Προς το περιεχόμενο

Vegetarians-Vegans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, splanis είπε

Εγώ φοιτητής είμαι ρε παιδιά αλλά μια χαρά βγαίνει και δεν αγοράζω βιολογικα, που εκεί ανεβαίνει το κόστος.  Το κρέας 3 χρόνια τώρα δεν μ έχει λείψει ποτέ, πέρασα απ την φάση vegan για αρκετό καιρό αλλά επειδή δούλευα συνέχεια, δεν προλαβαίνα να μαγειρεψω και δεν έβρισκα αρκετό vegan φαγητό απ έξω, έχασα κιλά και έτσι το ξαναγύρισα στο vegetarian. Το τυρί και τα αυγά είναι το δύσκολοτερο για μένα να κοπούν. Επίσης με την χορτοφαγια εκτίμησα φαγητά που δεν έτρωγα ποτέ (όσπρια, λαδερά, μπρόκολο, κουνουπίδι κλπ) 

Μπορεις να φτιάξεις άπειρα φαγητά με κεμπάπ η κιμά σόγιας, εγώ τρώω συνέχεια παστίτσιο, στιφάδο και διάφορα φαγητά και είναι μιαμ :)(μου τα στέλνουν κατεψυγμένα γιατί όπως είπαμε, φοιτητής :P

Υ.Γ αυτή η σαλάτα του πετρε με το κινοα που ποσταρατε φάνηκε τόσο γαματο αλλά βαριέμαι τόσο το πολύωρο μαγείρεμα ρε γαμωτο (πάνω από 15 λεπτα:lol:

Πόσο καιρό είσαι ακρεοφάγος; Για την Β12 τι κάνεις; Συμπληρώματα;
Το τυρί και αυγό είναι πονεμένη ιστορία. Το αυγό λιγότερο για εμένα, αλλά για το τυρί δεν μπορώ να πω το ίδιο. Είναι δύσκολο να το κόψεις καθώς δεν υπάρχουν αξιόλογα υποκατάστατα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Στην Αυστρία που έχω πάει υπάρχουν 2-3 ψυγεία γεμάτα που αφορούν vegans και vegetarians που έχει μέσα της παναγιάς τα μάτια. Λουκάνικα, σνίτσελ, ζαμπόν κλπ από φυτικά προϊόντα. Και η τιμή πολύ νορμάλ. Όχι όπως εδώ που επειδή είναι ολιγοπώλιο, χτυπάνε την τιμή στα ύψη.

13 ώρες πριν, ribo7 είπε

Η σόγια κάνει καλό τελικά?

Εξαρτάται από τη μορφή της διαβάζω εδώ

https://draxe.com/is-soy-bad-for-you/

Η σόγια ούτε καλό κάνει, ούτε κακό. Η υπερβολική ποσότητα δεν κάνει καλό. Δεν ισχύουν όμως τα περί τροποποιημένων και χημικών. Τουλάχιστον όχι για τις ποσότητες που πάνε για την κατανάλωση από ανθρώπους. Δεν τους συμφέρει γιατί αν ήταν επικίνδυνα δεν θα πούλαγαν. Είχα δει ντοκιμαντέρ στα γερμανικά όπου ήταν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής σόγιας και προϊόντων που αντικαθιστούν το κρέας και ο διευθυντής είπε ότι η σόγια που επεξεργάζονται είναι κατά 80-90% απ' την Γερμανία (ντόπιο πράγμα) και το υπόλοιπο απ' τις χώρες της Ν.Αμερικής όπου περνάνε τρελούς ελέγχους. Τώρα δεν είμαι και μέσα στα πράγματα για να σου πω αλήθεια.

13 ώρες πριν, trickius είπε

Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε vegeterians, εγώ γύρω στα 3 χρόνια και η γυναίκα μου αρκετά παραπάνω 10+. Τρώμε αυγά-ψάρια-γαλακτοκομικά από ζωικά. Εγώ είμαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων όλα αυτά τα χρόνια και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Τις περιόδους των χοντρών προετοιμασιών πέρνω προληπτικά σίδηρο+πρωτείνη ορού γάλακτος. Η γυναίκα μου γέννησε κανονικά πριν 2 χρόνια όντας vegeterian. Το μόνο πρόβλημα είναι οι εξόδοι για φαί και τα τραπέζια που πρέπει να μας έχουν ειδικό μενού. Κατά τα άλλα περισσότερο η ιδέα είναι παρά η ίδια η διατροφή για το γυρίσει κάποιος σε vegeterianism.

Στην ουσία είστε Pesco-vegetarian. Θα συμφωνήσω με τον splanis, χωρίς να θέλω να σας κατακρίνω. Όποιος τρώει ψάρια δεν είναι χορτοφάγος καθώς η ιδέα της χορτοφαγίας είναι να μην υπάρχει νεκρό ζώο στο πιάτο (+ άλλα πολλά). Αλλά σέβομαι τουλάχιστον το γεγονός ότι προσπαθείτε και είστε καλά. Σέβομαι ακόμα και την προσπάθεια κάποιων να το κόψουν σιγά σιγά ελαττώνοντας απλά το κρέας. Βλέπετε, ακόμα και το ελάχιστο κάνει κάτι. Άλλωστε όσο hardcore vegan και να είσαι, δεν γίνεται να μην κάνεις κακό. Στόχος είναι να κάνεις όσο λιγότερο κακό μπορείς.

• Like 1
  • Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Adanos είπε

Πόσο καιρό είσαι ακρεοφάγος; Για την Β12 τι κάνεις; Συμπληρώματα;
Το τυρί και αυγό είναι πονεμένη ιστορία. Το αυγό λιγότερο για εμένα, αλλά για το τυρί δεν μπορώ να πω το ίδιο. Είναι δύσκολο να το κόψεις καθώς δεν υπάρχουν αξιόλογα υποκατάστατα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Στην Αυστρία που έχω πάει υπάρχουν 2-3 ψυγεία γεμάτα που αφορούν vegans και vegetarians που έχει μέσα της παναγιάς τα μάτια. Λουκάνικα, σνίτσελ, ζαμπόν κλπ από φυτικά προϊόντα. Και η τιμή πολύ νορμάλ. Όχι όπως εδώ που επειδή είναι ολιγοπώλιο, χτυπάνε την τιμή στα ύψη.

Η σόγια ούτε καλό κάνει, ούτε κακό. Η υπερβολική ποσότητα δεν κάνει καλό. Δεν ισχύουν όμως τα περί τροποποιημένων και χημικών. Τουλάχιστον όχι για τις ποσότητες που πάνε για την κατανάλωση από ανθρώπους. Δεν τους συμφέρει γιατί αν ήταν επικίνδυνα δεν θα πούλαγαν. Είχα δει ντοκιμαντέρ στα γερμανικά όπου ήταν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής σόγιας και προϊόντων που αντικαθιστούν το κρέας και ο διευθυντής είπε ότι η σόγια που επεξεργάζονται είναι κατά 80-90% απ' την Γερμανία (ντόπιο πράγμα) και το υπόλοιπο απ' τις χώρες της Ν.Αμερικής όπου περνάνε τρελούς ελέγχους. Τώρα δεν είμαι και μέσα στα πράγματα για να σου πω αλήθεια.

Στην ουσία είστε Pesco-vegetarian. Θα συμφωνήσω με τον splanis, χωρίς να θέλω να σας κατακρίνω. Όποιος τρώει ψάρια δεν είναι χορτοφάγος καθώς η ιδέα της χορτοφαγίας είναι να μην υπάρχει νεκρό ζώο στο πιάτο (+ άλλα πολλά). Αλλά σέβομαι τουλάχιστον το γεγονός ότι προσπαθείτε και είστε καλά. Σέβομαι ακόμα και την προσπάθεια κάποιων να το κόψουν σιγά σιγά ελαττώνοντας απλά το κρέας. Βλέπετε, ακόμα και το ελάχιστο κάνει κάτι. Άλλωστε όσο hardcore vegan και να είσαι, δεν γίνεται να μην κάνεις κακό. Στόχος είναι να κάνεις όσο λιγότερο κακό μπορείς.

Vegetarian είμαι τώρα. Ήμουν vegan πέρσι για περίπου 8 μήνες. Β12 έχω ένα μπουκαλάκι solgar και παίρνω όποτε θυμηθώ καμία. 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Adanos είπε

Συμφωνώ και προσωπικά κάνοντας την αυτοκριτική μου θα ήθελα να μην τρώω ούτε ψάρια αλλά μετά το menu φτωχαίνει απίστευτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω οι μη 'σογιαφοβικοι' :lol:δεν έχουν θέμα με το μενού γιατί με την σόγια και το τοφου (αν και δεν το χω χρησιμοποιήσει εγώ) κάνεις παπάδες. Όπως είπα και πριν τρώω παστίτσιο, στιφάδο, κεφτεδακια τηγανιτα(ω ναι!)  και άλλα. Πιστεύω πως το vegetarian menu έχει τεράστια ποικιλία, αυτό θα το καταλάβετε και θα το εκτιμήσετε όταν πάτε vegan για 8 μήνες όπως εγώ :P

Επεξ/σία από splanis
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,αποφάσισα να γίνω vegeterian δηλαδη να κοψω μονο το κρεας.Επειδη γυμνάζομαι πρέπει να πάρω καπια συμπληρώματα διατροφής(β12,πρωτεινες) κλπ;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, parlapipas25 είπε

Καλησπέρα,αποφάσισα να γίνω vegeterian δηλαδη να κοψω μονο το κρεας.Επειδη γυμνάζομαι πρέπει να πάρω καπια συμπληρώματα διατροφής(β12,πρωτεινες) κλπ;

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν διατροφολόγο που στηρίζει την χορτοφαγία (υπάρχουν και αυτοί που δεν την στηρίζουν) να σου πει. Αλλά η Β12 είναι ένα must και όσον αφορά την πρωτεΐνη είναι ανάλογα τον οργανισμό και την πληρότητα της διατροφής σου.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, parlapipas25 είπε

Εαν κοψεις  μονο το κρεας ζωων που περπατουν-πετουν, π.χ μοσχαρι-χοιρινο-κοτοπουλο κ.α, τις πρωτεινες τις παιρνεις απο τα ψαρια- μαλακια-γαλακτοκομικα-αυγο κτλ.Εαν κοψεις ολο το ζωικο βασιλειο, τοτε  οτι πιο κοντινο σε ζωικη πρωτεινη ειναι τα μανιταρια και η σογια.

Δημοσ.

Εδώ και χρόνια έχω την εξής απορία άλλο οι βιγκανς και άλλο οι βετζετεριανς ?

Η πρώτη δεν τρώνε καθόλου ζωικές πρωτεΐνες ενώ οι δεύτεροι τρώνε γάλα αυγό τυρί αλλά δεν τρώνε κρέας ?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Εδώ και χρόνια έχω την εξής απορία άλλο οι βιγκανς και άλλο οι βετζετεριανς ?

Η πρώτη δεν τρώνε καθόλου ζωικές πρωτεΐνες ενώ οι δεύτεροι τρώνε γάλα αυγό τυρί αλλά δεν τρώνε κρέας ?

Ναι.

Vegans: Δεν τρώνε/καταναλώνουν ότι προέρχεται από εκμετάλλευση ζώου. Τρώνε καρπούς, όσπρια, φρούτα, λαχανικά. Υπάρχουν πολλοί που είναι ωμοφάγοι (μαγειρεύουν κάτω απ' τους 48C ή κάτι τέτοιο).

Vegetarians: Δεν τρώνε κρέας/ψάρι, αλλά καταναλώνουν αυγά/γάλα/τυρί κατά περίπτωση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Adanos είπε

Ναι.

Vegans: Δεν τρώνε/καταναλώνουν ότι προέρχεται από εκμετάλλευση ζώου. Τρώνε καρπούς, όσπρια, φρούτα, λαχανικά. Υπάρχουν πολλοί που είναι ωμοφάγοι (μαγειρεύουν κάτω απ' τους 48C ή κάτι τέτοιο).

Vegetarians: Δεν τρώνε κρέας/ψάρι, αλλά καταναλώνουν αυγά/γάλα/τυρί κατά περίπτωση.

Τι θεωρώ παράλογο να μήν τρως καθόλου ζωική πρωτεΐνη το άλλο το καταλαβαίνω και το δεχόμαι καί εγώ που τρώω κρέας δεν θέλω να υπάρχει υπερκατανάλωση χωρίς λόγο και επίσης θέλω να υπάρχουν σωστές συνθήκες εκτροφής και θανάτωσης του ζώου.

• Like 1
Δημοσ.

Το vegan το θεωρώ υπερβολή κι εγώ, όπως και την ωμοφαγία, καρποφαγία κλπ. Απλά γι'αυτούς που σκέφτονται τις συνθήκες που ζουν τα ζώα και η παραγωγή γαλακτοκομικών και αυγών είναι κάπως.

(Κάποιοι δεν τρώνε ούτε μέλι...).

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zio10 είπε

Το vegan το θεωρώ υπερβολή κι εγώ, όπως και την ωμοφαγία, καρποφαγία κλπ. Απλά γι'αυτούς που σκέφτονται τις συνθήκες που ζουν τα ζώα και η παραγωγή γαλακτοκομικών και αυγών είναι κάπως.

Aυτοί που φτάνουν σε τέτοιες υπερβολές (να μην τρώνε μέλι, αυγά κοκ) έχουν ξεφύγει απ'το ηθικό κομμάτι.
Πλέον έχουν μπει στη διαδικασία να σκέφτονται ότι οτιδήποτε ζωικό κάνει κακό στον άνθρωπο, ότι όλα συνδέονται με καρκίνους και εγκεφαλικά, ότι οι άνθρωποι τρώνε από τη φύση τους μόνο οτιδήποτε μπορούν να φάνε και να χωνέψουν και ωμό, κοκ.

Έχει κυκλοφορήσει απ'το Netflix μία ταινία, το What the health, κάντε έναν κόπο όσοι θέλετε και δείτε τη.
Ωραία προσπάθεια και τονίζει κάποια από τα προβλήματα, στηρίζεται όμως σε αρκετές ανακριβείς μελέτες, παρουσιάζει στοιχεία με παραπλανητικό τρόπο και δείχνει μονομερώς τα πράγματα, μη στηριζόμενη τελικά σε επιστημονικές μελέτες κι ας ευαγγελίζεται ότι το κάνει.
Χρειάζεται να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να μη φανατιζόμαστε για τις απόψεις μας, γιατί στο τέλος καταλήγουμε να γινόμαστε γραφικοί...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Για πιο λογο πιστευουν οτι κανει κακο το μελι η επειδη εκμεταλλευονται της μελλισες ?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Για πιο λογο πιστευουν οτι κανει κακο το μελι η επειδη εκμεταλλευονται της μελλισες ?

Γιατι ειναι σάϊκο οι ανθρωποι , τι ρωτας; 

• Like 2
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...