Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, φέτος είπα να σουλουπώσω λίγο το μπαλκόνι και θα αρχίσω με τις καρέκλες. Έχω 5 καρέκλες σκηνοθέτη τις οποίες λέω να περάσω ένα χέρι λούστρο για να επιδιορθώσω τα σημεία που έχει σκάσει η παλιά στρώση.

Πρέπει να τις τρίψω μέχρι να φύγει εντελώς ο παλιός λούστρος ή αρκεί λίγο; Για 5 καρέκλες, να τρίψω με γυαλόχαρτο ή αξίζει να αγοράσω κανένα ηλεκτρικό τριβείο; Και μετά από λούστρο τί προτείνετε, να βάλω το ίδιο- ένα καφέ κλασσικό- ή να δοκιμάσω τπτ άλλο;

Παρακαλώ για τις συμβουλές σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή η σκέψη για τριβείο αλλά δεν αξίζει για καρέκλες σκηνοθέτη επειδή στο μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειάς τους δεν χωράει να μπεί. Αφού θα βάλεις χέρι ούτως ή άλλως, τρίφτες ολόκληρες με το χέρι μια και καλή, μην ξοδευτείς δηλαδή για το τίποτα :-).

Τώρα για την δουλειά: Τρίψε τες τόσο ώστε να φύγουν τελείως όλα τα σαθρά σημεία και τα ξεφλουδίσματα, δεν χρειάζεται να φύγει όλο το προηγούμενο βερνίκι. Μετά, αφού τις καθαρίσεις απο τη σκόνη μ' ένα νωπό πανί, πέρασέ τες ένα χέρι με συντηρητικό ξύλου νερού(πχ Aquaxyl Plus της βίβεχρωμ) μόνο στα σημεία που έχει απομακρυνθεί το βερνίκι και τέλος πέρασέ τες δυο χέρια βερνίκι(πχ Aquaxyl varnish της βίβεχρωμ) στην απόχρωση που θέλεις.

σ.σ. Ενημερωτικά σου λέω οτι στην μόδα είναι τα σατινέ βερνίκια, απο 'κεί και πέρα μπορείς να βάλεις και γυαλιστερό. Είναι απλά θέμα γούστου ενω ως απόχρωση είναι στη μόδα το βέγκε(σκούρο καφέ).

Όποιας εταιρίας και να 'ναι τα υλικά που θα επιλέξεις, να είσαι σίγουρος πως είναι για εξωτερικό χώρο καθώς τα τέτοια μόνο περιέχουν φίλτρα UV στη σύνθεσή τους.

Επεξ/σία από sargio01
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εαν τα βλεπει αμεσα ο ηλιος και τα βρεχει η βροχη πρεπει να πας σε βερνικι δυο συστατικων. εαν οχι ενα απλο βερνικι σαν αυτο που προτεινε ο φιλος απο πανω θα κανεις την  δουλεια σου

Επεξ/σία από george kesoglu
  • Like 1
Δημοσ.

Σωστά αλλά επειδή πρόκειται για ερασιτέχνη, ας μην τον μπλέξουμε με δοσολογίες, λεπτομερή τριψίματα κλπ. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας ;). 

Επειδή στην πορεία- σίγουρα μες στο καλοκαίρι- θα τρίψω και το τραπέζι και έπειτα κάτι καρέκλες και μια ροτόντα αναδιπλούμενη που έχω στην κουζίνα και πιο μετά, κάτι παλιά παντζούρια που κράτησα  για να τα χρησιμοποιήσω ως έπιπλα, θέλω να επενδύσω σε ένα τριβείο. Άρα καλύτερα να το κάνω τώρα πριν βγάλω τα χέρια μου στις καρέκλες. Τί προτείνεται για τέτοιες εργασίες, παλμικό ή έκκεντρο; Από λεπτοδουλειά καρέκλας εως μεγαλύτερες επιφάνειες όπως τραπέζια ή παντζούρια, για παλιό λούστρο ή μπογιά.

Όσον αφορά το λούστρο, τις έχω στο μπαλκόνι τις καρέκλες, το καλοκαίρι τις βλέπει καλά καλά ο ήλιος, το χειμώνα τις ψιλομαζεύω (στο μπαλκόνι πάλι αλλά τις σκεπάζω με κάτι), τί προτείνετε; Δώστε μου και πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες άμα θέλετε,  δε μασάω :P. 

Και πάλι ευχαριστώ για τα χρήσιμα σχόλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που θα σου πω εγώ να προσέξεις σχετικά με ότι τριβείο επιλέξεις, είναι να έχει τρόπο συλλογής της σκόνης μέσω ηλεκτρικής σκούπας (να μπορεί κάπου να συνδεθεί ο σωλήνας της ηλεκτρικής) για να γλυτώσεις την πολύ βρωμιά.

Το τρίψιμο και ειδικά αυτό με το γυαλόχαρτο με ψιλή κόκωση βγάζει μια σκόνη ψιλή σαν πούδρα η οποία πάει παντού και κολλάει στα πάντα σε ένα μπαλκόνι (αν θα κάνεις εκεί τη δουλειά σου) με αποτέλεσμα να γίνονται όλα άσπρα και να χρειάζονται δυνατό ξέπλυμα (ειδικά αν έχει και φυτά εκεί).

Οι διατάξεις/φίλτρα απορόφησης σκόνης που έχει πάνω το κάθε μοντέλο κάνουν από λίγη έως καθόλου δουλειά (έχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικά κι έχω τρίψει πολύύύ πράμα στο μπαλκόνι μου).

Εννοείται πως μιλάω πάντα για ερασιτεχνικά εργαλεία. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο κάποιο επαγγελματικό θα είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αυτό που θα σου πω εγώ να προσέξεις σχετικά με ότι τριβείο επιλέξεις, είναι να έχει τρόπο συλλογής της σκόνης μέσω ηλεκτρικής σκούπας (να μπορεί κάπου να συνδεθεί ο σωλήνας της ηλεκτρικής) για να γλυτώσεις την πολύ βρωμιά.

Το τρίψιμο και ειδικά αυτό με το γυαλόχαρτο με ψιλή κόκωση βγάζει μια σκόνη ψιλή σαν πούδρα η οποία πάει παντού και κολλάει στα πάντα σε ένα μπαλκόνι (αν θα κάνεις εκεί τη δουλειά σου) με αποτέλεσμα να γίνονται όλα άσπρα και να χρειάζονται δυνατό ξέπλυμα (ειδικά αν έχει και φυτά εκεί).

Οι διατάξεις/φίλτρα απορόφησης σκόνης που έχει πάνω το κάθε μοντέλο κάνουν από λίγη έως καθόλου δουλειά (έχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικά κι έχω τρίψει πολύύύ πράμα στο μπαλκόνι μου).

Εννοείται πως μιλάω πάντα για ερασιτεχνικά εργαλεία. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο κάποιο επαγγελματικό θα είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα

Με βάση αυτά που μου λες έχεις να μ προτείνεις κάποιο καλό εργαλείο με ένα μέτριο budget?

Δημοσ.

Αν είναι στο πρόγραμμα να τρίψεις μέτρα τότε σίγουρα αξίζει η επένδυση σε τριβείο. Ιδανικό τριβείο γι αυτά που θέλεις να κάνεις είναι το πολυτριβείο(βλ link στο τέλος) που λόγω του design του βολεύει απίστευτα στις λεπτομέρειές τους(έχει και ενσωματωμένο κουβαδάκι για την σκόνη που λέει ο Χάρης και έχει δίκιο).

Πολυτριβεία: https://www.skroutz.gr/c/948/triveia.html?from=autocomplete&keyphrase=πολυτριβειο&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ.

Διαβάζω ότι αυτά καίγονται εύκολα. Επειδή φαίνεσαι γνώστης, εχεις να μου προτείνεις ένα δυο μοντέλα που ξέρεις ότι λειτουργούν καλά και θα βγάλουν τα λεφτά τους; Δεν χρειάζομαι κάτι επαγγελματικό αλλά δεν με πειράζει να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω για να αποφύγω κάτι φθηνό που θα χαλάσει αμέσως.

Δημοσ.

Κανένα εργαλείο δεν καίγεται όταν δουλεύεται όπως πρέπει... 

Τι εννοώ: Οι τιμές στην ουσία διαφέρουν λόγω των watt των εργαλείων - πρακτικά λόγω των στροφών που αναπτύσσουν. Λίγο πολύ οι ποιότητες είναι ίδιες(30€ τροχό ας πούμε έχει και η budget και η black n' decker)

Ο κόσμος λοιπόν πού την πατάει και τους καίγονται ευκολότερα τα φθηνά; Στο οτι λόγω των χαμηλών στροφών λειτουργίας τους, πέφτουν οι στροφές με την παραμικρή πίεση πρός την επιφάνεια εργασίας τόσο που ανεβάζει υπερβολική θερμοκρασία πολύ γρηγορότερα σε αντίθεση με τα ακριβότερα(μεγαλύτερων watt δηλαδή) που λόγω υψηλότερων στροφών λειτουργίας, έχουν μεγαλύτερο περιθώριο αντικανονικής πίεσής τους.

Ο γενικός κανόνας δηλαδή είναι: Δεν πιέζουμε το εργαλείο στην επιφάνεια, απλά το κρατάμε σταθερά ακουμπισμένο καθοδηγώντας το μόνο και αυτό τρίβει μόνο του. Γι αυτό εξάλλου το παίρνουμε, για να μην τρίβουμε με το χέρι που τις χαμηλές επαναλήψεις στο τρίψιμο τις αντισταθμίζουμε με την πίεση του γυαλόχαρτου στην επιφάνεια. :-)

(εδώ εχω ζήσει το να καίει ανειδίκευτος κομπρεσέρ 1500€!! :o Η τιμή του έφταιγε; Οχι :mrgreen: )

• Like 1
Δημοσ.

Sargio μπράβο, είσαι φουλ εκτενής στις περιγραφές σου! Θνξ.

Κάποιο μοντέλο, μάρκα, εταιρία που να προτιμήσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον τύπο βερνικιού που θα επιλέξεις θα σου πω: Το δυο συστατικών(πχ S-86 της er-lac) είναι ο τέλειος τύπος καθώς το περνάς και ξενοιάζεις, που λένε, για αρκετά χρόνια σε αντίθεση με τον απλό που ανα δυο-τρία χρόνια χρειάζεται φρεσκάρισμα. 

Αρχικά το υλικό αποτελείται απο το καθεαυτό βερνίκι και τον σκληρυντή του και η δοσολογία είναι 2:1, σε 1λίτρο βερνίκι δηλαδή αναμιγνύεις 0,5λίτρο σκληρυντή κ.ο.κ.

Η ιδιαιτερότητά του είναι οτι δεν υπάρχει η δυνατότητα να το φτιάξεις ολο με τη μια και να χρησιμοποιήσεις οσο περισσέψει την επόμενη ημέρα. Φρόντισε απλά να φτιάχνεις λίγο-λίγο κάθε φορά ώστε να μην αναγκαστείς να χύσεις το υπόλοιπο που λογικά θα περισσέψει στα σκουπίδια. Θέλει προσοχή επίσης να μην στάξει στο πάτωμα(μωσαϊκό ή πλακάκι θα 'χεις λογικά) επειδή λεκιάζει, αφήνει στάμπα λαδιού δηλαδή κι ας το καθαρίσεις ενώ το δεύτερο χέρι περνιέται την επόμενη ημέρα. Στην αρχή θα σε παιδέψει, στη συνέχεια που λογικά θα πάρεις το κολάι θα σου είναι πιο εύκολο. :-)

(αραιώνεται εως 25% με διαλυτικό πολυουρεθάνης)

30 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Sargio μπράβο, είσαι φουλ εκτενής στις περιγραφές σου! Θνξ.

Κάποιο μοντέλο, μάρκα, εταιρία που να προτιμήσω;

Σ' ευχαριστώ :-)

Το δικό μου τριβείο είναι Einhell των ~30€(τότε), είμαι επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής και το εχω καμιά 6ετία στο νερό. Ό,τι και να πάρεις λοιπόν θα κάνεις τη δουλειά σου αρκεί να το σεβαστείς όπως είπαμε :P.

Επεξ/σία από sargio01
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...