Basilisvirus Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Αγορασα αυτο: https://www.google.gr/search?q=pac+man+ghost+light&rlz=1C1CHBF_enGR767GR767&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjeoY3MibraAhVCbVAKHXoVC7MQ_AUICigB&biw=1280&bih=956 Εχει ενα mod, οπου αναβει οταν ακουει ηχο (για 1 sec περιπου). Δεν λειτουργει ομως σωστα και αναβοσβηνει συνεχεια σε αυτο το mode, η κανει flickering, η οταν το κουναω αναβοσβηνει, αλλαζει χρωματα οταν το πλησιαζω κτλ. Το ανοιξα, και αν ακουμπησω οπουδηποτε πανω στο κυκλωμα, σε μια πεταλικη του επιφανεια, λειτουργει αψογα. (Δηλαδη σβηνει, μεχρι να ακουσει ηχο και να ανοιξει το φωτακι). Αρα καποιο pin κανει floating. Παιδια, δε φτιαχνεται και μου σπαει τα νευρα Εχω δοκιμασει να συνδεσω καθε κομματι του στη γειωση, εχω βαλει το arduino να του δινει 5v, 4v, ολα τα pwm πανω του. Εχω μελετησει πως λειτουργει ο ανθρωπινος οργανισμος για να τον προσομοιωσω και να μη χρειαζεται να το κραταω ακουμπημενο για να λειτουργησει. του χω βαλει αντιστασεις, τις εβγαλα, πυκνωτες, πηνια. Τιποτα. Δε λειτουργει τιποτα, και ομως, αν ακουμπησω οπουδηποτε (σχεδον) καποιο μεταλλο του, λειτουργει. Τι διαολο να κανω? Πως βρισκεις πιο pin κανει float και πως προσομειωνεις τον ανθρωπο για να μη το ακουμπαω?
Sheogorath Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Το έχεις βάλει στην γείωση (πράσινο μαύρο καλώδιο της πρίζας) ή το γνωστό 0 volt ground στο κύκλωμα. Δοκιμασε να το συνδέσεις σε γενική γείωση, λογικά κάνει float στο AC/2 και δεν δουλεύει σωστά. Το έχω δει, σπάνιο, αλλά το έχω δει.
SpirtouLisS Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) να σε ρωτησω αυτο το ολοκληρωμενο με τα 8 ποδια μηπως ειναι lm358 ή 741 ή mcp602 αντιστοιχος τελεστικος (μονής τροφοδοσίας) γιατι αν ειναι μαιμου ή εχουν παραλείψει καποιο κεραμικο που κανει απορροφηση θορύβου ή αν εχουν κανει καποια τοπολογια τυπου schmitt trigger βασει καποιου αισθητηρα ηχου και το σχεδιασαν λαθος ειναι λογικο να μη λειτουργει σωστα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από SpirtouLisS
Fubar.gr Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Κάποιο θέμα γείωσης είναι. Έχεις ενώσει τη γείωση του arduino με τη γείωση του ghost?
Basilisvirus Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 @Fubar.grΝαι εχω συνδεσει τη γειωση του με αυτη του arduino. Δε δουλεψε, λογικα γιατι η γειωση ενος σημειου του κυκλωματος που κανει οντως float θελει γειωση, οχι το κυκλωμα ολο. @SpirtouLisS Δεν λειι ποιο ολοκληρωμενο ειναθ επανω, δεν εχει καποιο αριθμι η οτιδηποτε. (μονο τη κουκιδα για να δειχνει αν ειναι αναποδα). Θα ψαξω βαση αυτων των ολοκληρωμενων που ειπες να δω... αν το πειραξω αντιστοιχα αν θα αλλαξει κατι. @Sheogorath Ναι το εχω βαλει στο πριζα, στη γειωση (λογικα δε το βαζω σε μια απο τις δυο τρυπες της μπριζας, αλλα στο εξωγκομα που εχει ετσι; αυτη πρεπει να ναι η γειωση. Αυτο το AC/2 που λες ψαχνω. Αν λεμε το ιδιο, λογικα δεν εχει pull up η pull down resistor εκει που παιρνει τον ηχο στο μικροφωνο. Ξερει κανεις πως μπορω να αναλυσω το κυκλωμα? καποιο καλο τουτοριαλ, γιατι προσπαθησα και αντιμετωπιζω προβληματα του στυλ αν βαλω το πολυμετρο εκει η αντισταση που θα μετρησω ειναι αυτης που μετραω η ειναι και καποια αλλη παραλληλα?...
Fubar.gr Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Το φαντασματακι λειτουργεί σωστά χωρίς το mod? Λέγοντας να ενώσεις τις γειωσεις, εννοώ τα ground οχι earth, δηλαδή το αρνητικό της τροφοδοσίας του ghost και το αρνητικό της τροφοδοσίας του Arduino. Η ηλεκτρολογική γείωση (earth) της πρίζας δέν χρειάζεται και μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Βάλε ένα αναλυτικό σχχηματικό του πώς έχεις συνδέσει το arduino στο ghost. To arduino απο που τροφοδοτείται, μπαταρία, PC, φορτιστής κινητού?
Sheogorath Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Γιατί το earth μπορεί να δημιουργήσει θέματα; Δεν καρφώνει το ground στο μηδέν αντί για να είναι float;
Fubar.gr Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 21 ώρες πριν, Sheogorath είπε Γιατί το earth μπορεί να δημιουργήσει θέματα; Δεν καρφώνει το ground στο μηδέν αντί για να είναι float; Θέλει προσοχή που συνδέεις το earth, γιατι μπορείς να προκαλέσεις βραχυκύκλωμα, ειδικά όταν έχεις διαφορετικές τροφοδοσίες στο ίδιο κύκλωμα. Για παράδειγμα, έστω οτι στο Ghost το αρνητικό του είναι συνδεδεμένο στη γείωση (earth). Και έστω οτι τροφοδοτείς το arduino απο USB υπολογιστή. Το σώμα του USB είναι συνδεδεμένο στο earth, οπότε μέσω αυτού και το ίδιο το Arduino. Επομένως χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, τα αρνητικά των δύο είναι ενωμένα μέσω του earth. Αν κατα λάθος συνδέσεις το + του Arduino στο - του ghost δημιουργείται αυτόματα βραχυκύκλωμα. Αν πάλι το ghost έχει κανα capacitive dropper αντί για κανονικό τροφοδοτικό, τοτε μπορείς να πάθεις μέχρι και ηλεκτροπληξία και να πέσει το ρελέ του σπιτιού. Παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να γίνει και με τον παλμογράφο, γι αυτό θέλει πολύ προσοχή που συνδέουμε το ground clip 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα