leonidasgr2003 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας , Αγόρασα ενα ρολόι απο Αγγλία απο το Thewatchhut.co.uk η αξία του ήταν 130,51 GBP ή 148,98Ε . Προχώρησα μέσω paypal και μου πρότεινε να τραβήξει χρήματα 53,46Ε απο το υπόλοιπο στο paypal και 103Ε απο την κάρτα . Εγώ θυμόμουν ότι στην καρτα δεν εχω χρήματα ωστόσο εκανα την μεταφορά με το ποσο που ζήταγε. Στη συνέχεια με χρέωσε με 156,46Ε αντι για 149,98Ε. Και μου γραφει στην σημείωση "αλλαγή συναλλάγματος" . Πηρα τηλ την τραπεζα κ βλέπουν μόνο τα 103Ε που τράβηξε το paypal k με ενημέρωσαν ότι η συναλλαγή αφορά μόνο το 2% της αξίας του προϊόντος δλδ αν δεν ηταν τα 103 Ε αλλα όλο το πόσο στην κάρτα 2,97Ε θα χρέωνε η πειραιώς . Ωστόσο η τράπεζα δεν έκανε καμία μετατροπή. Αρα η paypal τράβηξε το ποσο απο την κάρτα , άθροισε το υπόλοιπο απο τον λογαριασμό και τα έκανε συνάλλαγμα. Για ποιο λόγο η paypal με χρέωσε 7,48Ε για αλλαγή νομίσματος όταν η τράπεζα χρεώνει 2% ? Αν αγόραζα απευθείας απο την σελίδα με χρήση κάρτας κ όχι paypal θα πληρωνα μόνο 2% ? Edit : κάνανε την ισοτιμία με ακριβότερη τιμή όταν η επίσημη τιμή ειναι 1 Ε = 0,874 λίρες Ευχαριστώ Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από leonidasgr2003
georgep800 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Καλημέρα, Άλλο πράγμα η επίσημη ισοτιμία και άλλο η ισοτιμία που χρεώνει το PayPal. ΚΑΙ απο εκεί βγάζει ουσιαστικά λεφτά το PayPal. Γενικά έχε στο μυαλό σου ότι οι ισοτιμίες του είναι σφαγείο...
leonidasgr2003 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, georgep800 είπε Καλημέρα, Άλλο πράγμα η επίσημη ισοτιμία και άλλο η ισοτιμία που χρεώνει το PayPal. ΚΑΙ απο εκεί βγάζει ουσιαστικά λεφτά το PayPal. Γενικά έχε στο μυαλό σου ότι οι ισοτιμίες του είναι σφαγείο... Μπορώ να τους δηλώσω πρόβλημα dispute ή case γιατί υπάρχει αλλη επίσημη ισοτιμία ή να κανω μεσω της τράπεζας αμφισβήτηση συναλλαγής ή θα μου πουν "δεχτηκες να προσωρήσεις στην αγορά , εμεις σε ενημερώσαμε ότι αυτή ειναι η τιμή" ;
georgep800 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, leonidasgr2003 είπε Μπορώ να τους δηλώσω πρόβλημα dispute ή case γιατί υπάρχει αλλη επίσημη ισοτιμία ή να κανω μεσω της τράπεζας αμφισβήτηση συναλλαγής ή θα μου πουν "δεχτηκες να προσωρήσεις στην αγορά , εμεις σε ενημερώσαμε ότι αυτή ειναι η τιμή" ; Ναι, μπορείς να το κάνεις ακυρώνοντας την πληρωμή μέσα στο PayPal. Ενημέρωσε όμως πρώτα το κατάστημα ώστε να ΜΗΝ μπει στην διαδικασία να κάνει την αποστολή. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από georgep800
isay Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Η ισοτιμία βάσης (που συνήθως βλέπεις σε xe) δεν ειναι η ισοτιμία που αγοραζουν ή πουλανε τα καταστήματα/τραπεζες/ενδιαμεσοι. Dispute κάνεις εναντιον του πωλτητη, οχι εναντιον του paypal. Δηλαδη για την ενδεικτική ισοτιμία 1ε=0,874σ αν πας την τραζεζα και δώσεις 100 ευρω δεν θα πάρεις 87,4στερλινες αλλά λιγοτερα (με βαση την ισοτιμια της τραπεζας). Επισης αν πας στην τραπεζα και πεις θελω να σας δώσω 87,40στερλινες και να παρω ευρω, δεν θα παρεις 100 αλλα λιγοτερα. Ομοιως το paypal εχει τη δική του ισοτιμία η οποία αναλογα με την τραπεζα, το ποσο συναλλαγης, κλπ άλλοτε συμφερει να μετατρέψεις σε paypal και αλλοτε όχι. Στη δική σου περιπτωση και επειδη το ποσό ήταν μεγαλουτσικο και επειδή εισαι στην πειραιως με 2%, σε σύμφεερε να πεις στο paypal να σε χρεώσει στο νομισμα του πωλητη και θα τα βρεις εσυ στην τραπεζα σου. Ετσι θα πλήρωνες λιγοτερα απο 156,47 ΑΛΛΑ περισσοτερα απο 148,98. Το ακριβές δεν ξερω γιατί βαριεμαι να βρω τις ισοτιμιες και να υπολογιζω. Περισσότερες αναλογες πληροφορίες μπορεις να δεις στον οηγο του makfil --> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/ Απλά στο μελλον να ξερεις οτι για αγορες σε μεγαλα ποσά συμφέρει η μετρατροπή να γινει απο την τραπεζα και οχι το paypal. Αυτό το ρυθμιζεις απο το λογαριασμο σου στο paypal Οσο για την αμφισβήτηση συναλλαγης, για ποιο λόγο; Σου εγινε χρεωση που δεν εκανες εσύ; Εγινε χρεωση απο όρους που δε συμφωνησες; Αμφισβήτηση γινεται αν πχ δω μια χρεωση που δεν εχω καμια σχεση (και η τραπεζα θα το ψαξει πολύ να το ξερεις) ή αν αγοράσω κατι με καρτα (οχι καταθεση) και το ειδος δεν ερθει. Τέλος υπάρχει θεματαρα για paypal και εχουν γινει μπολικες αναλογες συζητησεις. Με ενα απλο search θα εβρισκες ευκολα ακρη --> https://www.insomnia.gr/forums/topic/165639-paypal 5 λεπτά πριν, georgep800 είπε Ναι, μπορείς να το κάνεις ακυρώνοντας την πληρωμή μέσα στο PayPal. Ενημέρωσε όμως πρώτα το κατάστημα ώστε να μην μπει στην διαδικασία να κάνει την αποστολή. Θα τον μπερδέψεις άσχημα. Η ακυρωση πληρωμης μπορει να δημιουργησει προβληματα αν γινει μονοπλευρα. Αν καιγεται να κανει φασαρια για 5-7 ευρω, πρεπει να επικοινωνησει αμεσα με το μαγαζι, να ζητησει ακυρωση (ας τους πει και τον λογο) και το αμαγαζι ΑΝ θελει και ΑΝ δεν εχει κανει αποστολή, ίσως κανει hold και refund. Ετσι θα παρει πισω και την προμηθεια που πληρωσε στο paypal. Μετα βαζει νεα παραγγελια, ζητα μετατροπη απο την τραπεζα του, κλπ κλπ . Εγω για 7 ευρω δεν θα το εκανα. Είναι στην επιλογη του καθενος. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από isay
georgep800 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, isay είπε Θα τον μπερδέψεις άσχημα. Η ακυρωση πληρωμης μπορει να δημιουργησει προβληματα αν γινει μονοπλευρα. Αν καιγεται να κανει φασαρια για 5-7 ευρω, πρεπει να επικοινωνησει αμεσα με το μαγαζι, να ζητησει ακυρωση (ας τους πει και τον λογο) και το αμαγαζι ΑΝ θελει και ΑΝ δεν εχει κανει αποστολή, ίσως κανει hold και refund. Ετσι θα παρει πισω και την προμηθεια που πληρωσε στο paypal. Είναι στην επιλογη του καθενος. Συμφωνώ ότι είναι κάτι το οποίο ενδέχεται να δημιουργήσει μπερδέματα, όμως έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αν θέλει. Αφότου βέβαια ενημερώσει πρώτα το κατάστημα, όπως επισήμανα! Γενικά αν το κατάστημα συμφωνήσει να κάνει refund, θα πάρει πίσω όλο το ποσό.
leonidasgr2003 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Το δεμα ερχεται με dhl express εχει ήδη φύγει κ κοντεύει να φτάσει .. τώρα για 7,5 Ε δεν αξίζει να μπω στον κόπο. Επιπλέον σκέφτομαι ότι αν μ επιστρέψει το ποσο απο στερλίνες σε ευρώ παλι θα με χρεώσει προμήθεια οποτε δεν με συμφερει .. θα κοιταξω να ρυθμίσω να αλλαζει νόμισμα η τράπεζα .. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Hapatingo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Φίλε μου θα μπεις στο paypal και θα αλλάξεις την ισοτιμία της κάρτας να γίνεται από την τράπεζα και όχι από το paypal. Στην δικιά σου περίπτωση η ισοτιμία του paypal μπήκε γιατί είχες και χρήματα στο balance, τα χρήματα αυτά διαχειρίζονται από την paypal και δεν μπορείς να τα αλλάξεις.
georgerov Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Οταν πληρώνεις συνδυαστικά με PayPal balance + κάποια άλλη κάρτα πρέπει αναγκαστικά να δεχτείς το συνάλλαγμα που χρεώνει το PayPal. Μπορείς να αποφύγεις το συνάλλαγμα του PayPal μόνο εάν πλήρωνες εξολοκλήρου με την κάρτα σου πατώντας την επιλογή να χρεωθείς στο συνάλλαγμα του πωλητή λίγο πριν επιβεβαιώσεις την πληρωμή.
Gorditto Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δηλαδη για αγορα απο Αγγλια ειναι εξισου ασφαλες να το πληρωσεις κατ ευθειαν απο τη καρτα σου? εγω δεν ηξερα και χρησιμοποιησα Paypal , με καπελωσε 40 ευρω η ισοτιμια του paypal χαχαααααα μ@@@νιαααα :D
nikosmakos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Κανε Revolut να βρεις την υγεια σου, να μην πληρωνεις extra. 1
Gorditto Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Ε τωρα ενeργοποιησα το Internet banking Πιστευω θα ειμαι οκ . Αντε καλημερες
georgerov Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Στις 4/12/2018 στις 12:33 ΠΜ, Gorditto είπε Δηλαδη για αγορα απο Αγγλια ειναι εξισου ασφαλες να το πληρωσεις κατ ευθειαν απο τη καρτα σου? εγω δεν ηξερα και χρησιμοποιησα Paypal , με καπελωσε 40 ευρω η ισοτιμια του paypal χαχαααααα μ@@@νιαααα Αν επιτρέπεται πόσο ήταν το ποσό για να φας 40 ευρώ καπέλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα