Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να πάρω μια πλυστική μηχανή για οικιακή χρήση. Η χρήση που θέλω είναι πλύσιμο αμάξι, βεράντες, μάντρα, τσιμεντα, παράθυρα κλπ 

https://www.skroutz.gr/s/11247240/Karcher-K3-Premium-Full-Control-Home.html

Έχω κοιτάξει αυτή τη μηχανή μιας και περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την χρήση που θέλω. Με budget έως 250€ έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο? Ειδικά αν έχουμε και κάποια που να είναι δοκιμασμένη ακόμα καλύτερα

Δημοσ.

Γενικά  τα καλύτερα πλυστικά  είναι karcher και nilfisk. Υποτίθεται ότι τα nilfisk υπερτερούν γιατί έχουν μεταλλική αντλία στα φθηνότερα μηχανήματα. Εγώ έχω nilfisk αλλά πιστεύω πως και οι δυο μάρκες είναι εξίσου καλές.

Δημοσ.

οι επαγγελματιες χρησιμοποιουν karcher ... αυτοι ξερουν

και Nilfisk επισης καλοι, εχουμε ατμοκαθαριστες της ... πολυ τιμιοι

Δημοσ.
5 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Ενδιαφέρομαι να πάρω μια πλυστική μηχανή για οικιακή χρήση. Η χρήση που θέλω είναι πλύσιμο αμάξι, βεράντες, μάντρα, τσιμεντα, παράθυρα κλπ 

Έχω κοιτάξει αυτή τη μηχανή μιας και περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την χρήση που θέλω. Με budget έως 250€ έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο? Ειδικά αν έχουμε και κάποια που να είναι δοκιμασμένη ακόμα καλύτερα

Καλυτερη επιλογη αυτο εδω:https://www.e-shop.gr/plystiko-mixanima-nilfisk-130-bar-1800watt-patio-boyrtsa-c1302-8-pca-128471018-p-TLS.120162

Πιο μεγαλο μοτερ,περισσοτερα lt/hr νερο,αντλια αλουμινιου.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, opcorsa είπε

οι επαγγελματιες χρησιμοποιουν karcher ... αυτοι ξερουν

Οι επαγγελματίες όμως χρησιμοποιούν επαγγελματικά μοντέλα.

Όπως όμως όλες οι εταιρίες με εργαλεία, έτσι και αυτή η εταιρία έχει "ερασιτεχνικά" μοντέλα που καθόλου δεν τιμούν το "βαρύ" όνομα. Τουλάχιστον όχι αν το συσχετίσεις με την τιμή (value for money επί τω...ελληνικότερον :P)

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε

γιατι;;

εγγυηση και χρονια στον χωρο... επισης τα αυστηρα επαγγελματικα μοντελα που προαναφερθηκαν...

ειχα και δουλευα χρονια το k 7.20 ...κορυφη απλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Ναι επαγγελματική δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από Karcher.Είναι το Νο 1 γιατί έχει σέρβις παντού.

Ερασιτεχνικά όμως θα σου έλεγα πήγαινε σε κάτι άλλο.Έχω το Κ-4 πολλά χρόνια ευχαριστημένος αλλά μόλις η κάννη έπαθε βλάβη άλλαξα γνώμη.Πιθανώς από την χρήση  χάλασε  ένα εξάρτημα της κάννης.Την άνοιξα έβγαλα το εξάρτημα (ένα πλαστικάκι 3-4 εκατοστών) και πήγα στην karcher της γειτονιάς μου και το ζήτησα.Μου είπαν ότι δεν υπάρχει και πρέπει να αγοράσω όλη την κάννη η οποία είναι φιξ με 37 ευρώ.Μα τους είπα πως είναι φιξ και άσχετος την ανοίγει αφού κλείνει με 6 βίδες.

Επειδή νόμισα ότι με δουλεύουν πήγα και σε άλλο όπου μου έδωσαν την ίδια απάντηση.Απογοητεύτηκα.Τελικά πήγα leroy πήρα μία κάνη  ίδιου τύπου sterwins με 7 ευρώ και ένα αντάπτορα από κάρχερ για στεργουινς με 1 ευρώ και έκανα τη δουλειά μου.Εκεί διαπίστωσα ότι και τα άλλα πρόσθετα είναι πανάκριβα.Είχα ρωτήσει για σωλήνα καθαρισμού αποχέτευσης 10 μέτρων και την Karcher μου είχαν πει νομίζω 75 ευρώ και βρήκα παρόμοιο στο leroy με 20.Επίσης φίλτρο νερού παρόμοιο 15 κάρχερ 5 στο leroy.

Οπότε θα σε συμβούλευα δες και κάτι άλλο που έχει φτηνά ανταλακτικά και φυσικά φτηνά πρόσθετα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Ναι επαγγελματική δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από Karcher.Είναι το Νο 1 γιατί έχει σέρβις παντού.

Ερασιτεχνικά όμως θα σου έλεγα πήγαινε σε κάτι άλλο.Έχω το Κ-4 πολλά χρόνια ευχαριστημένος αλλά μόλις η κάννη έπαθε βλάβη άλλαξα γνώμη.Πιθανώς από την χρήση  χάλασε  ένα εξάρτημα της κάννης.Την άνοιξα έβγαλα το εξάρτημα (ένα πλαστικάκι 3-4 εκατοστών) και πήγα στην karcher της γειτονιάς μου και το ζήτησα.Μου είπαν ότι δεν υπάρχει και πρέπει να αγοράσω όλη την κάννη η οποία είναι φιξ με 37 ευρώ.Μα τους είπα πως είναι φιξ και άσχετος την ανοίγει αφού κλείνει με 6 βίδες.

Επειδή νόμισα ότι με δουλεύουν πήγα και σε άλλο όπου μου έδωσαν την ίδια απάντηση.Απογοητεύτηκα.Τελικά πήγα leroy πήρα μία κάνη  ίδιου τύπου sterwins με 9 ευρώ και ένα αντάπτορα από κάρχερ για στεργουινς με 1 ευρώ και έκανα τη δουλειά μου.Εκεί διαπίστωσα ότι και τα άλλα πρόσθετα είναι πανάκριβα.Είχα ρωτήσει για σωλήνα καθαρισμού αποχέτευσης 10 μέτρων και την Karcher μου είχαν πει νομίζω 75 ευρώ και βρήκα παρόμοιο στο leroy με 20.Επίσης φίλτρο νερού παρόμοιο 15 κάρχερ 5 στο leroy.

Οπότε θα σε συμβούλευα δες και κάτι άλλο που έχει φτηνά ανταλακτικά και φυσικά φτηνά πρόσθετα.

Εχεις εμπειρια απο αλλες εταιριες για το πως δινουν τα ανταλακτικα?Στο λεω γιατι ενας φιλος μου(τι φιλος,το αφεντικο που δουλευα 5 χρονια πετρες-πλακακια) ειχε αγορασει καποια στιγμη ενα Efco 150 bar 750€.Επειδη το χρησημοποιουσε συχνα για να πλενει αυλες,του χαλασε η καννη που πεταει το νερο με περιστροφη(rotating nozzle νομιζω λεγεται).Η εταιρια του ζητουσε 210€ διοτι εδινε σετ 3 καννες μαζι(μια που πεταει το νερο σκουπα,μια την rotating και μια για το αυτοκινητο) και δεν πουλουσε ξεχωριστα μια μια.Παλι καλα να λες που τις εδινε ξεχωριστα η Karcher.Εγω απο την Karcher ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Μια φορα χρειαστηκα το service σε πιεστικο που ηταν εκτος εγγυησης και 6-7 ετων και μολις τους εστειλα email,την επομενη με πηρε ο αντιπροσωπος απο Λαρισα,μου ειπε τι ανταλακτικα χρειαζομαι και μου τα εστειλε.Χωρια που τον πηρα 2-3 φορες τηλεφωνο,μια τον ρωτουσα τι λαδι να βαλω,μετα ποσο να βαλω κτλ.Ευγενεστατος και εξυπηρετικοτατος.Περισυ μου ραγισε η αντλια(πλαστικη) μετα απο 10 χρονια χρησης περιπου(ενα χρονο μετα απο την επισκευη που του εκανα,μπορει να εκανα και εγω μλκια),εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος απο το μηχανημα.Το καλοκαιρι που θα παρω μαλλον για Nilfisk θα παω,ετσι για αλλαγη και επειδη ειναι λιγο φθηνοτερα.

Παντως και οι δυο κατασκευαστες ειναι κορυφη,και στα φθηνα και στα επαγγελματικα μοντελα.Ειναι σαν να λες Stihl-husqvarna στα αλυσοπριονα,και οι δυο top.To 1935 ιδρυθηκε η Karcher,το 1906 ιδρυθηκε η Nilfisk.Μπορει να μην την ξερουν μερικοι αλλα ειναι πολλα χρονια στο χωρο(η Nilfisk).Απλα η Karcher εφτιαξε δυνατο brand name.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ανέφερα την εμπειρία μου και το πως πήρα φτηνά ανταλακτικά λόγω του συμβάντος με την κάννη.Και για να μη νομίζεις ότι λέω ψέματα δες στη φωτογραφία.Αριστερά είναι το χαλασμένο ανταλακτικό  (φαίνεται το ράγισμα στο πίσω μέρος)το οποίο δεν είχαν ,απαράδεκτο για μένα από μία τόσο σοβαρή εταιρεία και μου ζητούσαν 37 ευρώ για καινούργια κάννη.

Και επειδή είμαι από αυτούς που δεν παραδίνει εύκολα τα όπλα πήγα σε ένα μηχανουργείο της γειτονιάς μου και μου έφτιαξε δύο παρόμοια (βλέπεις το ένα δίπλα) δεν μου ζήτησε λεφτά και του έδωσα 5 ευρώ για ένα καφέ.Και η πλάκα .......όταν του πήγα μου έδειξε ένα παρόμοιο που το είχε πάει άλλος 3-4 μέρες νωρίτερα με την ίδια βλάβη.Άρα στο σημείο αυτό υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί η Karcher να μη διαθέτει το ανταλακτικό ζητώντας να πάρεις όλη την κάννη.Συμπέρασμα.Τα ερασιτεχνικά τα φτιάχνει να κάνει αρπαχτή και δεν διαθέτει υποστήριξη για αυτά όπως στα επαγγελματικά που σίγουρα είναι Νο 1.

Από το usb που είναι δίπλα μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος.

Edit.

Φίλτρο νερού carcher και φίλτρο νερού sterwins έχουν την ίδια υποδοχή και το ίδιο βίδωμα ίδιο σχέδιο ίδιο μέγεθος.

https://www.praktiker.gr/p/filtro-nerou-karcher-18980

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/plustika/axesouar/filtro-nerou-sterwins-plastiko-62153252/

IMG_1360.JPG

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@papoys1, οι Γερμανοί δεν ασχολούνται με λύσιμο-δέσιμο. Το αλλάζουν ολόκληρο και τέλος. Πάγια τακτική αυτή.

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εγώ ανέφερα την εμπειρία μου και το πως πήρα φτηνά ανταλακτικά λόγω του συμβάντος με την κάννη.Και για να μη νομίζεις ότι λέω ψέματα δες στη φωτογραφία.Αριστερά είναι το χαλασμένο ανταλακτικό  (φαίνεται το ράγισμα στο πίσω μέρος)το οποίο δεν είχαν ,απαράδεκτο για μένα από μία τόσο σοβαρή εταιρεία και μου ζητούσαν 37 ευρώ για καινούργια κάννη.

Και επειδή είμαι από αυτούς που δεν παραδίνει εύκολα τα όπλα πήγα σε ένα μηχανουργείο της γειτονιάς μου και μου έφτιαξε δύο παρόμοια (βλέπεις το ένα δίπλα) δεν μου ζήτησε λεφτά και του έδωσα 5 ευρώ για ένα καφέ.Και η πλάκα .......όταν του πήγα μου έδειξε ένα παρόμοιο που το είχε πάει άλλος 3-4 μέρες νωρίτερα με την ίδια βλάβη.Άρα στο σημείο αυτό υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί η Karcher να μη διαθέτει το ανταλακτικό ζητώντας να πάρεις όλη την κάννη.Συμπέρασμα.Τα ερασιτεχνικά τα φτιάχνει να κάνει αρπαχτή και δεν διαθέτει υποστήριξη για αυτά όπως στα επαγγελματικά που σίγουρα είναι Νο 1.

Από το usb που είναι δίπλα μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος.

Edit.

Φίλτρο νερού carcher και φίλτρο νερού sterwins έχουν την ίδια υποδοχή και το ίδιο βίδωμα ίδιο σχέδιο ίδιο μέγεθος.

https://www.praktiker.gr/p/filtro-nerou-karcher-18980

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/plustika/axesouar/filtro-nerou-sterwins-plastiko-62153252/

IMG_1360.JPG

Οχι προς Θεου,δεν ειπα οτι λες ψεμματα.Απλα ειπα πως υπαρχουν και χειροτερα.Τωρα θα μου πεις ειναι αυτο επιχειρημα?Οχι,απλα επειδη εχω φαει στην μαπα αρκετες μαλακιες απο μεγαλα brands,μου φαινεται σχεδον λογικο να δινει ολοκληρη την καννη και οχι μεμονομενο το εξαρτηματακι που δειχνεις στην φωτο. Τα ιδια κανει και η KTM(τελειως ασχετο βεβαια απλα για να σου δειξω οτι εχω χορτασει απο τετοια).Στο 640 στον πισω τροχο εχει τον αξονα με δυο πλακακια αλουμινιου,ενα βιδωμενο στον αξονα και ενα ελευθερο.Το βιδωμενο μου ραγισε και η KTM δεν δινει μονο το πλακακι(το οποιο θα ειχε κοστος πολυ μικρο της ταξης των 4-5€)αλλα δινει ολο τον αξονα που εχει 75€.Γιατι ρε παιδια,αφου το πλακακι ξεβιδωνει,να πω οτι το ειχαν πρεσσαριστο να το δεχτω.Αυτο που ειναι δυο κομματια.Δεν μπορεις να κανεις κατι,ή το πληρωνεις σαν μαλακας(οπως εγω) ή αν μπορεις το φτιαχνεις(οπως εσυ) και τους γραφεις.Τεσπα.

IMG_20160730_181644.thumb.jpg.ab5760a980f0b8a2086f6998ed625e8f.jpg

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lanike71 είπε

@papoys1, οι Γερμανοί δεν ασχολούνται με λύσιμο-δέσιμο. Το αλλάζουν ολόκληρο και τέλος. Πάγια τακτική αυτή.

Έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ.Ποιος ο λόγος τότε να βάλουν έξι βίδες και να ανοίγει η κάννη. Κάντο κολητό -πρεσαριστό και πες χάλασε πέταμα και καινούργιο.Δεν ανοίγει οπότε και δεν επισκευάζεται άμα χαλάσει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...