Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το συμβολαιο ηταν διετες και εληξε 9/2017 .Αου το ειχα αποδεχτει δεν ξερ αν παιαζει ρολο η υποχρεωτικη τρετια.

Πατερας ειχε νοικασει διαμερισμα για δυο κορες φοιτητριες και αυτος μενει σε νησι  ...Να μην το παω παραπερα οτι στο συμβολιαο γραφει τι αρμοδια δηκαστηρια για τυχον διαφορες ειναι αυτα των Αθηνων.

Φυσικά και παίζει ρόλο, πριν περάσει η τριετία δε μπορείς να κάνεις τίποτα(εφόσον πληρώνει εννοείται).

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι αδιάφορα με το θέμα μας.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1. Ως «Βραχυχρόνια Μίσθωση» στο πλαίσιο της «οικονομίας του διαμοιρασμού» ορίζεται η μίσθωση «Ακινήτου» που συνάπτεται μέσω των ψηφιακών πλατφορμών για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μικρότερη του έτους και εμπεριέχει τα στοιχεία που ορίζονται στο άρθρο 6 της παρούσας》

αν υποθεσουμε πως ισχυει αυτο τοσα χρονια στα μη επαγγελματικα επαιζε μονο η 3ετια και ας εγραφες λιγοτερα χρονια...

τωρα αυτα που νοικιαζουν σεζον τοσα χρονια με συμβολαιο και αυτα  νομικα θα ηταν 3ετια αλλα ποιος ααχολειτε :P

γενικοτερα καθε χρονο βγαζουν νεους νομους ιδιαιτερα τωρα με airbnb

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Φυσικά και παίζει ρόλο, πριν περάσει η τριετία δε μπορείς να κάνεις τίποτα(εφόσον πληρώνει εννοείται).

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι αδιάφορα με το θέμα μας.

Καλο ειναι να διβαζουμε πριν γραψουμε....Δεν ειπα οτι εγω θελω να τους διωξω αλλα φευγει μονος του πριν την τριετια αλλα το συμβολαιο ηταν διετες.Με τηλεφωνικη προειδοποιηση 15 μερες πριν .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραία ο νόμος λέει 3ετια, είσαι διατεθειμένος να τρέχεις στα δικαστήρια; 

edit

α επίσης βλέποντας ξανά τον νόμο λέει ότι η 3ετία ισχύει μόνο για 1η κατοικία, εδώ μιλάμε για σπίτι που νοίκιαζε στο όνομα του να μένουν τα παιδιά του όσο σπουδάζουν.. δε σε βλέπω να κερδίζεις και να το τραβήξεις..

μίλα με δικηγόρο.. αλλά αν το νοίκιαζε για αυτό το σκοπό και πλέον αυτός δεν υπάρχει ούτε τρέχει συμβόλαιο είναι πολύ πιθανό να χάσεις χρόνο και χρήμα.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ωραία ο νόμος λέει 3ετια, είσαι διατεθειμένος να τρέχεις στα δικαστήρια; 

Όχι άλλα να χάσει την εγγύηση. 

Αν θέλει αυτός δικαστικώς ας πηγαινοερχετσι Αθήνα. 

Πρέπει κάποτε να μπορεί ο νόμος να υπερασπιζει όχι μόνο τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι αν την κρατήσεις θα πρέπει μετά να σε τρέξει αυτός που φαντάζομαι θα είναι ασύμφορο.. βέβαια η εγγύηση υποτίθεται ότι είναι για άλλο λόγο

αυτοί έτσι ξαφνικά το αποφάσισαν; γιατί αν ήταν το είχαν αποφασίσει καιρό ίσως σου άφηναν απλήρωτους τους 2 τελευταίους μήνες (που είναι συνήθως η εγγύηση) να τα κλείνατε έτσι 

πάντως τσέκαρε ξανά το θέμα της 3ετιας για μη πρώτη κατοικία, γιατί άσχετα τι μπορείς να κάνεις με το έτσι θέλω (και σε όποιον δεν αρέσει ας σε πάει δικαστικά) υπάρχει και το θέμα του τι είναι σωστό και τι όχι, αν βέβαια σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Ένα μήνα ήταν η εγγύηση... Πότε δεν ζήτησα 2 μήνες. 

Αν δεν κάνω λάθος η εγγύηση είναι και για τήρηση των όρων του συμβολαίου. 

Αφού θέλει να φύγει δεν θα έπρεπε γραπτώς να μου το πει σε εύλογο χρονικά διαστήμα; 

Οι 15 ημέρες όπως εγώ δεν μπορώ να τον βγάλω νομίζω ισχύει και για δική του ενημέρωση. 

Δημοσ.

και άμα καθόταν ένα μήνα σου έλεγε δε σε πληρώνω κράτα την εγγύηση και διαπίστωνες και μικροζημιές αφού έφευγε τι θα έκανες; 

τελοσπάντων αυτό που βλέπω να γίνεται μάλλον είναι να κρατάς την εγγύηση και να μην προχωράει το θέμα για τόσο μικρό ποσό 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Καλο ειναι να διβαζουμε πριν γραψουμε....Δεν ειπα οτι εγω θελω να τους διωξω αλλα φευγει μονος του πριν την τριετια αλλα το συμβολαιο ηταν διετες.Με τηλεφωνικη προειδοποιηση 15 μερες πριν .

Καλό είναι να θυμόμαστε όλα όσα έχουμε ρωτήσει... Αν δεις μερικά post πιο πίσω είχες ρωτήσει συγκεκριμένα "αν δεσμεύονται και οι δύο", τι πιο λογικό από το να απαντήσω τι ισχύει ΚΑΙ για σένα ως ιδιοκτήτη?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καλό είναι να θυμόμαστε όλα όσα έχουμε ρωτήσει... Αν δεις μερικά post πιο πίσω είχες ρωτήσει συγκεκριμένα "αν δεσμεύονται και οι δύο", τι πιο λογικό από το να απαντήσω τι ισχύει ΚΑΙ για σένα ως ιδιοκτήτη?

Εδω μου ειπες οτι δεν μπορω να κανω τιποτα αν πληρωνει..Μα δεν ηταν εκει το θεμα μου . Παρακλιση: Μην σχολασεις αλλη φορα δικη μου δημοσιευση.

100.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Εδω μου ειπες οτι δεν μπορω να κανω τιποτα αν πληρωνει..Μα δεν ηταν εκει το θεμα μου . Παρακλιση: Μην σχολασεις αλλη φορα δικη μου δημοσιευση.

Όντως το είπα, και συνεχίζω ακόμα να το υποστηρίζω, εφόσον δεν έχει περάσει η τριετία και πληρώνει κανονικά, δεν έχεις το δικαίωμα να του κάνεις έξωση λόγω λήξης μισθωτηρίου. Όσο για το αν ήταν ή δεν ήταν το θέμα σου δεν φταίω εγώ, αν δεν θέλεις να ακούσεις μια συγκεκριμένη απάντηση μην κάνεις την συγκεκριμένη ερώτηση.

Όσο για την παράκληση, θα σχολιάζω ότι και όποτε κάνω κέφι. Αν ενοχλείσαι απλά βάλε με στην ignore list, ή αν νομίζεις πως παραβιάζω τους όρους του forum κάνε αναφορά.

Δημοσ.

Γιαννη, για να μην χαλιέσαι.

Εφοσον δεν υπάρχει συμβόλαιο αυτη τη στιγμη, μπορει να φυγει οποτε θέλει. Ειναι στη καλή του διάθεση το πότε θα ενημερώσει. Ναι δεν ειναι πολλές οι 15 μέρες, αλλά δεν ειναι και λιγες. Απ οσο ξέρω δε τον δεσμευει τιποτα.

Αν ειχε συμβολαιο, σιγουρα ξέρω οτι θα έπρεπε να επικαλεσθει σοβαρό πρόβλημα, να ενημερώσει αρκετό καιρό για να μη τον πηγαινες δικαστικως να διεκδικήσεις ολα τα ενοικια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...