Simos805 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, έχω στο ταβάνι σαλονιού έξοδο για φωτιστικό με 3 καλώδια και δυο διακόπτες στον τείχο, με σκοπό να μπει φωτιστικό από αυτά που μπορεις να ανάψεις τις μισές λάμπεα ή όλες (με τον 1 ή και τους 2 διακόπτες μαζί). Μπορεί να μου πει κάποιος πώς λέγεται αυτό το πράγμα διότι δεν το βρίσκω πουθενά? Ψάχνω "δυο γραμμών", "3 καλωδίων" κλπ και δεν βρίσκω τίποτα. Αυτό που ψάχνω εγώ είναι αν υπάρχει κάποιο ντουι που να βγάζει σε 2 λάμπες όπου η κάθε λάμπα να ανάβει με τον δικό της διακόπτη και έτσι να μπορώ να ανάψω μόνο τη μια ή και τις δυο αλλά σε ένα ντουι το οποίο θα μπει μέσα σε φωτιστικό χάρτινη μπάλα.
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Είσαι σίγουρος πως τα 3 καλώδια στο ταβάνι μπορούν να δεχτούν φωτιστικό που μπορούν να ανάψουν μόνο οι μισές λάμπες κατά επιλογή? 4 καλώδια θα έπρεπε να είχε... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Joshua21
Simos805 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Είσαι σίγουρος πως τα 3 καλώδια στο ταβάνι μπορούν να δεχτούν φωτιστικό που μπορούν να ανάψουν μόνο οι μισές λάμπες κατά επιλογή? 4 καλώδια θα έπρεπε να είχε... Δεν ξέρω φαντάζομαι διοτι ειναι σαλόνι, τι άλλο λόγο μπορει να έχουν 3 καλώδια και διπλός διακόπτης στον τείχο? Υποθέτω οι δυο θετικοί πόλοι μπαίνουν δεξιά και αριστερά και οι δυο αρνητικοί μαζί στο μεσέο, κάνω λάθος? Να πω ότι το σπίτι είναι πολύ παλιό του '62. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Simos805
georgeγ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 μαλλον αυτο ψαχνεις https://www.google.gr/search?q=διπλο+ντουι+ε27&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb9cKRy4_aAhXqE5oKHYoaARQQsAQIOw&biw=1513&bih=779&dpr=1.25 αλλα δεν γνωριζω αν μπορεις να δωσεις ρευμα ξεχωριστα σε καθε ντουι
Muchacho Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Τι χρώματα έχουν αυτά τα καλώδια? 3 λεπτά πριν, Simos805 είπε Δεν ξέρω φαντάζομαι διοτι ειναι σαλόνι, τι άλλο λόγο μπορει να έχουν 3 καλώδια και διπλός διακόπτης στον τείχο? Υποθέτω οι δυο θετικοί πόλοι μπαίνουν δεξιά και αριστερά και οι δυο αρνητικοί μαζί στο μεσέο, κάνω λάθος? Να πω ότι το σπίτι είναι πολύ παλιό του '62. ε?
georgeγ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 στο περιπου καλα τα λεει τα 2 καλωδια ειναι φασεις και το τριτο ουδετερος ο ουδετερος ειναι κοινος για ολες τις λαμπες του φωτιστικου με τον διπλο διακοπτη μπορεις να δινεις φαση στις μισες λαμπες ή στις αλλες μισες ή σε ολες 1
Muchacho Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Στο περίπου δεν τα λέει καθόλου καλά γιατί μιλάμε για εναλλασόμενο ρεύμα
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Simos805 είπε Δεν ξέρω φαντάζομαι διοτι ειναι σαλόνι, τι άλλο λόγο μπορει να έχουν 3 καλώδια και διπλός διακόπτης στον τείχο? Υποθέτω οι δυο θετικοί πόλοι μπαίνουν δεξιά και αριστερά και οι δυο αρνητικοί μαζί στο μεσέο, κάνω λάθος? Να πω ότι το σπίτι είναι πολύ παλιό του '62. Το σύνηθες για τα 3 καλώδια είναι φάση ουδέτερος και γείωση, για να γίνει αυτό που θέλεις(να ανάβουν μισές λάμπες κατ επιλογή) χρειάζεσαι 2 φάσεις άρα σύνολο 4. Ο διακόπτης δεν έχω ιδέα γιατί είναι διπλός, ίσως να στέλνει ρεύμα και κάπου αλλού. Επίσης μην κάνεις το λάθος να βασιστείς στα χρώματα, να μετρήσεις πρώτα.
Muchacho Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Υπάρχει και περίπτωση να μην υπάρχει καν γείωση,για σπίτι του 1960 μιλάμε.Όπως υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούσαν τον κομιτατέρ σαν απλό διακόπτη και άλλα πολλά... 1
georgeγ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, Muchacho είπε Στο περίπου δεν τα λέει καθόλου καλά γιατί μιλάμε για εναλλασόμενο ρεύμα ε για αυτο ειπα στο περιπου...τι θετικοι πολοι,τι φαση...τι αρνητικοι πολοι τι ουδετερος...στο περιπου τα ιδια ειναι αυτο εννοουσε αλλα δεν ηξερε να το εκφρασει σωστα 1
djkostas84 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Απλή σύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος είναι με το ένα καλώδιο κοινό και τα άλλα 2 να δίνουν κατά βούληση, με τον διακόπτη τους. Ποιό είναι ποιό μπορείς να το βρείς πολύ εύκολα με ένα βολτόμετρο. Όσο για το που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, τα περισσότερα πολύφωτα έχουν τέτοια σύνδεση για 3 καλώδια. (με επιφύλαξη το "περισσότερα", σίγουρα όλα όσα έχω δεί εγώ) Για να είσαι σίγουρος απέφυγε να αγοράσεις από απόσταση και επισκέψου κάποιο κατάστημα φωτιστικών.
Simos805 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 53 λεπτά πριν, georgeγ είπε μαλλον αυτο ψαχνεις https://www.google.gr/search?q=διπλο+ντουι+ε27&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb9cKRy4_aAhXqE5oKHYoaARQQsAQIOw&biw=1513&bih=779&dpr=1.25 αλλα δεν γνωριζω αν μπορεις να δωσεις ρευμα ξεχωριστα σε καθε ντουι Το έχω δει αυτό ναι αλλά δεν γίνεται, απλα στο 1 ντουι συνδέεται. 52 λεπτά πριν, Muchacho είπε Τι χρώματα έχουν αυτά τα καλώδια? ε? Γκρί όλα. 48 λεπτά πριν, Muchacho είπε Υπάρχει και περίπτωση να μην υπάρχει καν γείωση,για σπίτι του 1960 μιλάμε.Όπως υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούσαν τον κομιτατέρ σαν απλό διακόπτη και άλλα πολλά... Το σπίτι έχει γείωση, αρκετές πρίζες έχουν κίτρινο κλώδιο γείωσης μέσα. 39 λεπτά πριν, djkostas84 είπε Απλή σύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος είναι με το ένα καλώδιο κοινό και τα άλλα 2 να δίνουν κατά βούληση, με τον διακόπτη τους. Ποιό είναι ποιό μπορείς να το βρείς πολύ εύκολα με ένα βολτόμετρο. Όσο για το που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, τα περισσότερα πολύφωτα έχουν τέτοια σύνδεση για 3 καλώδια. (με επιφύλαξη το "περισσότερα", σίγουρα όλα όσα έχω δεί εγώ) Για να είσαι σίγουρος απέφυγε να αγοράσεις από απόσταση και επισκέψου κάποιο κατάστημα φωτιστικών. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω φωτιστικό. Φωτιστικό έχω μια απλή χάρτινη μπάλα (ως καπέλο), θέλω απλα να βάλω 2 ντουι το ένα διπλα στο άλλο και να μπορώ να επιλέξω να ανάβουν και οι δυο λάμπες ή μόνο η μία (για να μπορώ να ελέγχω την ένταση 50% και 100%).
djkostas84 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, Simos805 είπε Το θέμα είναι ότι δεν θέλω φωτιστικό. Φωτιστικό έχω μια απλή χάρτινη μπάλα (ως καπέλο), θέλω απλα να βάλω 2 ντουι το ένα διπλα στο άλλο και να μπορώ να επιλέξω να ανάβουν και οι δυο λάμπες ή μόνο η μία (για να μπορώ να ελέγχω την ένταση 50% και 100%). Ωραία! Αφού βρείς το κοινό καλώδιο, το χωρίζεις σε 2 (πχ με κάτι τέτοιο) και μετά έχεις 4 καλώδια, 2 για κάθε απλό ντούι λάμπας. 1
georgeγ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 20 λεπτά πριν, Simos805 είπε Το θέμα είναι ότι δεν θέλω φωτιστικό. Φωτιστικό έχω μια απλή χάρτινη μπάλα (ως καπέλο), θέλω απλα να βάλω 2 ντουι το ένα διπλα στο άλλο και να μπορώ να επιλέξω να ανάβουν και οι δυο λάμπες ή μόνο η μία (για να μπορώ να ελέγχω την ένταση 50% και 100%). aν μπορεις να βαλεις 2 ξεχωριστα ντουι δεν εχεις προβλημα.θα το κανεις οπως σου εξηγησα παραπανω ουδετερος ιδιος και στα δυο ντουι,μια φαση στο ενα ,μια φαση στο αλλο
Simos805 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, georgeγ είπε aν μπορεις να βαλεις 2 ξεχωριστα ντουι δεν εχεις προβλημα.θα το κανεις οπως σου εξηγησα παραπανω ουδετερος ιδιος και στα δυο ντουι,μια φαση στο ενα ,μια φαση στο αλλο Αν το δοκιμάσω υπάρχει περίπτωση να γινει ζημειά? (Πέρα από το να καεί λάμπα). 18 λεπτά πριν, djkostas84 είπε Ωραία! Αφού βρείς το κοινό καλώδιο, το χωρίζεις σε 2 (πχ με κάτι τέτοιο) και μετά έχεις 4 καλώδια, 2 για κάθε απλό ντούι λάμπας. Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνω απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό... επίσης κάποιο τρόπο να κρατήσω τα 2 ντουι δίπλα δίπλα σταθερά χωρις να ακουμπάνε οι λάμπες μεταξύ τους? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Simos805
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα