Diskimpex Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Αν βιαζεσαι ,ρωτησε δικηγορο που ασχολειται με ακινητα .Απο αλλη περιπτωση ξερω εχουν αλλαξει αρκετες διαδικασιες για πιο γρηγορα .
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, pontez2 είπε Εφοσον δεν υπάρχει συμβόλαιο αυτη τη στιγμη, μπορει να φυγει οποτε θέλει. Ειναι στη καλή του διάθεση το πότε θα ενημερώσει. Ναι δεν ειναι πολλές οι 15 μέρες, αλλά δεν ειναι και λιγες. Απ οσο ξέρω δε τον δεσμευει τιποτα. Αν ειχε συμβολαιο, σιγουρα ξέρω οτι θα έπρεπε να επικαλεσθει σοβαρό πρόβλημα, να ενημερώσει αρκετό καιρό για να μη τον πηγαινες δικαστικως να διεκδικήσεις ολα τα ενοικια. Δεν ισχύει αυτό στα bold. Θεωρητικά δεν μπορεί να φύγει, δεσμεύεται από την τριετία, έχει δεν έχει λήξει το μισθωτήριο. Παραθέτω κατά λέξη απόσπασμα από τον επίμαχο νόμο: "Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο." Στην πράξη όμως απλά σηκώνεται και φεύγει όποτε θέλει, συνέπειες ίσως και να έχει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του κάνει δικαστήριο διεκδικώντας τα μισθώματα που υπολοίπονται μέχρι την τριετία(που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ). Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2018 από Joshua21
pontez2 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δεν υπάρχει μισθωτηριο αυτη τη στιγμη ομως. Έχει ληξει. Αυτο εξηγει παραπάνω ο Γιάννης. Αρα δεν υπάρχει και η 3ετια.
AristidisZ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Εγώ να πω πάντως ότι δεν τον καταλαβαίνω τον συμπαθέστατο κατά άλλο συμφορουμίτη ΔΕΗτζή Εφόσον τον νοιάζει τόσο πολύ να ολοκληρώσει την 3ετία του ο ενοικιαστής του, θα έπρεπε είτε να είχε κάνει εξαρχής 3ετές συμβόλαιο είτε με την λήξη του διετούς να τον είχε πιέσει να υπογράψει παράταση για ένα ακόμη έτος... Συν τοις άλλοις, η τριετία ισχύει για κύρια κατοικία, δηλαδή ενδεχομένως ο ενοικιαστής (ως φοιτητής) να δικαιωνόταν και δικαστικά στη περίπτωση που έφευγε ακόμα και προ της διετίας, και ουχί της τριετίας... Ψύλλους στα άχυρα νομίζω ψάχνουμε
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν υπάρχει μισθωτηριο αυτη τη στιγμη ομως. Έχει ληξει. Αυτο εξηγει παραπάνω ο Γιάννης. Αρα δεν υπάρχει και η 3ετια. Μην μπερδεύεσαι, η τριετία που αναφέρεται στο νόμο που έκανα παράθεση αφορά τη μίσθωση και όχι το μισθωτήριο. Εφόσον ο ενοικιαστής συνεχίζει να μένει μέσα και ο ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται η μίσθωση συνεχίζει να υφίσταται, σύμφωνα με το νόμο η ορισμένου χρόνου σύμβαση μετατρέπεται σε αορίστου: http://efotopoulou.gr/i-siopiri-anamisthosi-ak-611/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα