j2k Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας... Θελω ενα συστημα με AMD Ryzen 5 2400G δεν υπαρχει αυστηρο budget.. Αλλα το συστημα πρεπει να ειναι αθορυβο αυτος ειναι και ο λογος που βαζω το καλυτερο APU που υπαρχει σημερα.. (Δεν θελω ξεχωριστες καρτες γραφικων με εξτρα ανεμιστήρες) δηλαδη θελω μητρικη/μνημες/ssd τα αλλα τα εχω... εχω καταληξει στα... Motherboard ASUS Prime X370-PRO (ναι θελω full atx μητρικη με πολλες θυρες usb/sata κτλπ) Μνήμη G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4-3200MHz (θελω μνημες να παιζουνε στο μεγιστο δυνατο χρονισμο αυτες θα παιξουνε ?) Σκληρός Δίσκος SSD SAMSUNG 960 Evo M.2 500GB Τι λετε ειναι καλες επιλογες και θα ταιριαξουνε ? Επισης αμα κανω υπομονη κανα μηνα υπαρχει περιπτωση να βγει ποιο γρηγορο/καλο APU απο την amd ? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από j2k
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Ποια ειναι η χρηση; 16gb γιατι; Μητρικη πιο ακριβη απο τον επεξεργαστη.. Ξερω 'γω δεν μου καθεται. Παρε κουτι με τεσσερις θυρες usb αν θες τοσες πολλες. 500gb nvme ακομα πιο αλλοκοτο αν προοριζεται για normal και ελαφροgaming χρηση.
3DJIN Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 τη μητρικη τη θελει μαλλον για μελλοντικες αναβαθμισεις,εδω δεν ειναι ιντελ οπου αγορασες και μετα πετας... κατα τα αλλα αφου χωρανε τα 16 στο μπατζετ τοτε μια χαρα προχωρα παρολο που θα μπορουσες να πας σε 1600 και ξεχωριστη vga
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, 3DJIN είπε τη μητρικη τη θελει μαλλον για μελλοντικες αναβαθμισεις,εδω δεν ειναι ιντελ οπου αγορασες και μετα πετας... κατα τα αλλα αφου χωρανε τα 16 στο μπατζετ τοτε μια χαρα προχωρα παρολο που θα μπορουσες να πας σε 1600 και ξεχωριστη vga Γιατι στις b350 τι λειπει; Τα 16gb χωρις να χρειαζονται τι να λενε; Δεν μπορει να προσθεσει οταν και εφοσον; Παιρνεις στα εικοσι οικογενειακο αμαξι; Κλασικη ατακα μου Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
Ntinaras Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 παρε αυτη τη μητρικη https://www.skroutz.gr/s/12086600/Asus-Rog-Strix-B350-F-Gaming.html ειναι τουμπανο, χωρις τις εξτρα σαχλαμαρες περι CF/ SLi 1
leros2004 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, j2k είπε Γεια σας... Θελω ενα συστημα με AMD Ryzen 5 2400G δεν υπαρχει αυστηρο budget.. Αλλα το συστημα πρεπει να ειναι αθορυβο αυτος ειναι και ο λογος που βαζω το καλυτερο APU που υπαρχει σημερα.. (Δεν θελω ξεχωριστες καρτες γραφικων με εξτρα ανεμιστήρες) δηλαδη θελω μητρικη/μνημες/ssd τα αλλα τα εχω... εχω καταληξει στα... Motherboard ASUS Prime X370-PRO (ναι θελω full atx μητρικη με πολλες θυρες usb/sata κτλπ) Μνήμη G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4-3200MHz (θελω μνημες να παιζουνε στο μεγιστο δυνατο χρονισμο αυτες θα παιξουνε ?) Σκληρός Δίσκος SSD SAMSUNG 960 Evo M.2 500GB Τι λετε ειναι καλες επιλογες και θα ταιριαξουνε ? Επισης αμα κανω υπομονη κανα μηνα υπαρχει περιπτωση να βγει ποιο γρηγορο/καλο APU απο την amd ? Τι χρήση θα κάνεις? Για καινούργια apu θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη γενιά δλδ κανά χρόνο και βάλε...
Zengar Zombolt Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάντως άμα θες πιο δυνατά γραφικά δες εδώ https://www.skroutz.gr/s/11162701/Palit-GeForce-GTX-1050-Ti-4GB-KalmX-NE5105T018G1H.html 1050ti με passive cooling χωρίς ανεμιστήρια και να έβαζες πχ. έναν 1500Χ Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Zengar Zombolt
mechpanos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Σε hdd έχεις κάνει τέλεια επιλογή, πάντως! Τώρα για το θέμα θορύβου, μπορείς να πάρεις και μια Nvidia 1030 fanless με μηδέν θόρυβο, και δεν θα σου τρώει μνήμη συστήματος, αν αυτό είναι το κριτήριο επιλογής που σε οδήγησε σε apu, και να πάρεις κάτι καλύτερο σε cpu πάντα σε Ryzen!!! Και οι μνήμες τούμπανο είναι και τα 16 καθόλου αχρειαστα δεν είναι, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα άμα σε παίρνει στο μπατζετ... 1ο έτος ΕΜΠ ο καθηγητής μας είχε κάνει γράφημα πόσο σημαντική είναι η ram και ακόμα δεν έχει αλλάξει αυτό 20 χρόνια τώρα!!!
j2k Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το pc το θελω λιγο απο ολα (photoshop/programing/cad-cam/browser με 100+ tabs ανοιχτα που δεν κλεινουνε ποτε) (παιχνιδια δεν παιζω) Οχι δεν παιρνω καλη μητρικη για μελοντικες αναβαθμισεις(δεν κανω ποτε αναβαθμιση) την παιρνω γιατι εχει intel nic και γιατι εχει 8 sata ports και για σταθεροτητα (δεν κλεινει ποτε το pc) τα 8GB που εχω τωρα δεν με φτανουνε και τα 16 μου ειναι λιγα αλλα θα συμβιβαστω. Τωρα μου βαλατε φυτιλια με την αθορυβη ανεξαρτητη καρτα γραφικων ... αν βαλω εξωτερικη καρτα γραφικων τοτε θα περιμενω τους νεους ryzen+ Με εξωτερικη καρτα γραφικων (παντα fanless) και με το ryzen+ που θα βγει σε 1 μηνα θα εχω μεγαλη διαφορα επιδοσεων ? Αλλα αν βαλω εξωτερικη καρτα γραφικων το συνολικο TDP και το θερμικο φορτιο στο κουτι θα ανεβει πολυ.. Υπαρχει περιπτωση μετα απο 1 μηνα να βγει ας πουμε μοντελο APU 2600G / 2800G με καλυτερα χαρακτηριστικα και μητρικες με νεο chipset καλυτερες (παντα σε amd) ? Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από j2k
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Το λίγο απ´ολα είναι καινούργια εφαρμογή; Δώσε λεπτομέρειες. Σου χρειάζεται κάρτα γραφικών; Επειδή κάποιος πετάει μια κουβέντα για δίσκο και μνήμη δεν σημαίνει ότι εσένα σε οφελεί. Γράψε χρήση άμα θες βοήθεια αλλιώς μην ανοίγετε θέματα. Θα συνδέσεις πέντε δίσκους και τρία dvd ξέρω γω και θες τόσα ports; Ο Χριστός!
j2k Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) ο δισκος ειναι αδιαπραγματευτος και η μνημη απλα στη μνημη θελω βοηθεια για να μην εχω ασυμβατοτητα και την πεταξω.. Α και κατι αλλο η 2400G APU εχει το spectre και meltdown bugs ? Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από j2k
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Ασυμβατότητα δεν υπάρχει και τι θα πει να την πετάξεις; Εννοείς να τρέχει στην ονομαστική της. Όταν επιλέξεις μητρική θα μπεις στο qvl της και θα επιλέξεις κάποια από αυτές που έχει. https://wccftech.com/amd-zen-2-cpus-fix-spectre-exploit/
fragma Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μπερδεμένα μας τα λές. Πώς είναι δυνατόν να σου φτάνουν τα 4 cores αλλά να μην σε φτάνουν τα 8GB; Αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming πάρε τον ryzen 5 1600 στα ίδια περίπου λεφτά και θα δεις τεράστια διαφορά σε εφαρμογές με 2 επιπλέον cores και τα 4 επιπλέον threads του (και πλήρη αξιοποίηση των 16GB). Αν πάλι σε ενδιαφέρει το gaming, ξέχνα τις APU's (προς το παρόν) και πάρε τον ryzen 3 1200 με 80 ευρωπουλάκια και μια 1050ti με 180 (μην φοβάσαι δεν κάνει σαν αεροπλάνο) και θα είσαι 100 φορές καλύτερα από τον 2400G
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, fragma είπε Μπερδεμένα μας τα λές. Πώς είναι δυνατόν να σου φτάνουν τα 4 cores αλλά να μην σε φτάνουν τα 8GB; Αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming πάρε τον ryzen 5 1600 στα ίδια περίπου λεφτά και θα δεις τεράστια διαφορά σε εφαρμογές με 2 επιπλέον cores και τα 4 επιπλέον threads του (και πλήρη αξιοποίηση των 16GB). Αν πάλι σε ενδιαφέρει το gaming, ξέχνα τις APU's (προς το παρόν) και πάρε τον ryzen 3 1200 με 80 ευρωπουλάκια και μια 1050ti με 180 (μην φοβάσαι δεν κάνει σαν αεροπλάνο) και θα είσαι 100 φορές καλύτερα από τον 2400G Κάθεσαι και ασχολείσαι ενω δεν έχει απαντήσει κάν γιατι το θέλει το pc, ενώ ρωτήσαμε τρείς φορές για το αυτονόητο. Ενώ λοιπόν δεν ξέρουμε τι πώς και γιατί, βγήκαν συμπεράσματα για δίσκους μνήμες κάρτες και τα ρέστα. Μεγάλοι δάσκαλοι.
j2k Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το pc το θελω λιγο απο ολα (photoshop/programing/cad-cam/browser με 100+ tabs ανοιχτα που δεν κλεινουνε ποτε -> αυτα θελουνε πολλη μνημη) (παιχνιδια δεν παιζω) Για εμενα δεν ειναι ανεκτος κανενας θορυβος (εχω νευρολογικο προβλημα ακοης) και ετσι ο θορυβος ειναι ο 1ος παραγοντας επιλογης pc. Το τωρινο μου pc ειναι με της 1ης γενιας amd apu με 8GB RAM και συνολικο θορυβο κατω απο 10dB (που εχω βαλει ειδικη ψυκτρα και εχω βαλει dc buck converter στον ανεμιστηρα και παιζει σε κατω απο 750 στροφες) Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από j2k
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα