splanis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορεί η απορία μου να ναι χαζή αλλά δεν ξέρω ποια απάντηση είναι σωστότερη επιστημονικα ας πούμε γιατί ο καθένας ότι θέλει κάνει. Όσοι έχετε λίγη μυωπία φορατε γυαλιά στον υπολογιστή ή διάβασμα πχ εφόσον με την μυωπία δεν βλέπετε μακριά; εγώ έχω 1 βαθμό και φοράω συνέχεια γυαλιά αλλά για το pc δεν ειμαι σίγουρος αν πρέπει να τα φοράω Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2018 από splanis
mad-proffessor Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Στον υπολογιστή και γενικότερα μπροστά απο μια οθόνη πρέπει να τα φοράς για να μη μεγαλώσει η μυωπία σου.
redykt Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Κι εγω τοσο εχω και δεν τα φοραω . Βεβαια παιζει σημαντικο ρολο η οθονη στην κουραση των ματιων . Το καλυτερο ειναι να ρωταμε τον/την οφθαλμιατρος μας 1
splanis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 25 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε Στον υπολογιστή και γενικότερα μπροστά απο μια οθόνη πρέπει να τα φοράς για να μη μεγαλώσει η μυωπία σου. Αυτό δεν είναι μύθος;
eidikos33 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, splanis είπε Μπορεί η απορία μου να ναι χαζή αλλά δεν ξέρω ποια απάντηση είναι σωστότερη επιστημονικα ας πούμε γιατί ο καθένας ότι θέλει κάνει. Όσοι έχετε λίγη μυωπία φορατε γυαλιά στον υπολογιστή ή διάβασμα πχ εφόσον με την μυωπία δεν βλέπετε μακριά; εγώ έχω 1 βαθμό και φοράω συνέχεια γυαλιά αλλά για το pc δεν ειμαι σίγουρος αν πρέπει να τα φοράω οταν λες συνεχεια? και εξω οταν βγαινεις? εγω εχω 1,5 βαθμο ο οποιος ισως και να εχει αυξηθει και δεν φοραω ποτε γυαλια μονο στην τηλεοραση και στην οδηγηση αν ειχε αυξηθει η μυωπια μου λογικα δεν θα εβλεπα με τα γυαλια που εχω ετσι δεν ειναι?
splanis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι είμαι 21 ετών, έχω σταθερή μυωπία ένα βαθμό εδώ και πολλά χρόνια και το τελευταίο εξάμηνο τα φοράω συνέχεια γιατί με είχαν πιάσει πονοκέφαλοι για μέρες και νόμιζα ότι έχω καρκίνο στον εγκέφαλο και αναγκαστηκα τα έβαλα 22 λεπτά πριν, eidikos33 είπε οταν λες συνεχεια? και εξω οταν βγαινεις? εγω εχω 1,5 βαθμο ο οποιος ισως και να εχει αυξηθει και δεν φοραω ποτε γυαλια μονο στην τηλεοραση και στην οδηγηση αν ειχε αυξηθει η μυωπια μου λογικα δεν θα εβλεπα με τα γυαλια που εχω ετσι δεν ειναι? Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2018 από splanis
BuckRodgers Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Κάποιοι λένε ότι το να φοράς την πλήρη διόρθωση μειώνει την πιθανότητα να μεγαλώσει η μυωπία σε παιδιά και νέους ενήλικες. Τώρα εσύ που είσαι σταθερός χρονια μάλλον δεν σε πολύ αφορά. Αυτό για ενημέρωση (κοίτα το risk factors): https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nearsightedness/symptoms-causes/syc-20375556
eidikos33 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 εγω εχω ακουσει το αντιθετο οτι αμα φορας συνηθιζει το ματι και τεμπελιαζει οποτε αυξανεται...κανεις δεν ξερει και τιποτα δεν ισχυει απο τα δυο θεωρω
splanis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η μυωπία έχει να κάνει με γενετικά η κληρονομιά χαρακτηριστικά και όχι με την 'χρήση' του ματιού πχ τηλεόραση πσ κλπ. Εμένα τόσα χρόνια είναι σταθερή, απλα αυτό που δεν Καταλαβαίνω είναι πχ στο διάβασμα η πσ που δεν χρειαζεσαι γυαλιά πρέπει η όχι να τα φοράς; η δεν παίζει ρόλο;
BuckRodgers Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 5 minutes ago, splanis said: Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η μυωπία έχει να κάνει με γενετικά η κληρονομιά χαρακτηριστικά και όχι με την 'χρήση' του ματιού πχ τηλεόραση πσ κλπ. Εμένα τόσα χρόνια είναι σταθερή, απλα αυτό που δεν Καταλαβαίνω είναι πχ στο διάβασμα η πσ που δεν χρειαζεσαι γυαλιά πρέπει η όχι να τα φοράς; η δεν παίζει ρόλο; Έχει να κάνει και με τα δυο, δες το link που έδωσα. Αν βολεύεσαι χωρίς γυαλιά μην τα φοράς, από τη στιγμή που είσαι σταθερός δεν παίζει ρόλο.
randomcat Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Εγώ φοράω γυαλιά ηλίου όταν κάθομαι στον υπολογιστή...
DYEL Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καπως ετσι? Οχι γιατι να το κανω αυτο..? Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2018 από DYEL
Sheogorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Θεωρητικά έχω αυτά Αλλά επειδή μοιάζω με αυτόν αν τα φοράω... Σταμάτησα
blackdeagle Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 11 ώρες πριν, splanis είπε Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η μυωπία έχει να κάνει με γενετικά η κληρονομιά χαρακτηριστικά και όχι με την 'χρήση' του ματιού πχ τηλεόραση πσ κλπ. Εμένα τόσα χρόνια είναι σταθερή, απλα αυτό που δεν Καταλαβαίνω είναι πχ στο διάβασμα η πσ που δεν χρειαζεσαι γυαλιά πρέπει η όχι να τα φοράς; η δεν παίζει ρόλο; Kαι με τα 2 έχει να κάνει.Εμένα οι γόνεις μου δεν έχουν μυωπία και εγώ έχω 1 βαθμό. Πρέπει να το φοράς pc,τηλεοραση,και όταν διαβάζεις κανα βιβλίο εφημερίδα κλπ κλπ. Εγώ τα πήρα πιο πολύ και για οδήγηση αν και μετά καταλαβα ότι δεν μου χρειάζονται απαραίτητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα