Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Nομιζω οτι παει αναλογα με τα τετραγωνικα του κτισματος

Δεν εχουν σχεση τα τετραγωνικα .Αυτα εχιυν σχεση μονο με τον υπολογισμο της εγγυησης για αρχικη παροχη.

8 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Εγω τωρα που να απευθυνθω ωστε να εχω το κεφαλι μου υσηχο απο τους κομπογιαννιτες?

Οπου και να απεθυνθεις αφου θα εχει σφραγιδες κλπ δεν εχεις προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν ειναι υποχρεωτικα αποφοιτοι ΤΕΙ αυτοι που δινουν ΥΔΕ ..

Ρελε διαφυγης ειναι αυτο 

http://thermansinews.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html

Ολοι οσοι δινουν ειναι ΟΚ και πρεπει το πιστιποιητικο να εχει θεωρηση απο το Σωματειο τους.

rcd_relay_40A_30mA.jpg

Τη προηγούμενη βδομάδα κάναμε εμείς αυτή τη διαδικασία...

Μας πήρε 60€ για το σχέδιο / ΥΔΕ και άλλα 20€ για ρελέ διαφυγής, μάς έβαλε όμως ένα "ELMARK", αντί για ABB που μας είπε κόστιζε +10€ αλλά δεν είχε διαφορά στη λειτουργία, είπε....

...πρόσθεσε και μια επιπλέον ασφάλεια ABB (16A θαρρώ) γιατί όλο το ηλεκτρικό του σπιτιού (εκτός από θερμοσίφωνα, κουζίνα ) ήταν σε μια ασφάλεια κι έπεφτε το ρεύμα όταν ανάβαμε σε κάθε δωμάτιο ένα θερμαντικό σώμα.

...συνολικά 110€ πήρε νομίζω...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΛΕΓΞΕ ΚΑΘΕ ΠΡΙΖΑ, απλώς τις κατέγραψε...

Πρέπει τώρα να τη στείλω την ΥΔΕ κι εγώ στον ΔΕΔΔΗΕ...

Ερώτηση:

Αφού παρέλαβα το σχέδιο είδα πως είχε κάνει ένα λάθος στη σχεδίαση ενός άσχετου αποθηκευτικού χώρου (αντί για πίσω από το μπάνιο, το έβαλε μπροστά στον διάδρομο (ενώ ανοίγει από τη πρώτη πόρτα του διαδρόμου)...δεν υπάρχει καμία ηλεκτρολογική εγκατάσταση εκεί....
...παίζει κάποιο ρόλο; Υπάρχει λόγος να ζητήσω διόρθωση;

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, vgiozo είπε

Μας πήρε 60€ για το σχέδιο / ΥΔΕ και άλλα 20€ για ρελέ διαφυγής, μάς έβαλε όμως ένα "ELMARK", αντί για ABB που μας είπε κόστιζε +10€ αλλά δεν είχε διαφορά στη λειτουργία, είπε....

...πρόσθεσε και μια επιπλέον ασφάλεια ABB (16A θαρρώ) γιατί όλο το ηλεκτρικό του σπιτιού (εκτός από θερμοσίφωνα, κουζίνα ) ήταν σε μια ασφάλεια κι έπεφτε το ρεύμα όταν ανάβαμε σε κάθε δωμάτιο ένα θερμαντικό σώμα.

...συνολικά 110€ πήρε νομίζω...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΛΕΓΞΕ ΚΑΘΕ ΠΡΙΖΑ, απλώς τις κατέγραψε...

Ερώτηση:

Αφού παρέλαβα το σχέδιο είδα πως είχε κάνει ένα λάθος στη σχεδίαση ενός άσχετου αποθηκευτικού χώρου (αντί για πίσω από το μπάνιο, το έβαλε μπροστά στον διάδρομο...δεν υπάρχει καμία ηλεκτρολογική εγκατάσταση εκεί....

