Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
17 hours ago, jgeorgiou said:

Οταν η παραπλάνηση μπορεί να αποδειχθεί ότι έγινε δολίως τότε έχει κυρώσεις.

Βέβαια οι δικηγόροι είναι "μανούλες" και χρησιμοποιούν εκφράσεις που τους φέρνουν στην κόψη του ξυραφιού αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί δόλια παραπλάνηση. Αν στριμωχτούν πολύ λένε , Εγώ δικηγόρος είμαι , βασίζομαι στα λεγόμενα του πελάτη μου και το μπαλάκι πάει στον πελάτη του δικηγόρου που είπε το συγκεκριμένο σενάριο.  Ποιο εκτεθειμένος είναι ο μάρτυρας που ορκίζεται ότι λέει την αλήθεια (ψευδομαρτυρία) . Αν κάποιος  είναι κατηγορούμενος τότε ο νόμος είναι επιεικής και  δεν κατηγορείται για τα πιθανά ψέματα αλλά μόνο για το αδίκημα γιατί θεωρείται ανθρώπινο ότι κατηγορούμενος θα πει ότι νομίζει προκειμένου να ελαφρύνει την θέση του.

ΥΓ Δεν είμαι νομικός οπότε μην τα θεωρήσεις και απόλυτα αυτά που λέω.

Δηλαδή ο δικηγόρος, αν δεν βασιστεί στα λεγόμενα του πελάτη του (ο οποίος συνήθως δεν λέει την αλήθεια ούτε στον δικηγόρο του) σε ποιανού τα λεγόμενα πρέπει να βασιστεί; Του γείτονα; Του περιπτερά; Του αγοριού απέναντι; 

16 hours ago, stelios18120 said:

Ούτως ή άλλως το σπουδάζουν το ψέμα και στο πανεπιστήμιο...

Υπάρχει ολόκληρο μάθημα,μαθαίνουν θεωρία και πως να λένε ψέματα.

1 hour ago, stelios18120 said:

Μου το είχαν πει,και μάλιστα πρόσφατα αλλά δεν το θυμάμαι αυτή την στιγμή.

Σίγουρα κάποιος θα μας το πει ομως.

Ήταν ένα μαθημα,που τους μάθαιναν πως να πείθουν με τον λόγο τους,πως να λένε ψέματα και να παραπλανούν και τέτοια.

Τέσσερα* χρόνια στη Νομική Αθηνών, ρε παιδί μου ποτέ να μην το συνάντησα το μάθημα αυτό...

* ΟΚ, ίσως λίγο παραπάνω από τέσσερα... 

16 hours ago, Yperaspisths said:

Μα δεν αναφέρω αυτό. Ο δολοφόνος υποστήριξε οτι η δικηγόρος του κατέστρωσε σχέδιο για να καταδικαστεί κάποιος αθώος. Ε και αν όλα αυτά είναι νόμιμα τοτε πραγματικά πρέπει να αλλάξουν πολλά στους νόμους και στην κοινωνία μας. Ολα για τα λεφτά ρε παιδιά;

Από την άλλη, γιατί να πιστέψω κάποιον άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία και θα πει οτιδήποτε, κυριολεκτικά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, για να γλυτώσει; 

• Like 9
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, paredwse είπε

Δηλαδή ο δικηγόρος, αν δεν βασιστεί στα λεγόμενα του πελάτη του (ο οποίος συνήθως δεν λέει την αλήθεια ούτε στον δικηγόρο του) σε ποιανού τα λεγόμενα πρέπει να βασιστεί; Του γείτονα; Του περιπτερά; Του αγοριού απέναντι; 

Τέσσερα* χρόνια στη Νομική Αθηνών, ρε παιδί μου ποτέ να μην το συνάντησα το μάθημα αυτό...

Από την άλλη, γιατί να πιστέψω κάποιον άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία και θα πει οτιδήποτε, κυριολεκτικά ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, για να γλυτώσει; 

Ξέρω ότι είσαι νομικός,αλλά νομικός μου το είπε :) δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου. Κρίμα να μην θυμάμαι το μάθημα που μου είπε.

Αν μάλιστα τον ξαναδω σύντομα θα τον ρωτήσω να το γράψω εδώ μέσα

(Περίμενα απάντηση από εσένα πάντως :) ;) )

Επεξ/σία από stelios18120
Quoταρα άλλο μήνυμα αλλά δεν πειραζει,την δουλειά μας την κάνουμε :p
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, stelios18120 said:

Ξέρω ότι είσαι νομικός,αλλά νομικός μου το είπε :) δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου. Κρίμα να μην θυμάμαι το μάθημα που μου είπε.

Αν μάλιστα τον ξαναδω σύντομα θα τον ρωτήσω να το γράψω εδώ μέσα

(Περίμενα απάντηση από εσένα πάντως :) ;) )

25273361._SY540_.jpg

Τους το μοιράζουν στο 3ο έτος νομίζω! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

25273361._SY540_.jpg

Τους το μοιράζουν στο 3ο έτος νομίζω! 

Σε 3 μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο, καλό τάιμινγκ, θεία σου η Μακένζι; :P
Φαίνεται ενδιαφέρον το βιβλίο πάντως.

Στο θέμα τώρα, φυσικά κι οι δικηγόροι προκειμένου ν'αθωώσουν ή να πετύχουν μειωμένη ποινή για τον άνθρωπο που υπερασπίζονται θα προσπαθήσουν ν'αποκρύψουν και μέρος της αλήθειας., πιο δύσκολο να πουν οι ίδιοι ψέμα, συνήθως θα καθοδηγήσουν κάποιον μάρτυρα γι'αυτό.
Είναι μέρος της δουλειάς, ο σκοπός είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό ανεβάζει το κύρος και φέρνει περισσότερους πελάτες.

Υπάρχουν φυσικά και ορισμένοι που δεν το κάνουν και απλά δεν αναλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις, που θεωρούν ότι ηθικά δεν μπορούν να υποστηρίξουν.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, stelios18120 είπε

αλλά νομικός μου το είπε :)

Ψέματα θα σου είπε

ζητάω συγγνώμη για τη τρολιά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε

Ψέματα θα σου είπε

ζητάω συγγνώμη για τη τρολιά

Καλά και εμένα πολύ που με ένοιαξε :P

Κλαιν μαιν,εγώ δεν μπλεκω ούτως ή άλλως με δικαστήρια και τέτοια,απλα ανέφερα τι μου ειπε.

:) :P

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
5 ώρες πριν, paredwse είπε

Ασε μας μωρε, που τα ξερεις ολα αυτα, δικηγόρος είσαι

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Tragic! said:

Ασε μας μωρε, που τα ξερεις ολα αυτα, δικηγόρος είσαι

Όχι, αλλά έχω δει όλα τα επεισόδια Good Wife, Boston Legal, Suits. 

Επίσης έχω δει όλο τον House, MD και στον ελεύθερό μου χρόνο (όταν δηλαδή δεν βλέπω σειρές) κάνω διαγνώσεις σε νοσοκομεία. 

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Καλά και εμένα πολύ που με ένοιαξε :P

Κλαιν μαιν,εγώ δεν μπλεκω ούτως ή άλλως με δικαστήρια και τέτοια,απλα ανέφερα τι μου ειπε.

:) :P

Σε περιπτωση παντως,που μπλεξεις, (ο μη γενοιτο) βρες καποιον αλλον περαν  του γνωστου σου! ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Μου το είχαν πει,και μάλιστα πρόσφατα αλλά δεν το θυμάμαι αυτή την στιγμή.

Σίγουρα κάποιος θα μας το πει ομως.

Ήταν ένα μαθημα,που τους μάθαιναν πως να πείθουν με τον λόγο τους,πως να λένε ψέματα και να παραπλανούν και τέτοια.

Στέλιο μήπως εννοείς κάτι τέτοιο..............:P

Επεξ/σία από papoys1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως θα αποδείξει ο κατηγορούμενος ότι ήταν τακτική του δικηγόρου του; Αλλά ακόμη και αν ήταν τακτική του δικηγόρου, προφανώς και θα είχε και την δική του συναίνεση γιατί ήθελε να μην μπει φυλακή.

Δεν αποκλείω να υπήρχε συνεργασία δικηγόρου-πελάτη, γιατί αυτά γίνονται σε κλειστές αίθουσες.

Οπως υπάρχουν ανήθικοί άνθρωποι που δεν παραδέχονται τα εγκλήματά τους, έτσι υπάρχουν και ανήθικοί δικηγόροι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paredwse είπε

Όχι, αλλά έχω δει όλα τα επεισόδια Good Wife, Boston Legal, Suits. 

Επίσης έχω δει όλο τον House, MD και στον ελεύθερό μου χρόνο (όταν δηλαδή δεν βλέπω σειρές) κάνω διαγνώσεις σε νοσοκομεία. 

Αν δεν έχεις δει Law & Order και Law & Order SVU, πιο πολύ για γραμματειακή υποστήριξη σε κόβω... :P

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αν δεν έχεις δει Law & Order και Law & Order SVU, πιο πολύ για γραμματειακή υποστήριξη σε κόβω... :P

Τώρα σε κανένα μισάωρο που θα σου έρθει το εξώδικο θα δεις 

:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...