Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή η θερμοκρασίες σε idle μου φαίνονται μεγάλες.....

4kif12.jpg

otffc1.jpg

uvdwy.png

Μήπως έβαλα παραπάνω πάστα; η είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες με την μαμά ψύκτρα;

Δημοσ.

Φιλε μου απο την φωτο φαινεται οτι εχεις βαλει πολυ. Δοκιμασε να βαλεις λιγη σε μεγεθος μπιζελιου στο κεντρο και ασε την ψυκτρα να την απλωσει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλείσε το μηχάνημα, ξαναβγάλε την ψύκτρα. Καθάρισε καλά και τον επεξεργαστή και την ψύκτρα. Εφάρμοσε μία σταγόνα σαν δύο-τρεις κόκους ριζιού στη μέση του επεξεργαστή. Ξαναεφάρμοσε την ψύκτρα, η πάστα θα απλωθεί με την πίεση. Βεβαιώσου ότι εφάρμοσε καλά η ψύκτρα (δηλαδή να μην πηγαίνει πέρα-δώθε).

Έτσι όπως έβαλες τώρα την πάστα μάλλον έχει ξεχειλήσει, μπορεί να έμειναν κενά με αέρα ενδιάμεσα και ίσως δεν εφάρμοσε καλά η ψύκτρα. Οπότε με μια νέα εφαρμογή όπως περιγράφει και ο προλαλήσαντας παραπάνω μάλλον θα είναι κομπλέ :) 

Επεξ/σία από LambisElef
Δημοσ.
6 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Από την φωτό φαίνεται ότι δεν έχει ξεχειλίσει. Δεν έχει κουμπώσει καλά η ψύκτρα.

Η φωτογραφία είναι πριν βάλει την ψύκτρα πάνω ή αφού την έβγαλε; Από τα λεγόμενα κατάλαβα πριν βάλει την ψύκτρα πάνω.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η παραπάνω thermal δεν δημιουργεί πρόβλημα ή λιγότερη δημιουργεί, την περίσσια θα την ξεράσεις γύρω γύρω

https://youtu.be/rAid5G30-WM

Μπορεί να trollari λίγο αλλά όχι χειρότερα αποτελέσματα με πολύ, πήρε Καλύτερα

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

κατα πασα πιθανοτητα δε εχει κουμπωσει η ψυκτρα ειδικα η μανισια η ιντελ ειναι περιεργη με το κουμπωμα που εχει

ειδικα εαν την εχεις βγαλει πολλες φορες παιρνει τζογο η στραβωνουν  μερικες φορες τα ποδαρακια και δεν κουμπωνει σωστα 

• Like 1
Δημοσ.

Και μην προτείνετε ποσότητα μεγέθους μπιζελιού-αρακά,όσοι δεν έχετε φάει ή δει,μπιζέλι-αρακά.Είναι τεράστια για επεξεργαστή.

Δημοσ.

Για intel το RealTemp είναι το ακριβέστερο πρόγραμμα. Σου δίνει επίσης τη δυνατότητα για i7 να βλέπεις core temp και multiplier ταυτόχρονα. Κατά τ'άλλα, όπως ειπώθηκε, δες αν έχει κουμπώσει η ψύχτρα, δεν πρέπει να παίζει καθόλου και δοκίμασε με νέα πάστα ξανά

• Moderators
Δημοσ.

Αν μιλάμε για στοκ ψυκτρα πολύ πιθανών να μην έχει πιάσει σωστά αλλά όπως έχεις απλώσει την thermal πολύ πιθανό να έχει αφήσει κενά για να είσαι σίγουρος την επόμενη φορά άπλωσε  ομοιόμορφα την thermal paste παντού είναι π πιο απλώς τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις ξένα, επειδή από thermal paste σε thermal paste αλλάζει η πυκνότητα θεωρώ ότι το απλωμα είναι το ιδανικό

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όχι η ψύκτρα είναι κουμπομένη δεν έχει τζόγο καθόλου... απλα επειδη το συζητησα και με φιλους,μου ειπαν οτι εβαλα παρα πολυ και δεν αφηνει την ζεστη να περναει η ποσοτητα... γιατι φανταστειτε εγω εβαλα σε ποσοτητα οσο ενα μπιζελι που είπαν τα παιδια πανω και το απλωνα.. οποτε και εγω το θεωρω πολυ,θα το ξανα λυσω σημερα θα βαλω λιγοτερη και θα ενημερωσω!

• Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, InTheEnd είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όχι η ψύκτρα είναι κουμπομένη δεν έχει τζόγο καθόλου... απλα επειδη το συζητησα και με φιλους,μου ειπαν οτι εβαλα παρα πολυ και δεν αφηνει την ζεστη να περναει η ποσοτητα... γιατι φανταστειτε εγω εβαλα σε ποσοτητα οσο ενα μπιζελι που είπαν τα παιδια πανω και το απλωνα.. οποτε και εγω το θεωρω πολυ,θα το ξανα λυσω σημερα θα βαλω λιγοτερη και θα ενημερωσω!

Για αυτό σου παρέθεσα το βίντεο επάνω η πολύ δεν δημιουργεί πρόβλημα πρόβλημα σου δημιουργεί ότι μάλλον έμειναν κενά χώρις thermal paste

Την περίσσια ποσότητα την ξερνάει δεξιά αριστερά λόγο πίεσης

Δημοσ.

Γενικά αν κουμπώσει καλά η ψύχτρα την περιττή θα στην πετάξει έξω. Επειδή όμως πάντα την απλώνω και την κάνω όσο πιο λεπτή γίνεται δεν έχω πάθει ποτέ κάτι τέτοιο. Η απουσία όμως και η ύπαρξη πάστας δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για την αύξηση θερμοκρασίας

1. Καθαρισμός. Φύσηξες αρκετά καλά την ψήκτρα έτσι μέσα από τις γρίλιες( ραγες , γενικά αυτά τα διαστήματα ανάμεσα στα μέταλλα :P ) να φύγει όλη η σκόνη ; Τα υπόλοιπα ανεμιστήρια και γενικά το κουτί το καθάρισες έτσι ώστε να μπαίνει ο αέρας ;
  2. Θέση κουτιού και ροή αέρα: Που το έχεις βάλει το κουτί ; Έχεις τοποθετήσει κατάλληλα τους ανεμιστήρες έτσι ώστε να ανακυκλώνεται μέσα ο αέρας; Πιθανών ένας να φέρνει αέρα και 1-2 να βγάζουν θα είναι αρκετοί. Όμως πρέπει να τοποθετηθούν σωστά έτσι ώστε να υπάρχει ροή και όχι στην τύχη και φυσικά να υπάρχει χώρος να ρουφήξουν και να εκτονώσουν αέρα
  3. Τι πάστα έβαλες; Αν η πάστα δεν είναι καλή καλύτερα ασ' τον χωρίς αυτή
  4. Κούμπωσε η ψήκτρα; Αν κουμπώσουν τα 3 πυράκια καλά και 1 όχι, αν δεν το κουνήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση δεν θα έχει τζόγο και παράλληλα δεν θα εφαρμόζει σωστά. Οπότε φρόντισε πριν σπρώξεις τον πύρο να τραβήξεις την σφήνα καλά πίσω και μετά να σπρώξεις την σφήνα
  5. Άπλωσε εσύ την πάστα. Αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσει κενά μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Καν το μόνος σου ;)
  6. Δουλεύει η ψήκτρα ; Μήπως η ψήκτρα υπολειτουργεί ;

Πιστεύω να κάλυψα αρκετά σημεία

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Γενικά αν κουμπώσει καλά η ψύχτρα την περιττή θα στην πετάξει έξω. Επειδή όμως πάντα την απλώνω και την κάνω όσο πιο λεπτή γίνεται δεν έχω πάθει ποτέ κάτι τέτοιο. Η απουσία όμως και η ύπαρξη πάστας δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για την αύξηση θερμοκρασίας

1. Καθαρισμός. Φύσηξες αρκετά καλά την ψήκτρα έτσι μέσα από τις γρίλιες( ραγες , γενικά αυτά τα διαστήματα ανάμεσα στα μέταλλα :P ) να φύγει όλη η σκόνη ; Τα υπόλοιπα ανεμιστήρια και γενικά το κουτί το καθάρισες έτσι ώστε να μπαίνει ο αέρας ;
  2. Θέση κουτιού και ροή αέρα: Που το έχεις βάλει το κουτί ; Έχεις τοποθετήσει κατάλληλα τους ανεμιστήρες έτσι ώστε να ανακυκλώνεται μέσα ο αέρας; Πιθανών ένας να φέρνει αέρα και 1-2 να βγάζουν θα είναι αρκετοί. Όμως πρέπει να τοποθετηθούν σωστά έτσι ώστε να υπάρχει ροή και όχι στην τύχη και φυσικά να υπάρχει χώρος να ρουφήξουν και να εκτονώσουν αέρα
  3. Τι πάστα έβαλες; Αν η πάστα δεν είναι καλή καλύτερα ασ' τον χωρίς αυτή
  4. Κούμπωσε η ψήκτρα; Αν κουμπώσουν τα 3 πυράκια καλά και 1 όχι, αν δεν το κουνήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση δεν θα έχει τζόγο και παράλληλα δεν θα εφαρμόζει σωστά. Οπότε φρόντισε πριν σπρώξεις τον πύρο να τραβήξεις την σφήνα καλά πίσω και μετά να σπρώξεις την σφήνα
  5. Άπλωσε εσύ την πάστα. Αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσει κενά μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Καν το μόνος σου ;)
  6. Δουλεύει η ψήκτρα ; Μήπως η ψήκτρα υπολειτουργεί ;

Πιστεύω να κάλυψα αρκετά σημεία

Το 3 είναι εντελώς λάθος. Να μην βάλει τίποτε? Ούτε λίγο τζατζίκι? Λίγο μελιτζανοσαλάτα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...