Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το ειπα για το bios και μου ειπανε οτι το εχουνε κανει ηδη..

Ελπιζω να παιξει.

Τωρα στο θεμα της ψυκτρας υπαρχει καποια αθορυβη (λογικα θα πρεπει να ειναι ποιο ογκωδη απο την εργοστασιακη και με μεγαλυτερο ανεμιστηρα )

Οταν λεω αθορυβη εννοω πραγματικα αθορυβη με μεγαλο ανεμιστηρα που θα παιζει σε κατω απο 800rpm

Επεξ/σία από j2k
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Του 2400 δεν ξέρω, πάντως του 1700 η εργοστασιακή είναι αρκετά ήσυχη, έχω και fanless κάρτα γραφικών και το κουτί επάνω στο γραφείο (δίπλα μου)  και δεν ακούγεται καθόλου. 

Βέβαια εξαρτάται τι περιβάλλον θορύβου έχεις, αν είσαι στην απόλυτη ησυχία κάτι θα ακούσεις, αν είσαι στο κέντρο της Αθήνας πχ ο θόρυβος της ψυκτρας είναι το λιγότερο που θα σε απασχολεί! 

Με 'γειά και καλοδούλευτος. 

Το άλλο τώρα, όπως είπα, οι ecc μνήμες  είναι χρήσιμες αν τρέχεις εφαρμογές απαιτητικές σε υπολογιστική ισχύ που το αποτέλεσμα είναι κρίσιμο για την ακρίβεια του. Πχ ο υπολογισμός της αεροδυναμικής της νέας Ferrari όπου ανάλογα του τι θα σου βγάλει θα κάνεις optimization... Όταν ο υπολογισμός κάνει κάτι ώρες και σε ενδιαφέρει η ακρίβεια και αξιοπιστία του υπολογισμού, δεν ανέχεσαι το τυχαίο σφάλμα που μπορεί να βάλει στον υπολογισμό ένα bit flip. Τώρα το αν συμβαίνει; Υπάρχουν εφαρμογές που λιώνουν στους υπολογισμούς και είναι αρκετά πιθανό να συμβεί, προφανώς στην καθημερινή χρήση δεν συμβαίνει αλλά και αν συμβεί δεν μας νοιάζει κιόλας (ούτε που το παίρνουμε χαμπάρι). 

Βέβαια όταν τρέχεις τέτοιες εφαρμογές που κάνουν χιλιάδες ευρώ και χρεώνεις αντίστοιχα πόσα τον πελάτη σου δεν σε νοιάζει το extra κόστος των ecc ram, ούτε συζητάς αν πας σε apu λύση σαν vfm... 

Έτσι κι αλλιώς σε Ryzen δεν υποστηρίζονταν μέχρι όταν έψαχνα εγώ, σωστά 100% (δεν ξέρω τώρα),  οπότε δεν έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση απλώς την έθεσα στο τραπέζι μιας και αναφέρθηκα στο φάσμα του computer aided engineering... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα εχω προβλημα με το θορυβο γιατι εχω προβλημα ακοης το δωματιο που ειναι ο υπολογιστης ειναι ηχομονωμενο πληρως.

Ας πουμε πριν αποκτησω το προβλημα ακοης(ακουστικο τραυμα) ειχα υπολογιστη που εβγαζε 50dB θορυβο (pentium 4) και κοιμόμουνα διπλα του επι χρονια χωρις προβλημα.

Τωρα δεν αντεχω τα 15dB συνεχους θορυβου μονο κατω απο 10dB(πρακτικα δεν ακουει τιποτα στο 1.5m καποιος που εχει φυσιολογικη ακοη) μπορω να ανεχτω.

Και για να το παμε σε στροφες ανεμιστηρα πρακτικα οτιδηποτε πανω απο 800 rpm με ενοχλει και οτιδηποτε κατω ειναι οκ.

Ο εργοστασιακος ανεμιστηρας μπορει να παιξει με maximum τις 800 στροφες (εχω dc buck converter για να του μειωσω τις στροφες) ?

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα αυτο το post στο reddit πριν απο λιγο καιρο:

Ειναι ακριβως αυτο που ψαχνεις, 0db.

Αν δεν κανεις μεγαλο overclock στον επεξεργαστη δεν χρειαζεσαι τα heatpipes extension.

Το συστημα ειναι τελειως passive χωρις ανεμιστηρες/airflow αλλα πρεπει να αγορασεις καινουργιο κουτι και τροφοδοτικο.

Parts:

Συνολο: +760€

Αναφορά σε κείμενο

Τροφοδοσία: ZF240 ή Nano Series PSU (δεν περιλαμβάνονται)

Επεξ/σία από timcook
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση..

Τις ram που πήρα σε ποια sockets της μητρικης να τις βαλω ωστε να παιζουνε σαν dual channel στη μεγιστη συχνοτητα ?

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

Μετρωντας απο αριστερα στο δευτερο και στο τεταρτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον το συναρμολογησα παιζουνε ολα ενταξει αλλα απογοητευτηκα...

Ο θορυβος που κανει η στοκ ψυκτρα ακομα και στις 590 στροφες(τις κατεβασα μεσω λογισμικου τις στροφες) ειναι πολυς...

Θελω να μου προτεινετε μια καλη αθορυβη ψυκτρα δεν με νοιαζει το κοστος αρκει να ειναι αθορυβη με μεγαλο ογκο και μεγαλο ποιοτικο ανεμιστηρα.

Επισης θα χρειαστω και μια θερμοαγωγιμη παστα την καλυτερη που υπαρχει.

Η εργοστασιακη ειναι απαραδεκτη απο θεμα θορυβου.

Δειτε την εικονα ακομα και σε αυτες τις στροφες κανει αρκετο θορυβο

(αλλους που εβαλα δεν το ακουνε καν αλλα εγω το ακουω λογω της βλαβης που εχω στην ακοη και με ενοχλει).

Capture.PNG

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
2 ώρες πριν, j2k είπε

Λοιπον το συναρμολογησα παιζουνε ολα ενταξει αλλα απογοητευτηκα...

Ο θορυβος που κανει η στοκ ψυκτρα ακομα και στις 590 στροφες(τις κατεβασα μεσω λογισμικου τις στροφες) ειναι πολυς...

Θελω να μου προτεινετε μια καλη αθορυβη ψυκτρα δεν με νοιαζει το κοστος αρκει να ειναι αθορυβη με μεγαλο ογκο και μεγαλο ποιοτικο ανεμιστηρα.

Επισης θα χρειαστω και μια θερμοαγωγιμη παστα την καλυτερη που υπαρχει.

Η εργοστασιακη ειναι απαραδεκτη απο θεμα θορυβου.

Δειτε την εικονα ακομα και σε αυτες τις στροφες κανει αρκετο θορυβο

(αλλους που εβαλα δεν το ακουνε καν αλλα εγω το ακουω λογω της βλαβης που εχω στην ακοη και με ενοχλει).

Capture.PNG

ποιο είναι το κουτί σου;

Επίσης με συγχωρείς που ρωτάω αλλα μήπως να έπαιρνες ωτοασπίδες;

Δημοσ.

Δεν ειναι το κουτι το προβλημα γιατι με το προηγουμενο setup δεν ακουγοτανε καθολου.

Ενα coolermaster ειναι το κουτι ωτοασπιδες εχω και σιλικονης και αυτες που ειναι σαν ακουστικα αλλα δεν ειναι λυση γιατι δημιουργουνε αλλα προβληματα.

Μια ψυκτρα καλη αθορυβη θελω και παστα θερμοαγωγιμη και βιαζομαι να τα παραγειλω σημερα...

Δημοσ.

Αφού οι άλλοι δεν το ακούνε και εσένα σε ενοχλεί μάλλον δεν είναι η ένταση του ήχου αλλά η συχνότητα που σε ενδιαφέρει.

Έχει ο αδελφός μου κάτι θέματα με την ακοή και έχω καταλάβει λίγα πράγματα.

Φίλε μόνο εμπειρικά βάζοντας διαφορετικες ψήκτρες θα βρεις αυτή που σου κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προηγουμενη ψυκτρα μου ειτανε η LOKI SD963 στην οποια ειχα βαλει dc buck converter για να μειωσω τις στροφες

τις πηγα καπου 700rpm και δεν ακουγοτανε.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
1 ώρα πριν, j2k είπε

Δεν ειναι το κουτι το προβλημα γιατι με το προηγουμενο setup δεν ακουγοτανε καθολου.

Το συγκεκριμενο κουτι λειτουργει και ως passive ψυκτρα για τον επεξεργαστη.

Γιατι δεν παιρνεις κατι απο Noctua που να χωραει στο κουτι σου?

Δεν εχεις καλυτερη επιλογη...

Δημοσ.

Στα κοντα 90 εχει το γομαρι thermalright macho rt που ειναι πιο ησυχη απο noctua αλλα το θεμα ειναι κανει δουλεια και arctic a32 αν βρει am4 bracket που σε idle δεν γυρναει καθολου ο ανεμιστηρας. Επισης παιζει και αυτο με τη συχνοτητα που ειπε ο φιλος παραπανω παρα ο θορυβος αυτος καθεαυτος.

Επισης παιζει και η zalman Fx100 αν βρει και για εκεινη bracket. Μιλαμε ομως για τιμες φευγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...