mastoras007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Καλησπέρα. Πώς θα μπορούσα να τσεκάρω αν αυτο εδώ το μαραφέτι δέν ειναι χαλασμένο?Ειναι το ποινίο απο μια μαγνιτική βαλβίδα εσπρεσιέρας. (εγώ ειμαι που μου πευτει συνέχεια το ρελέ) Εχω πολύμετρο
NikosKallithea Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Τι να μετρησεις απο αυτο το πράγμα, εχε γεμίσει άλατα και εχει ρογμες Παρε ενα καινούργιο να εισαι σίγουρος http://www.tsiligiannis.gr/c/penia-332/3503-penio-dz06s6-230v-ac
mastoras007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Θα το αλλαξω έτσι κ αλιώς απλά θέλω να δώ αν ειναι χαλασμένο η οχι,Να αλλάξω μονο αυτο η ολοκληρο τον μηχανισμό πχ Οντος ειναι ελάχιστα ραγισμένο τώρα που το ξαναβλέπω απλά το βιάζωμαι λιγο που να πάω αυριο να το ψάξω τωρα αυτο..σε καυκα πχ που ειδα στο σιτε δεν ειδα τιπ 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τι να μετρησεις απο αυτο το πράγμα, εχε γεμίσει άλατα και εχει ρογμες Παρε ενα καινούργιο να εισαι σίγουρος http://www.tsiligiannis.gr/c/penia-332/3503-penio-dz06s6-230v-ac Αυτο που πόσταρες έχει άλλο κωδικό θα κάνει?
manpower Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μπορεις να παρεις ενα τηλέφωνο σε τέτοιου ειδους καταστηματα με ανταλλακτικά συσκευων και να ρωτησεις για συμβατότητα, το εχω κανει αρκετές φορες στο παρελθόν και εχω εξυπηρετηθεί.
georgeγ Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 ως προς την συμβατοτητα αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να ειναι τα ιδια volt 240,τα ιδια watt 9 και η τρυπα να ειναι ακριβως ιδιας διαμετρου με την παλια επισης και ο ογκος της καινουριας να ειναι περιπου οσο της παλιας γιατι υποθετω ο χωρος μεσα στην καφετιερα θα ειναι περιορισμενος
mastoras007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 ok Θα βρώ αυριο. Αυτο εδώ ομος πώς το τσεκάρω?
UnrealSP Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Καλησπερα, Μπορεις να μετρήσεις την αντίσταση με το πολυμετρο. Μέτρα μεταξύ των δυο πλαινων ακροδεκτων - αν δεις πολύ μεγάλη αντίσταση (>100kohm) έχει κοπεί το πηνίο. Αν δεις πολύ χαμηλή αντίσταση (<0.1-0.2ohm) έχει βραχυκυκλωθει το πηνίο και τραβάει πολύ ρεύμα, οπότε ρίχνει το διακόπτη. Μέτρα αντίσταση μεταξύ ενός πλαϊνού ακροδεκτη και του κάθετου (γείωση). Κανονικά πρέπει να δεις μεγάλη αντίσταση. Αν δεις πολύ μικρή (<0.1-0.2ohm) έχει βραχυκλωθει το πηνίο του solenoid. 1
georgeγ Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 επειδη λες οτι σου πεφτει το ρελε (διαφυγης?) την διαρροη δεν μπορεις να την μετρησεις μονο το βραχυκυκλωμα-διακοπη και θα τα μετρησεις οπως εγραψε ο προηγουμενος
Fubar.gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Απο τη στιγμή που έχει ραγίσει, αυτο σημαίνει οτι έχουν βραχεί τα τυλίγματα και έχει διαρροή μεταξύ γείωσης και φάσης, γι αυτό ρίχνει το ρελέ. Μπορείς να κάνεις το δεύτερο τέστ που λέει πιό πάνω ο φίλος @UnrealSP 17 λεπτά πριν, UnrealSP είπε Μέτρα αντίσταση μεταξύ ενός πλαϊνού ακροδεκτη και του κάθετου (γείωση). Κανονικά πρέπει να δεις μεγάλη αντίσταση. Αν δεις πολύ μικρή (<0.1-0.2ohm) έχει βραχυκλωθει το πηνίο του solenoid. αλλά να συμπληρώσω το εξής: κανονικά το πολύμετρο πρέπει να βγάλει ένδειξη OL δηλαδή η αντίσταση που μετρά είναι πολύ μεγαλύτερη (εκτός ορίων) απο αυτή που μπορεί να μετρήσει το όργανο. Αν αντί για OL σου δείξει οποιαδήποτε τιμή, μικρή ή μεγάλη δέν έχει σημασία, τότε το πηνίο είναι 200% κατεστραμένο. Το παραπάνω τέστ όμως δέν δίνει απόλυτα αξιόπιστη μέτρηση. Υπάρχει περίπτωση να δείξει OL και πάλι να είναι χαλασμένο. Για να πάρεις πιό αξιόπιστη μέτρηση χρειάζεται ειδικό όργανο (μέτρησης αντίστασης μόνωσης). Δέν σου προτείνω να μπείς στη διαδικασία να βρείς τέτοιο όργανο, απλά άλλαξε το πηνίο με ένα καινούριο.
mastoras007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Ιδού Στην 2η φώτο μετράω τη γειωση με το ενα ακροδέκτη..με τον άλλο ακροδέκτη δέν εδειχνε ενδηξη πάντα
UnrealSP Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Στη δευτερη φωτογραφία φαίνεται χαμηλή η αντίσταση με τη γη, θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, άρα όντως έχει πρόβλημα. Όταν λες ότι δεν έδειχνε ένδειξη με τον άλλο ακροδεκτη, τι εννοείς? Δε σου έδειχνε τίποτα ή σου έδειχνε ΟL? Ρύθμισε την κλίμακα σου για να σου δείξει τιμή. Το συγκεκριμένο solenoid κάνει γύρω στα 25-30€ πάντως, δεν νομίζω ότι έχει αξία να προσπαθήσεις να το καθαρισεις με electroclean spray και μετά να το ζεστάνεις με heater μήπως και ανεβεί η αντίσταση
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Η μετρήσεις που κανεις δεν εχουν κανενα νόημα, αυτο το εξάρτημα απο οτι τις φωτό φαινεται οτι εκει που λειτουργεί έχει υγρασία, πίεση κλπ, οπότε εκτός συσκευής θα πάρεις μετρήσεις άσχετες με την κατάσταση του εξαρτήματος Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από NikosKallithea
mastoras007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Το άλλαξα αλλά το πρόβλημα της μηχανής δεν λύθηκε μπορεί όντος να έιχε γενικά πρόβλημα αυτό το εξάρτημα και να έριχνε ρελε αλλά δεν τώρα που το άλλαξα η μηχανή πάλι κάνει το ίδιο δουλεύει κανονικά η μηχανή αλλά η μαγνητική δεν λειτουργεί δεν παίρνει εντολή με αποτέλεσμα να μην βγάζει νερό
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Σορρυ να σε ρωτήσω κατι, εσυ επαγγελματίας άνθρωπος εχεις οφφ την μηχανή σου 4-5 μερες τώρα και παλεύεις με τα πολυήμερα και τα φορουμς, γιατι δεν καλείς την αντιπροσωπία να έρθει να στη φτιάξει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα