Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους..Εχω ενα κουταβάκι 4 μηνών και φοβαται τα πόδια αγνώστων..στην αρχη οταν μου το χάρισαν δεν μου ειχε βγαλει τέτοια φοβία..πήγαινε σε ολους έκανε χαρες..και ξαφνικα καταλαβαίνω οτι εχει αρχίσει και φοβαται τα πόδια..το σκυλι δεν ειναι κακοποιημένο αλλα δεν μπορώ να καταλαβω πως γεννήθηκε αυτος του ο φοβος..ειναι διστακτικος πια με τους ανθρωπους και θελω να προλάβω πριν εξελιχθεί κι αλλο..διαβασα καπου οτι για να του φυγει ο φοβος πρεπει να αποσπω την προσοχή του με λιχουδια ομως οπως καταλαβαινετε δεν ειναι ευκολο λόγω αυτου που φοβάται..δεν ειναι αντικειμενο αλλα κάτι που συναντάει συνεχεια...θα το ξεπερασει??? Και αν ναι πως???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως κατα λάθος το πάτησε κάποιος κάποια στιγμή ; 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, μπας και έφαγε καμία γερή κλωτσιά κάποια στιγμή;

Όχι καθόλου..ισα ισα..ολο χάδια και αγκαλιές..τον μαλωνω οταν κανει αταξια αλλα ως εκει..υπαρχει περίπτωση να φοβαται γτ οταν συνανταμε περαστικούς κανουν σαν τρελοι για να τον χαιδεψουν?

1 λεπτό πριν, lek88 είπε

Μήπως κατα λάθος το πάτησε κάποιος κάποια στιγμή ; 

Αυτο εχει συμβεί..το εχω κανει και γω χωρις να το θέλω γτ ειναι συνεχως πισω μου...αλλα μου φαίνεται υπερβολή να φοβάται τοσο λογο αυτου..

• Thanks 1
Δημοσ.

Κι όμως.. Ίσως φταίει αυτό! Πιστεύω όμως ότι όταν μεγαλώσει και ψηλωσει θα του φύγει αυτή η φοβία. 

• Like 8
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lek88 είπε

Κι όμως.. Ίσως φταίει αυτό! Πιστεύω όμως ότι όταν μεγαλώσει και ψηλωσει θα του φύγει αυτή η φοβία. 

Μακάρι...αλλα εχω ανησυχησει και στεναχωριέμαι..υπαρχει τροπος να τον βοηθήσω??

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MariaEleni είπε

Μακάρι...αλλα εχω ανησυχησει και στεναχωριέμαι..υπαρχει τροπος να τον βοηθήσω??

Αν τον πας σε κάποιον εκπαιδευτή σκύλων;;; Πες του το πρόβλημα και πιστεύω πως αυτοί ξέρουν πως να βοηθήσουν. Θα τον εκπαιδεύσει να μη φοβάται το συγκεκριμένο!! Θα τον εκπαιδεύσει πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα μόνο. Θα σου πει κ εσένα πως να τον βοηθήσεις μέχρι να το ξεχάσει. 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
Δημοσ.

Αν φοβάται μόνο τους ξένους θα έλεγα ότι δεν είναι ακριβώς πρόβλημα φταίει το ότι είναι μικρούλι και δεν έχει πολλή αυτοπεποίθηση. Και η δικιά μου σκύλίτσα φοβάται ξένους ανθρώπους και σκυλιά και δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως ελάττωμα ή πρόβλημα αυτό. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της.

Θα δεις κι εσύ ότι κάποιον που έρχεται συχνά στο σπίτι σας θα τον αγαπάει και θα πηγαίνει κοντά του για χάδια κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι ίσως φτιάξει το πρόβλημα αργότερα από μόνο του. Ίσως φταίει που είναι μικρό ηλικιακά και μικρόσωμο. 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ.

Φερε καποιον ¨ξενο¨ για τον σκυλο δηλαδή καποιον φιλο σου που δεν τον εχεις δει και δεν εχει οικειοτητα και προσπαθήστε να το κανετε να νιωσει όπως είναι και με σενα με την βοηθεια μεζεδακιων φυσικα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DhZou είπε

Αν φοβάται μόνο τους ξένους θα έλεγα ότι δεν είναι ακριβώς πρόβλημα φταίει το ότι είναι μικρούλι και δεν έχει πολλή αυτοπεποίθηση. Και η δικιά μου σκύλίτσα φοβάται ξένους ανθρώπους και σκυλιά και δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως ελάττωμα ή πρόβλημα αυτό. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της.

Θα δεις κι εσύ ότι κάποιον που έρχεται συχνά στο σπίτι σας θα τον αγαπάει και θα πηγαίνει κοντά του για χάδια κλπ.

Η αληθεια ειναι πως οταν ερχεται κάποιος δικός μας σπίτι κανει σαν παλαβο απο τη χαρα του...αλλα στη βολτα τα αλλα σκυλια δεν τα φοβαται..ισα ισα παει μονος του κοντα..έχουν και οι γονεις μου σκυλο και μαλιστα μεγαλόσωμο και παιζουν πολυ ωραια μαζι..ανησυχω γτ την φοβια αυτη μου την εμφανισε ξαφνικα..τον πρωτο καιρο πήγαινε σε ολους..δεν φοβοταν..

33 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Φερε καποιον ¨ξενο¨ για τον σκυλο δηλαδή καποιον φιλο σου που δεν τον εχεις δει και δεν εχει οικειοτητα και προσπαθήστε να το κανετε να νιωσει όπως είναι και με σενα με την βοηθεια μεζεδακιων φυσικα.

Το καναμε αυτο χθες και επιασε..σιγα σιγα ηρεμησε..αλλα αγχωνομαι γτ τον πρωτο καιρο που βγαιναμε βολτα πηγαινε κοντα σε ολους..μονο τα παιδια φοβοταν το οποιο με τον καιρο το ξεπερασε..και τωρα ξαφνικα βλεπω να φοβαται τα πόδια..συγκεκριμενα τα ποδια..τον παρατηρώ με προσοχη..

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση για αυτό το λόγο και επειδή κατουριόταν με έντονα συναισθήματα (φόβο, χαρά) την είχαμε πάει σε εκπαιδευτή και μας είχε συστήσει τρεις βόλτες τη μέρα τουλάχιστον μισής ώρας σε αστικό περιβάλλον (όχι στο πάρκο).  Μην αγχώνεσαι πάντως γι αυτό, δεν είναι κάτι σοβαρό.

Δημοσ.

Φοβατε κ τα δικα σου; Εγω θα ελεγα να φερεις αν εχει καποιος φιλος κ ενα αλλο σκυλακι ιδιας ηλικιας πανω κατω μηπως δει τη συμπεριφορα του αλλου κ αλλαξει κ αυτο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...