεί οτι το κείμενο το έχει γράψει άλλος, μπορεί άνετα κάποιος να έχει μια σελίδα και να γράφει κείμενα με άσχετο ονοματεπώνυμο πίσω από την "ανωνυμία" του διαδικτύου, συμβαίνει συχνά πυκνά, οπότε κατηγορείται ο κάτοχος/διαχειριστής για το κείμενο μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Για τα σχόλια αναγνωστών όντως δεν κυνηγάνε τον διαχειριστή, δεν ξέρω αν και τα κείμενα εμπίπτουν σε αυτή την διάταξη περι σχολίων.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Kenny McCormick

Μπες στο blog του elawyer (Βασίλης Σωτηρόπουλος) και θα λύσεις τις περισσότερες απορίες σου. Καλό διάβασμα.
Εάν δεν βγάλεις -παρόλα αυτά- ασφαλή συμπεράσματα, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς κατ' ιδίαν κάποιο δικηγόρο.

Επεξ/σία από l337

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...