Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, scyther666 είπε

Θεωρώ πως έχουμε τελείως άλλο mindset.

Σίγουρα φίλε μου βλέπουνε την αγορά διαφορετικά κ δεν θα είχε γούστο να συμφωνούμε σε όλα 😂

Στο δια ταύτα λοιπόν, έχεις δίκιο πως βλέποντας μια αγγελία θεωρώ πως παίρνει παζάρι. 

Κ αυτό το ξέρουν κ οι ιδιοκτήτες, τουλάχιστον με όσους είχα διαπραγματευτει. 

Σίγουρα δικαίωμα τους να ζητάνε 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, όταν όμως σε μια περιοχή όταν η αντικειμενική είναι στα 600 ευρώ το τετραγωνικό τότε κ αυτοί ξέρουν ότι ζητάνε υπεραξία κ ο αγοραστής δεν θα χαρίσει τα λεφτά του επειδή ο άλλος ζητάει παπάδες. Φαντάσου τώρα για διαμερίσματα 40 ετών που θέλουν να τα σπρώξουν στην αντικειμενική. 

Δεν ξέρω σε ποιες περιοχές κινείσαι αλλά από την εμπειρία μου οι πωλήσεις δεν είναι σε τόσο καλό επίπεδο όσο αναφέρεις. 

Ίσως υπάρχει μια ανοδική πορεία στην αγορά, λόγω airbnb κτλ αλλά σε καμία περίπτωση δεν πωλούνται με τη σέσουλα.

Αλλωστε κ οι "επενδυτές" ευκαιρίες ψάχνουν, δεν σκορπανε χρήμα. 

Ο λόγος που ο άλλος θα ρίξει την τιμή είναι η ζήτηση. Αν δεν του το ζητάνε θα πέσει για να το ξεφορτωθεί. Κ οποίος πουλάει θέλει να ξεφορτωθεί. 

Αν υπάρχει ζήτηση (βλ. Κέντρο) δεν θα πέσει. 

33 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κουφωματα και πόρτα (μαζί με τα νέα πατζουρια ασφαλείας) θα του πάνε 6000 στη καλύτερη

Μία Γκαρσονιερα συνήθως έχει μια μπαλκονοπορτα, ένα παράθυρο μπάνιου, ένα παράθυρο κουζίνας ( ορισμένες κ πόρτα κουζίνας) κ μια εξωθυρα.... 

6.000 γι αυτά;;; 

Σίγουρα δεν είναι καλή τιμή. 

Μία καλή τιμή είναι γύρω στα 3.000 κ αν πας σε pvc πέφτεις κ άλλο. 

Γενικά οι τιμές που παραθέτεις είναι λίγο τσιμπημένες πάντα για γκαρσονιέρα. 

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Πολυ σωστος...Τι να πει κανεις

Φιλε με 15000 ευρω μονο καμια γκαρσονιερα στο Μεταξουργειο παιρνεις και με συγκατοικους πακιστανους αραβες και σομαλους που φυσικα δεν θα πληρωνει κανεις τους κοινοχρηστα κλπ κλπ

Και παλι θα θες ενα 30αρι χιλιαρικα για να βαλεις πορτα ασφαλειας παραθυρα πορτες μπανιο κλπ μερεμετια

ναι αλλα ειναι μεταξουργειο :lol::lol:

Επεξ/σία από Racerr
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, bill999r είπε

ία Γκαρσονιερα συνήθως έχει μια μπαλκονοπορτα, ένα παράθυρο μπάνιου, ένα παράθυρο κουζίνας ( ορισμένες κ πόρτα κουζίνας) κ μια εξωθυρα.... 

6.000 γι αυτά;;;

Σωστος. Η συγκεκριμένη δεν έχει ουτε μπαλκόνι τωρα που το πρόσεξα.

Ναι γενικά οι γκαρσονιέρες έχουν αυτά που λες παραπάνω οποτε το ποσο για κουφωματα πέφτει.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bill999r είπε

Σίγουρα φίλε μου βλέπουνε την αγορά διαφορετικά κ δεν θα είχε γούστο να συμφωνούμε σε όλα 😂

Στο δια ταύτα λοιπόν, έχεις δίκιο πως βλέποντας μια αγγελία θεωρώ πως παίρνει παζάρι. 

Κ αυτό το ξέρουν κ οι ιδιοκτήτες, τουλάχιστον με όσους είχα διαπραγματευτει. 

Σίγουρα δικαίωμα τους να ζητάνε 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, όταν όμως σε μια περιοχή όταν η αντικειμενική είναι στα 600 ευρώ το τετραγωνικό τότε κ αυτοί ξέρουν ότι ζητάνε υπεραξία κ ο αγοραστής δεν θα χαρίσει τα λεφτά του επειδή ο άλλος ζητάει παπάδες. Φαντάσου τώρα για διαμερίσματα 40 ετών που θέλουν να τα σπρώξουν στην αντικειμενική. 

Δεν ξέρω σε ποιες περιοχές κινείσαι αλλά από την εμπειρία μου οι πωλήσεις δεν είναι σε τόσο καλό επίπεδο όσο αναφέρεις. 

Ίσως υπάρχει μια ανοδική πορεία στην αγορά, λόγω airbnb κτλ αλλά σε καμία περίπτωση δεν πωλούνται με τη σέσουλα.

Αλλωστε κ οι "επενδυτές" ευκαιρίες ψάχνουν, δεν σκορπανε χρήμα. 

Ο λόγος που ο άλλος θα ρίξει την τιμή είναι η ζήτηση. Αν δεν του το ζητάνε θα πέσει για να το ξεφορτωθεί. Κ οποίος πουλάει θέλει να ξεφορτωθεί. 

Αν υπάρχει ζήτηση (βλ. Κέντρο) δεν θα πέσει. 

Μία Γκαρσονιερα συνήθως έχει μια μπαλκονοπορτα, ένα παράθυρο μπάνιου, ένα παράθυρο κουζίνας ( ορισμένες κ πόρτα κουζίνας) κ μια εξωθυρα.... 

6.000 γι αυτά;;; 

Σίγουρα δεν είναι καλή τιμή. 

Μία καλή τιμή είναι γύρω στα 3.000 κ αν πας σε pvc πέφτεις κ άλλο. 

Γενικά οι τιμές που παραθέτεις είναι λίγο τσιμπημένες πάντα για γκαρσονιέρα. 

Ωραία όλα αυτά. Θα πω απλά πως ας καταλήξουμε στο οτι διαφωνούμε, αλλά απο την δική μου πλευρά αυτά που γράφεις διαψεύδονται καθημερινά πολλές φορές λόγω του οτι όπως είπα είναι το επάγγελμα μου, και εσύ θεωρείς οτι ισχύουν, χωρίς όμως να μπεις στην διαδικασία να τα εξακριβώσεις/αποδείξεις. Κοινώς, αν ξεκινήσεις να αναζητάς διαμερίσματα θα δεις οτι δεν ισχύουν αυτά που γράφεις... καλά κάνεις και τα πιστεύεις, γιατί ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικό μυαλό, αλλά το αν τελικά ισχύουν αυτά που λες θα αποδειχθεί μόνο αν κληθείς να τα κάνεις πράξη... και επειδή αυτή η πράξη σε εμένα συμβαίνει καθημερινά, λέω πως δεν ειναι όπως τα λες.
Καλές οι συμβουλες δηλαδή που του δίνεις, ο καθε ενας θα πει οτι νομίζει (πχ δική σου θεωρία ειναι αυτα που γράφεις περί του ποια ειναι η αντικειμενική και πως θα έπρεπε να πωληθουν στην τιμη αυτή κλπ), αλλά το τι μας αρέσει και τι θεωρουμε εμείς "λογικό" δεν σημαίνει απαραίτητα πως ειναι και πραγματικότητα.
Εγώ πχ μπορεί να θεωρώ πως ένα yamaha r1 του 2008 θα έπρεπε να πωλείται 3000, και να έχω χίλιους δυο λόγους για αυτό... αλλά αν οι τιμές τους στην αγορά μεταχειρισμένων ξεκινούν απο τις 5000 δεν βρίσκω οτι έχει και πολύ νόημα να διαδίδω οτι "θα βρεις εύκολα r1 με 3000ε γιατί ειναι παλιό γιατί γιατι γιατι γιατι", γιατί όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο στην αγορά. 

Η αγορά διαμορφώνεται με βάση άλλα κριτήρια, όχι την δική μου ή την δική σου λογική και όταν κάποιος ζητάει συμβουλές για την αγορά καλό είναι να επικαλούμαστε την αγορά και όχι την γνώμη μας.
Φιλικά και πάλι.

That said, καλή συνέχεια και αν βρεις 4-5 διαμέρισματα με τα χαρακτηριστικα που αναφέρθηκαν στην τιμή που αναφέρθηκε, στείλε μου ένα pm, τα αγοράζω όλα ΧΤΕΣ και σου δίνω και ένα ποσοστό για την πολύτιμη σου βοήθεια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, scyther666 είπε

Εγώ πχ μπορεί να θεωρώ πως ένα yamaha r1 του 2008 θα έπρεπε να πωλείται 3000,

Μα πάλι στα λόγια μου έρχεσαι... 

Είναι θέμα προσφοράς κ ζήτησης αλλά κ περιοχής. 

Γι αυτό σου αναφέρω κ την αντικειμενική. 

Δεν μπορεί κάποιος στα σεπολια να ζητάει 1000 ευρώ το τετραγωνικό γτ δεν θα τα δώσει κανένας... Όπως κ κανένας δεν θα δώσει 10.000 για R1 του 08....

Για MV Agusta του '08 ομως;;; 

Εγώ δεν είπα ότι θα βρει γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι ή στη Φιλοθέη με 15.000. Εγώ μίλησα για συγκεκριμένες περιοχές που τον ενδιαφέρουν. 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινόμαστε :P
Στα σεπόλια δεν θα τα ζητήσει κανένας γιατί όντως δεν θα τα δώσει κανένας... στις περιοχές που ανέφερες όμως, θα τα ζητήσουν σχεδόν όλοι, γιατί θα τα δώσουν σχεδόν όλοι και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η χρυσή ευκαιρία και οι αγγελίες που υπάρχουν :P

Δεν είπα οτι ανέφερες γκαρσονιέρα στο κολωνάκι με 15000... 
είπες ομως για γκαρσονιέρες στην νεα σμυρνη κ στου ζωγραφου με 15000 αλλά δεν τις βλέπω ούτε αυτές κάπου! :P
Δεν σε ενδιαφέρει να βγάλεις χρήματα απο τα λεγόμενα σου? όπως είπα... φέρε μου 4-5 τέτοια ακίνητα και τα αγοράζω και σου δίνω ποσοστό. Αν τα βρίσκεις εύκολα όπως ανέφερες, τότε θα είναι εύκολο χρήμα για την τσέπη σου.

Δημοσ.

Φυσικά κ με ενδιαφέρει το οικονομικό 😂

Όμως πραγματικά φίλε μου δεν πρόκειται να ξαναερθω σε επαφή με μεσίτες, να ακούσω τα ίδια ψέματα, να παζαρεψω με ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα κ εν τέλει δεν μπορεί να γίνει η αγοραπωλησία, να στείλω στον δικηγόρο μου τίτλους "χωρίς βάρη" με 15 υποιθηκες και επικαρπιες κτλ κτλ για όλα τα λεφτά του κόσμου. 

Τεσπα  καλη τύχη στον φίλο ότι κ αν αποφασίσει τελικά, κ ελπίζω να βρει κάτι στα λεφτά του. 

Δημοσ.

Κάτι "τελευταίο", πιο γενικόλογο:

Θεωρειτε ότι διανύουμε καλή εποχη, γενικά, για αγορά μικρου διαμερίσματος σε όσο το δυνατόν καλή περιοχή Αττικής;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Locke_John είπε

Κάτι "τελευταίο", πιο γενικόλογο:

Θεωρειτε ότι διανύουμε καλή εποχη, γενικά, για αγορά μικρου διαμερίσματος σε όσο το δυνατόν καλή περιοχή Αττικής;

Νομιζω οτι είναι καλή εποχή ακόμη... 

Λέω "ακόμη" διότι όπως φαίνεται σταδιακά θα υπάρξει άνοδος των τιμών στα επόμενα χρόνια. 

Δημοσ.

Στην Αθήνα υπάρχει τεράστιος αριθμός απούλητων ακινήτων ενώ η ζήτηση είναι πολύ χαμηλότερη, αυτό και σε συνδυασμό με το δεδομένο οτι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών που πουλάει ακίνητα τα πουλάει σχεδόν αποκλειστικά για να τα ξεφορτωθεί είτε για να αποφύγει το φορολογικό βάρος και το κόστος συντήρησης είτε για να ξεπληρώσει ένα σωρό χρέη, ελάχιστοι πουλάνε πλέον για να πάρουν απλά τα λεφτά και να τα αποταμιεύσουν ή να τα επενδύσουν/αξιοποιήσουν. Αυτό οδηγεί σε πολύ χαμηλές εως εξευτελιστικές τιμές πώλησης. Αυτές οι τιμές αφορούν κυρίως ακίνητα του 60-70 αλλά και 80-90 σε χαμηλότερο ποσοστό βέβαια. Τα παζάρια και το πόσο θα δεχτεί ο ιδιοκτήτης να πέσει η τιμή εξαρτώνται από δύο παράγοντες, οικονομική κατάσταση ιδιοκτήτη και πόσο χρόνο παραμένει απούλητο το ακίνητο, όσο επιδεινώνονται αυτά τα δύο τόσο ευκολότερα θα δεχτεί τα παζάρια ο πωλητής. Οι τιμές που μπαίνουν στις αγγελίες προφανώς και δεν ισχύουν, στο 70-80% των περιπτώσεων θα συμφωνηθεί χαμηλότερη τιμή. Τώρα το αν ωραίο ή δίκαιο που οι τιμές έχουν φτάσει τέτοια επίπεδα, αυτό είναι άλλο θέμα, κανένας δεν θα ήθελε να πουλήσει κοψοχρονιά το ακίνητό του, απ' την στιγμή που η πώληση γίνεται με τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό απ' την μεριά του αγοραστή. Στα εξάρχεια πριν 2 χρόνια γνωστός μας πούλησε γκαρσονιέρα του '66, 30τμ για 7500ευρώ, την αγόρασε ένας Αλβανός. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να πάρει σύνταξη από το ΙΚΑ γιατί χρωστούσε πολύ λίγα ένσημα αλλά δεν μπορούσε να τα πληρώσει, τα παιδιά του ήταν στο εξωτερικό και δανειζόταν χρήματα από συγγενείς, πλήρωσε το ποσό των ενσήμων με τα λεφτά της πώλησης καθώς και σημαντική οφειλή σε κοινόχρηστα. Δυστυχώς εκεί καταντήσαμε.

Όσο κάτι που ειπώθηκε για άνοδο τιμών, ισχύει αλλά προς το παρόν μόνο στην Ερμού και σε διάφορα εμπορικά ακίνητα σε πολύ κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Μέχρι να φτάσουν και να περάσουν οι αυξήσεις στην γκαρσονιέρα και στο ακίνητο που το πουλάει ο άλλος γιατί έχει ανάγκη θα περάσουν χρόνια ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Μέχρι να φτάσουν και να περάσουν οι αυξήσεις στην γκαρσονιέρα και στο ακίνητο που το πουλάει ο άλλος γιατί έχει ανάγκη θα περάσουν χρόνια ακόμα.

Κ εγώ αυτό πιστεύω αλλά επειδή τα πράγματα είναι ρευστά διεθνώς δεν ξέρουμε τι γίνεται. 

Γενικά παρατηρείται μια ήπια αύξηση στις αγοραπωλησιες κ μια ήπια άνοδος στις τιμές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα έλεγα στο φίλο και στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να προσέξει τα κλειστά.

Πήρε φίλη ένα δυαράκι του 70 με 23.000 στην Κυψέλη σε ΄πλαγιά στον 3ο με ασανσέρ.

Υποτίθεται καλή τιμή αλλά μόλις άνοιξε το νερό το οποίο είχε κάνει διακοπή  στην ΕΥΔΑΠ ο πονηρός ιδιοκτήτης άρχισαν οι τοίχοι στο μπάνιο και στην κουζίνα να τρέχουν νερά. Αποτέλεσμα;;; Έκανε γενική ανακαίνιση σε μπάνιο κουζίνα και μερική στο υπόλοιπο σπίτι ξεπέρασε τις 40.000 με τις οποίες θα έπαιρνε ανάλογο καινούργιο σε καλή περιοχή.

Για αυτό προσοχή στις μεγάλες ευκαιρίες.Δεν είναι όπως μας τις παρουσιάζουν ειδικά οι αγγελίες.

Να προτιμάτε ανοιχτό και σε λειτουργία ώστε να πάρετε άποψη και από υδραυλικά - ηλεκτρικά - αποχετευτικά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...