Που τον βρηκες τον ηλεκτρολογο? Ποση ωρα ηταν η διαδικασια συμπληρωσης των εντυπων? 

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.

Ερώτηση:

Αφού παρέλαβα το σχέδιο είδα πως είχε κάνει ένα λάθος στη σχεδίαση ενός άσχετου αποθηκευτικού χώρου (αντί για πίσω από το μπάνιο, το έβαλε μπροστά στον διάδρομο...δεν υπάρχει καμία ηλεκτρολογική εγκατάσταση εκεί....

Απο πλευρας ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει σημασια αλλα καλο ειναι να στο διορθωσει αφου πληρωθηκε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τη συμπλήρωσε επί τόπου...ήρθε τη μια μέρα το πρωί και το απόγευμα/βράδυ ήταν έτοιμη (εγώ τη παρέλαβα την επόμενη)...ένα κατάστημα έχει, γενικά έχουμε συνεργαστεί 2-3 φορές.

6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Απο πλευρας ΔΕΔΔΗΕ δεν εχει σημασια αλλα καλο ειναι να στο διορθωσει αφου πληρωθηκε.

Αν ξέρεις από αυτά, το ρελέ που εγκατέστησε (ELMARK) είναι αξιόπιστο;

Μας είπε ότι δεν έχουν διαφορά, αλλά το γεγονός ότι το ανέφερε (σαν να ήθελε την επιβεβαίωση τη δική μας δλδ) εκ των υστέρων μας προβλημάτισε.

IMG_20180313_113040.jpg

Επεξ/σία από vgiozo
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vgiozo είπε

Δεν τη συμπλήρωσε επί τόπου...ήρθε τη μια μέρα το πρωί και το απόγευμα/βράδυ ήταν έτοιμη (εγώ τη παρέλαβα την επόμενη)...ένα κατάστημα έχει, γενικά έχουμε συνεργαστεί 2-3 φορές.

Πάντως πολλά σου πήρε αφού και λάθος έχει και δεν κοίταξε όλες τις τις πριζες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πάντως πολλά σου πήρε αφού και λάθος έχει και δεν κοίταξε όλες τις τις πριζες

Κι εμένα έτσι μου φάνηκε, αλλά αφενός έκανε λίγο δουλίτσα εκεί στην εγκατάσταση στον πίνακα, κι αφετέρου έχουμε συνεργαστεί κι αλλες φορές, όπου μού πήρε πολύ λίγα και τον έχωσα και σε πρόσθετες εργασίες, πχ να μου κάνει τρύπα στο τοίχο για μια βαριά κρεμάστρα παλτών, να ξαναβιδώσει μερικές πρίζες ("έπαιζαν" λίγο από τη χρήση), να βάλει συρμα για στήριξη βαρύτερης λάμπας εκεί στο ταβάνι σε 3-4 σημεία κ.α.

...μικρά πραγματάκια μεν, που έφαγαν ώρα δε και δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνημένη τιμή, αλλά τα έκανε τότε χωρίς να ζητήσει κάτι παραπάνω (για "γνωριμία" υποθέτω)...

...έτσι ισορρόπησε κάπως το πράγμα...

Από ενδιαφέρον όμως, ποιά θα ήταν μια καλή τιμή για τις προαναφερθείσες εργασίες (ΥΔΕ, προσθήκη ρελέ διαφυγής, προσθήκη ασφάλειας 16Α) ;

Δημοσ.

Κι εμένα έτσι μου φάνηκε, αλλά αφενός έκανε λίγο δουλίτσα εκεί στην εγκατάσταση στον πίνακα, κι αφετέρου έχουμε συνεργαστεί κι αλλες φορές, όπου μού πήρε πολύ λίγα και τον έχωσα και σε πρόσθετες εργασίες, πχ να μου κάνει τρύπα στο τοίχο για μια βαριά κρεμάστρα παλτών, να ξαναβιδώσει μερικές πρίζες ("έπαιζαν" λίγο από τη χρήση), να βάλει συρμα για στήριξη βαρύτερης λάμπας εκεί στο ταβάνι σε 3-4 σημεία κ.α.

...μικρά πραγματάκια μεν, που έφαγαν ώρα δε και δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνημένη τιμή, αλλά τα έκανε τότε χωρίς να ζητήσει κάτι παραπάνω (για "γνωριμία" υποθέτω)...

...έτσι ισορρόπησε κάπως το πράγμα...

Από ενδιαφέρον όμως, ποιά θα ήταν μια καλή τιμή για τις προαναφερθείσες εργασίες (ΥΔΕ, προσθήκη ρελέ διαφυγής, προσθήκη ασφάλειας 16Α) ;

Πριν 3 χρόνια για πραγματικό έλεγχο έδωσα 60 ευρώ 

Επειδή με τους ρελε παίζουν οι τιμές και ότι πληρώνεις παίρνεις μαζί με την εγκατάσταση είχα δώσει αλλά 60 ευρώ. 

Για όλα αυτά έκανε κάπου μια μισυ ώρα 

Δημοσ.

Αν είχες δώσει 60€ επιπλέον για το ρελέ μαζί με εργατικά ας πουμε, τότε δεν νομίζω ότι ήταν τόσο ακριβή η τιμή που μας έδωσε...αλλά σαφώς στη δική σου περίπτωση ήλεγξε μια-μια τις πρίζες (για τα πρώτα 60€)...

Για το ίδιο το ρελέ μας είπε 20€ για το ELMARK, 30€ για το ΑΒΒ (έβαλε το πρώτο) + η προσθήκη ασφάλειας ΑΒΒ 10Α μαζί με τα εργατικά = 50€...

Κοντά δλδ...σίγουρα δεν έκανε καμιά ειδικη τιμή...δεν έκανε τα τυπικά για τα την ΥΔΕ αλλά δεν χρέωσε και παραπάνω για τα υπόλοιπα...

Θα του το πω για την ΥΔΕ, για τυχόν διόρθωση του σχεδίου..

• Like 1
Δημοσ.

Eσυ ηθελες να ελεγξει μια μια τις μπριζες για να πληρωσεις και αλλα κερατιατικα? τι αλλο ελεγχει γενικα ο ηλεκτρολογος?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Eσυ ηθελες να ελεγξει μια μια τις μπριζες για να πληρωσεις και αλλα κερατιατικα? τι αλλο ελεγχει γενικα ο ηλεκτρολογος?

60 ευρω μαζι με ενα καλο ελεγχο ειναι μια χαρα τιμη...Δεν χρειαζοταν να πληρωσει παραπανω για τα αυτονοητα.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αυτό θα έπρεπε να το κάνει κανονικά αδιαμαρτύρητα...εγώ δεν θα μπορουσα ποτέ να βγάλω τέτοιο μεροκάματο για τόσο λίγη δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vgiozo είπε

Αυτό θα έπρεπε να το κάνει κανονικά αδιαμαρτύρητα...εγώ δεν θα μπορουσα ποτέ να βγάλω τέτοιο μεροκάματο για τόσο λίγη δουλειά.

και στο ενεργειακο πιστοποιητικο να δεις ποσο τζαμπα λεφτα ειναι...

αμα σου τις ηλεγχε και εβρισκε κανα προβλημα και καλα ησουν διατεθημενος να πληρωσεις κ αλλα χρηματα?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

και στο ενεργειακο πιστοποιητικο να δεις ποσο τζαμπα λεφτα ειναι...

αμα σου τις ηλεγχε και εβρισκε κανα προβλημα και καλα ησουν διατεθημενος να πληρωσεις κ αλλα χρηματα?

Το ενεργειακό πιστοποιητικό απλά κάνει μια καταγραφή για ένταξη του σπιτιού σε μια κατηγορία. 

Δεν σε υποχρεώνει να κάνεις κάτι. 

Ο καθένας μας ξέρει τι και αν θέλει το σπίτι του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...