madrivermadonus Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν όντως ισχύει οτι μπορεί να υπάρξει δυσλειτουργία λόγω ασυμβατότητας μεταξύ νέας συσκευής B/G/N με κάποια παλαιότερη που υποστηρίζει μόνο B ή B/G. Δεν μου έχει συμβεί άλλα έχω την απορία ώστε αν χρειάζεται να απενεργοποιώ το /N σε περίπτωση που το δίκτυο περιέχει συσκευές παλιές.
rafa1919 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μόνος σου το λες αγαπητέ συμφορουμίτη. Εφόσον το πρωτόκολλο είναι 802.11b/g/n υποστηρίζει όλες τις συσκευές από b μέχρι και το n. Το μόνο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι το bandwidth για το n δίκτυο. Αν είναι 40MHz μπορεί να μην το υποστηρίζουν μερικές συσκευές. Για παράδειγμα ο Canon Pixma MX925 που έχω δε "βλέπει" το Wi-Fi παρά μόνο αν είναι το bandwidth στα 20MHz. Αυτά σε γενικές γραμμές. 1
madrivermadonus Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Εννοείς για τις συχνότητες που εκπέμπει η ασύρματη συσκευη; Τα 40mhz ειναι το channel width. Απο οσα ξέρω τα wireless n ειναι στα 5ghz ενω τα υπολοιπα στα 2,5 εξού και το incompatibility. Ωστοσο υπάρχουν τρόποι να είναι compatible επιλέγοντας Legacy, mixed ή greenfield mode αλλα δεν το έχω δοκιμάσει
jkoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Στους 2,4GHz παίζουν τα 11b/g/n. Στους 5GHz παίζουν τα 11a/n/ac. 1
rafa1919 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι φίλε μου, έτσι έχουν τα πράγματα: Το 802.11n Wi-Fi εκπέμπεται τόσο στα 2.4GHz (όλες οι συσκευές το υποστηρίζουν και υπάρχει εδώ και χρόνια) όσο και στα 5GHz. Η διαφορά στα 5GHz είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα που μπορούν να προσφέρουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων (π.χ. 802.11ac που ξεκινάει από 433Mbps και φθάνει 2000+Mbps). Εσύ, εφόσον θα παίζεις με 2.4GHz δε θα έχεις κανένα θέμα στις συσκευές που θες να συνδέσεις στο δίκτυό σου. Τώρα, καταλαβαίνοντας ότι το Legacy είναι μόνο 802.11b/g θα σου έλεγα όχι και να παίξεις σε Mixed που λογικά είναι 802.11b/g/n. Το Greenfield πιθανόν είναι κάποιο mode για αυτόματη πτώση σε 802.11b/g όταν δεν είναι συνδεδεμένη κάποια 802.11n συσκευή. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από rafa1919 1 1
jkoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 To Greenfield mode ορίζει τις συσκευές να λειτουργούν μόνο σε 11n. Εδώ και καιρό έχει αποφασισθεί να μην χρησιμοποιείται και μάλιστα ο κανονισμός αναφέρει ότι κάθε ΑΡ θα ελέγχει το κανάλι που λειτουργεί και αν δει (μέσω αλγόριθμων) ότι υπάρχουν και άλλα γειτονικά οπότε αλληλοεπηρεάζονται, υποχρεωτικά θα γυρίζει αυτόματα σε 20MHz (αν ήταν στους 40MHz). 1
rafa1919 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, jkoukos είπε To Greenfield mode ορίζει τις συσκευές να λειτουργούν μόνο σε 11n. Εδώ και καιρό έχει αποφασισθεί να μην χρησιμοποιείται και μάλιστα ο κανονισμός αναφέρει ότι κάθε ΑΡ θα ελέγχει το κανάλι που λειτουργεί και αν δει (μέσω αλγόριθμων) ότι υπάρχουν και άλλα γειτονικά οπότε αλληλοεπηρεάζονται, υποχρεωτικά θα γυρίζει αυτόματα σε 20MHz (αν ήταν στους 40MHz). Πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια! 1
madrivermadonus Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 19 ώρες πριν, jkoukos είπε To Greenfield mode ορίζει τις συσκευές να λειτουργούν μόνο σε 11n. Εδώ και καιρό έχει αποφασισθεί να μην χρησιμοποιείται και μάλιστα ο κανονισμός αναφέρει ότι κάθε ΑΡ θα ελέγχει το κανάλι που λειτουργεί και αν δει (μέσω αλγόριθμων) ότι υπάρχουν και άλλα γειτονικά οπότε αλληλοεπηρεάζονται, υποχρεωτικά θα γυρίζει αυτόματα σε 20MHz (αν ήταν στους 40MHz). Γιάννη σου έχει τύχει ποτέ πρόβλημα με παλιότερες συσκευές πχ /b να μην παίζουν σωστά στο δίκτυο πχ να χάνουν σύνδεση; Θα έβρισκες χρησιμο σε ένα μικτό δίκτυο (παλιές/νέες συσκευές) να γίνει απενεργοποίηση του πιο γρήγορου πρωτοκόλου /Ν ωστε να παίζουν όλοι με /G Θυσιάζοντας ταχύτητα ελέω σταθερότητας;
jkoukos Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Με συσκευές g δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο θέμα σταθερότητας. Όλα τα σύγχρονα ΑΡ, είναι ικανά να λειτουργούν σε μικτό περιβάλλον. Όσον αφορά τις b, δεν θυμάμαι αν ποτέ τις έχω χρησιμοποιήσει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα