Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, j2k είπε

Το pc το θελω λιγο απο ολα (photoshop/programing/cad-cam/browser με 100+ tabs ανοιχτα που δεν κλεινουνε ποτε -> αυτα θελουνε πολλη μνημη)  (παιχνιδια δεν παιζω)

Για εμενα δεν ειναι ανεκτος κανενας θορυβος (εχω νευρολογικο προβλημα ακοης) και ετσι ο θορυβος ειναι ο 1ος παραγοντας επιλογης pc.

Το τωρινο μου pc ειναι με της 1ης γενιας amd apu με 8GB RAM και συνολικο θορυβο κατω απο 10dB (που εχω βαλει ειδικη ψυκτρα και εχω βαλει dc buck converter στον ανεμιστηρα και παιζει σε κατω απο 750 στροφες)

Δώσε τώρα και max budget

Τροφοδοτικό ποιό; Κουτί;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

κουτι εχω, τροφοδοτικο εχω ενα corsair 450w αθορυβο ΔΕΝ τα αλλαζω...

Budget δεν ορίζω ειναι ελαστικο...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, j2k είπε

κουτι εχω, τροφοδοτικο εχω ενα corsair 450w αθορυβο ΔΕΝ τα αλλαζω...

Budget δεν ορίζω ειναι ελαστικο...

Τώρα που συνεννοηθήκαμε, κοιτάς εντελώς λάθος επεξεργαστή.

Πρόταση για photoshop cad κλπ αφού δεν θέτεις budget.

intel.JPG.bd652a8a19e8494bcaf147ae12b59248.JPG

Σε ryzen κοιτάς το λιγότερο σε 1600 και επειδή δεν βλέπω να αλλάζεις γνώμη για μητρική, θα σου βγεί στα ίδια οπότε προτιμότερος ο intel.

Καληνύχτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ryzen 1600 θεωρω οτι ειναι σαφως πιο γρηγορος απο τον 8400 σε οτιδηποτε εκτος gaming.
+ οτι μπορει να κανει αναβαθαθμισει σε 2χχχ αν χρειαστει μελλοντικα.
Αρα για τον φιλο μας ειναι καλυτερα.
Επισης οι Ripjaws 3200 ειναι δοκιμασμενες απο μενα στα 3200 με ryzen 1600 και b350 Asrock motherboard.

Επεξ/σία από leoy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δε καταλαβαίνω την αρχική εμμονή του OP με τον 2400g από τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα που θα τον συνόδευαν ήταν σε άλλη κατηγορία τιμής (nvme, x370pro κλπ). Επίσης όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών κλείνουν τους ανεμιστήρες όταν είναι idle ή έχουν πολύ μικρο load και δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες (για παράδειγμα σε 1080p max settings η 1080 έχει μονίμως κλειστούς τους ανεμιστήρες στο killer instict). Για τη χρήση που το θέλει το μηχάνημα ο 1600 είναι ταμάμ (ειδικά στα 155 που έχει πέσει τώρα με το ξεστοκάρισμα). Αν θέλει μπορεί να περιμένει για τον 2600 και μια b450/x470, ή τον 8400 όταν βγουν φτηνές μητρικές αλλά για αυτά που το θέλει το pc είναι περιττά imo. Εγώ θα έπαιρνα ton 1600 με μια b350 όπως την  asrock ab350m pro 4  και μια 1030/1050 με την διαφορά που θα εξοικονομούσα από την prime και θα ήμουν jet με πολύ λίγα χρήματα.

Τέλος αν έχει ψυχολογικό με το θόρυβο τα 2 πράγματα που πρέπει να προσέξει είναι το κουτί και τα case fans, και να αλλάξει και την wraith στον 1600 γιατί από τις 2100-2200 και πάνω ακούγεται.

Η prime έχει μόνο νόημα αν μεταπηδήσει αργότερα σε 8+ cores και θέλει oc λόγω περισσότερων phases/καλύτερων vrm από την pro4, αλλά με την ίδια λογική μπορεί να περιμένει λίγο για τις αντίστοιχες x470 που θα είναι καλύτερες οπότε φαύλος κύκλος.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, leoy είπε

Ο ryzen 1600 θεωρω οτι ειναι σαφως πιο γρηγορος απο τον 8400 σε οτιδηποτε εκτος gaming.
+ οτι μπορει να κανει αναβαθαθμισει σε 2χχχ αν χρειαστει μελλοντικα.
Αρα για τον φιλο μας ειναι καλυτερα.
Επισης οι Ripjaws 3200 ειναι δοκιμασμενες απο μενα στα 3200 με ryzen 1600 και b350 Asrock motherboard.

Ουτε στο cad ουτε στο photoshop ειναι πιο γρηγορος. 2 στα 2 λαθη.

Για την αναβαθμιση πασο χωρις να ξερεις τι θα κανει στην επομενη φαση η intel.

Δημοσ.

Στο photoshop είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ 8400-overclocked 1600. Στο cad είναι πιο μεγάλες αλλά εκεί τον κύριο λόγο παίζει αν έχεις κάποια quadro και μετά η cpu.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επίσης είπε δεν τον ενδιαφέρει η αναβάθμιση. Έν κατακλείδι λοιπόν μόνο αν θέλει να εξοικονομήσει χρήματα με μια b350 που με τα όσα περιγράφει δεν βλέπω να τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο  επιλέγει ryzen και για κανέναν άλλον. 

Καλημερα ειπαμε;

Η 1050ti με τα 4gb vram μια χαρά θα είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να 'χαμε να λέγαμε και να πούμε.
Όσον αφορά το CAD: Εξαρτάται, τι CAD κάνεις; Ποιο πρόγραμμα δουλεύεις; Αν είναι για 2D, παίρνεις τον πιο γρήγορο επεξεργαστή (σε συχνότητα) που βρίσκεις, στα λεφτά που μπορείς. Τo CAD γενικά σαν διεργασία είναι σειριακού τύπου και δεν είναι multi-threaded (ελάχιστα). Αν όμως κάνεις 3D CAD και βγάζεις Renders εκεί αλλάζει! Εκεί ανάλογα το πρόγραμμα μπορεί να εκμεταλλευτείς όλους τους πυρήνες μιας μοντέρνας CPU (Threadripper κανείς;;;).
Επίσης υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες, όπως FEM, FEA κλπ...που είναι συνοδές του CAD (βλ. ANSYS κλπ)

Πάμε τώρα στην GPU: 3d CAD με την ενσωματωμένη του 2400G είναι αστείο μπορεί να γίνει αλλά θα σε βασανίσει...Για 2D CAD είναι μια χαρά δεν υπάρχει καν θέμα του τι κάρτα θα βάλεις, όλες κάνουν ακόμα και οι παλιές ενσωματωμένες των Intel, ναι δούλευα AutoCAD στο παλιό μου Laptop με την gma954...Σιγά...

Και πάλι όμως, επειδή(ς) το AutoCAD και πολλές άλλες εφαρμογές CAD είναι φτιαγμένα για να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία CUDA της nvidia, βάζεις κει 'χάμω μια καλή nvidia που οι drivers της υποστηρίζουν και CUDA και είσαι κομπλέ (βασικά). Τώρα από εκεί και πέρα μπορείς να πας σε Quadro γιατί αν θες επίσημο support και τους πεις ότι δουλεύεις με μια gaming Geforce θα σου πουν λυπούμαστε κι εμείς, τι θέλετε να κάνουμε, βάλε Quadro και ξαναέλα με τον κηδεμόνα σου.     

Τέλος αν κάνει κάποιος εντατικές εργασίες υπολογισμών (που θα πάρουν ώρες) και η ακρίβεια του αποτελέσματος είναι κρίσιμη, να βάλω στο παιχνίδι και την ανάγκη η RAM να είναι τύπου ECC, οπότε πας είτε σε XEON είτε σε Ryzen αλλά με ελλιπή στην ουσία υποστήριξη.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Επίσης όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών κλείνουν τους ανεμιστήρες όταν είναι idle ή έχουν πολύ μικρο load και δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες (για παράδειγμα σε 1080p max settings η 1080 έχει μονίμως κλειστούς τους ανεμιστήρες στο killer instict).

Όχι όλες. Ειδικά σε 1050 Ti που λέγατε πιο πάνω. Και πολλές έχουν και ενοχλητικό droning στο 30% που είναι το κατώτερο όριο των ανεμιστήρων, θέλει προσοχή. Από 1050 Ti φυσικά η KalmX είναι αθόρυβη, αλλά θέλει ένα fan να βαράει προς την ψήκτρα της. Με fan καλή είναι η Asus Expedition. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Threadripper και skylake x ειναι αλλο καπελο για αλλο budget και φυσικα για επαγγελματικη χρηση. Επισης η συντριπτικη πλειοψηφια χρησιμοποει non ecc μνημες και mainstream πλατφορμα χωρις θεματα οποτε να 'χαμε να λεγαμε οντως. 

Την palit 1050ti την εχω δοκιμασει και ειναι ησυχη με καλες θερμοκρασιες. 

Με τις fanless δεν γλιτωνεις και πολλα αν θες να κρατας χαμηλα θερμοκρασιες γιατι θα ακους τους του κουτιου. Ετσι νομιζω δλδ.

Να βαλουμε περα απο noctua και κανεναν σωστο ανεμιστηρα κι ας πεσει κατω 

https://www.skroutz.gr/comparelists/674?compare=9456329%2C9470967%2C9470974%2C9470955

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται τα αυτιά του καθενός. Εμένα η Palit στο 30% δεν μου άρεσε, δεν την θεωρώ ήσυχη. Σχετικά αυτά βέβαια, παίζει ρόλο το case και μήπως σου τύχει κανένας συντονισμός. 

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.

Τελικα αγορασα τωρα κατι φτηνο με βασικο κριτηριο το κοστος μιας και ειναι μεταβατικος υπολογιστης και οταν βγουνε τα καινουργια θα αγορασω κατι καλυτερο.

Εξαλου το cad-cam (artcam) που χρησιμοποιω παιζει και με αυτο που εχω τωρα οποτε με το καινουργιο θα παιζει καλυτερα.

Πηρα αυτα και πειτε μου αν ειναι ισορροπημενη και καλη επιλογη (τωρα τα εχω παρει οποτε αλλαγες δεν γινονται)

Motherboard ASRock AB350 Pro4
AMD Ryzen 5 2400G 4-Core Processor 3.6GHz -> Τι ψυκτρα να παρω για λειτουργια ανεμιστηρα κατω απο τις 700-800 στροφες ?
Μνήμη G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4-3200MHz
Σκληρός Δίσκος SSD SAMSUNG 860 Evo Sata3 500GB

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με bios update κάτι γίνεται.

Μεγειές

Εν τω μεταξύ κι ας τα έχεις παραγγείλει μια χαρά μπορείς να ακυρώσεις ή να μην τα παραλάβεις. Ενημερωτικά.

Δημοσ.

Αν πήρες την pro 4 με τον 2400g ρώτησε πριν παραλάβεις τι bios φοράει η μητρική, χρειάζεσαι από 4.60 και πάνω. Αν έχει προγενέστερο ζήτησε να στο φλασάρουν αυτοί αν είναι δυνατόν πριν παραλάβεις, αλλιώς θα χρειαστείς κάποιον ryzen ή bristol ridge δανεικό για να το φλασάρεις μόνος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...