Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω μια απορία. Ξεκίνησα να εργάζομαι πέρσι και φέτος θα κάνω την πρώτη μου μη μηδενική δήλωση. Η λογίστριά μου, μου είχε πει πριν καιρό οτι βάση του μισθού μου θα έχω καλή επιστροφή φόρου. Αυτό που με προβλημάτισε είναι οτι μου είπε απο την επόμενη χρονιά πιθανώς θα πρέπει να πληρώσω φόρο λόγω του οτι έχω σχετικά μεγάλο μισθό. 

Η απορία  μου είναι πως γίνεται να πληρώσω επιπλέον φόρο απο την στιγμή που κρατάνε κάθε μήνα και σχεδόν το 70% του μισθού μου που τα ξοδεύω το κάνω μέσω κάρτας. Γενικά λεφτά στην άκρη δεν έχω βάλει εδω και 1 χρονο δουλειάς ούτες 50€... Πως πηγαίνει αυτό το σύστημα γτ το έχω απορία

Δημοσ.

Μπες στο aftertax.gr, βάλε τον μικτό μισθό σου και θα σου βγάλει πόσα πρέπει να παίρνεις κάθε μήνα στο χέρι. Αν παίρνεις περισσότερα από αυτά που λέει, η εταιρία σου δεν παρακρατά όσο φόρο θα έπρεπε και θα πληρώσεις έξτρα με την υποβολή της δήλωσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

Ρε παιδιά έχω μια απορία. Ξεκίνησα να εργάζομαι πέρσι και φέτος θα κάνω την πρώτη μου μη μηδενική δήλωση. Η λογίστριά μου, μου είχε πει πριν καιρό οτι βάση του μισθού μου θα έχω καλή επιστροφή φόρου. Αυτό που με προβλημάτισε είναι οτι μου είπε απο την επόμενη χρονιά πιθανώς θα πρέπει να πληρώσω φόρο λόγω του οτι έχω σχετικά μεγάλο μισθό. 

Η απορία  μου είναι πως γίνεται να πληρώσω επιπλέον φόρο απο την στιγμή που κρατάνε κάθε μήνα και σχεδόν το 70% του μισθού μου που τα ξοδεύω το κάνω μέσω κάρτας. Γενικά λεφτά στην άκρη δεν έχω βάλει εδω και 1 χρονο δουλειάς ούτες 50€... Πως πηγαίνει αυτό το σύστημα γτ το έχω απορία

κανένα φόρο δεν πληρώνει ο μισθωτός εφόσον του γίνονται σωστά οι κρατήσεις του όσα και να παίρνει, εκτός πολύ λίγων και συγκεκριμένων εξαιρέσεων που μάλλον δε σε αφορούν (πχ να σου έχουν δώσει εταιρικό αυτοκίνητο)

την πρώτη χρονιά που πήρες μισθό με φόρο είναι λογικό να σου βγει επιστροφή αν έπιασες δουλειά μέσα στη χρονιά αφού γίνονται κρατήσεις σα να δούλευες από την αρχή του χρόνου, άρα σου κράτησαν παραπάνω

γενικά μην τρελαίνεσαι όσο στα κρατάνε σωστά δεν πληρώνεις τίποτα στη δήλωση 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει μια μικρή διαφορά της τάξεως των 4-5€ που φαίνεται να παίρνω περισσότερα. Ίσως να έχει να κάνει με το οτι σε 6ημερο καθεστώς δουλεύουμε 8ωρο με 34 περίπου ώρες υπερεργασία το μήνα και να υπάρχει εκεί κάποια διαφορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχει σημασία κανονικά δεν πρέπει να πληρώσεις τίποτα, παρόλα αυτά πάντα είναι πιθανό να βγει μια μικροδιαφορά γιατί κανείς δεν είναι τέλειος ούτε καν τα προγράμματα (γιατί με προγράμματα γίνονται οι υπολογισμοί, δε νομίζω ότι υπάρχουν πλέον λογιστές που τα κάνουν στο χέρι και στα προγράμματα ο,τι επιπλέον προσθέτεις βγάζουν τον τυχόν επιπλέον φόρο μόνα τους ) 

το πρόβλημα δεν είναι να σου βγει πχ να πληρώσεις 100 ή να πάρεις πίσω 100 αυτά είναι στο όριο του λάθους στην τελική, το θέμα είναι να μην έχεις σωστές κρατήσεις και να σου βγει χιλιάρικο/α

αλλά είτε παίρνεις 10 χιλιάρικα το χρόνο είτε 50 (bonus υπερωρίες δεν έχει σημασία) φόρο δεν πληρώνεις αν γίνονται σωστές κρατήσεις 

βασικά για να ακριβολογούμε πληρώνεις φόρο αφού στον κρατάνε.. και δεν είναι μικρός.. μιλάμε για την τελική εκκαθάριση στην δήλωση. 

υπάρχουν βέβαια διάφορα σενάρια που μπορεί να σου βγει μεγάλο ποσό και ας είσαι μισθωτός, αλλά αυτά αφορούν σπάνιες περιπτώσεις ή λάθη στις κρατήσεις κανονικά δεν σε ενδιαφέρει το θέμα

στο κάτω κάτω και να σου βγει μεγάλος φόρος θα είναι λεφτά που πήρες και έπρεπε να σου κρατήσουν, δεν τρελαίνεσαι.. κάνεις 12 δόσεις και τα ξεπληρώνεις σιγά σιγά μέχρι την επόμενη δήλωση αν έχεις μείνει πανί με πανί. όσο έχεις δουλειά το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Σε μια πρόσφατη μισθοδοσία έχω 1811,84€ μεικτά και καθαρό βγαίνει 1306.28€ με 505,56€ κρατήσεις. Απότι βλέπω στο aftertax.gr φαίνεται να είναι σωστές, το να βγεί 100-200€ φόρος δεν είναι τεράστιο θέμα, αυτό που με τρόμαξε λίγο (αν και μέχρι την επόμενη δήλωση δεν ξέρουμε αν θα δουλεύω στην ίδια δουλειά ή γενικά α θα ζώ :P) είναι οτι μου είπε θα πρέπει απο του χρόνου να μαζεύω λεφτά για την εφορία. Εγώ αυτό το μεταφράζω σε ποσό >1000€ και αγχώθηκα γτ δεν μπορώ να μαζέψω ούτε 50€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό στο είπε προσωπικός λογιστής ή ο λογιστής της εταιρείας που δουλεύεις;

στην δεύτερη περίπτωση που είναι απαράδεκτος τον απειλείς ότι αν δεν τα κρατήσει σωστά θα τα βάλει από την τσέπη του :P

στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω τι άλλο ξέρει για σένα (αν πχ έχεις κάνα δάνειο ή αγόρασες κάνα καινούριο ΙΧ ) , αλλά αν το πέταξε έτσι το αφήνω ασχολίαστο...

γενικά όμως δεν είναι κακή συμβουλή να βάζεις στην άκρη

σου λέω πάντως έχω δει περιπτώσεις με τεράστιους μισθούς που είχαν γίνει οι κρατήσεις τέλεια στο cent, δεν είναι πυρηνική φυσική απλά νουμεράκια.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Η προσωπική μου λογίστρια μου το είπε, βέβαια είναι γενικά λίγο υπερβολική. Κοίταξε δεν έχω τπτ στο όνομά μου, πρώτη μου δουλειά είναι αυτή. Το μόνο που πήρα ήταν μια μηχανή στα 3000€ που εκεί τα 2 τα έβαλε ο φαδερ και το 1 εγώ. Τέσπα θα υπολογίζω οτι δεν θα γίνει καμια στραβή γτ γενικά η εταιρεία κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ σωστες κρατήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...