Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : Έως 1500 €

Χρήση υπολογιστή : Καθημερινή πολύωρη χρήση για επεξεργασία κειμένου, gaming. (ενδεικτικά, Battletech, Total War: Britannia, Divinity II: Original Sin )

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?  ΟΧΙ

Αν όχι ποια οθόνη έχουμε : Samsung S24B370H

και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. NAI

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? (επί του παρόντος) OXI

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αττική

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από το ίδιο κατάστημα.

Το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: ΟΧΙ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Win10

Τι θα ήθελα: Το PC θα λειτουργεί για μεγάλα διαστήματα επί πολλές ώρες, οπότε θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο.

Επίσης, να έχω το λειτουργικό σε ξεχωριστό δίσκο από τα παιχνίδια. Να "ξεχωρίζει" κατά κάποιον τρόπο η δουλειά από τη διασκέδαση. Επίσης, να έχει το μηχάνημα μια προοπτική να σταθεί καλά για κάποια χρόνια -προφανώς όχι κορυφή, αφού βγαίνουν διαρκώς καινούργια εξαρτήματα- γι' αυτό και φτάνω σε αυτό το ποσό.

Εκτός και αν η πληρωμή του συνόλου του ποσού κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά (όχι 2%-3%), το ποσό θα πληρωθεί σε δόσεις (12), άρα καταστήματα που υποστηρίζουν άτοκες δόσεις προτιμούνται, εκτός πάλι κι αν αυτά που έχουν επιβάρρυνση βγαίνουν στο διά ταύτα οικονομικότερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και αν παρέλειψα κάτι παρακαλώ πείτε μου για να το διευκρινίσω.

Δημοσ.

Καλησπέρα, στα total war ακομα τα βρίσκουν σκούρα οι AMD όπως παλιά;

Για αθόρυβο πας σε γομαροαεροψυκτρα ΙΜΗΟ. Σε δίσκους καλή περίπτωση είναι ο firecuda 2TB που είναι SSHD, και δεν είναι αργός σαν συμβατικός. Snoob σε καλύπτει να χωριστεί σε partition ή θες εντελώς ξεχωριστά drives;

Ολοκληρωμένη σύνθεση θα κάνω μόλις κάτσω στο pc γιατί από 4" είναι μεγάλη μανούρα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Με intel και nvidia δεν είχα ποτέ θέμα στα TW, για AMD είχα ακούσει κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ίσχυαν/ισχύουν.

Επειδή το μηχάνημα θα είναι πρωτίστως για δουλειά και όταν υπάρχει πίεση με τα deadlines θα δουλεύει πολλές ώρες σερί, θα ήθελα όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Σκληρούς σκεφτόμουν δύο, έναν της δουλειάς και έναν της διασκέδασης, αλλά προφανώς γνώμες θα ήθελα από τους έμπειρους, στο τωρινό καβουρδιστηράκι εξ ανάγκης πέρασα σε υλοποίηση με 2 γιατί ο παλιός SSD 128 γέμισε εύκολα.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Με intel και nvidia δεν είχα ποτέ θέμα στα TW, για AMD είχα ακούσει κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ίσχυαν/ισχύουν.

Επειδή το μηχάνημα θα είναι πρωτίστως για δουλειά και όταν υπάρχει πίεση με τα deadlines θα δουλεύει πολλές ώρες σερί, θα ήθελα όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Σκληρούς σκεφτόμουν δύο, έναν της δουλειάς και έναν της διασκέδασης, αλλά προφανώς γνώμες θα ήθελα από τους έμπειρους, στο τωρινό καβουρδιστηράκι εξ ανάγκης πέρασα σε υλοποίηση με 2 γιατί ο παλιός SSD 128 γέμισε εύκολα.

windows θα περάσεις εσύ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Snoob είπε

Ποσό που διαθέτουμε : Έως 1500 €

Χρήση υπολογιστή : Καθημερινή πολύωρη χρήση για επεξεργασία κειμένου, gaming. (ενδεικτικά, Battletech, Total War: Britannia, Divinity II: Original Sin )

1. Εισαι διατεθιμενος να δωσεις πολλα λεφτα.

2. Τα παιχνιδια που παιζεις δεν ειναι απαιτητικα.

3. Χρησιμοποιεις Η/Υ πολλες ωρες καθε μερα.

Γιατι να μην ανεβεις σε 1440p/144hz ή 1080p/144hz?

IMO ξεπερναει καθε αλλου ειδους αναβαθμιση.

Επεξ/σία από timcook
Δημοσ.

ενδεικτικά

1.JPG.0eb69c2c983a826a24e0e49064cdc0cb.JPG

2.JPG.e4762ca6b82e0a0fa71eaee09c62fc71.JPG

Αθόρυβο κουτί τροφοδοτικό δίσκοι ψύκτρα.

Monitor https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=11818789%2C10630680%2C11140264

Λειτουργικό και προγράμματα εγκαθιστάς στον M2 και τα παιχνίδια σου τα αποθηκεύεις και τα τρέχεις απο τον hybrid.

Windows κατεβάζεις σε usb stick https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10  κλπ κλπ

και προτείνουμε άν δεν θέλεις θείο http://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-10-professional-cd-key-compare-prices/

ή ebay https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=windows 10&ssPageName=GSTL

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

1 ώρα πριν, radiohead είπε

ενδεικτικά

1.JPG.0eb69c2c983a826a24e0e49064cdc0cb.JPG

2.JPG.e4762ca6b82e0a0fa71eaee09c62fc71.JPG

Αθόρυβο κουτί τροφοδοτικό δίσκοι ψύκτρα.

Monitor https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=11818789%2C10630680%2C11140264

Λειτουργικό και προγράμματα εγκαθιστάς στον M2 και τα παιχνίδια σου τα αποθηκεύεις και τα τρέχεις απο τον hybrid.

Windows κατεβάζεις σε usb stick https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10  κλπ κλπ

και προτείνουμε άν δεν θέλεις θείο http://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-10-professional-cd-key-compare-prices/

ή ebay https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=windows 10&ssPageName=GSTL

Νομίζω είπε οτι δεν χρειάζεται οθόνη :)

Πάντως για μακροχρόνια χρήση 6c/6th δεν είναι λίγα; Αν όντως δεν χρειάζεται οθόνη ας πάει σε 8700 αφού περισσεύουν λεφτά :)

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Valous είπε

Νομίζω είπε οτι δεν χρειάζεται οθόνη :)

Πάντως για μακροχρόνια χρήση 6c/6th δεν είναι λίγα; Αν όντως δεν χρειάζεται οθόνη ας πάει σε 8700 αφού περισσεύουν λεφτά :)

144hz > 8700K

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η χρήση είναι επεξεργασία κειμένου και τα games σε ανάλυση άνω του 1080p επιβαρύνουν την  Gpu 

Όταν λοιπόν του είναι υπεραρκετός ο g4560 και του προτείνω εξαπυρηνο αντί να πούμε είναι υπέρ του δέοντος θα τον ανεβάσουμε και παραπανω;

Αν δεν θέλει οθόνη ας μην τα ξοδέψει καθόλου. Γράφει πάντως ότι θα κάνει αναβάθμιση monitor προφανώς σε δεύτερο χρόνο. Ε λοιπόν τα παίρνει όλα αν το επιθυμεί.

Τωρα αν θέλει με απλό hdd,  φθηνότερο τροφοδοτικό-κουτί, μένοντας με stock ψύκτρα, επιλέγοντας 1050ti μπορεί να πάρει και δυο οθόνες άμα λαχει. Το ζητούμενο λοιπόν με όσα περιγράφει και για τη δουλειά και για τη διασκέδαση του θεωρώ πως είναι στην παραπάνω σύνθεση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Super Moderators
Δημοσ.

Eυχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, και για την οθόνη γιατί είναι κάτι που το σκεφτόμουν για λίγο πιο μετά, αλλά βλέπω πως ίσως καταφέρω να τη "χωρέσω" συντομότερα στον προϋπολογισμό.

Αν υπάρχει κάποια αντιπρόταση ή σκέψη τι θα μπορούσα να βελτιώσω στη σύνθεση αφήνοντας την οθόνη για αργότερα, ώστε να κερδίσει "βάθος χρόνου" η σύνθεση, θα χαρώ πολύ να τη διαβάσω.

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Θα άλλαζα μόνο την μητρική με την fatality K6/extreme 4, και τον επεξεργαστή με τον 8600Κ/8700Κ. Και ο 8700 σκέτος κάνει αλλά έχει πολύ μικρή χρηματική διαφορά από τον Κ.

Τα υπολοιπα όπως είναι.

Δημοσ.

To συγκεκριμένο δυστυχώς δεν τις έχει μέχρι τα 150 που κοίταξα. Αν δεν κλοκάρεις αμαρτία να δωσεις παραπάνω. Αν βρει άλλο μαγαζί πάντως +100 για την extreme4.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καθώς δεν θα στήσω εγώ το PC, αλλά το κατάστημα από όπου θα αγοράσω τα εξαρτήματα (γι' αυτό και τα ζητάω όλα από ένα) αν μπορείτε πείτε μου κάποια καταστήματα, να συγκρίνω τιμές/διαθέσιμοτητα.

Μου αρέσει πολύ η προτεινόμενη σύνθεση, και βλέπω πως είναι πιθανό να βγει και το κόστος μιας πολύ ωραίας οθόνης, οπότε δεν θέλω να πειράξω/αλλάξω πολλά γιατί μετά θα πρέπει πάλι να σας κουράζω για γνώμες, και γιατί σε μία εβδομάδα το αργότερο θα ήθελα να βάλω την παραγγελία.

Με ΟC, όπως πολύ σωστά υποψιαστήκατε, δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Να κοιτάξω για 8700K ή δεν θα έχει ουσιώδη διαφορά;

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα σε 8700Κ και λόγω ταχύτητας αλλά και μεταπωλητικής αξίας.

Το κατάστημα δεν το ειδα, έχεις δίκιο Radiohead.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Καθώς δεν θα στήσω εγώ το PC, αλλά το κατάστημα από όπου θα αγοράσω τα εξαρτήματα (γι' αυτό και τα ζητάω όλα από ένα) αν μπορείτε πείτε μου κάποια καταστήματα, να συγκρίνω τιμές/διαθέσιμοτητα.

Μου αρέσει πολύ η προτεινόμενη σύνθεση, και βλέπω πως είναι πιθανό να βγει και το κόστος μιας πολύ ωραίας οθόνης, οπότε δεν θέλω να πειράξω/αλλάξω πολλά γιατί μετά θα πρέπει πάλι να σας κουράζω για γνώμες, και γιατί σε μία εβδομάδα το αργότερο θα ήθελα να βάλω την παραγγελία.

Με ΟC, όπως πολύ σωστά υποψιαστήκατε, δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Να κοιτάξω για 8700K ή δεν θα έχει ουσιώδη διαφορά;

Η χρηματική διαφορά δεν είναι μικρή απο 8400 σε 8700k.Άν δεν ασχοληθείς με oc δεν βλέπω λόγο να ανέβει το ποσό και σε μητρική. Το πολύ πολύ βάλε 8600k που είναι stock υψηλότερα χρονισμένος και τα άλλα ώς έχουν. Και σε πέντε χρόνια άν συνεχίσει το pc να κάνει τις ίδιες εργασίες πάλι καλά θα είσαι ξαναλέω intel εξαπύρηνο θα πάρεις στα 160€ πρώτη φορά στα χρονικά :) 

Επιμένω γιατί πιστεύω παρέα με ένα 1440p monitor, τότε πραγματικά θα καταλάβεις ουσιαστική αναβάθμιση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...